Onko itserakkaus syntiä?

Anonyymi

Ei muuta kysyttävää tämän todistaja- aition edessä.

12

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos mielipiteelläni on merkitystä, niin ei ole.

      • Anonyymi

        En tiedä.


    • Anonyymi

      Syntiä ei ole rakastaa itseään, niin kuin rakastat lähimmäistäsi. Se on osa sieluamme, minäämme, selviytymisviettiämme, joka on vuorovaikutuksessa ympristömme kanssa pienestä lapsesta lähtien. Miten voit osata rakastaa toista, jos et osaa rakastaa itseäsi? Miten voit kyetä tuntemaan sympatiaa ja empatiaa, jos et osaa tuntea niitä itseäsi kohtaan? Itserakkaus on itsensä kunnioittamista ja arvostamista, itsetuntoa. Se kaikki heijastuu toisiin ihmisiin arvostamisena, kunnioittamisena, ja rakkautena. Millainen peto sinusta voikaan tulla, jos ydinrakkaus ei ole osa sieluasi. Näin syntyy narsisteja, egoisteja, sosiopaatteja, hylkiöitä... Syntiä ovat tekosi, millä rikot hyveellisyyden rajan.

      • Anonyymi

        Moikka rakkaani!

        Raamatussa Jumalan apostoli Paavali kertoo viimeisten päivien ihmisistä 2.Tim.3 alkaen kuvaten heitä monella yhdellä sanalla.

        https://raamattu.fi/raamattu/KR38/2TI.3/2-kirje-Timoteukselle-3

        Yksi sanoista on itserakkaita.

        Ihmiset ovat silloin itserakkaita. Tämä on selvästi kielteisten sanojen luettelointi millainen ei saisi olla mutta moni on. Koskee enemmistöä , siksi lopun ajat ovat vaikeita.Kristinuskon kasvattava vaikutus vähenee ja ihmisen turmeltunut mieli ohjaa huonon käytöksen toimintaansa.Itse en kykene katsomasn viihteekseni enkä nauti television viihdeohjelmista. Näen pahuuden vaikutukset nykyviihteessä suoraan tai eåäsuoremmin. Mutta matkanteko jatkuu.



        Olisiko Raamatun käännöstyön alkukielen kantasanan tuottama käännöksessä oleva vaikeus kyseessä. Ja/tai olisoko niin että tässä tarkoitetaan kuvata rakkauden määrää. Jos rakastat enemmän isäänsä tai äitiänsä, ei ole Jeesukselle sovelias. Matteus 10:37

        Mitään ei saa rakastaa enempää kuin Jeesusta, Jumalaa.

        Jospa itserakkautta on kahta eri lajiketta.Punasipulia ja keltasipulia. Punasipuli itserakkaus on syntiä ja keltasipuli itserakkaus olisi vaatimus rakastaa Jumalaa enemmän kuin rahaa tai mitään tai ketään toista.

        Tämän perusteella olisi ainakin kahdenlaista itserakkautta.

        Toinen kiellettyä synti itserakkautta eli rakastaa itseään enemmän kuin Jumalaa
        Toinen vaadittua itserakkautta eli rakastaa Jumalaa enemmän kuin itseään , rahaa, perhernjäsentä, aviopuolisoa, kotieläintä, elokuvien katsomista...Miten vapaa-aikaansa ihminen käyttää taitaa kertoa mitä niin sanotusti
        rakastaa.

        Itserakkaus on syntiä jos rakastaa Jumalaa enemmän kuin mitään muuta.

        Itserakkaus ei ole syntiä jos rakastaa Jumalaa enemmän kuin mitään muuta.

        En ole Raamatun asiantuntija mutta haluan oppia Jumalan Sanaa lisää, koska koen sen olevan Jumalan hyväksymä oppimisen kohde.Koen siunä myös ikävänpurkua.Saan Raamattua tutkiessa monipuolista lohtua. Minulla on monipuoliset tarpeet ja koen Jumalan Sanan auttavan minua kokonaisvaltaisuudessaan.Olen kuin huippuunviritetty analogisesti toimiva toosa, joka isoaa säännöllisen virityksen mulla on hyvä olla Jumalan omana.

        Kutsun jumalattomia pelastukseen vielä. Jokainen ihminen pelastuu uskon kautta Jeesukseen. Oman uskon kautta. Uskotko Raamatussa kerrotut kaikki todeksi? Uskotko Jumalalle olrvan Raamatussa kerrottujen olevan mahdollista ? Minä uskon eikä sen uskominen ole vaikeaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=PP9BjKnDaFk


        Agnostikkona olin kuin vanki. Vankilomalla oleva vanki.Vankilassa en ole ollut.Kerran olen ollut putkassa. Nyt olen vapaampi. Vapaaksi sanon itseäni sinä hetkenä kun Jeesus sanoo että olen ikuisesti pelastettu tai asiasta tulee täysivarmuus etten eksy, luovu Jeesuksesta. Giljotiininterä vai Jeesuksen kieltäminen. Valinta on helppo. Valintaperuste on selvästi Raamatussa kerrottu.Muistakaa paastotakin Ylkä on nyt poissa.Nyt ei ole vielä ylimmän ilon aika.Mutta sitten hääjuhlissa me olemme Ylkämme seurassa kaikki Jumalan omat, sitä rukoillen toivokaamme ettei yksikään jäisi hääaterialle pääsemättä suljetun portin taakse Ylkälle tuntemattomina. " En tunne teitä, menkää pois."

        Vielä on voimassaoloaika armon kutsulle: Tule luokse Jeesuksen. Mutta tulee aika jolloin Jumalan lasten täysimäärä on tullut täyteen. Jälkikäteen jälkiviisaus on myöhäistä ymmärrystä.

        Commandohauis


    • Anonyymi

      Halleluja , onko eroa itserakkaudella ja itsensä rakastamisella?

      Rakastaen sua, Commandohauis

    • Anonyymi

      Jos Rakastan Jeesusta Kristusta kaikista eniten niin silloin minun itse rakkauteni on sopusoinnussa myös toisiin ihmisiin. Jeesus itse sanoi että jos Rakastan jotain muuta enempi kuin häntä silloin en ole sovelias rakastamaan edes toista ihmistä joka minun rinnallani elää.

    • Anonyymi

      Taas te pelleilette sanoilla ja käsitteillä.
      - "Itsensä rakastaminen", on eri asia kuin käsite
      - "itserakkaus".

      Kyllä te tämän tiedätte.
      Itserakkaus on vain termi, eikä oikein kuvaa tätä asiaa.

      - Itsensä rakastaminen on luonnollista oman itsensä kunnioittamista ja itse itsestään huolehtimista.

      - Itserakkaus tarkoittaa pöyhkeää asennetta, oman itsensä kuviteltuun paremmuuteen muihin nähden. Itserakas kaiken aikaa korottaa itseään, kehuskelee. Se oikeastaan perustuu kaikkeen muuhun kuin terveeseen itsensä kunnioittamiseen. On pikemminkin merkki huonosta itsetunnosta, itsensä halveksimisesta ja tuon häpeän kätkemistä kerskailuilla.

      • Anonyymi

        Kannattaako eksyttäjille vastata... Sillä eksytystähän tämäkin aloitus on. Tarkoituksellista, väärinkäytettävillä sanaväännöksillä harhaanohjaamista.

        Itseään kuuluu rakastaa. Tätä ei Raamattu kiellä, vaikka tässä ketjussa jo heti keksittiin syyllistää terve itsekunnioitus. Miksi?

        Jotta saataisiin uhrit luopumaan kaikesta omastaan huijarisaarnaajien / -seurakuntalaisten hyväksi. Jotka itse eivät muuta ajattelekaan kuin itseään.

        Muistan helluntailaisten pyhäkoulun, jossa nutturapää nainen opetti meitä lapsia, vastoin Raamattua: "Raamattu sanoo, että meidän tulee rakastaa lähimmäistämme KUTEN itseämmekin. Tämä on vain neuvo. Todellinen uskova rakastaa lähimmäistään ENEMMÄN kuin itseään."

        Näin ei Raamattu kuitenkaan opeta.

        Tällainen eksytys syötettiin aikoinaan helluntailaisten pikkulapsille, jotka näin johdateltiin alistumaan monenlaiselle hyväksikäytölle. Jos valitat huonosta kohtelustasi, joudut Helvettiin!


    • Anonyymi

      Itserakkaus on syntiä. Kysymyksessä on itsekkyys.

      1 Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,
      2 niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset
      3 ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne
      4 ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta.
      ( Fil 2)

      Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

      Usko Toivonen

      • Anonyymi

        >>1 Jos siis on jotakin KEHOITUSTA KRISTUKSESSA, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,
        2 niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että OLETTE SOPUISAT JA YKSIMIELISET
        3 ettekä tee mitään ITSEKKYYDESTÄ tai TURHAN KUNNIAN pyynnöstä, vaan että NÖYRYYDESSÄ pidätte toista parempana kuin itseänne
        4 ja että katsotte kukin, ETTE VAIN omaanne, vaan toistenKIN parasta.<<
        =
        1. Kehoitus Kristuksessa = Pyhän Hengen tilannekohtainen johdatus, rakkauden ilmapiirissä.
        2. Kiistoja karttamaton rauhan mieli.
        3. Itsekkyys on väärää ahneutta. Väärää, ansaitsematonta kunniaa. Nöyryys lähtee totuudesta, tosiasioiden tuntemisesta ja tunnustamisesta.
        4. Epäitsekäs ottaa niin itsensä kuin myös muut huomioon.


    • Anonyymi

      Jos olet hyvin menestyvä ja olet varakas ja kaikintavoin rikas, ei sinun rakkautesi itseäsi kohtaan ole helluntailaisten mukaan syntiä!

      sinua on hyvin siunattu, joten olet "jumalan" suosikki!

      Mikäli olet köyhä sinulla ei helluntailaisten mukaan ole oikeutta rakastaa itseäsi!
      Köyhänä sinun tehtävä on palvoa ja palvella niitä jotka ovat varakkaita!

    • Anonyymi

      Jos itserakkauteen liittyy itsesaastutus, niin sitten on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe