Tyhmät kysymykset veroista..

Anonyymi

Jos esitäytetyssä veroilmoituksessa ei ole korjattavaa, saako tämän lomakkeen heittää pois? Vai onko sille kenties mahdollisesti jotain tarvetta tulevaisuudessa.....?

10

79

  Vastaukset

  • Löytyy OmaVerosta, niin voit heittää pois. Asunnon haussa, pankissa tms voi olla tarve.

  • Tämä nykysysteemi on kyllä älytön. Lähettävät ilmeisesti suoraan Omaverosta printattuja sivuja. Itselleni tuli 42kpl A4 isossa kirjekuoressa! Olen suht aktiivinen sijoittaja ilmeisesti. Saako nuo vaihdettua sähköiseksi?

   • Ota Suomi.fi-palvelu käyttöön, niin ei tuu enää paperista ilmoitusta.


  • Sain tänään verotuspäätöksen. Maksettavia tai palautettavia veroja ei ole.

   Sitten kotitalousvähennys: paperissa kyllä lukee se rahasumma jota olen tarjonnut vähennykseen ja verottaja on ilmoittanut mikä on omavastuu jne.

   Mutta miksi hitossa ei selvästi lue summaa, jonka saisin, jos saan ja milloin? Miten ihmeessä yksi asiaa selventävä rivi puuttuu paperista? Olisiko liikaa vaadittu, että tyhmälle osoitettaisiin ilmoituksessa selkeästi se rahasumma joka aiotaan maksaa?

   Osaan kyllä yhteen- ja vähennys-päässälaskun. Mutta kun lukemaa ei näy paperilla, mistä tiedän odotanko hynää täysin turhaan? Jos, niin milloin tuo kotitalousvähennys, jos tulee, tulee tililleni? Joulukuussa?

   • Kotitalousvähennys on huomioitu vähennyksenä, kun se siinä näkyy. Ei sitä erikseen makseta, vaan palautuksissa . Jos et saa palautusta, niin joko verosi eivät vähennyksen tekemiseen tai sitten sinulta on peritty ennakkoon liian vähän ja kotitalousvähennys tasaa verot.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kotitalousvähennys on huomioitu vähennyksenä, kun se siinä näkyy. Ei sitä erikseen makseta, vaan palautuksissa . Jos et saa palautusta, niin joko verosi eivät vähennyksen tekemiseen tai sitten sinulta on peritty ennakkoon liian vähän ja kotitalousvähennys tasaa verot.

    Kiitos tiedosta.


  • Tyhmä kysymys tänne kun virkailija ei osaa vastata.

   Sain keväällä laskelman 2019 tuloista jotka olivat 46851 e ja sain maksettavaa jäännösveroa 974 euroa .
   Tein muutoksen verotuspäätökseen koska matkakulut olivat jääneet vähentämättä joten lisäsin matkakuluista aiheutuneen summan 3848 euroa .

   Nyt sain uudenpäätöksen jonka mukaan saan palautettavaa 284, 68 e.

   Kertoisiko joku minulla miten kerron muille etten todellakaan saa koko summaa koskaa siis matkakuluista häviää omavastuu 750 e mutta miksi ei kolmea tuhatta palauteta???
   No ei mene keskipitkällä matemaatiikallakaan läpi.

   • Matkakulut eivät ole palautusta vaan vähentävät verotettavaa tuloa omavastuun jälkeen. Eli et maksa tuosta 3000€ osuudesta veroa. Ihan oikein laskettu.


   • Vero.fi:n laskurilla näet helposti miten verojen määrää muuttuu vähennyksien mukaan.

    Matkakulut ovat ansiotulosta tehtävä vähennys, ei verosta.


  • En saa mitään kirjettä. Kaikki oma erossa. Miksi pitäisi pyytää myös kirjeitse?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   246
   3491
  2. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   27
   2087
  3. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   18
   1512