Valkoposkihanhien hyysääminen Suomessa

Anonyymi

Kansalaisaloite-palvelussa on aloite valkoposkihanhen metsästyksen sallimisesta

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6563

Hesari uutisoi aiheesta viikonloppuna, käykääpä katsomassa:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006509300.html

Birflifen kanta: "Yhteiskunnan tulisi tukea ja pitää yllä erillisiä peltoja ja alueita hanhille."

Eihän tässä maailman tilanteessa paljoa muuta tuettavaa löydykään kuin riesaksi asti kasvanut valkoposkihanhen populaatio.
Samaan aikaan Hollannissa ja Belgiassa talvehtimisalueilla samoja hanhia joudutaan ajamaan merikontteihin ja kaasuttamaan hiilidioksidilla hengiltä lentoturvallisuuden nimissä. Että sellaista suojelua. Hölmöläisten touhua tämä Suomen linjaus asiassa on, eikä palvele mitään tarkoitusta. Hanhien määrä on tiukoilla suojelutoimilla kasvanut liian suureksi ja aiheuttaa isoja ongelmia, mutta Suomi viimeisenä linnakkeena ei suostu tulkitsemaan kansainvälistä rauhoitussopimusta samoin, kuin jotakuinkin kaikki muut sopimuksen osapuolet, eli sallimaan hanhien metsästystä. Asiasta saataisiin päättää itse!

28

796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannatettu! Valkoposkihanhia on liian paljon! Valtio maksaa korvaukset meidän taskuista!

      • Anonyymi

        Kyllä Somaleitakin maksetaan, kun vuokraavat asuntoja.


    • Anonyymi

      Kumma kun aina pitää mennä ääripäästä toiseen. Sukupuuttoon partaalta rotta ongelman tapaiseksi riesaksi. Keskitie on suomelle tuntematon käsite

    • Anonyymi

      Saimaannorppiakin on jo liikaa tappeleevat jo keskenään kun eivät sovi saimaaseen.

    • Anonyymi

      Minkätakia rottien myrkyttäminen sallitaan, rotta on hieno ja kestävä eläin ja myrkyttäminen on epäinhimillinen lopetustapa pitäisin loukuttamista sopivana ja siirtoistutusta vaikka jollekin autiolle saarelle jossa olisi riittävästi ravintoa, lisäksi niitä voitaisiin antaa hyviin koteihin lemmikiksi tietysti viranomaisten pitäisi tutkia että on riittävä häkki tilavuudeltaa rottaa ulkoilutetaan vähintään kaksi kertaa päivässä ja lemmikki saa monipuolista ravintoa runsaasti.

      • Anonyymi

        Sellaista saarta ei ole olemassakaan, joka kestäisi, rotan rajattoman lisääntymisen.


    • Anonyymi

      Valkoposkihanhi on hieno ja näyttävä lintu, ei niitä tarvitse ruveta lahtaamaan, valtio kyllä maksaa korvaukset maanomistajille.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Jos juntit suomenmaan saisivat päättää niin kaikki eläimet olisi tappolistalla. Se on niin kivaa kun pääsee pyssyllä ampumaan ja luojan luomilta eläimilta viemään ainokaisen hengen. Aina huutamassa MTK:ta apuun joka asiasta jotta saavat taskunsa täytettyä tukieuroila. Tyhmät kaupunkilaiset uskoo kun juntit kyynelehtii ja sanoo ettei nyt leipä riitä jos ei saada sitä ja tätä.

      • Anonyymi

        Merihanhi pihassa, kuka saatana tämän ampuu muuttomatkalla.
        Ei ole liikaa Merihanhia.


    • Anonyymi

      Dronea lennättänyt sen verran että olen huomannut hanhien lähtevän vikkelään aina karkuun. Vaikka korkealla lennättäisi niin jotenkin huomaavat ja pakokauhu iskee. Luulevatko sitten joksikin haukaksi tai muuksi? Siinäpä taas yksi konsti jolla saisi helposti hanhet hätistettyä.

      • Anonyymi

        Tulee kalliiksi. Valtio voi palkata veroeuroilla armeijan ajeluttamaan droneja Suomen päällä. Eiköhän pistetä hanhet pataan ja veroeurot vaikka terveydenhuoltoon ja koulutukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulee kalliiksi. Valtio voi palkata veroeuroilla armeijan ajeluttamaan droneja Suomen päällä. Eiköhän pistetä hanhet pataan ja veroeurot vaikka terveydenhuoltoon ja koulutukseen.

        Mikä muuten on Hanhien luontainen vihollinen, en jaksa googlettaa.
        Lisätään petokantaa se on luonnollista.


      • Anonyymi

        Hätistetään naapurin pellolle. Ongelma ratkaistu.


    • Anonyymi

      En käsitä ollenkaan, onko valkoposkihanhien suojelupäätös hakattu ikiajoiksi kiveen, jonka takia sitä ei voi muuttaa kansallisvaltiossa eikä EU:ssa? Missään ei kerrota sitä, mistä kiikastaa:
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006518806.html

    • Anonyymi

      Meitä ihmisiä täällä suomessa on liikaa, ei hanhia, sopiva ihmispopulaatio suomeen olisi 100 000 näinollen myös peltopinta-ala supistuisi eivätkä hanhet aiheuttaisi tuhoa, en ymmärrä miksi koko ajan hoetaan, että pitää saada maahanmuuttajia lisää työvoimaksi, meitä on jo maapallolla liikaa 90 % onneksi korona vähentää, toivottavasti rajusti ja maapallo pelastuu meiltä ympäristön ja ilmaston paskaajilta.

    • Anonyymi

      Valkoposkihanhia on yli miljoona Suomessa. Ei ole uhanalainen. Hyvää luomulihaa.

      Paskovat joka 15. minuutti. Salmonella-vaara.
      Kaikki puistot ja uimarannat ovat peittyneet hanhen ulosteella. Syövät pelloilta ihmisten ravinnon tuotantoon tarkoitetut viljelykset. Salmonella vielä leimahtaa. Yli puolet pitäisi ampua. Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa ammutaankin. Voihan typerät vihreät Suomessa. Kukaan hanhen ulosteesta pitämätön älköön heitä äänestäkö!

    • Anonyymi

      Suomen sosiaalitukia nauttimaan, voi kun on söpöjä .
      Sitten määrä räjähtää kuin Valkoposkihanhilla , paskovat joka paikan.

    • Anonyymi

      Valkoposkihanhi on Putinin jäähyväislahja Suomen kansalle. Se on suojeltava!!!

    • Anonyymi

      EU:n tykistökeskitys tulee tuhoamaan samalla koko maatilan.

    • Anonyymi

      valkopaskahanhien suojelu on huippuesimerkki viherpiipertäjien heinäntekojärjen ja luonnontuntemuksen TÄYDELLISESTÄ puuttumisesta!

      pistetään niitä ensi syksynä muutama tuhat kappaletta pataan, niin ne arkiintuvat
      ja alkavat jälleen käyttäytyä kuten villit, vapaat ja ylväät luotokappaleet pitääkin!
      kun tuollainen järjetön hanhiparvi ja lentokone joutuu samalle kurssille niin alas tulee että rymisee!
      läheltäpiti tilanteita on jo ollut!

    • Anonyymi

      Voidaanko lopettaa maataloustukien maksu sitten samalla kertaa? Verorahat voitaisiin laittaa paljon hyödyllisempään tarkoitukseen kuin maanviljelijöiden tukemiseen. Siihen kaivoon menee niin jumalattomasti verorahoja ettei siinä ole mitään järkeä. Keinotekoisesti pidetään yllä monta tilaa jotka muute olisi mennyt konkkaan jo aikaa sitten. Ei se leipä suomessa lopu vaikka maataloustuki lopetettaisiin. Maatalous sopeutuisi ja ne tilat jäisivät henkiin jotka sopeutuisivat, muut saisivat mennä. MTK pitää tahallaan yllä ostetuin poliitikoin myyttiä että maataustukia on pakko maksaa.

    • Anonyymi

      Hanhia voitaisiin pyydystää ja siirtoistuttaa vaikka kanadaan tai austraaliaan kyllä ne siellä pärjäävät, korkeasaareen mahtuisi varmaan parituhatta kaakattajaa, hanhethan lannoittaa pellot lannalla, tästä syystä maajusseilta eu tuet voitaisiin lakkauttaa kun saavat lannoitteet ilmaiseksi.

      • Anonyymi

        En nyt tiä onko siitä hyötyä ku ensin syövät pellon tyhjäksi ja paska tavat jämät siihen niin ei siihen mitään syötävää jää


    • Anonyymi

      Hanhien säikyttely droneilla tai koirilla ei yksinään ratkaise ongelmaa koska Suomen läpimuuttava kanta on jopä puolitoista miljoonaa lintua ja täällä pesivien lintujenkin määrä useita kymmeniä tuhansia lintuja.
      Se maksetaanko viljelijöille korvauksia hanhituhoista vai maksetaanko avustuksia erityisten hanhipeltojen ylläpitämiseksi on ihan oma asiansa. Kustannuksia aiheuttaa molemmat.

      Umpivihreän näkemyksen mukaan asia voidaan ratkaista petoja, kuten kotkia, haukkoja, susia ym ym lisäämällä ja laittamalla miljoonia euroja hanhitutkimukseen. Ajatusmalli joka on aivan omaa luokkaansa absurdiudessaan. Ihminen muuttaa elinympäristöään niin tolkuttoman paljon että myös ihmisen on aktiivisesti pystyttävä puuttumaan tasapainon säilyttämiseen. Molempiin suuntiin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ennen kuin mitään päätöksiä tehdään hanhien suhteen täytyy tehdä tutkimus hanhien tekemistä vahingoista ja niiden mahdollisesta ehkäisemisestä, valtio voisi laittaa pari miljardia euroa tutkimuksen kehitykseen ja palkata tutkijoita töihin ehkäisemään vahinkoja, voitaisiinko esim. vanhoja hävittäjiä ohjata hätistelemään hanhet muuttamaan muuttoreittiään ym.

    • Anonyymi

      menisivät vihreät läpsyttelemään käsiään yhteen pellon reunalle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe