Valtuutettuja pyydetään tekemään laiton sopimus 12.5.2020

Anonyymi

Kaikkien valtuutettujen on hyvä tietää ennakolta, mitä heitä pyydetään tekemään ehdotetun Tehtaanniemen maankäyttösopimuksen hyväksymisen yhteydessä. Sopimuksen liitteiksi on laitettu kaksi kaavakarttaa, joissa on merkintä AL. Liitteet ovat osa sopimusta. Voimassa oleva kaava on KL, liiketontti.

On huomioitavaa, että Tehtaanniemen kaavamuutosta, jossa liiketontti muutettaisiin asuntotontiksi ei ole vielä tehty. Sellaisesta ei saa sopia etukäteen. Se olisi lain vastaista.

Maankäyttösopimus pitää palauttaa valmisteluun.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On se hyvä, kun täälta saa asiantuntijaneuvoja, asiasta kun asiasta.

      • Anonyymi

        Tuskin aina, mutta tässä kylläkin!


    • Anonyymi

      Valtuusto oli äänin 30-1 samaa mieltä asiantuntijan kanssa. Esitys palautettiin valmisteluun.

    • Anonyymi

      Syväkurkku sen meille taas kertoi.

    • Anonyymi

      Tontteja ei kannata lahjoitella. Jos rr:lle annetaan lupa rakentaa asuntoja liiketontille, niin siitä pitää maksaa kuten muutkin olisivat maksaneet, jos mahdollisuus olisi kilpailutettu, Ketkuilemalla ei tästä selviä.

    • Anonyymi

      Kohtuus kaikessa. Tontit eivät ole edes meren rannassa, mutta voiko näköalasta rahastaa. Maankäyttösopimuksia tehdään esim. Espoossa ja tässä tietoja yhdestä viimeisimmästä: Asemakaavan muutos mahdollistaa noin 42 000 kerrosneliön rakennusoikeuden asuinrakentamiseen. Liiketiloja Kaitaan metrokeskukseen tulee vain vajaat 800 kerrosneliötä...Alueen suunnittelusta ja rakentamisesta on tehty viime kuussa maankäyttösopimus alueen pääomistajan Espoon seurakuntayhtymän kanssa.
      Seurakunnat maksavat sopimuksen mukaan Espoon kaupungille vajaat 3,4 miljoonaa euroa korvausta alueen kaupunkirakenteen toteuttamisesta. https://www.lansivayla.fi/paikalliset/1793554

      Miljoonaluokan korvauksista on Hangossa turha haaveilla. Suurin arvaus on se, muuttuuko kaava asuntorakentamisen sallivaksi. Jos kaavamerkintä muutetaan, niin se on suuri virhe. Pitkässä juoksussa nykyinen kaavamerkintä tuo kaupungille enemmän kiinteistöverotuloja. Rakentajahan tässä on ottanut riskin ja se saisi realisoitua.

      • Anonyymi

        HÖPÖ-HÖPÖ


    • Anonyymi

      Golf-kentällä yritetään vaikuttaa. Veljeilyt on nähty.

      KL-AL -muutos on kilpailutettava tai määriteltävä kilpailutuksen puutteessa markkinahinta, jonka grynderit olisivat maksaneet asuntorakentamisen rakennusoikeudesta. Kolme riippumatonta ammattilaisen arviota riittää. Se on fakta.

    • Anonyymi

      Kaupungin velvoitteet maankäyttösopimukseen?

      On muistettava, että ns. salainen sopimus ei ole millään tavalla velvoittava. Kaupunki on myöntänyt hyvyyttään laiturin rakentamispaikan Itäsatamaan. Toivottavasti voidaan tasapuolinen kohtelu antaa muillekin taloyhtiöille. Lisäksi ei ole mitään velvollisuutta muuttaa rannassa kulkevaa katua kävelykaduksi. Eikä ole mitään velvoitetta muuttaa Tehtaanniemeä asumiskäyttöön.

      Ns. salainen sopimus on ollut ideamuistio. ei velvoittava asiakirja. Se on fakta.

      JOS KL->AL muutos tehdään rr:n pyynnöstä, niin rakennusoikeuden käyttötarkoituksen arvonkorotus on tässä tapauksessa myös veloitettava markkinahintaan. Asuntorakentamisen hinnasta voidaan vähentää jo maksettu liiketontin hinta 5000 m2:n osalta. Se on fakta.

      Markkinahinnan voi määritellä kolme riippumatonta kunniallista kiinteistönvälittäjää. Jos joku näistä määrittää sikahinnan suuntaan tai toiseen, niin se ei ole luotettava kunniallinen kiinteistönvälittäjä.

      • Anonyymi

        Markkinahinnan tulee määritellä Lohjan alueellinen maanmittaustoimisto.


    • Anonyymi

      Johan esitit. Kaupallisilla markkinoilla on omat toimijansa, ammattilaiset, jotka osaavat hommansa. Arvio toki perustuu tehtyihin kauppoihin. Onhan niitä tehty, esim. Kuningattarenvuorella ja Mannerheimintiellä.

      • Anonyymi

        Johan esitit; miten ja millä perustein maan arvo tulee määtitellä kerrotaan maankäyttö- ja rakennuslain luvussa 12 A : maankäyttösopimukset ja kehittämiskorvausmaksut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johan esitit; miten ja millä perustein maan arvo tulee määtitellä kerrotaan maankäyttö- ja rakennuslain luvussa 12 A : maankäyttösopimukset ja kehittämiskorvausmaksut.

        Tontti olisi pitänyt kilpailuttaa asumiskäyttöön, minkä takia pitää käyttää markkinahintaa käyttötarkoituksen arvonkorotuksen yhteydessä. Muuten tulee hyrskyn myrskyn.
        Se, että jokukavander on sopinut jotain Regatta Resortsin kanssa ei päde missään tapauksessa. Ennakkosopimukset tontin jalostamisesta ilman korvausta eivät päde.

        Tässä esimerkki tuoreesta tapauksesta, kun alueen käyttötarkoitusta kaaavoituksella parannetaan vapaa-ajanasunnosta asumiskäyttöön; taloyhtiön isännöitsijä ilmoittaa asunnonmyynnin yhteydessä tulevasta korvauksesta.

        "Tulevat remontit
        2019 Muu - Tontin asemakaavan käyttötarkoituksen muutos vapaa-ajan asunnosta asuinkerrostaloksi. Tästä aiheutuvasta mahdollisesta kulusta on johtuen on hallituksella valtuudet periä kahden kuukauden ylimääräiset yhtiövastikkeet tarvittaessa."


    • Anonyymi

      Vieläkö kaupungista löytyy niitä jotka ovat sitä mieltä että homma meni oikein?
      Löytyykö niitä joiden mielestä kaupunki sai luvatut majoitustilat?
      Löytyykö niitä joiden mielestä rakennetut betonikolossit ovat todellisesti kasvattaneet turismia?
      Löytyykö niitä joiden mielestä laatikkouimala on kaikille avoin?
      Kuinka paljon löytyy niitä hännystelijöitä joiden mielestä turismi on kasvanut erityisen paljon ruuhka-ajan ulkopuolella; tarkoituksenhan piti olla niin, vai kuinka?
      Vai pimeitä ikkunoitako edelleen rannassa? Sekö olikin tarkoitus?

      • Anonyymi

        RR:n tarkoitus oli ja on tehdä mahdollisimman paljon voittoa. Sen toteuttamiseksi on tehty sitä sun tätä ja jotkutkavanderit ovat menneet henkilökohtaisesti, huom! henkilökohtaisesti sitä sun tätä lupailemaan. Julkisyhteisöä (kunta,kaupunki) ei yksityislupailut sido. Sitäkin asiaa on yritetty hämätä monella tavalla tarkoituksena se, mitä alussa ilmaistiin. Uimahallit, hotellit, siis majoitustoiminta? - ei mitään, ei mitään. Luuletko, että on tulossa joku hotelli?

        Paluu juurille. JOS hankolaiset suostuvat armeliaisuuttaan RR:n pyyntöön muuttaa vapaa-ajanasuntojen tontti asumiskäyttöön (nyt liiketontti, käyttötarkoitus majoitustoiminta), niin siitä pitää saada korvaus markkinahinnan mukaan. Se on oikeus ja kohtuus.

        Tässä olisi mot-ohjelmalle juurta ja aihiota kerrakseen.


    • Anonyymi

      Kas kas! Kukaan ei uskalla väittää vastaan. Missä hännystelijöiden argumentit?
      Hanko tarvitsee turisteja juuri ruuhka-ajan ulkopuolella. On aivan turha pitää systeemejä pystyssä vain parin kesäkuukauden takia.
      Siksi ulkopuolinen yrittäjä tulee repimään mansikat kakusta.
      Tehtaanniemi -toiveet turismin kasvattamisen suhteen olivat korkealla.
      Nyt kakku on lässähtänyt yksityisasuntoihin ja omituiseen kylpyläsysteemiin joka ei vedä kuin muutamia hassuja kävijöitä.
      Regattahotelli ei ole viihtyisä muuta kuin ylimpien kerrosten kalliiden huoneiden suhteen. Siellä ei myöskään ole kunnollista nykyaikaista kokoustilaa välineistöineen isommalle porukalle.
      Tilanne siis edelleenkin sellainen että yksi Suomen kauneimmista merikaupungeista elää pari kuukautta vuodesta ja sen jälkeen ilmestyvät pimeat ikkunat.

    • Anonyymi

      Työttömyysluku Hangossa huhtikuussa 2020 16,3 % ja täällä vaan eletään menneisyydessä. Hyvät ihmiset. Tehkää nyt jotain !! Älä luota siihen, että muut tulevat tänne pelastamaan Kalastajankylä nimeltään Hanko, vaan nyt Hankolaiset pitäisi itse luoda itselleen mahdollisuuksia elää ja työskennellä tässä Kaupungissa.

    • Anonyymi

      Maankäyttösopimuksen liite, jossa kaavamerkintä AL on raskauttava. Sellaista ei saa sopia etukäteen. Ensin kaavamuutos, sitten maankäyttösopimus. Kaikkea ne yrittää, ettei tarvitsisi maksaa muutoksesta. Käyttötarkoituksen arvonkorotus on määritelty laissa. Sen mukaan pitää elää. Tontti on yksiselitteisesti myyty liiketonttina. Kaikki sopimukset sen muuttamiseksi asumiskäyttöön tarkoitetuksi ovat mitättömiä.

      Toinen asia, joka puhuttaa on venepaikat. Hjalliksen sopimus siirrettiin sellaisenaan. Millä sivulla siinä on sovittu venepaikoista? Ei missään? Niistä ei ole sopimusta, On vain keskustelumuistio. Ei pitävää sopimusta, joka sitoo kaupunkia.

      Jos kaupunki antaa venepaikat yhdelle taloyhtiölle, niin sen pitää antaa venepaikat toisellekin ja kolmannelle taloyhtiölle.

      Näitä asioita ei sovita golf-kentällä!

    • Anonyymi

      Totisesti, totisesti hankolaisia poliitikkoja on viety kuin pässiä narusta.
      Johtuu varmasti siitä että yhdelläkään heistä ei ole ollut pienintäkään matkailualan tuntemusta.
      Matkailutoimiston väen arvostus on korkeintaankin ollut vähättelevä.
      Hankolaisen poliitikon mielestä kaikki on superhyvin kun kesän parina kuukautena rannassa kuhisee. Tehtaanniemellä siis asiat hyvin.

      Missä ovat ne luvatut majoitustilat joita voitaisiin ympäri vuoden myydä ryhmille, kokouksille ja seminaareille?

      Ja nyt - jälkikäteen, halutaankin muuttaa koko niemi asuinalueeksi. Aivan käsittämätöntä.

      • Anonyymi

        Kerrostalollinen sviittejä on tulossa kunhan vain hakija saa luvan. Sitä en ymmärrä kaavamuutosasiassa, miksi Uimahuoneelle menevää tietä ei hyväksytty jo aikaisemmassa kaavakierroksessa. Sen saaminen kaavaan on kaupungin intresseissä. Nyt asioita on niputettu liian paljon yhteen kokonaisuuteen. Jo rakennettujen "asuntojen" osalta kannattaisi ottaa aikalisä ja antaa luvat näille sviiteille. Sitten kun ne on otettu käyttöön nähtäisiin oliko kyseessä taas täysi kxxetus vai muodostuiko käyttötarkoitukseksi millainen majoitustoiminta.
        Muuta mielenkiintoista Kh:n asialistalla
        - yhden majoitusyrittäjän tontinvuokrien kohtuullistaminen. Pari tonnia vuodessa ei ole
        paljon, jos rakennusta käytetään myös omaan asumiseen.
        - ravintoloille lupaus terassipaikkojen lisäämisestä. Oikein ja suositeltavaa. Ainakin
        makasiinien kohdalta Satamakatu vaikka kokonaan poikki ja koko katualue terassialueeksi.


    • Anonyymi

      Kavan uimahallin lasten liput nousivat 40 euroon. Milloin Hanko saa uimahallin!

    • Anonyymi

      Et ymmärrä kaavoituksesta mitään.

    • Anonyymi

      Jos liiketilalle ei ole käyttöä ja asunnoista on pula, tulisi olla laki että jos niiden muutto asunnoiksi estetään, se on rikos yhteiskuntaa ja omaistajaa vastaan.

      Tarkoitan että tästä soviet ajan jäykkyydestä ja autoritarismista on luovuttava ja toimittava kuten on paras yhteisön ja yksilöiden kannalta.

    • Anonyymi

      Yhteisölle tulisi siis tehdä selväksi että huiputus on oikeutettua. Saa kieroilulla tehdä mitä haluaa.

      Ja hankolaisille pitää myös tehdä selväksi että he eivät ymmärtä kaavoituksesta yhtään mitään.

      Siis vähän niinkuin tyhmää porukkaa koko sakki; tämä tulisi rivien välistä ymmärtää

    • Anonyymi

      Rötösherrat saavat lopulta ansionsa mukaan. Siinä ei kieroilulla tienatut miljoonat lämmitä.

      Tehtaanniemen stoori on hyvä oppikirjan kappale siitä, miten ei saa toimia.

      Onneksi hankolaiset ja heidän valtuuttamansa ovat pikku hiljaa alkaneet ymmärtämään, mikä on oikein ja mikä on väärin. Sen takia esimerkiksi maankäyttösopimus on palautettu valmisteluun, Sen takia kolme kertaa on rr yrittänyt rakentaa sviittejä = kaksiokerrostalo, mutta ei ole saanut lupaa. Aiemmin rakennetut sviitit kolmessa kerrostalossa ovat asuntoja, ei hotelli eikä majoitustoiminnan käytössä.

      Perusfaktoja:
      - Pitää elää kaavojen mukaisesti.
      - Kaavoista ei saa sopia etukäteen ( ei edes jonkin sopimuksen liitteessä "vahingossa").
      - Valtuusto päättää kaavoista.
      - Kaavaprosessissa on kuunneltava asionomaisia, Tehtaanniemen tapauksessa hankolaisia. Palaute pitää ottaa huomioon.
      - Ensin kaava, sen jälkeen kaavanmukaiset maankäyttösopimukset.
      - Majoitustoiminta tarkoittaa lyhytaikaista ammattimaista vuokraustoimintaa. Tehtaanniemen rakennettu tontti, jossa on kolme pienkerrostaloa on tarkoitettu majoitustoimintaan. Sen mukainen rakennuslupa on myönnetty. Rakennusten käyttötarkoitus ei toteudu, minkä takia asia on korjattava muuttamalla toiminta luvan ja kaavan mukaiseksi tai muutettava kaavaa.
      - Kaavan käyttötarkoituksen muuttaminen rakennusoikeuden arvoa korottaen on veloitettava palvelu. Hangon tapauksessa mahdollinen 5000 rakennusoikeusneliön suuri muutos KL->AL on veloitettava asuntotontin markkinahintaan, joka olisi toteutunut, jos asuntorakentaminen olisi ollut vapaassa kilpailutuksessa.
      - Rakennusoikeuden arvonkorotuksen muutos kaavamuutoksella pitää veloittaa välittömästi muutoksen jälkeen tontin omistajalta.

      Hankolaisten edustajien ei pidä päättää asioista lain vastaisesti vaan sen mukaisesti.
      Edustajien ei pidä ajaa asioita, jotka ovat vastoin hankolaisten etua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1929
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1450
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      93
      1353
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1144
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      475
      1055
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      938
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      872
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      846
    Aihe