Kuinka akuutti tilanne?

Anonyymi

En ole käynyt hammashoidossa pariin vuoteen. Nyt kuitenkin lähti puolet paikasta irti ja toinen hammaskin murenee jostain sivulta kun palasia irtoaa suuhun. Ei varsinaista kipua, ruoantähteet jää ikävästi hampaan sisälle tosin. Uskaltaako varata pikahoitoon ajan, eli samana päivänä paikkaukseen vai rupeavatko he valittamaan että tänne tullaan vaan jos on suurta kipua jne?!

9

<50

  Vastaukset

  • Sano että on kipua vaikkei ole.

  • Yksityisellä ei tarvi selitellä mitään. Senkun menet vastaanotolle ja selvität asiasi.

  • Kyllä ihmisellä on oikeus selittää asiansa vaikka joku hullu siellä terveydenhuollossa sanoisi mitä paiskaa vaan siellä ajanvarauspisteessä kännyssä takaisin..En muista mitä vähäjärkistä mulle nilitettiin ensi alkuun sieltä hammaslääkärin varausjörjestelmästä kun tuntuu välillä että sieltä voidaan sanoa mitä tahansa sylki suuhun tuo ensi alkuun mutta kun toiseen kertaan ihan rauhallisesti sanoo sen asiansa niin ne alku hulluudet voi vähän rauhoittua sieltä ajanvarausnilityksestä..!!Niin irtoaa joku aikakin sitten.Yksityisellä nyt ei ole sitten noita alkuvaikeuksiakaan aikaa varatessa ja sitäpaitsi tuollaiset hampaiden tarkastukset muuten nykyään ainakin tässä järjettömyyksien pikku kaupungissa hammashoidossa niin maksaa saman verran ja myös hampaan paikkaus maksaa yksityisellä ja yleisellä saman verran mutta muut parannus toimenpiteet taitavat vielä yksityisellä maksaa jonkun verran enemmän..Ja sinun ei tarvitse mitenkään vähätellä omia kipujasi yms jollekin hullulle yleisen puolen ajanvarausääliölle,vaan pidät puoltasi ja itsetuntosi korkealla ja saisivat mennä opettelemaan ainakin täällä hammasajanvarauksessa ihmismäisen käyttäytymisen perussääntöjå ja aivan sama mihin käytöskouluun siis!pöyristyttävää että kaikki ihmiset eivät nykyään osaa käyttäytyä työpaikassaan hyvien käyttäytymissääntöjen mukaisesti!!

   • Tiedä nyt jostain ajanvarausääliöistä, mutta työtään hekin tekee. Kun puhelin soi ketjussa ja tarjolla on vain muutama akuuttiaika, niin siinä on pakko pistää tärkeysjärjestykseen. Tätä varten on myös laadittu julkisen puolen hammashoidossa perusteet millä pääsee akuuttihoitoon.

    Yksityiselle pääsee aina, mikäli joku hammaslääkäri ottaa vastaan tässä koronatilanteessa (ilmeisesti ei ole vielä kiellettyä). Hoidosta saa vielä kelakorvauksen, tulevaisuudessa se poistunee.


  • Nyt kun on korona päällä, niin julkisella puolella tehdään lähinnä vain ensiapuhoitoa. Jos särkee, niin hammas pois tai juurihoidon aloitus. Jos ei särje, mutta lohkeama käy kieleen tms. niin tehdään väliaikainen paikka. Valmiin, pysyvän paikan voit kenties saada yksityiseltä, mutta se saattaa maksaa ekstraa. Vastuullisesti toimivassa paikassa on pakko tällä hetkellä käyttää ekstrasuojauksia ja siivousta ja ne joko säästetään tositarpeeseen (julkinen) tai sitten ne maksaa (yksityinen).

  • Soita hammaslääkäriin ja kysy. Kysy myös, miten he ovat huomioineet koronatilanteen. Itselläni on ollut hyvin pitkään huonokuntoisia hampaita suussa, koska olen julkisen hammashoidon varassa. Minulla oli pari maitohammasta, joita paikattiin, ja paikat eivät pysyneet. Eli enimmäkseen olivat rikki. Vasta n. 10 v oireilun jälkeen puoliksi irti roikkuvat hampaat poistettiin. Kiusallisia ja häiritseviä olivat, muttei niihin kuollut. Eli mieti itse. Jos kestät pari kuukautta rikkonaisia hampaita, voi hammashoito olla sitten turvallisempaa. Väliaikaisia paikka-aineitakin voi itse ostaa, tosin tuskinpa ne normaalia käyttöä kuukausia kestävät.

   • Se väliaikainen paikka-aine jota saa apteekista, on vainhyvin lyhyeen käyttöön, esimerkiksi lohkeaman suojaamiseen. Jos sitä tunkee reikään, sinne jää taatusti alle bakteereita ja reikä pahenee vauhdilla.


  • Jos näissä oloissa saat varattua ajan hammaslääkäriin, hoito on varmasti turvallista. Koronariski on kuitenkin olemassa matkalla hammaslääkäriin ja sieltä pois.

   • Riski on myös olemassa vastaanottotilanteessa, jopa suurempi kuin matkalla. Toimenpiteissä lentää ilmaan viruspartikkeleita, jotka säilyvät siellä jonkin aikaa. Myös kaikkia pintoja ei saada, vaikka niin kuinka yritetään, täysin desifioitua jokaisen potilaan jälkeen. Hammaslääkäri ja -hoitaja ovat suurimmassa riskissä ammateittain taudin sairastumiseen ja voivat olla myös oireettomina levittämässä sitä potilaisiin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   326
   10266
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   190
   7422
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   340
   2288