Nyt lähdetään suurteollisuuden ja pankkien

Anonyymi

edusmiesten voimin taistoon koronaa vastaan. Heidän kohteensa on vain väärä. He koettavat saada finanssimaailman rahavirrat liikkeelle, jotta käytössä olevilla algoritmeilla päästäisiin louhimaan millisekunneissa rahaa pankkiholveihin ja suuryritysten kassoihin. He lyövät kirveensä kiveen. Ei sillä koronaa voiteta. Sillä kiihdytetään sen toimintaa ja liikkuvuutta. Hätä on suuri - ei niinkään itse taudista - vaan menetetyistä miljardeista.

Kyvyttömien poliitikkojen on kumarrettava kaikkivoipaisia markkinoita. Ihmiset eivät hahmota, miten globalisaation myötä tapahtuneet, rahoitusmaailmalle suotuisat muutokset ovat yleensä vaatineet hallitusten aktiivista asiaan puuttumista - tai tahallista puuttumattomuutta. Keskuspankit on tarkoituksellisesti vapautettu suoran demokraattisen valvonnan piiristä ja niiden tavoitteet tarkoituksellisesti muutettu sellaisista päämääristä kuin täystyöllisyyden edistäminen inflaation kurissa pitämiseen.

Kauppa- ja sijoitussopimukset, jotka ovat tietoisten neuvottelujen tulosta ja tietoisesti solmittuja, sitovat hallitusten kädet ja estävät puuttumasta asiaan kotimaisen teollisuuden suojelemiseksi.. Hallitukset ovat tietoisesti yksityistäneet valtavia määriä julkista omaisuutta ja syöttäneet sen finansialisoituneisiin kilpailupuitteisiin. Neovat valinneet pääomaveroleikkaukset ja työtekijöiden oikeuksien heikentämisen. Rahoitusalan globalisoituminen ei tarkoita vain liikkuvan pääoman virtaamista esteettä valtioiden koneistojen läpi, se edellyttää hallitusten välisiä sopimuksia, joilla luotonantajille maksetaan takaisin.
Kilpailukykyagendan ytimestä löytyy vieläkin suurempi epäselvyys. Virhepäätelmä on että, suuryritysten ja suurten pankkien omaisuus on identtinen koko maan talouden omaisuuden kanssa. Ei ole, koska niiden voitot on irrotettu talouden muista osista.
Näiden menestys yritetään samastaa valtion menestykseen siten, miten meidän on pakko tehdä vaikeita valintoja, leikata terveysmenoista, koulutuksesta, työttömyysturvasta jne., jotta meidän jättiläisemme pystyisivät kilpailemaan maailmalla.

Emmehän me koe vastaavaa tarvetta tukea paikallisia yrityksiä , jotka eivät kilpaile globaalisti. Tämä on vain keino "kusettaa" ihmisiä tukemaan näitä globaaleja jättejä.

"Kansallinen kilpailukyky" tarkoittaa sitä, että vaurautta puristetaan talouden köyhemmistä, pienemmistä, vähemmän liikuvista elementeistä ja ojennetaan se suuremmille.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pystyykö nykyihminen lukemaan enemmän kuin 140 merkkiä. Suuri osa ei pysty, olen huomannut. Heittäkää ne kännykkänne kaivoon. Ne tyhmistävät!

    • Anonyymi

      Näinhän se menee. Valitettavasti joka uutisessa ainakin sivutaan taloutta ja on kova huoli kuinka rikkaat pärjäävät.

      Köyhistä eläkeläistäkin on tavallaan puhuttu. Kova on ollut huoli. Eläkeyhtiöiden "sulaneesta" varallisuudesta nimittäin. Ei se pörssikurssien lasku realisoidu kuin vasta myydessä ja nyt eläkeyhtiöillä ei ole siihen tarvetta, vaikka koronaepidemia jatkuisi vuosia.

      Turhaahan se on siitä köyhästä olla huolissaan, kuolkoon pois... Kunnes huomataan, että onhan se normaali ihminenkin kuluttaja joka maksaa vähintään välillisiä veroja. Oli sitten työtön, eläkeläinen, vammainen tahi porvari. Sitten kun ökyoikeisto sen huomaa, ollaan auttamattomasti myöhässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11313
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3153
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      3004
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2197
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1958
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1805
    7. 93
      1795
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1794
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1768
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1647
    Aihe