Tuhti lukupaketti?

Anonyymi

Kauhajoki-lehti ilmestyy tälläkin viikolla koronan vuoksi kerran viikossa.
Eilen postilooraan kolahti (?) lehden tämän vuoden numero 20.
Viikon ”Kuniksessa” on kokonaista 8 (kahdeksan) sivua!

Päivän Ilkka-Pohjalaisessa kolumnisti-kirjailija Jussi Lähde kirjoitti näin: ”Paikallislehdet ja niiden verkkosivut ovat olleet viimeisen viikon ajan keskeisessä roolissa pienempien kaupunkien ja kuntien tiedonvälityksessä. Paikallislehtien toimitukset ovat osa oman alueensa henkistä huoltovarmuutta.

Suuri osa suomalaisista paikallislehdistä on avannut koronavirusta ja sen vaikutuksia koskevan uutisoinnin kaikkien verkon käyttäjien. Lehtien oman ansaintalogiikan kannalta keskeisestä maksumuurista on luovuttu. Lehdet ymmärtävät roolinsa ja vastuunsa.

Moni kansalaisille tärkeä uutinen saa alkuunsa siten, että kunnallinen viranhaltija on yhteydessä paikallislehteen ajatellen, että asia täytyy saada kuntalaisille tiedoksi. Noilla hetkillä paikallislehti on kuntaorganisaation paras ystävä, tuki ja turva.”

Kuinkahan asia on Kauhajoella?

15

177

  Vastaukset

  • Ei kyllä mikään muu lehti ole vähentänyt ilmestymiskertojaan.
   Onko Tuomas kehittänyt hyvän syyn kun ei pääse Isojoelle jaKarijoelle
   jakamaan niinsanottua isojakoa joka voi olla peräti kymmensivuinen.

  • Ilmestyy kahesti viikossa, yhellä kulut vähenee puoleen ja sivuja vähentämällä vielä lissää...taitavaa, mutta lyhytnäköistä talouspolitiikkaa.

  • On kyllä hyvin outoa, kun Kauhajoki-lehden isojako jaetaan muille paikkakunnille, mutta ei omalla paikkakunnalle, jos ei ole tilaaja. Hmmm...?

  • Ei se koronasta johdu, se johtuu pomppopallosta. :D
   Kun pomppopallokausi loppu niin lehdellä ei oikein ole mistä kirjoittaa.

   Itsellekki aikoinaan lehti tuli, mut lopetin kun hononi niin rankasti toimittajan vaihtuvuuden takia.
   Nyky lehdes ei juurikaa luettavaa, Suupohjanseutu parempi kun ei kiinnosta jonnan joutuva poppis.

  • Alappa itte tekemähän lehtiä!

  • Niinpä, tehkää ite, edelleen helppo ”puskasta huudella” ovh sama on svenska

  • Mun nähdäkseni vastaus löytyy si vulta 3 ((muistaakseni ) Suurin ilmoittaja SMarket lopettaa lehdessä mainonnan. Eikä mainonnasra ole sa npttavammin muutenkaan tuloja
   Kummallista on myös minun mielestäni ettei Isokakoa jaeta oman paikkakunnan asukkaille ??????((?

  • sais lopettaa koko lehden silloin oli asiat kunnossa kun leppäsen kimmo oli nokka mies minä ainakin lopetan koko lehden löytyy sitä pesän viriä muualtakin

  • No joo, toki olen lopettanut tilaukseni jo aikapäiviä sitten, taso laski niin alas, etten halunnut enää maksaa moisesta. Niin mikäs siinä on, kun me omanpaikkakunnan asukkaat emme saa isojako-lehteä? Liekö jonkinlainen katkeruus tilauksensa lopettaneita kohtaan, ei tietoa, kunhan spekuloin. Oi sitä aikaa, kun Kauhajoki- lehden ilmestymistä odotti..tuskin tuo aika enää palaa?

  • Kaikki olisi paremmin, jos nimimerkki myllis_seppo olisi lehden päätoimittaja. Hänellä on sana hallussa.

  • Tuomakselle on tärkeämpää kommentoida facebookis mistä ei saanut pitsaa
   Onnekseen sai sitten kuitenkin. Kaipaan kyllä myös edellisen päätoimittajan ja
   Kiukkosen Ollin aikaa

   • Noina menneinä hyvinä aikana toimittaja kirjoitti uutisjutun Päntäneellä tapahtuneesta perunakuopan palosta. Ja päätoimittaja julkaisi sen. Ilmeisesti kyse oli yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noina menneinä hyvinä aikana toimittaja kirjoitti uutisjutun Päntäneellä tapahtuneesta perunakuopan palosta. Ja päätoimittaja julkaisi sen. Ilmeisesti kyse oli yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta?

    Kun on ollut Kuniksen lukija pitempään, muistaa myös ns. hyviltä ajoilta uutisjutun, jossa kerrottiin, kuinka suureksi silloisessa yleisötapahtumassa testattuna traktorin takarenkaan sisäkumi paisui ennen kuin pläjähti (puhkesi) .

    Tästä tutkivasta journalismista vastasi lehden moottoritoimittaja, joka avustaa nykylehteäkin.

    Samainen toimittaja kirjoitti Kunnallislehdessä kymmenkunta vuotta sitten, että moottorikelkkakisoille pitäisi saada paikka ihan keskustasta. Juttu korosti elämyksellyyden merkitystä ihmiselle. On komeaa katsoa, kun kelkka loikkaa!


   • Tällä hetkellä näyttää,että seuraavissa eduskuntavaaleissa Kauhajaoelta on kolme kepuehdokasta:Lasse,Linda ja Tuomas.Kaikilla kova hinku päällä.


  • Tuplanumero 22-23 on ilmestynyt aprillipäivän merkeissä tänään!
   Siinä on kokonaista 8 (kahdeksan) sivua.
   Puolet tuplasta lienee normaali. Jos niin on, poikkeusolojen loppumisen jälkeen saanemme tottua 4-sivuiseen Kauhajoki-lehteen?
   Ja sukkana menee?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   262
   20952
  2. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   141
   5237
  3. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   351
   3723
  4. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   220
   3551
  5. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   60
   1548