Jäännösvero on tuplaverotettua veroa

Anonyymi

Perustin yhden miehen osakeyhtiön, josta omistan 100%. Sain henkilökohtaisessa verotuksessa mätkyjä reilun kymppitonnin. Nyt kirjanpitäjäni sanoo, että minun pitäisi maksaa mätkyt palkoistani. Eikö tässä ole nyt tuplaverotus kyseessä?

Koska jos olisin viime vuonna maksanut Oy:n tililtä sen 10000€, niin nyt ei olisi tullut mätkyjä. Toisaalta nyt pitääkin maksaa 10000€+vero.

Eli 10000€ veroa maksamiseen menee 10000€+verot. Veroista pitää siis maksaa verot.

Ymmärrän tottakai, että Oy on itsenäinen oikeushenkilö, ja oma palkkani täysin irrallaan siitä, mutta olisin säästänyt monta tonnia jos olisin maksanut tuon mätkyjen suuruisen summan jo viime vuonna jolloin se olisi ollut osakeyhtiön menoihin luettua.

Onko minulla tässä jokin ajatusvirhe?

2

<50

  Vastaukset

  • Koska viime vuonna olen maksanut veroja liian vähän FIRMAN tililtä, niin eikö myös mätky pitäisi maksaa FIRMAN tililtä? Veron suuruushan on määritelty sen mukaan mitä jäi maksamatta FIRMAN tililtä, näin ollen vaje pitäisi maksaa myös FIRMAN tililtä, koska muuten siinä ajatellaan se verotus kahteen otteeseen.

   Ei se verovaje, mitä viime vuodelta jäi maksamatta ole ollut tuloa vaan veroa. Miksi nyt maksaisin verosta veroa?

   Eli jos olisin maksanut sen saman summan viime vuonna enemmän FIRMAN tililtä, minun ei nyt tarvitsisi maksaa mitään. Näin ollen mätky siis firman tililtä! Onko logiikkani ihan pielessä? Ilmeisesti mätkyä ei siis kannata koskaan tulla, koska se on tuplasti verotettua? (En ole mikään talousnero) Kannattaneeko siis jatkossa maksaa hiukan yli, ettei vaan tule mätkyjä, vai ajattelenko päin mäntyä.

   Ymmärrän toki että Oy on itsenäinen oikeushenkilö ja oma palkkani on täysin irrallaan siitä. Mutta matemaattisessa mielessä kannattaisi maksaa veroja niin paljon ettei koskaan mene mätkyjen puolelle.

  • On ajatusvirhe. Jos maksat firmalta itsellesi palkkaa 100 000€ ja ennakonpidätys on liian pieni, niin joudut maksamaan sen veron siitä jo maksetusta 100 000€:sta. Jos maksaisit sen puuttuvan veron firman tililtä, niin palkkasi olisi ollutkin esimerkiksi 120 000€ ja olisit joutunut maksamaan siitä edelleen itse ansiotuloveron. Vaikka palkka maksetaan firman tililtä, niin verot maksetaan siitä summasta minkä saat.

   Et voi maksaa itsellesi 4000€ nettopalkkaa ja maksaa veroja 4000€ bruttopalkan mukaan vaan maksat 7500€ bruttopalkasta maksut ja saat 4000€.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Nyt ei mennyt putkeen! Veronica Verhon ja Juhani-rakkaan ihanat suutelukuvat jäivät kaukaiseksi haaveeksi - katso!
  • Poppitähti paidattomana – Harry Styles reissulla Italiassa: kainalossa mysteerinainen
  • Rantaleijonien Pomo! Rokkitähti Bruce Springsteen, 71, on tyrmäävä näky ilman paitaa: pulahti New Yorkissa vimmaisissa aalloissa - katso kuvat!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   242
   3478
  2. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   27
   2058
  3. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   18
   1500