hyvä lekuri // psyykenlääkitys, ei bentsovastainen

Anonyymi

Hei,

Haen pääkaupunkiseudulta hyvää yleislääkäriä, joka osaa psyykenlääkkeet, eikä ole bentsovastainen.

Haluaisin rauhoittavaksi esim Temestan tmv. Rivatril, Xanor, Diapam.

Kiitos avusta!

30

213

  Vastaukset

  • En osaa neuvoa mutta toivotan onnea etsimiselle, siinä voi mennä aikaa.
   Nykyään on tuollaiset lääkärit harvassa, jos heitä enää onkaan.

  • Yksityiseltä voi löytyä. Kunnallisella puolella sitten yrittävät joka välissä katkaista nuo BENTSOHUUMEET🤣🤣🤣

   • Näinpä ja neuroleptejä sais vaikka kuinka paljon, kuten Ketipinoria tai sitten jotain Mirtazapiinia. En kyllä tosiaan ymmärrä mitä järkee!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näinpä ja neuroleptejä sais vaikka kuinka paljon, kuten Ketipinoria tai sitten jotain Mirtazapiinia. En kyllä tosiaan ymmärrä mitä järkee!

    Ketipinoria ei enää niin vain anneta. Linja on tiukentunut todella paljon. Jostain syystä myös kelvolliset unilääkkeet, kuten trisykliset ja Atarax, alkavat olla hankalasti saatavia. Ahdistukseen saa korkeintaan Propralia ja unettomuuteen mirtatsapiinia.


  • Sama ongelma täällä, kalliit yksityislääkäritkin vaan määrää ssri-moskaa vakavaan ahdistukseen, kukaan ei ymmärrä ,kuinka paha/vakava tilanne on tämän ahdistuksen kanssa.. ssritä ei suostu syömään,haittavaikutusten takia, siis vaihtoehtona alkoholi, joka helpottaa hetkeksi, mutta pahentaa ahdistusta viimeistään krapulavaiheesa.. Niin vai pitäisikö bentsot hakea kadulta...sitäkin jo miettinyt.. ja tiedän, nekin aiheutaa riippuvuutta..

   • ?? bentsothan hoitaa vaan oiretta, ei syytä? Etkö kestä kohdata ongelmia vai mikä on pointtisi? SSRI-lääkkeet noin sata kertaa turvallisempia käytössä ja myös pitkäaikaiskäytössä. Näyttöä on varmaan tuhansista tutkimuksista eri puolelta palloa.


  • Eipä SSRI-lääkkeetkään mihinkään syyhyn auta, eikä kyllä hoida oireitakaan. Jos turruttamista ei lasketa mukaan.

   Trisyklisiä masennuslääkkeitä ollaan nykyisin herkästi määräämässä kivun hoitoon, etenkin krooniseen kipuun.

   Ja hyvinhän tuossa kysyttiin että mikä on niin vaikeaa ettei voi elää ilman lääkitystä.
   Miksi pää täytyy saada tokkuraan?

  • Ei bentsoja pitäisi antaa kellekään pitkäaikaisesti ja hieman harmillisesti toivon, ettet noita lääkkeitä löydä, ainakaan lääkäriltä ja saat ihan oikeaa apua riippuvuuteen ja masennukseen.

   • Mä taas tarvitsisin myös rauhottavia, joita ennen käytinkin tarvittaessa, mutta kun niiden saaminen lopetettiin seinään ( toki muutama lätkä jäänut kaappiin pahanpäibän varalle) niin olen sitten joutunut tissuttelemaan mikä ei ole hyväkdi kun maksa on oireillut. Lääkärien tiedossa sekin, mutta kun on ei niin ei. En ole masentunut tai ahdistunut mutta kärsin liian vähäisestä unesta.


   • Tjaah, kymmenisen vuotta käytin pientä annosta Diapamia tarvittaessa ja hyvin meni siihen saakka kunnes en enää saanut. Tilalle yrittivät tyrkyttää Ketipinoria ja sitä en suostunut syömään niin jouduin yrittämään nukkua Ataraxin avulla mikä on joku surkea allergialääke oikeasti, mutta en tietenkään saanut sen avulla nukutuksi vaan se ainoastaan aiheutti seuraavaksi päiväksi kammottavan väsymyksen ja kuvottavan sekä ärtyneen olon. No nyt en enää sitten ole työelämässä, että sillätavoin arvoisat tohtorit saivat minut työkyvyttömäksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tjaah, kymmenisen vuotta käytin pientä annosta Diapamia tarvittaessa ja hyvin meni siihen saakka kunnes en enää saanut. Tilalle yrittivät tyrkyttää Ketipinoria ja sitä en suostunut syömään niin jouduin yrittämään nukkua Ataraxin avulla mikä on joku surkea allergialääke oikeasti, mutta en tietenkään saanut sen avulla nukutuksi vaan se ainoastaan aiheutti seuraavaksi päiväksi kammottavan väsymyksen ja kuvottavan sekä ärtyneen olon. No nyt en enää sitten ole työelämässä, että sillätavoin arvoisat tohtorit saivat minut työkyvyttömäksi.

    Eli olit koukussa Diapamiin, etkä sitä vieläkään myönnä. Oireet ja myös kirjoituksesi kuvaa riippuvuutta täysin. Onneksi olkoon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eli olit koukussa Diapamiin, etkä sitä vieläkään myönnä. Oireet ja myös kirjoituksesi kuvaa riippuvuutta täysin. Onneksi olkoon.

    Ja tääs näitä naurettavia olet koukussa kommentteja. Miksiköhän hän alunperin tarvitsi Diapamia? Siksikö että oli "koukussa" unettomuuteen josta pääsi Diapamin avulla eroon ja nyt kun Diapam lopetettiin häneltä on hän muka "koukussa" Diapamiin. Ja nyt hänen alkuperäiset oireet ovat palanneet koska joku täysin juntti lääkäri lopetti hänen täysin toimivan lääkityksen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja tääs näitä naurettavia olet koukussa kommentteja. Miksiköhän hän alunperin tarvitsi Diapamia? Siksikö että oli "koukussa" unettomuuteen josta pääsi Diapamin avulla eroon ja nyt kun Diapam lopetettiin häneltä on hän muka "koukussa" Diapamiin. Ja nyt hänen alkuperäiset oireet ovat palanneet koska joku täysin juntti lääkäri lopetti hänen täysin toimivan lääkityksen.

    Ihmiset ovat riippuvaisia vaikka mistä. Riippuvuus lääkkeeseen voi olla pienempi paha kuin siitä saatava hyöty.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihmiset ovat riippuvaisia vaikka mistä. Riippuvuus lääkkeeseen voi olla pienempi paha kuin siitä saatava hyöty.

    Minäkin olen riippuvainen unesta, kuten moni muukin. En pitänyt riippuvuutta Diapamista sellaisena ongelmana, että se täytyisi vaihtaa johonkin pahempaan , niin kuin sitten kävi tuon alkoholin kanssa, Mutta no problem, en tarvitse enää unta voidakseni hankkia elantoni, kyllä Kela pitää huolta onneksi ja viihdyn muutenkin kotona.


  • Samaa toivoisin minäkin. Helsingissä tuntuu olevan voimassa salainen bentsokieltolaki narkkarien takia ja sen vuoksi kärsimme myös me rauhoittavia tarvitsevat veronmaksajat. Mutta veronamaksaja tai ei, niin ennemmin tai myöhemmintapahtuu jotain ikävää. Jos ei ole mahdollista elää normaalia elämää niin sitten pitäisi saada tarpeellisia lääkkeitä sen sijaan. Me kaikki ei olla vajaaälyisiä joita kiinnostaisia osallistua keharien "kuntoutuksiin".

  • Itse olen lääkärinä perehtynyt näihin aiheisiin ja todella todella vähän käytän bentsoja. Niitä ei yksinkertaisesti tarvitse juuri mihinkään, kun lähes jokaiseen asiaan on olemassa paremmat lääkitykset ja hoidot. Se, että potilas hakee "bentsomyönteistä" lääkäriä tai kertoo asiasta vastaanotolla heti ensimmäisessä lauseessa, kertoo potilaasta harmittavan paljon. Tämä sama asia paistaa täälläkin useasta kommentista.

   Jos potilas oikeasti haluaisi hoitoa, esim. siihen unettomuuteen, ei bentsot todellakaan olisi ensimmäisenä mielessä. Riippuvuus näihin lääkkeisiin on suhteellisen yleinen ja todella harmillinen vaiva, josta on todella vaikeaa myös päästä pois, kun potilas ei itse riippuvuuttaan ymmärrä ja pakollakaan ei voida vierottaa, vaikka potilaan läheiset välillä jopa tälläistä toivovatkin.

   • Mites minä joka syönyt jo yli kymmenen vuotta Xanor Depottia? Kerran koitettiin todella hitaasti lopettaa mutta ulos ei ollut mitään asiaa joten syön näitä loppuelämäni mielummin kuin kärsin paniikkihäiriöstä joka todettiin jo lapsena. Tämä lääke oli siis pakko aloittaa koska en uskaltanut muuten poistua kotiovesta. Nykyään asun yksin ja voin elää normaalisti kiitos Xanorin.


   • Älä puhu paskaa. Miten nykyään pääsee esimerkiksi kunnalliseen psykoterapiaan? Sitä paitsi minulle aikoinaan ,kun sitä vielä järjestettiin siellä hyvä ja ihan omilla aivoillaan ajatteleva psykiatri ne bentsot alunperin kirjoitti sekä myös imovanet, niitä tosin en paljoakaan pystynyt käyttämään, kun vaativat sen tietyn ajan nukkua, mutta Diapam rentouttaa vähän, että pystyy nukahtamaan ja pää pysyy selvänä, pystyy käymään töissä. Vaikeita elämäntilanteita ei aina ole mahdollista muuttaa.


   • Haluaisin kysyä, miksi trisyklisiä masennuslääkkeitä ei nykyään enää oikein tahdota antaa unettomuuteen. Minulla on todella hyviä aiempia kokemuksia doksepiinista, mutta sitä ei nykyään enää edes ehdoteta. Kärsin siis kausittaisesta unettomuudesta, viikko tai kaksi muutaman kerran vuodessa. Melatoniini aiheuttaa vain yöheräilyä kun viimeinkin on nukahtanut ja ketiapiini on turhan voimakasta. Bentsoja en ole edes koskaan kokeillut, mutta olen saanut käsityksen, että varsinkin vanhukset saavat niistä paljon apua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mites minä joka syönyt jo yli kymmenen vuotta Xanor Depottia? Kerran koitettiin todella hitaasti lopettaa mutta ulos ei ollut mitään asiaa joten syön näitä loppuelämäni mielummin kuin kärsin paniikkihäiriöstä joka todettiin jo lapsena. Tämä lääke oli siis pakko aloittaa koska en uskaltanut muuten poistua kotiovesta. Nykyään asun yksin ja voin elää normaalisti kiitos Xanorin.

    Samaa mieltä kanssasi syön vaikka loppuelämän xanor jos sen avulla pystyn elämään suht normaalisti .Aloittaessa ihan yli 20vuotta sitten tiesin lääkkeen "vaaroista",riippuvuuteen johtamisesta ym.Mutta ennemmin riippuvuus kuin kauheat pelot ahdistus tai pelkkä kotona seiniin tuijotus ,koska ei uskalla ulos mennä,nämä koettu monta eri Ssri lääkettä oli jo kokeiltu mikään ei käynyt olo vaan huononi sitten tosiaan20v takaperin eräs lääkäri xanoria määräsi ja ei kauan mennyt kun olo alkoi kirkastua ,tuntui että elää!!Siitä asti sitä käyttänyt joka PV n2mg eikä minulla ole edes halua /voimia alkaa vieroitus,olisi varmasti liian rankkaa.Toleranssi ei ole noussut . Mutta nyt kun tämä koronna sotkee tätä elämää tekisi mieli vähän lisätä alkanut tulla pahojakin ahdistus oireita,viikon päästä on lääkäri kysyn mitä mieltä on asiasta.Aina olen reseptin saanut ihan TK.lääkäriltä ,koska hänhän näkee että käyttöni pysyy reseptin mukaisena.En ymmärrä miksi ihmisiä syyllistetään bentzojen käytöstä jos me niitä tarvitsemme voidaksemme elää ns.normaalia elämää!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samaa mieltä kanssasi syön vaikka loppuelämän xanor jos sen avulla pystyn elämään suht normaalisti .Aloittaessa ihan yli 20vuotta sitten tiesin lääkkeen "vaaroista",riippuvuuteen johtamisesta ym.Mutta ennemmin riippuvuus kuin kauheat pelot ahdistus tai pelkkä kotona seiniin tuijotus ,koska ei uskalla ulos mennä,nämä koettu monta eri Ssri lääkettä oli jo kokeiltu mikään ei käynyt olo vaan huononi sitten tosiaan20v takaperin eräs lääkäri xanoria määräsi ja ei kauan mennyt kun olo alkoi kirkastua ,tuntui että elää!!Siitä asti sitä käyttänyt joka PV n2mg eikä minulla ole edes halua /voimia alkaa vieroitus,olisi varmasti liian rankkaa.Toleranssi ei ole noussut . Mutta nyt kun tämä koronna sotkee tätä elämää tekisi mieli vähän lisätä alkanut tulla pahojakin ahdistus oireita,viikon päästä on lääkäri kysyn mitä mieltä on asiasta.Aina olen reseptin saanut ihan TK.lääkäriltä ,koska hänhän näkee että käyttöni pysyy reseptin mukaisena.En ymmärrä miksi ihmisiä syyllistetään bentzojen käytöstä jos me niitä tarvitsemme voidaksemme elää ns.normaalia elämää!!

    Bentsojen evääminen niitä tarvitsevilta ja niistä hyöviltä on tahallista kärsimyksen aiheuttamista ja neuroleptien tuputtaminen niiden tilalle on jo ihmisoikeuksien ja arvon loukkaamista. Sairasta!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Bentsojen evääminen niitä tarvitsevilta ja niistä hyöviltä on tahallista kärsimyksen aiheuttamista ja neuroleptien tuputtaminen niiden tilalle on jo ihmisoikeuksien ja arvon loukkaamista. Sairasta!!

    Lisäksi tuollainen äkillinen lopetus aiheuttaa henkisen kärsimyksen lisäksi monia fyysisiä sairauksia stressitason noustessa kun kun elimistön kortisolin tuotanto nousee. Esimerkiksi saattavat jotkut hormonitasot nousta aiheuttaen kaikenlaista vaivaa aina osteoporoosista verkkokalvojen irtoamiseen silmissä.


  • En ymmärrä nyt sitä, että jos joku TODELLA tarvitsee bentsoja syystä tai toisesta eikä ole olemassa vastaavaa parempaa lääkettä, miksi häneltä kielletään tarvitsemansa avun saaminen?

   Mitä sillä on väliä, jääkö koukkuun vai ei, jos tarvitsee jotain lääkettä loppuelämänsä, kuten useat bentsoja syövät tarvitsevat.

   Lääkkeet on tarkoitettu lääkitsemään sairasta henkilöä ja jos potilas pysyy määrätyn annoksen puitteissa ja selkeästi hyötyy lääkkeestä, sitä ei pitäisi katkaista. Katkaisu väärin perustein voi olla hoitovirhe.

   • Sama pätee Suomessa kipulääkitykseen.


   • Juuri noin, juuri noin! (Olen tässä ketjussa uusi) Sanon vain, että samaa ihmettelen. Ja, omalla kohdalla koen tosi suurta turvattomuutta, sekä vääryyttä, sillä mistään muusta vaivasta ei tarvitse kärsiä, jos tiedetään että jokin lääke auttaa. Miksi psyyken vaivasta pitää kärsiä, mihin kuitenkin on kokemuksessa hyvä apu jokin tietty lääke. Olen jo ikääntymässä ja erittäin huolissani, miten saan enää apua psyykenvaivaani!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juuri noin, juuri noin! (Olen tässä ketjussa uusi) Sanon vain, että samaa ihmettelen. Ja, omalla kohdalla koen tosi suurta turvattomuutta, sekä vääryyttä, sillä mistään muusta vaivasta ei tarvitse kärsiä, jos tiedetään että jokin lääke auttaa. Miksi psyyken vaivasta pitää kärsiä, mihin kuitenkin on kokemuksessa hyvä apu jokin tietty lääke. Olen jo ikääntymässä ja erittäin huolissani, miten saan enää apua psyykenvaivaani!

    Asia on ilmiselvä. Bentsot ovat liian hyviä ja halpoja sekä toimivia lääkkeitä , niitä voidaan ottaa vain tarvittaessa, toisin kuin noita muita. Lääketehtaat ei tykkää!


  • Kyllä bentsoja saat kun pääset osastolle sisään, sieltä kotiin palaat reseptien kera, lääkkeillä joilla sivuvaikutuksia. Parin vuoden kuluttua kun yrität syömisen lopettaa, hirveät vieroitusoireet. Arvostan ihmisiä jotka päässeet eroon ssri ja snri lääkkeistä.

   • Hyvin tiukassa on nykyään osastoillakin bentsot, eikä sieltä kovin herkästi sellaista reseptiä mukaansa saa.
    Enemmän suosivat masennuslääkkeitä ja neuroleptejä, valitettavasti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin tiukassa on nykyään osastoillakin bentsot, eikä sieltä kovin herkästi sellaista reseptiä mukaansa saa.
    Enemmän suosivat masennuslääkkeitä ja neuroleptejä, valitettavasti.

    Neuroleptit ja masennuslääkkeet tekevät vuosikausien saatossa ihmisestä vapisevan ihmisraunion.

    Bentsoja tarvitsevalle ei minusta pitäisi syöttää keskushermostoa vakavasti vaurioittavia neuroleptejä tai masennuslääkkeitä, Bentsoja tarvitsevat hyötyvät bentsoista eivätkä ne todellakaan tee ihmisestä zombieta, kuten neuroleptit.


  • Ilmeisesti hyviä lekureita ei kukaan paljasta. Ehkä netistä voi jotenkin tilata kuitenkin.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Japanilaiset eivät loukkaannu Geisha-suklaasta

   hysteeriset vihervasemmistolaiset loukkaantuivat heidän sijastaan. Tubettaja tarttui Fazerin Geisha-kohuun: Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa – ”Kukaan ei välitä tästä nimestä” – Totta kai joskus (nimeä) tarvitsee vaihtaa ja parantaa, mutta joskus ei tarvitse. Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa tästä asiasta. Kukaan ei välitä tästä nimestä. Oikeastaan Geisha-suklaa on suosikkisuklaatani, Takagi sanoo videolla. – Geisha on vain ammatin nimi. Suomessakin myydään kuulemma olutta, jonka nimi on insinööri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006557636.html Vihavasemisto vaan haluaa tuhota silmittömässä raivossaan kaiken eteen tulevan perinteen rasismina.

   169
  • Martina, anna Sofian olla jo rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämään Sofiaa,koska on rakastunnut tähän ja on paremman näköinen,kuin sinä Martina.Sitäpaitsi Sofia on viehättävä,tyylikäs,kaunis,seksikäs,mukava ja rento lady.Martina sori mut et ole näitä kuvaamiani hyviä puolia,joita Sofia edustaa.Martina anna S&S olla rauhassa.♡♡

   229
  • Esko uhittelee Stefulle instassaan?

   Kattokaa mitä Esko pisti instaansa... että jos vttuilee perheelleen joutuu hänen kanssaan tekemisiin tms. Englanniksi. Mitä ihmettä nää kuuluu Eskolle??? Siis Martinan ja Stefun asiat?????

   288

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   227
   3994
  2. Japanilaiset eivät loukkaannu Geisha suklaasta

   hysteeriset vihervasemmistolaiset loukkaantuivat heidän sijastaan. Tubettaja tarttui Fazerin Geisha-kohuun: Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa
   Maailman menoa
   163
   3646
  3. Martinako tämän sopan keitti itse?

   Luin että Martina oli vaihtanut päivää sovitusta silloin, eilen kun Isabellaa kuvattiin Hangossa. Isben ei pitänyt tulla sinä päivänä sinne kun Sofia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1318
  4. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   173
   1152