Kuinka akuutti tilanne?

Anonyymi

En ole käynyt hammashoidossa pariin vuoteen. Nyt kuitenkin lähti puolet paikasta irti ja toinen hammaskin murenee jostain sivulta kun palasia irtoaa suuhun. Ei varsinaista kipua, ruoantähteet jää ikävästi hampaan sisälle tosin. Uskaltaako varata pikahoitoon ajan, eli samana päivänä paikkaukseen vai rupeavatko he valittamaan että tänne tullaan vaan jos on suurta kipua jne?!

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sano että on kipua vaikkei ole.

    • Anonyymi

      Yksityisellä ei tarvi selitellä mitään. Senkun menet vastaanotolle ja selvität asiasi.

    • Anonyymi

      Kyllä ihmisellä on oikeus selittää asiansa vaikka joku hullu siellä terveydenhuollossa sanoisi mitä paiskaa vaan siellä ajanvarauspisteessä kännyssä takaisin..En muista mitä vähäjärkistä mulle nilitettiin ensi alkuun sieltä hammaslääkärin varausjörjestelmästä kun tuntuu välillä että sieltä voidaan sanoa mitä tahansa sylki suuhun tuo ensi alkuun mutta kun toiseen kertaan ihan rauhallisesti sanoo sen asiansa niin ne alku hulluudet voi vähän rauhoittua sieltä ajanvarausnilityksestä..!!Niin irtoaa joku aikakin sitten.Yksityisellä nyt ei ole sitten noita alkuvaikeuksiakaan aikaa varatessa ja sitäpaitsi tuollaiset hampaiden tarkastukset muuten nykyään ainakin tässä järjettömyyksien pikku kaupungissa hammashoidossa niin maksaa saman verran ja myös hampaan paikkaus maksaa yksityisellä ja yleisellä saman verran mutta muut parannus toimenpiteet taitavat vielä yksityisellä maksaa jonkun verran enemmän..Ja sinun ei tarvitse mitenkään vähätellä omia kipujasi yms jollekin hullulle yleisen puolen ajanvarausääliölle,vaan pidät puoltasi ja itsetuntosi korkealla ja saisivat mennä opettelemaan ainakin täällä hammasajanvarauksessa ihmismäisen käyttäytymisen perussääntöjå ja aivan sama mihin käytöskouluun siis!pöyristyttävää että kaikki ihmiset eivät nykyään osaa käyttäytyä työpaikassaan hyvien käyttäytymissääntöjen mukaisesti!!

      • Anonyymi

        Tiedä nyt jostain ajanvarausääliöistä, mutta työtään hekin tekee. Kun puhelin soi ketjussa ja tarjolla on vain muutama akuuttiaika, niin siinä on pakko pistää tärkeysjärjestykseen. Tätä varten on myös laadittu julkisen puolen hammashoidossa perusteet millä pääsee akuuttihoitoon.

        Yksityiselle pääsee aina, mikäli joku hammaslääkäri ottaa vastaan tässä koronatilanteessa (ilmeisesti ei ole vielä kiellettyä). Hoidosta saa vielä kelakorvauksen, tulevaisuudessa se poistunee.


    • Anonyymi

      Nyt kun on korona päällä, niin julkisella puolella tehdään lähinnä vain ensiapuhoitoa. Jos särkee, niin hammas pois tai juurihoidon aloitus. Jos ei särje, mutta lohkeama käy kieleen tms. niin tehdään väliaikainen paikka. Valmiin, pysyvän paikan voit kenties saada yksityiseltä, mutta se saattaa maksaa ekstraa. Vastuullisesti toimivassa paikassa on pakko tällä hetkellä käyttää ekstrasuojauksia ja siivousta ja ne joko säästetään tositarpeeseen (julkinen) tai sitten ne maksaa (yksityinen).

    • Anonyymi

      Soita hammaslääkäriin ja kysy. Kysy myös, miten he ovat huomioineet koronatilanteen. Itselläni on ollut hyvin pitkään huonokuntoisia hampaita suussa, koska olen julkisen hammashoidon varassa. Minulla oli pari maitohammasta, joita paikattiin, ja paikat eivät pysyneet. Eli enimmäkseen olivat rikki. Vasta n. 10 v oireilun jälkeen puoliksi irti roikkuvat hampaat poistettiin. Kiusallisia ja häiritseviä olivat, muttei niihin kuollut. Eli mieti itse. Jos kestät pari kuukautta rikkonaisia hampaita, voi hammashoito olla sitten turvallisempaa. Väliaikaisia paikka-aineitakin voi itse ostaa, tosin tuskinpa ne normaalia käyttöä kuukausia kestävät.

      • Anonyymi

        Se väliaikainen paikka-aine jota saa apteekista, on vainhyvin lyhyeen käyttöön, esimerkiksi lohkeaman suojaamiseen. Jos sitä tunkee reikään, sinne jää taatusti alle bakteereita ja reikä pahenee vauhdilla.


    • Anonyymi

      Jos näissä oloissa saat varattua ajan hammaslääkäriin, hoito on varmasti turvallista. Koronariski on kuitenkin olemassa matkalla hammaslääkäriin ja sieltä pois.

      • Anonyymi

        Riski on myös olemassa vastaanottotilanteessa, jopa suurempi kuin matkalla. Toimenpiteissä lentää ilmaan viruspartikkeleita, jotka säilyvät siellä jonkin aikaa. Myös kaikkia pintoja ei saada, vaikka niin kuinka yritetään, täysin desifioitua jokaisen potilaan jälkeen. Hammaslääkäri ja -hoitaja ovat suurimmassa riskissä ammateittain taudin sairastumiseen ja voivat olla myös oireettomina levittämässä sitä potilaisiin.


    • Anonyymi

      Ei tarvinnut soittaa edes tuohon kiireelliseen numeroon kun sai heti ajan normaalista ajanvarauksesta. Tarkkaan kyselivät oliko oireita koronaan jne. Tämä on kyllä hieno juttu kun pääsee välittömästi hoitoon! Normaalisti saa odottaa viikkoja ellei kuukausia tuohon "yleiseen" hoitoon.

      • Anonyymi

        Riippuu varmaan kunnasta. Helsingissä on vain akuuttipäivystys käynnissä, eikä sitäkään tehdä tavanomaisissa päivystysvastaanotoilla, vaan määrätyissä hammashoitoloissa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe