Mika Salmisen (THL) munaukset on salattu.

Anonyymi

39

78

  Vastaukset

  • THLn Salminen nousi pandemian myötä tuntemattomuudesta kuuluisuuteen ja nyt hänestä on tullut entistä tärkeämpi henkilö, oikein erityissuojelua vaativa, top seckret Person, jonka mokat ovat valtionsalaisuuksia. Se siitä avoimuudesta.

   • Monien, ehkä useimpien mielestä Mika Salminen kuuluu valtakunnan oikeuden eteen vastaamaan paskapuheistaan ja niistä aiheutuneisiin ihmishenkien menetyksiin ja yhteiskunnan miljardeihin nouseviin taloudellisiin tappioihin.


   • Käykö asiakirjoista selville että THL ajoi laumaimmuniteettia? No Sanna Marin oikeusvaltiodemokraattina vaati luovuttamaan dokumentit STT:lle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Käykö asiakirjoista selville että THL ajoi laumaimmuniteettia? No Sanna Marin oikeusvaltiodemokraattina vaati luovuttamaan dokumentit STT:lle.

    Laumaimmuniteetin eli tartutusstratebian ajaminen olisi Suomen lain vastainen toimi, mm. perustuslain ja tartuntatautilain, jotka suojaavat kansalaisten terveyttä ja henkeä. Näiden oikeuksien yli ei voi talousnäkökohdatkaan tai vapaa liikkuvuus mennä.


   • Pitäisikö seuraavan mahdollisen epidemian tullessa kuunnella mieluummin 46 tukahdutusta vaatinutta asiantuntijaa kuin Tegnellin opetuslapsiaTHL-johtaja Mika Salmista ja HUS infektiotautien ylilääläri Asko Järvistä sekä porvarihallituksen luottotalousmiestä Exit-ryhmän Martti Hetemäkeä. He kaikki puuhasivat "öljyä liekkeihin" -politiikkaa eli laumaimmuniteetin saamista tartuntojen määrää säätelemällä eli tartunnat mahdollistavalla politiikalla, jossa roihuamista säädeltäisiin mm. kouluja avaamalla, ulkomaanliikennettä avaamalla, juottolat avaamalla jne.


  • Väärin sammutettu !

   • Jos sammutuksessa tuhoutuu talo, kaupunki, lääni ja koko valtio, niin onhan se silloin väärin sammutettu, eikös vain?


   • Jos sammuttamiseen verrataan, niin THL ja Salminen ovat olleet ensin estelemässä palokuntaa edes lähtemästä sammuttamaan paloa, vähätelleet paloa, ennustelleet että voi syttyä uusia tulipaloja ja ei kannattaisi nyt käyttää vesivarastoja tämän palon sammuttamiseen, suositelleet kokeilemaan suihkuttaa veden sijasta bensaa liekkeihin koska ei ole tutkimustietoa siitä että se juuri näissä sääolosuhteissa kiihdyttäisi paloa, ja lopulta komennettu autoon istumaan kunnes palo on saatu sammutettua ja tukahdutettua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos sammuttamiseen verrataan, niin THL ja Salminen ovat olleet ensin estelemässä palokuntaa edes lähtemästä sammuttamaan paloa, vähätelleet paloa, ennustelleet että voi syttyä uusia tulipaloja ja ei kannattaisi nyt käyttää vesivarastoja tämän palon sammuttamiseen, suositelleet kokeilemaan suihkuttaa veden sijasta bensaa liekkeihin koska ei ole tutkimustietoa siitä että se juuri näissä sääolosuhteissa kiihdyttäisi paloa, ja lopulta komennettu autoon istumaan kunnes palo on saatu sammutettua ja tukahdutettua.

    Noin siinä juuri kävi tuossa THL toiminnassa. Kyllä nyt on niilläkin ääni kellossa muuttunut, mutta aluksi tosiaan vähäteltiin, ja annettiin viruksen levitä Ruotsin tapaan.


  • Kiinassa tauti oli alkanut jo marraskuussa. Joulukuun lopulla se tuli laajemmin tietoon.

   Suomessa ensimmäinen tapaus oli jo 29. tammikuuta, kiinalainen turisti Lapissa. Seuraava varmennettu tapaus oli 26. helmikuuta. Senkin jälkeen porukkaa oli lappanut valtoimenaan Italin lomilta.

   Vasta 16. maaliskuuta hallitus lopulta päätti toimia. SDP ja VAS niskuroivat, mutta taipuivat lopulta. Niinistökin oli tiettävästi taivuttelemassa.

   • Joulukuussa Kiinasta tuli hälyttäviä tietoja. Pääkaupunkiseudulla on niitäkin suomalaisia henkilöitä on, jotka uskovat sairastaneensa koronan jo vuodenvaihteessa tai tammikuussa. Isot kauppakeskukset ja uimahallit ovat olleet potentiaalisia tartuntapaikkoja.
    Varsinkin Espoossa on paljon kiinalaisia opiskelijoita ja työntekijöitä ja joulu-tammikuussa myös perhekunnittain. Miksi se Lapin tammikuun koronatapsus olisi ainutkertainen?
    Olisi pitänyt sytyttää aikaisemmin.
    Presidentti Niinistön ehdotus torjuttiin, vaikka presidentillä on virallisten kanavien lisäksi myös epävirallisia kontakteja.


  • HUS:n johtajakin ihmetteli viivyttelyä. Ainakin kaksi viikkoa kallista aikaa hukattiin, kun hallitus mietiskeli yhteiskunnan kokonaisetua - tulevien koronauhrien hengen kustannuksella.

  • Valittiin se tie, että tauti pyritään rajaamaan sairastamisen tuoman immuniteetin kautta.

   Nyt laumaimuniteesttiin ilman rokotetta ei usko enää kukaan, ei Ruotsissakaan.

   • Taudin estäminen olisi edellyttänyt ulkomailta palailevien lomalasiten ja muiden ihmisoikeuksiin puuttumista. Sitä ei haluttu.

    Rajoituksin pyrittiin tasaamaan tautihuippua, jotta terveydenhuolto ei romahda ylikuormituksen alla. Tässä tavoitteessa on onistuttu. Ruotsisssa väkilukuun suhteutettu koronakuolleisuus on 7- kertainen Suomeen verrattina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taudin estäminen olisi edellyttänyt ulkomailta palailevien lomalasiten ja muiden ihmisoikeuksiin puuttumista. Sitä ei haluttu.

    Rajoituksin pyrittiin tasaamaan tautihuippua, jotta terveydenhuolto ei romahda ylikuormituksen alla. Tässä tavoitteessa on onistuttu. Ruotsisssa väkilukuun suhteutettu koronakuolleisuus on 7- kertainen Suomeen verrattina.

    Vetelä-Euroopassa kuolleisuus on vielä tuplat Ruotsiinkin verrattuna.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vetelä-Euroopassa kuolleisuus on vielä tuplat Ruotsiinkin verrattuna.

    Ruotsissa on koko maailman tasolla 8. eniten koronakuolleita 100 000 asukasta kohden.


  • Eikö tämä virologi ollut Anders Tegnellin oppien kannattaja?

   • Ei se virologi ole,


  • Tiukka ja horjumaton linja koronan tukahduttamiseksi heti alussa ja miljardeja euroja olisi pelastettu tältä järjettömältä näytelmältä.

   • Oikeampi luku on kymmeniä miljardeja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oikeampi luku on kymmeniä miljardeja.

    Mutku EU:ssa viruksillakin täytyy olla vapaa liikkuvuus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oikeampi luku on kymmeniä miljardeja.

    Halla-ahon mukaan joka viikko menee 32 miljardia.


   • Nimenomaan näin. Epidemian pitkittymisestä, ja aiemmasta (tämän tuntemattoman viruksen kohdalla täysin mielipuolisen) laumasuoja-"strategian" havittelusta on seurannut sekä suoria taloudellisia tappioita, kun yhteiskunta on jouduttu pitämään pidempään efektiivisesti suljettuna, että pidempiaikaisia ja vaikeammin hahmotettavia tappioita, kun ihmisten epäluottamus on lisääntynyt suhteessa yhteiskuntaan, toisiinsa ja sosiaalisiin tilanteisiin. Näistä on aiheutumassa valtavat kustannukset, ja olisi selvitty murto-osalla niistä, jos epidemian yltyminen Suomessa olisi torpattu alkuunsa, kuten Uudessa-Seelannissa tehtiin. Suomella kaikista Euroopan maista olisi ollut siihen erinomaiset mahdollisuudet syrjäisen sijainnin mutta kuitenkin kehittyneen yhteiskunnan ansiosta. Mutta ne haaskattiin ja valittiin erittäin kallis tie.


  • Asiakirjoista ilmennee: jos nyt heti tehdään jotain joudutaan EU-pöydissä outoon valoon. Lisäksi opposition vaatimuksiin taipuminen sataa persujen laariin.

  • Anders Tegnell lähetti lämpimät terkut TVssä Mika Salmiselle, että silleen.

  • Salminen on kyllä osittain sijaiskärsijä, eihän hänellä ollut mitään päätäntävaltaa.

   Julkistetuista pöytäkirjoista pääsisivät vihdoinkin myös asiantuntijat näkemään, että mitä on päätetty ja millä pohjalla päätöksiä tehdään. Epidemia on alussa, mutta riehunut ji muutaman kuukauden, mutta käytännön työtä tekeville asiantuntijoille eli lääkäreille ja hoitajille STM ei ole vielä lähettänyt yhtään tiedotetta.

   Asiakirjat julki, että nähdään mitkä ovat olleet todelliset poliittiset syyt, että yksityisiltä terveysfirmoilta ei voitu ottaa vastaan tarjottua apua niin suojavaruste kuin koronatestauksessakaan.

   Porukkahan koostuu amatööreistä ja pressa ehdottamalle asiantuntijaporukalle näytettiin keskaria.

   Siksikin sitä suuremmalla syyllä esiin periaatteet, joilla valtiotieteen maisterit tekevät lääketieteellisiä päätöksiä ihmisten hengen kustannuksella.

   Suomi kuuluu EU:hun ja julkisuus on sen mukaista.

   • Ei tietenkään päätäntävaltaa, mutta kylläkin hallituksen asiantuntijan roolissa melkoinen vastuu puheistaan.


  • Jos nyt edes myöntäisivät reilusti olleensa väärässä, niin mitään jälkipyykkiä ei edes syntyisi. Mutta kun vielä yritellään peitellä koko asiaa, niin siitähän väkisinkin syntyy kaamea jälkipyykin pesu.

   • Viime vuoden lopulla kiinalaisläkäri pantiin kommunistipuolueen toimesta häkkiin, kun hän varoitteli tästä viruksesta. Sittemmin lääkäri kuoli ( 32-vuotias) ja nousi sankariksi ihmisten mielissä.


  • Suomi oli vaarassa mennä Ruotsin Tengelen tielle. Laumasuojataktiikassa heikoimpia varjellen on ainakin kaksi vikaa:
   1) Heikompien, kuten vanhusten, hoitopaikat eivät ole eristeyillä saarilla, missä henkilökunta asuu. Kun näin ei ole, tauti virtaa henkilökunnan kodeista vanhuksiin, jotka sitten kuolevat. Tässä siis paperilla hieno periaate epäonnistuu.
   2) Laumasuojaa ei saavuteta alle vuodessa, koska niitä näkymättömiä sairaita ei loppujen lopuksi olekaan kovin paljon. Ei missään nimessä niin paljon, kuin Ruotissa oletettiin.

   Ei siis olisi pitänyt mennä flunssaohjeilla, vaan katsoa, miten rankoilla toimilla Kiinassa tukahduttaminen onnistui. Eivät olisi niin ankarasti toimineet, jos olisi ollut vain flunssa. Tukahduttaminen toimii torjuntana, oikein mikään muu ei, ennen kuin on rokotteet.

   THL ei ole antanut kovinkaan pätevää kuvaa osaamisestaan, kun vastaan tulee uudenlainen pandemia. Ehkä kaikkein heikointa on ollut tiedottaminen.

  • Pääministeri Marin määräsi julkistamaan koronaryhmän tiedot

   Huom! Pääministeri Sanna Marin (sd) kehottaa luovuttamaan ne koronakoordinaatioryhmän tiedot, jotka eivät ole SALASSA PIDETTÄVIÄ.? (Vain osa tiedoista).

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000006516742.html

   • Tässä on juuri ongelman ydin.

    Salassa pidettäviä tietoja varmaankin ovat ne amatöörien poliittiset päätökset, jotka perustuvat demarien ideologiaan vastustaa kaikella mahdollisella tavalla yksityistä terveydenhoitoa.
    Tappavan kulkutaudin aikana se tietää kuolleita.

    Ehkä näistä pöytäkirjoista ilmenee myös miksi
    - MIT pudotti Suomen epidemian hoidossa roskaluokkaan, vaikka uhreja ei vielä ole kovin paljon.
    -Kreikka ei päästä suomalaisia maahan.
    -potilaita hoitaville asiantuntijoille lääkäreille ja hoitajille lääketiedettä johtavilta valtiotieteen maistereilta,sd, ei ole vielä tullut mitään informaatiota tai ohjeita vaikka epidemia on riehunut jo tammikuusta ja pahin vasta edessä.


  • Korona niittää satoaan nyt erityisesti demarien ikääntyvässä kannattajakunnassa.

   • Hallituksen motto on ollut: Corona on kuin vetelä p aska. Sitä ei voi estää tulemasta.


   • Laumasuoja edellyttää, että 75-80 % väestöstä saa tartunnan. Jos kuolleisuus olisi 3 % tasoa, niin laumasuojan hankkimisen hinta olisi luokkaa 130 000 ennenaikaista kuolemantapausta. Näistä karkeasti puolet kohdistuisi yli 80-vuotiaisiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Laumasuoja edellyttää, että 75-80 % väestöstä saa tartunnan. Jos kuolleisuus olisi 3 % tasoa, niin laumasuojan hankkimisen hinta olisi luokkaa 130 000 ennenaikaista kuolemantapausta. Näistä karkeasti puolet kohdistuisi yli 80-vuotiaisiin.

    Espanjasta ja Ruotsista saatujen uusimpien tutkimustulsoten perusteella voidaan arvioida, että kuolleisuus on pikemminkin 1.5 % tasoa. Tällöin laumasuojan hankkimisen hinta Suomessa olisi luokkaa 65 000 ennenaikaista kuolemantapausta. Eli suuruusluokalleen yhden vuoden syntyvyyden verran.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Espanjasta ja Ruotsista saatujen uusimpien tutkimustulsoten perusteella voidaan arvioida, että kuolleisuus on pikemminkin 1.5 % tasoa. Tällöin laumasuojan hankkimisen hinta Suomessa olisi luokkaa 65 000 ennenaikaista kuolemantapausta. Eli suuruusluokalleen yhden vuoden syntyvyyden verran.

    Jatkosodassa oli kaatuneita tai kadonneita noin 63000, pääasiassa nuoria miehiä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Espanjasta ja Ruotsista saatujen uusimpien tutkimustulsoten perusteella voidaan arvioida, että kuolleisuus on pikemminkin 1.5 % tasoa. Tällöin laumasuojan hankkimisen hinta Suomessa olisi luokkaa 65 000 ennenaikaista kuolemantapausta. Eli suuruusluokalleen yhden vuoden syntyvyyden verran.

    Olisitko sinä valmis yhdeksi noista 65.000 kuolleesta? Ehkä sinä olisit, mutta voin vakuuttaa, että kukaan muu suomalainen ei olisi.

    Vai ajattelitko niin, että joku muu saa kuolla puolestani?

    Hiukan pelkään tuolla tavoin ajattelevia typeryksiä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisitko sinä valmis yhdeksi noista 65.000 kuolleesta? Ehkä sinä olisit, mutta voin vakuuttaa, että kukaan muu suomalainen ei olisi.

    Vai ajattelitko niin, että joku muu saa kuolla puolestani?

    Hiukan pelkään tuolla tavoin ajattelevia typeryksiä.

    Taisit esittää oikeat kysymykset häirikölle..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   184
   6872
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   197
   4794
  3. Kirjaimelle, kerro se

   Kirjaimelle! Mitä haluaisit sanoa yhdelle kirjaimelle? A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P. Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö? Kirjoit
   Ikävä
   93
   822
  4. 35
   808