Terveystalo ja varoituksia rikkomuksistaan saanut Ropo Capital yhteistyössä - kaveria ei jätetä, heh

Anonyymi

Vastuullisena yhteiskunnallisena uudistajana itsensä näkevä (ks. Strategia, arvot & missio) Terveystalo Oy tekee edelleen yhteistyötä perintäyhtiö Ropo Capitalin kanssa, vaikka Ropo Capital on saanut aluehallintovirastolta (Avi) useita vakavia varoituksia toistuvien rikkomustensa takia.

Vaikea ja erittäin stressaava elämäntilannevaihe palasi mieleeni, kun posti toi 5.6.2020 perintäyhtiö Ropo Capitalilta laskun jälkiperinnästä. Toimeksiannon perintäfirma on saanut Suomen Terveystalo Oy:ltä. Ropo Capitalin lähettämästä jälkiperintälaskusta (jonka eräpäivä on HETI) ilmenee, että Terveystalon saatavan peruste on terveydenhoitopalvelu ja siitä syntyneen laskun eräpäivä on ollut 5.5.2016.

Minun näkemykseni mukaan Ropo Capitalin jälkiperintälasku on aiheeton.

Perjantaina 5.6. Ropo Capitalista ei osattu tarkasti kertoa syytä jälkiperinnälle, mutta lupasivat lähettää postitse selvityksen liitteineen, jotta voin toimittaa ne oikealle viranomaistaholle, mikäli velkajärjestelyssäni on tapahtunut virhe. Ropo Capital kuitenkin arveli vahvasti, että Terveystalon vireille panemassa jälkiperinnässä on kyse jostain järjestelmävirheestä, eikä minun siksi tarvitsisi maksaa perintälaskua, ei ainakaan HETI.

Tänään 11.6.2020 sain postia kirjekuoren Terveystalo-logon perusteella Suomen Terveystalo Oy:lta. Kirjekuoressa oli kopio Terveystalon laskusta, jossa eräpäivänä on 4.5.2016. Laskun kopion mukana ei ollut mitään saatetta, joten en tiedä mitä laskukopiolla on haluttu informoida minulle.

-Lähettikö Terveystalo Oy sitä liitetietoa, jota Ropo Capitalin minulle lupasi, jotta saan tarkat tiedot jälkiperinnän syistä?
-Ja tarkoittaako Terveystalon lähettämä laskukopio nyt sitä, että laskutusoikeus jälkiperintään on olemassa, vaikka minun mielestä ei ole?
-Pitäisikö kuitenkin nyt maksaa tuo Suomen Terveystalo Oy:n ja Ropo Capitalin jälkiperintälasku HETI ettei vaan menneisyyteen jääneet talousvaikeudet käynnisty uudestaan millään tavalla?!?

Vähän kyllä arveluttaa HETI maksaminen, koska Ropo Capitalin maine on suoraan sanoen huono. Uutisissa on ollut paljon juttuja perintäfirmojen vääristä toimintatavoista. Esimerkiksi Seura-lehden jutussa 'Vakavia varoituksia perintäyhtiö Ropo Capitalille toistuvista rikkomuksista' (21.3.2019 ) Avin ylitarkastaja kertoo, että varoitukset on annettu Ropo Capitalille ensisijaisesti siksi, että Ropo Capitalilla on ollut suuri määrä toistuvia rikkomuksia "ja nämä eivät ole olleet moitittavuudeltaan mitenkään vähäisiä vaan vakavia". Jutussa kerrotaan, että Ropo Capitalista on valitettu runsaasti Aviin.

Vastuullisuus on toimintamme keskiössä, julistaa Suomen Terveystalo Oy kotisivuillaan. Vaatiiko Terveystalo yrityskumppaneiltaan, kuten perintäfirmalta, samankaltaista vastuullisuutta kuin mitä se omassa toiminnassaan harjoittaa?

Kirjoitin tämän tiedoksi kansalaisille.

9

2033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jepjep niinhän se on että kun perintäyhtiö lähettää laskun, suomalainen tavallisesti maksaa sen enempiä miettimättä

      Ylen A-studion viiden minuutin pläjäyksestä selviää, kannattaako luottaa siihen, että perintälasku aiheellinen vai tulisiko välillä myös epäillä perintafirmoja lainvastaisuuksista https://areena.yle.fi/1-50137765

    • Anonyymi

      Onko liikaa vaadittu, että eri tavoin sairaita potilaita hoitava Suomen Terveystalo Oy tarkistaisi, toimiiko yhteistyökumppaninsa Ropo Capital aina lakien mukaan. Vai onko tarkistettu ja sitten oltu piittaamatta yhteistyökumppanin rikkomuksista.

      Vaikuttaa siltä, että vuosien hiljaiselon jälkeen jälkiperintään ryhtyneet yhteistyökumppanit Terveystalo ja Ropo Capital luottavat siihen, että velkaantuneet eivät kehtaa kysellä epäselvyyksistä eivätkä etenkään kehtaa kannella Aviin, koska velkaantuneetkin pitävät vain ja ainoastaan itseään syyllisenä siihen että velkaantuivat.

      Onneksi sairaat voivat parantua ja ongelmat selviää oikeilla ratkaisuilla. Terveet ihmiset jaksavat avata umpisolmuja.

      Ylen jutussa kehotetaan tarkistamaan perintäkirjeen tiedot ennen kuin maksaa mitä vaaditaan heti maksettavaksi https://yle.fi/uutiset/3-10759727

    • Anonyymi

      Perintäyhtiö Ropo Capital väittää yritystiedoissaan, että sen toiminta perustuu sellaiseen hyvään perintätapaan, mihin kuuluu huolellisesti tehty selvitystyö.

      Huolellisesti tehdyllä selvitystyöllä Ropo Capital perustelee yhtä sun toista asiaa, mikä on luettavissa Seura-lehden jutusta 'Perintäyhtiö Ropo Capitalin toiminta jälleen suurennuslasin alle – Yhtiön mielestä korkeat kulut ovat perustuneet huolellisesti tehtyyn perintätyöhön' https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/perintayhtio-ropo-capitalin-toiminta-jalleen-suurennuslasin-alle-yhtion-mielesta-korkeat-kulut-ovat-perustuneet-huolellisesti-tehtyyn-perintatyohon/

      Yleisellä tasolla: Mikä voisi selittää Ropo Capitalin aiheettoman (jälki)perintäkirjeen? Jos on niin, että vastuulliset toimeksiantajat edellyttävät perintäyhtiöltä huolellista selvitystyötä, niin silloinhan voi olla myös niinkin, että vastuuttomat toimeksiantajat eivät edellytä perintäyhtiöltä huolellista selvitystyötä, ja siksi perintäyhtiö lähettää aiheettomiakin perintäkirjeitä. Rapatessa roiskuu ja asiakas* maksaa.

      *Tässä asiassa asiakas on Suomen Terveystalo Oy:n asiakas

    • Anonyymi

      Loppukaneetti:

      - Posti toi 12.6.2020 kirjeen Ropo Capitalilta, jossa ilmoitetaan, että Ropo Capital vahvistaa asiakasnumeron XXXX olevan velkajärjestelyyn kuuluva velka ja että "asianumerosta on järjestelmä virheestä johtuen lähtenyt teille jälkiperintäkirje 2.6.2020 jonka voitte jättää huomiotta" ja että "virhe on korjattu, ja olemme lisäksi lähettäneet pyynnöstänne toimeksiantajalle pyynnön toimittaa alkuperäisen laskun kopion".

      - Ropo Capitalin toimeksiantajan Suomen Terveystalo Oy:n laskutus-osastolta soitettiin 12.6.2020. Kerroin Ropo Capitalin kirjeiden sisällön ja esitin toivomuksen, että Terveystalon esimiestaso informoisi perintätoimintaa valvovaa aluehallintovirastoa (Avi) yhteistyökumppaninsa perintätoiminnassa ilmenneestä järjestelmävirheestä, jota ei olisi havaittu Ropo Capitalissa, eikä Terveystalo olisi tullut siitä tietoiseksi, ilman aiheettoman jälkiperintäkirjeen saaneen henkilön aloittamaa asian selvittämistä. Netistä löytyneiden uutisjuttujen vuoksi ymmärsin olla noudattamatta jälkiperintäkirjeen käskyä maksaa jälkiperintälasku HETI. Hyvään perintätapaan ei kuulu aiheettomat perinnät, vaikka niille "löytyisikin" selitys mystisestä järjestelmävirheestä. (Onko selvitetty myös, kuinka moni aiheettoman jälkiperinnän kohteeksi joutunut on vapaaehtoisesti maksanut laskun HETI, koska ei ole osannut epäilläkään, että lasku johtuu "järjestelmävirheestä")

      Aluehallintovirasto valvoo, että perintätoiminnan harjoittajat noudattavat toiminnassaan lakia ja hyvää perintätapaa.

      (parasta omien virheiden huomaamisessa on se, että vastaisuudessa osaa olla toistamatta niitä)

    • Anonyymi

      Vähän ihmetyttää otsikon kaveria ei jätetä heh vaikka on se tietty joku vastuu toimeksiantajillakin .

    • Anonyymi

      Taitaa olla sitten sellainen RosvoKapitaali jos laittaa turhia laskuja ?

      • Anonyymi

        Hei!!!!

        Kaverini kävi pitkästä aikaaTerveystalossa lääkärillä. Siellä ei voinut enää maksaa kortilla käynnin jälkeen vaan Terveystalo laskuttaa käynnin.

        Lasku tulikin Robo Capitalilta ja karhuna.
        Kaveri alkoi selvittää asiaa. Ilmeni, että Terveystalon laskutuksen hoitaa kys. yhtiö ja ensimmäinen lasku oli lähetetty hänen vanhaan osoitteeseensa, vaikka hän oli käynnin yhteydessä antanut nykyisen osoitteensa eikä kahta vuotta vanhaa osoitetta.

        Hän ei suostu maksamaan karhuamislisiä vaan asiaa nyt vetkutellaan, vitkutellaan. selitellään ja selvitellään. Kaverini ei myöskään suostu soittamaan maksulliseen puhelimeen vaan jättää sähköpostin kautta soittopyyntöjä.

        Hänellä yksityisyrittäjänä olisi muutakin tekemistä, kuin ylläpitää juttuluuria robopopottejen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei!!!!

        Kaverini kävi pitkästä aikaaTerveystalossa lääkärillä. Siellä ei voinut enää maksaa kortilla käynnin jälkeen vaan Terveystalo laskuttaa käynnin.

        Lasku tulikin Robo Capitalilta ja karhuna.
        Kaveri alkoi selvittää asiaa. Ilmeni, että Terveystalon laskutuksen hoitaa kys. yhtiö ja ensimmäinen lasku oli lähetetty hänen vanhaan osoitteeseensa, vaikka hän oli käynnin yhteydessä antanut nykyisen osoitteensa eikä kahta vuotta vanhaa osoitetta.

        Hän ei suostu maksamaan karhuamislisiä vaan asiaa nyt vetkutellaan, vitkutellaan. selitellään ja selvitellään. Kaverini ei myöskään suostu soittamaan maksulliseen puhelimeen vaan jättää sähköpostin kautta soittopyyntöjä.

        Hänellä yksityisyrittäjänä olisi muutakin tekemistä, kuin ylläpitää juttuluuria robopopottejen kanssa.

        Aville kannattaa ilmoittaa tommosesta.

        Törkeetä toimintaa sekä Terveystalolta että Ropo Capitalilta.


    • Anonyymi

      Terveystalolla on vastuullista toimintaa, mutta myös erittäin erikoista vastuutonta toimintaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3401
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1439
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1218
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      163
      793
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe