Ruotsi luulee säästävänsä rahaa, kun tapattaa, kansalaisiaa nopealla Koronalla

Jos menemme tai kun menemme taloudellisesti alaspäin, melkein joka maassa tapahtuu raju lasku, niin kuin olemme nyt nähneet esim. Yhdysvaltojen räjähtäneestä työttömyydestä. Meidän tuleekin katsoa suhdettamme toisiin samassa tilanteessa oleviin maihin. Kaikkien talous menee alaspäin, mutta me emme putoa niin syvälle, kuin jotkut toiset ja se voi helpottaa velkoihimme, meidän eduksemme, Eli kaikkien talouksien Koronasta aiheutunut taantuma on tapahtunut ja tapahtuu melkein samaan aikaan. Toki se sinänsä haittaa vientiä, jos ei ole varallisuutta jolla ostaa suomalaisia tuotteitta, mutta minusta tuntuu siltä, että taloudellinen elpymisemme tapahtuu, kunnon nousuna maa toinen toistensa perään. Aivan kuin sotien jälkeen, ja silloin meillä oli kaiken muun lisäksi niskassamme valtavat sotakorvauksetkin. Miksi siis nyt jotkut sanovat, ettei Suomi kestä, jos olemme koronassa niin ja niin kauaa, kun jos ottaisimme ruotsinmallin korona olisi pian ohi, mutta kuolon uhrien määrä olisi valtavasti suurempi. Ruotsi on tiensä valinnut, heille merkitsee raha enemmän kuin kansalalaistensa henget.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ruotsillako ei ole Etelä-Korean tapaan varaa testata laajasti?
      Etelä-Korea täsmäkaranteenien ansiosta ei joudu pysäyttämään taloutta.

    • Anonyymi

      Meillä testataan vaan ex-pressan vaimot, vaikkei oireita olisikaan.

    • Anonyymi

      Mikäli kaikki kuolleet ovat matuja, Ruotsi tulee säästämään valtavat määrät rahaa

      • Anonyymi

        Tuskin ne kaikki on , mutta heikko väestönosuus poistuu.


    • Anonyymi

      tänään 44 kuollutta swedustaniassa. alkavat jo miettiä oliko strategia oikea.

      • Anonyymi

        Ne ei rauhanaikana kansalaisvapauksia rajoita.


    • Anonyymi

      Rinkebystä vielä tulee koronapamaus. Siellä tuskin yhtään kantista. Syyttelevät ruotsalaisia, kun eivät ole ohjeistanut tarpeeksi.

      • Anonyymi

        Tukholmaa ei yritetä eristää sen vuoksi, että tukholmalaisten primitiivireaktiota eristämiseen ei haluta kokeilla.


    • Anonyymi

      Taas saa olla kateellinen Ruotsalaisille.

      Siellä tehdään vain faktoihin perustuvia vaikuttavia toimia eikä sännätä sokeana muiden perässä ja poliittisesti hyvännäköisiin päätöksiin.

      Vauras Ruotsi ottaa taas etumatkaa köyhään Suomi naapuriinsa kun ei tee itsemurhaa viruksen edessä vaan valmistautuu tulevaisuuteen ja ponkaisee kasvuun ja kansalaisten hyvinvoinnin kasvattamiseen heti kun Korona hieman helpottaa.

      Suomi jää rypemään laman keskelle itseaiheutetun romahduksen ja veljavuoren alle. Jo toivottomien itsemurhat ja perhesurmat ylittävät Koronan tuhot, samalla kun Ruotsissa jo vietetään rapujuhlia ja keskitytään kodinsisustusohjelmiin laajalla rintamalla.

      Kaikesta ei voi Koronaa syyttää, jälkikäteen on laman kourissa kärvistelevälle kansalle kovasti selittelemistä miksi virus kohteli Ruotsia paljon helläkätisemmin kuin Suomea.

      • Anonyymi

        Se nähdään vasta kesän jälkeen. Ongelma on nyt se, että jos virussekoilu jatkuu ruotsissa, ja rajat suomeen avataan niin ollaan samassa jamassa jälleen kerran.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se nähdään vasta kesän jälkeen. Ongelma on nyt se, että jos virussekoilu jatkuu ruotsissa, ja rajat suomeen avataan niin ollaan samassa jamassa jälleen kerran.

        Rajat pitää pistää kiinni, niin kauan aikaa, kuin Euroopassa ja Venäjällä on epidemia. Kaikki menee hukkaan jos rajamme ei pysy tiiviisti kiinni pidemmän aikaa. Huoltovarmuus kuitenkin säilytettävä ja sellaiset ihmisset, kuten hengityslaitteiden huoltomiehet saavat tulla maahan Hallituksen kutsusta. Ne mennään hakemaan, vaarojen välttämiseksi ilmateitse tietenkin.


    • Anonyymi

      Kaikista vähimmällä ihmiskärsimyksellä päästään kun sosialisoidaan, valtiosta vahva, joka omistaa, eikä ruoki loisivia lainanantajia. Lainat on ylimääräistä rahaa omistajille.
      Raha omistaa kaikki mediat, ja levittää disk-informaatiota, omaksi edukseen.

    • Anonyymi

      Tänään menee 100 kuollutta rikki sveduissa ja hyvä.Siihen lukuun kun saisi 5 nollaa lisää.

    • Anonyymi

      Valtionvelka nousee yli 130 miljardiin. - ”Taloutemme ei kestä 2-3 kuukauden sulkua”. Iltalehti kysyi ekonomisteilta velasta, julkisen talouden näkymistä ja talouden pysäyttämisestä. - Edessä on Kiinan tie, kommunismi kestää. Valtio vaurastuu, kansa iloitsee, ja kulkee Jeesus tietä. Kaikki on yhteistä, sydäntietoisuus iskee läpi.
      50 heppua omistaa kaiken rahan (kaikki yksityiset keskuspankit) jotka lainaavat valtioille rahaa, ja pistävät likaan demokraattisesti. Ekonomistit on runkku linjalla, se käy hyvin eunukeilta.

      Mitä sanoo hitti sarvipäät , jotka on satoja vuosia kusettanut suomalaisia?

      • "kommunismi kestää" no Neuvostoliitto romahti 1991, Kiinassa se on, mutta millainen se on? Ainakin yksityinen bisnes ja pääoma on maassa sallittu. En haluaisi asua jossain kiinassa. Suomi on parempi paikka, isänmaa, jota pitää kehittää entisestään. Minä en suoraan sanoen edes tiedä millainen systeemi Kiinassa otettiin 1979 ja millainen se on nyt? Pitää kotiläksynä ottaa vähän selvää. En kannata kommunismia, enkä sosialismia, vaan määrittelisin itseni nykyään kansallissosiaalidemokraatiksi, joka on myös enemmän ihmiselämää kunnioittavaa ja humaaninpa ja nimestäkin huomaa, että oppi on demokraattinen. Kuitenkin presidentin valtaa on monella tavalla vahvistettava. Lisäksi olen sitä mieltä, että kansalaisuutemme saa liian helpolla, kun myöhemmin ei sitä oikein voi peruakaan tässä asiassa kannatankin Sveitsi linjaa, jossa annetaan samalaisissa tapauksissa, kuin meillä täysikansalaisuus B-oleskelulupa ja vaativien kielikokeiden jälkeen A-oleskelulupa, ja molemmissa uusittaessa tarkistetaan myös rikosrekisteri. Sveitsissä kansalaisuuden saadakseen, katsotaan kaikki mahdollinen, me voimme tehdä samoin, miksei, muka? Valtio jakelee tyhmättään Suomen passeja, vaikka paremmin ja humaanimmin voitaisiin harkita antaa oleskelulupa, kyllä täällä saisi käydä töissä ja tulla pakolaiseksi jos olisi joku perusteltu syy, myös antaa syystä esim. B-luokan oleskelu lupa. Lisäksi minäkin kannatan, että Sveitsin mallin mukaisesti kannatan, että olisi suoria kansanäänestyksiä, joistain asioista

        kristitty, kansallissosiaalidemokraatti


    • Anonyymi

      Ruotsi kaivoi esille vanhan 1920-luvun eugeniikkaohjelmansa ja alkoi sitä toteuttamaan?

      • Joo näin on iljettävä oppi joka levisi ensin englaninkielisiin maihin.


    • Anonyymi

      Säästäähän se jos suurin osa kuolleista matuja ja loput toivottavasti suvakkeja.

    • Anonyymi

      USA säästää todella paljon jos korona iskee matuihin, ilmeisesti iskenyt jo kun tartuntoja valtavasti.

    • Anonyymi

      Ruotsin valinnat on melko sanoisiko erikoisia. Nyt siellä puhutaan taloudesta ihmishenkiä tärkeämpänä kun tähän asti on juuri toisinpäin. Maahan on haalittu sieltä "hengenvaaroista" pakolaisia resursseja ja rahaa säästelemättä, jopa niin että monien kuntien taloudet piippaa punaisella. Ei puhettakaan haitallisista vaikutuksista ruotsin talouteen tässä tapauksessa kun ihmishenget on kyseessä.

      Svenssonien ajatuksen juoksu on aikamoinen mysteeri.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      323
      2668
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2012
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1124
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      69
      981
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      953
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      910
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      853
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      275
      789
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      714
    Aihe