Tverin ja muuan alueen ortodoksiset karjalaiset

Anonyymi

Luin inkeriläisten palstalta että "1600 luvulla Ruotsin alue laajeni itään. Kun tämän uuden alueen asukkaita alettiin pakkokäännyttämään luterilaisiksi niin suuri osa pakeni, eniten Tverin alueelle. Vieläkin siellä on Tverin karjalaisia. Tilalle tuli Ruotsin valtakunnan alueelta savolaisia ja ruotsin puolen karjalaisia".

Mistä saisi lisää tietoa tästä? Onko ortodoksisessa arkistossa lisää tietoa? Missä sellaista arkistoa pidetään? Onko netillä jossain?
Olen kuullut että osa omista sukulaisistani olisi lähtenyt Venäjälle sen takia kun heitä yritettiin käännyttää luterilaisiksi. Olivat ortodokseja.
Tietääkseni eivät asettuneet just Tverin alueelle, vaan jonnekin muualle sielläpäin. Mitä muita alueita on, minne ortodoksit menivät?

Jos olisi joku ortodoksiryhmä menossa sinnepäin (kun korona-ajat on ohi), niin lähtisin mielelläni mukaan. Mistä saisi tietoa tästä mahdollisesta ryhmästä?

6

69

  Vastaukset

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   231
   4149
  2. Japanilaiset eivät loukkaannu Geisha suklaasta

   hysteeriset vihervasemmistolaiset loukkaantuivat heidän sijastaan. Tubettaja tarttui Fazerin Geisha-kohuun: Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa
   Maailman menoa
   165
   3768
  3. Martinako tämän sopan keitti itse?

   Luin että Martina oli vaihtanut päivää sovitusta silloin, eilen kun Isabellaa kuvattiin Hangossa. Isben ei pitänyt tulla sinä päivänä sinne kun Sofia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1343
  4. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   1207