Vaimolla ikäkriisi vai mikä?

Anonyymi

Ollaan nelikymppisiä, ja suhdetta 15 vuotta takana, kolme lasta meillä. Suhteemme on ollut varsin tasapaksu, turvallinen ja hauska. Vaimoon on voinut luottaa kuin vuoreen, ja hän on ollut semmoinen joka hoitaa kaiken pyyteettömästi, ja samalla hirmuisen aktiivinen touhuamaan kaikenlaista perheen kanssa.

Vaimoni on ollut iloinen ja hauska, seksiä ja läheisyyttä on ollut riittävästi, joskin minä olen ollut noissa aloitteen tekijä, ja vaimo sitten "suostunut",

Pari vuotta sitten vaimoni muuttui vähitellen kireämmäksi, toki samaan aikaan lasten harrastusmäärät lisääntyi, ja arki oli yhä hektisempää. Samalla vaimoni aloitti urheiluharrastuksen, joka vei loputkin ajan rippeet. Töissä hänellä oli myös kiirettä ja stressiä.

Huomasin tuolloin itsekin, ettei meillä jää parisuhdeaikaa juuri lainkaan, eikä ehditty missään käymään kahdestaan. Kun yritin ehdotella, niin vaimolla aina joko väsy tai muita suunnitelmia, esim naapurin lapset tulee illaksi meille. Tai tyttökaveri tulee kahville. Aina buukannut päivänsä täyteen, ettei meille jäisi mitenkään mahdollisuutta kahdenkeskiseen aikaan. Piti itsensä kiireisenä, ettei kohtaamiseen jäisi aikaa. Yritin aikani järjestää elokuviin menoja, ravintolaillallisia, standup keikkoja, yms, aina torjunta. Tai sanoi joskus että mee jonkun kaveris kanssa tai pojan kanssa elokuviin.

Lopetin sitten nämä ehdottelut, ja totutin itseni huonoon parisuhteeseen, jossa vain pyöritetään arkea ja kuskataan lapsia. Kireä tunnelma lisääntyi itsellänikin, ja kiukustuin pienistäkin asioista, ja tuli välillä äreiltyä jostakin aivan lapsellisesta. Toki piikittelyä ja halveksivaa ylimielistä käytöstä tuli vaimoni puolelta. Vaikka mahdollistin kotiorjan roolillani hänen menonsa ja harrastuksensa. Hän siis harrastaa triathlon urheilua, harkkaohjelmaa on lähes päivittäin, useimmiten ne kestää 2-3 tuntia.

Lopulta hän otti asian esille, ja syyllisti minua huonosta parisuhteesta, koska "eihän me edes käydä missään yhdessä". Et koskaan yllätä ja vie minua esim ravintolaan tms, sanoi vaimoni. Ja kun sanoin että aikani ehdotin, ja sain torjuntaa, ja lopetin ehdottelut. Niin hän käänsi asian niin, että olis pitäny valita päivät paremmin, milloin ehdottaa, ja tarpeeksi ajoissa, esim 2 viikkoa etukäteen, kun hänellä on omaa elämää niin paljon, toisin kuin minulla. Vaimoni tokaisikin, että hankkisit säkin elämän, niin ei tarttis aina hänessä roikkua. Ja kun en edes mitenkään roiku.

Vaimoni tavallaan haluaa että ehdottelisin kaikenlaista yhteistä, että hän pääsisi torjumaan ja sanomaan että hanki elämä. Sitten jos teen omia juttuja, näen kavereitani, enkä ehdottele hänelle mitään, niin sitten olenkin huono mies, joka "ei koskaan" yllätä eikä vie mihinkään esim ravintolaan tms.

Aivan mahdotonta käydä rakentavaa keskustelua vaimoni kanssa. Minusta on yhtäkkiä tullut syyllinen aivan kaikkeen, ja vikoja löytyy yhtäkkiä aivan kaikesta.

Tuntuu että kaikki nuo asiat mitä olen kokenut vaimoni osalta kummallisiksi, esim yhtäkkinen haluttomuus tehdä yhdes asioita, onkin kääntynyt minun syyksi. Samoin kotityöt, lasten kanssa läsnäolo, onkin yhtäkkiä kääntynyt niin, että minä en ole tehnyt niitä lainkaan. Vaikka vuosi sitten ihmettelin tiskejä laittaessani ja lapsia vahtiessani, että miksi vaimoni on koko ajan harrastuksissaan, ja minä lasten ja tiskikoneen välillä juoksemassa, välillä pyykkejä pesten. Ja nyt se onkin yhtäkkiä niin, etten ole tehnyt kyseisiä hommia ollenkaan.

Tuntuu että vaimoni projisoi kaiken huonon käytöksensä minuun, ja syyllisyys ikäänkuin kiepsahtaa päälaelleen. Eli vaimo ei osallistu juurikaan kotitöihin, ja yhtäkkiä se onkin minä joka ei osallistu. Kuitenkin jos kamera olisi kuvannut arkemme, voisi katsoja todeta että minä olen tehnyt suurimman osan kotitöistä ja lasten kanssa olemisesta.

Nyt hän pitää itsensä kiireisenä, ja juoksee minua ns karkuun, eikä halua kohdata asioita, eikä kantaa vastuuta omasta osuudestaan. Syyllistää vain kaikesta, ja puhuu avioerosta yhtenä vaihtoehtona. Kotitöistä kun sanoin, että teen kuitenkin pääosan, niin vaimoni vastasi tähän, että "niin sun pitääkin tehdä, sen takia mä oon sut valinnut". No mutta justiinhan sanoit että teen liian vähän kotitöitä.. No siitä sitten alkaa sellaiset lillukanvarret, että varsinainen järkevä keskustelu sabotoituu, ja jään aina alakynteen sekä syylliseksi kaikkeen.

Mikä saa ihana ja kivan ihmisen muuttumaan tämmöiseksi. Pitkän ja tähän asti suht helpon yhteiselon jälkeen. Onko tämä jotain nuoruuden kaipuuta, itsetuntohäiriötä, vai mitä. Meneekö tämmöinen ohi, vai pitääkö ottaa ero, kun on erosta puhunut. En haluaisi tehdä hätäisiä ratkaisuja, koska päänupissa on vaimolla jotain vialla, hänellä menee jotenkin lujaa, kuvittelee itsestään aivan liikoja. Liihottaa siellä täällä, sosiaalisena ihmisenä tapailee koko ajan vanhoja ja uusia kavereitaan. Ei ikävöi välillä edes lapsia, vaan on kiinnostunut omista jutuistaan.

Täysi muutos kivasta ihmisestä, tunnekylmäksi minäminä ihmiseksi. Syyllisti siitäkin minua. Mikä avuksi, ero?

235

12138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mulla myös että vaimo ei kuunnellut. Piti saada sitä tätä tota. Kuuntelin aikana ja vaimo ei kyennyt normaaleissa keskusteluissa ymmärtämään hätääni. Olin nimittäin ihan loppu vaimon vaatimuksiin. Sitten räjähdin kun oli pakko. Joka ilta vaimo etsi netistä kuvia minkä koiran hän haluaa ja kyseli jo lapsiltakin. Meillä on useampi lapsi. Koulu- ja harrastukset on mun vastuulla ja vaimo hoitaa vaatteet. Vitutti koko koira hässäkkä, kuka sitä hoitaa kun on tärkeempiäkin murheita. Kun koira projektia oli kestänyt 4kk, hermostuin täysin ja potkaisin paskaksi keittiön tuolin. Sitten vaimo kuunteli ja lopetti koira hössötyksen. Vähän ajan kuluttua vaimo aloitti pojan huoneen remontin suunnittelun. Olin ihan loppu omien töiden ja lasten koulun ja harrastusten takia. Sitten pitäisi vielä tehdä remontti. Jouluna sanoin vaimolle että meillä on ihan tarpeeksi tekemistä tällä hetkellä. Vaimo ei kuunnellut vaan sanoi että on jo sovittu remontista. Joulun jälkeen hermostuin taas. Iskin käteni pöytään keskustelujen lopuksi, kun vaimo ei kuunnellut. Vaimo syyttää minua hermoraunioksi ja vaaralliseksi. Voisi vaimokin tehdä jotain muuta kuin pestä pyykkiä. Hän vetoaa ettei osaa auttaa kouluasioissa ja harrastuksissa, mutta huonekaluja on kiva selata netistä. Ikinä hän ei mieti, mistä rahat saadaan. Joka vuosi pitäisi olla noin 15000€ taskussa toteuttamaan vaimon toiveet. Koska mä saan toteuttaa omia toiveitani? Vaimo ei oikeasti kuuntele vasta, kun kaikki on vaakalaudalla kaatumassa. Nyt viimeksi pakkasin laukut ja sanoin että et anna minun puhua etkä kuuntele minua. Lähdin kotoa pariksi tunniksi. Sitten vaimo alkoi sovitella. Aika radikaaleja keinoja minun pitää käyttää että saan ääneni kuulumaan ja että vaimoni ymmärtäisi että minäkin haluan jotain. Vaimolle niitä juttuja olen tehnyt rakkauden vuoksi. Nyt tuntuu että sitä vastaraukkautta ei ole ja vaimo haluaa vaan turvata elämäntasonsa. Luulen että vaimoni pitää minua itsestäänselvyytenä eikä näe ja koe tarvetta ottaa minua huomioon.
      Ohje sulle. Lähde vaikka muutamaksi päiväksi jonnekin. Vaimosi ei pääsekään joka paikkaan minne haluaa ja huomaa, että hoidat perheen asioita siten että vaimosi pääsee treenaamaan.

      • Anonyymi

        Vaihtoon tuommonen akka heti!


      • Anonyymi

        Teidän pitää tehdä kotityöaikalista, jos ei muuten töiden jakaminen onnistu


      • Anonyymi

        Vaimosi on adhd tai hänellä on bipolaarisuus tai jotain. Ei ole normaalia tuollainen kohkaaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtoon tuommonen akka heti!

        Vaihtoon minunkin ukko tuon kommenttisi perusteella kiireesti.


      • Anonyymi

        Tuo on ihan tyypillinen lähtökohta perhesurmalle. Kun akka on tyhmä kuin vasemman jalan saapas, ei ole mikään ihme, että lopulta palaa käämit. Luulevat että voivat vaatia ihan mitä tahansa typeriä hankintoja, jos ovat muutaman kerran jalkansa levittäneet. Vaihtoon!


      • Anonyymi

        80% suomalaisista akoista tirisee ureaa kopassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teidän pitää tehdä kotityöaikalista, jos ei muuten töiden jakaminen onnistu

        Olen samaa mieltä. Kyllä vaimon pitää tasapuolisesti opetella tekemään kaikkia kotiin ja lastenhoitoon liittyviä asioita. Oudolta tuntuu hänen tapansa, ikäänkuin hän haluaisi tehdä vain "mitä hän haluaa", ei mitä hänen vastuullisena vanhempana kuuluisi automaattisesti tehdä, koska onhan mennyt avioliittoon ja synnyttänyt lapset luultavasti ihan omasta halustaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtoon minunkin ukko tuon kommenttisi perusteella kiireesti.

        Kyllä hän on oikeassa, eukko vaihtoon, jos ei järkiinny. Ja minä sanojana olen nainen


      • Anonyymi

        Sinunkin vaimo haluaa erota. 🤦‍♀️ Jos ette jo ole eronneet.

        Ps. Kun on pitkäteksti siihen ruukataan ylensä laittaa kappalejaot lukemisen helpottamiseksi, sellainen opetetaan jo ala-asteella. Oletko ikinä kuullut sellaisista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä hän on oikeassa, eukko vaihtoon, jos ei järkiinny. Ja minä sanojana olen nainen

        Urheilu ja oman kehon treenaaminen ja kyttääminen tekee itsekeskeiseksi, vaimollesi on tainnut käydä niin.
        Kuulostaa kyllä myös hiukan maaniselta tuo vaimosi käytös.
        Se elää jotain kuviteltua uutta nuoruutta.
        Avioero on aina ihan ihan ihan vihoviimeinen vaihtoehto, ehdota parikurssille tai pariterapiaan lähtemistä.
        Tai mitä jos lähtisitte viikoksi kahdestaan korpeen telttailemaan, vaimo ei voi silloin paeta vaan on pakko kohdata ja puhua kaikki auki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinunkin vaimo haluaa erota. 🤦‍♀️ Jos ette jo ole eronneet.

        Ps. Kun on pitkäteksti siihen ruukataan ylensä laittaa kappalejaot lukemisen helpottamiseksi, sellainen opetetaan jo ala-asteella. Oletko ikinä kuullut sellaisista?

        a) Alkuperäinen kirjoitus oli hyvää kieltä ja hyvin jaksotettu.
        b) Sinunkin vaimosi. Ei sinun vaimo.
        c) Pitkä teksti on kaksi sanaa.

        Jos haluaa jotakuta vittuillen kirjoituksen kieliasusta tai oikenkirjoituksesta opastaa, kannattaisi ensin tarkistaa oma osaamisensa Suomen kielen tiimoilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on ihan tyypillinen lähtökohta perhesurmalle. Kun akka on tyhmä kuin vasemman jalan saapas, ei ole mikään ihme, että lopulta palaa käämit. Luulevat että voivat vaatia ihan mitä tahansa typeriä hankintoja, jos ovat muutaman kerran jalkansa levittäneet. Vaihtoon!

        Ikävä lukea näitä kommentteja. Vaikuttaa siltä, että aika monilla on ongelmia avioliitossa. Itse ollen jo menettänyt toivoni. Vaimoni aloittaa päivät nimittelemällä milloin idiootiksi tai murjaaniksi, niitä kyllä riittää. Käämit palaa silloin sun tällöin, viimeksi eilen, kun komennettiin kaiken nälvimisen jälkeen imuroimaan asunto. Potkaisin imuria kiukuissani, että taisi varvas murtua. Kuvittelin jälleen, että vaimo jollakin tapaa miettisi asennettaan, mutta ei, sama nimittely ja halventaminen jatkuu, kaikessa. Autoaan en osaa ajaa, vaan ajan kuin juuri ajokortin saanut. Ei auta, vaikka tähdennön, että tässä on 30 rajoitus, kirkkokyytiä mennään. En osaa tehdä mitään ja hän puuttuu kaikkeen tekemisiin. Silti kuitenkin maksan 80% kaikista menoista, joten jotain ole osannut tehdä. Erota en jaksa enää tai sitten pitäisi muuttaa pois Suomesta. Olen todella pettynyt suomalaisiin naisiin.


      • Anonyymi

        Mitä, jos yritätä saada vaimosi istumaan alas ja keskustelemaan yhdessä siitä mikä mättää? Selvästi nyt kummallakaan ei ole hyvä olla.
        Sopikaa, vaikka aluksi, että kohtelette toisianne, kuin hyvää ystävää. Ei hyvälle ystävälle kehtaa kurja olla.
        Positiivisuus luo oikeesti positiivisuutta, kun vaan pääsee alkuun. Sieltä se sitten pikkuhiljaa toivottavasti löytyy, se henkilö, johon rakastui.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        a) Alkuperäinen kirjoitus oli hyvää kieltä ja hyvin jaksotettu.
        b) Sinunkin vaimosi. Ei sinun vaimo.
        c) Pitkä teksti on kaksi sanaa.

        Jos haluaa jotakuta vittuillen kirjoituksen kieliasusta tai oikenkirjoituksesta opastaa, kannattaisi ensin tarkistaa oma osaamisensa Suomen kielen tiimoilta.

        Juuri näin.Ihan hyvin kirjoitettu aloittajan teksti,jos sitä ei sitten ole joku toimittaja kirjoittanut,että saadaan täällä ihmetellä,millaisia naisia voi olla olemassa.
        Itse voisin kirjoittaa aiheesta millaisia miehiä on olemassa ja tulisin pitkä tarina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtoon tuommonen akka heti!

        Jees poks, samaa mieltä.


      • Anonyymi

        Anna överiksi ero tulee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimosi on adhd tai hänellä on bipolaarisuus tai jotain. Ei ole normaalia tuollainen kohkaaminen.

        Ei normaalia, mutta 9 kymmenestä on juuri tuollaisia. Naisten valuvika. Joku a
        sanoi täällä palstoilla, että viimeistään 30 iässa kaikista naisista tulee lesboja. Siinä on paljon totuutta.


      • Anonyymi

        Vaimosi tarvinnee psykiattrista apua.
        Vaikuttaa maanisdepressiiviseltä sairaudelta. Vaikea saada ajoissa apua, kun sairaudentunto puuttuu ja osaa skarpata ulkopuolisille. Apua pystyy.saamaan usein
        vasta pakkohoidon kautta, kun tilanne pahenee ihan mahdottumuuksiin tai hän
        ajautuu syvään depressioon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä lukea näitä kommentteja. Vaikuttaa siltä, että aika monilla on ongelmia avioliitossa. Itse ollen jo menettänyt toivoni. Vaimoni aloittaa päivät nimittelemällä milloin idiootiksi tai murjaaniksi, niitä kyllä riittää. Käämit palaa silloin sun tällöin, viimeksi eilen, kun komennettiin kaiken nälvimisen jälkeen imuroimaan asunto. Potkaisin imuria kiukuissani, että taisi varvas murtua. Kuvittelin jälleen, että vaimo jollakin tapaa miettisi asennettaan, mutta ei, sama nimittely ja halventaminen jatkuu, kaikessa. Autoaan en osaa ajaa, vaan ajan kuin juuri ajokortin saanut. Ei auta, vaikka tähdennön, että tässä on 30 rajoitus, kirkkokyytiä mennään. En osaa tehdä mitään ja hän puuttuu kaikkeen tekemisiin. Silti kuitenkin maksan 80% kaikista menoista, joten jotain ole osannut tehdä. Erota en jaksa enää tai sitten pitäisi muuttaa pois Suomesta. Olen todella pettynyt suomalaisiin naisiin.

        Ei kaikki naiset ole tuollaisia,minun entinen mieheni pahoinpiteli minua henkisesti,ja en vain osannut erota hänestä,en tiennyt paremmasta.Nyt olen löytänyt elämäni miehen,hän osaa olla hyvä ja pitää hyvänä,annan hyvän neuvon,älä jää huonoon liittoon,onni löytyy yllättäen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinunkin vaimo haluaa erota. 🤦‍♀️ Jos ette jo ole eronneet.

        Ps. Kun on pitkäteksti siihen ruukataan ylensä laittaa kappalejaot lukemisen helpottamiseksi, sellainen opetetaan jo ala-asteella. Oletko ikinä kuullut sellaisista?

        Onko se minun yläasteen äikän ope Kyllikki siellä taas karttakepin kanssa huitomassa kun ei osata kielioppia 👩‍🏫🙋‍♀️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä, jos yritätä saada vaimosi istumaan alas ja keskustelemaan yhdessä siitä mikä mättää? Selvästi nyt kummallakaan ei ole hyvä olla.
        Sopikaa, vaikka aluksi, että kohtelette toisianne, kuin hyvää ystävää. Ei hyvälle ystävälle kehtaa kurja olla.
        Positiivisuus luo oikeesti positiivisuutta, kun vaan pääsee alkuun. Sieltä se sitten pikkuhiljaa toivottavasti löytyy, se henkilö, johon rakastui.

        Terveisiä uniplaneetalta. Keskustelu eroa haluavan naisen kanssa on viimeisin vaihtoehto. Saat kuulla vain valheita ja ympäripyöreitä kehäpäätelmiä.

        Älä keskustele. Keskity itsewni ja rakenna elämäsi uusiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Urheilu ja oman kehon treenaaminen ja kyttääminen tekee itsekeskeiseksi, vaimollesi on tainnut käydä niin.
        Kuulostaa kyllä myös hiukan maaniselta tuo vaimosi käytös.
        Se elää jotain kuviteltua uutta nuoruutta.
        Avioero on aina ihan ihan ihan vihoviimeinen vaihtoehto, ehdota parikurssille tai pariterapiaan lähtemistä.
        Tai mitä jos lähtisitte viikoksi kahdestaan korpeen telttailemaan, vaimo ei voi silloin paeta vaan on pakko kohdata ja puhua kaikki auki.

        Tämä oli hyvä vastaus.Vaimolla voi olla alkanut menopaussi,tästä syystä tai muusta johtuen yht.elämänne ei enää kiinnosta,-taikka olet kuntoilevan mielestä "sohvaperuna"! Voi myös olla et on iskenyt silmänsä uuteen siellä urh.piireissä -ja siksi sinuun ärsyyntynyt... Hmm,siinäpä selvitettävää jatkoa ajatellen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä, jos yritätä saada vaimosi istumaan alas ja keskustelemaan yhdessä siitä mikä mättää? Selvästi nyt kummallakaan ei ole hyvä olla.
        Sopikaa, vaikka aluksi, että kohtelette toisianne, kuin hyvää ystävää. Ei hyvälle ystävälle kehtaa kurja olla.
        Positiivisuus luo oikeesti positiivisuutta, kun vaan pääsee alkuun. Sieltä se sitten pikkuhiljaa toivottavasti löytyy, se henkilö, johon rakastui.

        miettikää yksin huoltajia.ne joutuu huolehtimaan kaikesta yksin.siis ,kaikesta.ja niillä ei oo mitään turvaa,kenestäkään.toisaalta,niillä on vapaus olla ja tehdä ja päättää ihan yksin asioista.mutta raskaasta se on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtoon tuommonen akka heti!

        Ukko pellolle,aloittajan vaimolle ohje!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä lukea näitä kommentteja. Vaikuttaa siltä, että aika monilla on ongelmia avioliitossa. Itse ollen jo menettänyt toivoni. Vaimoni aloittaa päivät nimittelemällä milloin idiootiksi tai murjaaniksi, niitä kyllä riittää. Käämit palaa silloin sun tällöin, viimeksi eilen, kun komennettiin kaiken nälvimisen jälkeen imuroimaan asunto. Potkaisin imuria kiukuissani, että taisi varvas murtua. Kuvittelin jälleen, että vaimo jollakin tapaa miettisi asennettaan, mutta ei, sama nimittely ja halventaminen jatkuu, kaikessa. Autoaan en osaa ajaa, vaan ajan kuin juuri ajokortin saanut. Ei auta, vaikka tähdennön, että tässä on 30 rajoitus, kirkkokyytiä mennään. En osaa tehdä mitään ja hän puuttuu kaikkeen tekemisiin. Silti kuitenkin maksan 80% kaikista menoista, joten jotain ole osannut tehdä. Erota en jaksa enää tai sitten pitäisi muuttaa pois Suomesta. Olen todella pettynyt suomalaisiin naisiin.

        Hello Richard, olet nainut Hyacinth Buckeen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtoon tuommonen akka heti!

        15000 on mieletön summa rahaa. Aika harvalla on sitä. Mutta kannattaa olla suhteessa eikä lopettaa, sitä vaan neuvotella asioista. 🙂


      • Anonyymi

        Tilanteesi on helppo samaistua, sillä se vastaa pitkän liittoni (22v.) kariutumista. Kysy vaimoltasi haluaako hän uusia vihkivalanne. Mikäli hän ei sano "HALUAN", niin valmistaudu eroon, sillä se tapahtuu. Pidä hallinta itselläsi, äläkä ota syytöksiä itseesi. Kaikista suurin virhe on epäillä itseä tällaisissa tilanteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtoon minunkin ukko tuon kommenttisi perusteella kiireesti.

        "Vaihtoon minunkin ukko tuon kommenttisi perusteella kiireesti."

        Vaihtoon tuommonen akka heti!


      • Anonyymi

        Vaimolla häiriö. Tosiaan bipolaarisuus saattaa olla. Tai sitten vain kokee itsensä merkityksettömäksi ja etsii lohtua ostoksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä. Kyllä vaimon pitää tasapuolisesti opetella tekemään kaikkia kotiin ja lastenhoitoon liittyviä asioita. Oudolta tuntuu hänen tapansa, ikäänkuin hän haluaisi tehdä vain "mitä hän haluaa", ei mitä hänen vastuullisena vanhempana kuuluisi automaattisesti tehdä, koska onhan mennyt avioliittoon ja synnyttänyt lapset luultavasti ihan omasta halustaan.

        Niin kyllä miehenkin pitäisi tehdä kotiin ja lastenhoitoon liittyviä asioita. Läheskään kaikki miehet eivät tee. Sitä ei silti lasketa niin suureksi synniksi kuin naisen tekemättömyys. Edes silloin, kun mies on työtön ja istuksii kotona, nainen käy pienipalkkaisessa työssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä lukea näitä kommentteja. Vaikuttaa siltä, että aika monilla on ongelmia avioliitossa. Itse ollen jo menettänyt toivoni. Vaimoni aloittaa päivät nimittelemällä milloin idiootiksi tai murjaaniksi, niitä kyllä riittää. Käämit palaa silloin sun tällöin, viimeksi eilen, kun komennettiin kaiken nälvimisen jälkeen imuroimaan asunto. Potkaisin imuria kiukuissani, että taisi varvas murtua. Kuvittelin jälleen, että vaimo jollakin tapaa miettisi asennettaan, mutta ei, sama nimittely ja halventaminen jatkuu, kaikessa. Autoaan en osaa ajaa, vaan ajan kuin juuri ajokortin saanut. Ei auta, vaikka tähdennön, että tässä on 30 rajoitus, kirkkokyytiä mennään. En osaa tehdä mitään ja hän puuttuu kaikkeen tekemisiin. Silti kuitenkin maksan 80% kaikista menoista, joten jotain ole osannut tehdä. Erota en jaksa enää tai sitten pitäisi muuttaa pois Suomesta. Olen todella pettynyt suomalaisiin naisiin.

        Parisuhteessa on tärkeintä a) ei haukuta ja nimitellä toisia b) ei syytellä toisia. Pelkästään tällaisella normaalilla käytöksellä parisuhde onnistuu.

        Tällä palstalla kuten sinullakin ongelmat johtuvat lähes pääsääntöisesti täysin häiriintyneestä, epäterveestä käytöksestä. Epäterveestä myös sieltä toiselta puolelta, eli haukuttavan ja nimiteltävän puolelta. Ei ole normaalia sietää huonoa käytöstä. Pitäisi keksiä toimivat työkalut millä asiaan saa korjauksen. Mitä pikemmin, sitä paremmat tulokset. Sinun pitäisi kauniisti ja jämäkästi tehdä selväksi, ettet hyväksy nimittelyä, kaikkiin tekemisiisi puuttumista. Sellainen käytös on loputtava, tai parisuhde loppuu.

        Korjausliikkeet ovat mahdollisia kaikille ja usein tuottavat tuloksia. Niitä ei vain tulla näille palstoille kertomaan. Tiedän yhdenkin pariskunnan (eron partaalla). Oli kamalaa posken soittamista, riitelyä, nimittelyä, negatiivista puhetta ym. pariskunta oivalsi, ettei niin voi jatkua. Heidän kaikki energia menee riitelyyn, kun ajan voisi käyttää paremminkin. He tekivät muutoksen. Aluksi lähdettiin juuri noista "a) ei haukuta ja nimitellä toisia b) ei syytellä toisia. " Annetaan kiitosta ja huomataan hyvät asiat. Jos jokin oikein hirmuisasti harmittaa, asia otetaan puheeksi rakentavasti. Tiedätkö, että alle puolessa vuodessa pari alkoi viihtyä toistensa seurassa mainiosti. Molemmilla oli hyvä olo, jaksaminen kasvoi. Töissä meni paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        a) Alkuperäinen kirjoitus oli hyvää kieltä ja hyvin jaksotettu.
        b) Sinunkin vaimosi. Ei sinun vaimo.
        c) Pitkä teksti on kaksi sanaa.

        Jos haluaa jotakuta vittuillen kirjoituksen kieliasusta tai oikenkirjoituksesta opastaa, kannattaisi ensin tarkistaa oma osaamisensa Suomen kielen tiimoilta.

        Onko kyseessä suomenkielen kurssi,eiköhän tuossa liene hätä ja tärkeämmät asiat kyseessä.Ei liene pakko lukea jos ei pää kestä kieliasua.Jokin raja ilkeilylläkin.


    • Anonyymi

      Aina kun luen näitä tulen onnelliseksi ettei ole tollasta taakka ja tiedän mitä en halua elämääni 🙈😂..hahha elämä on hyvää mulla :)

      • Anonyymi

        Sama juttu. Ei ole kasaa penikoita ja hullua akkaa/ukkoa.


      • Anonyymi

        Aamen. Onnea vaan kaikille naimisiin erehtyville ja pentuja pyöräyttäville. Jotkut jopa onnistuu. Suurin osa ei.


    • Anonyymi

      Ehkä vaimosi kyllästyi olemaan monitoimi kone ja haluaa muutakin kuin hoitaa asioita pyyteettömästi.
      Plussaa sulle että olet yrittänyt miellyttää häntä pyytämällä leffaan ja ravintolaan.

      • Anonyymi

        Annoitko hänelle kiitosta ja huomiota silloin kun hän oli ihana ja meni hyvin? Vai otitko itsestäänselvyytenä? Semmoinen jäytää mukavankin emännän mieltä vuosien mittään, rupee kyrsimään ja yks päivä riittää.

        Monesti on kuule esim vaimon laihdutus ja ulkoinen muutos, tai kova urheilu syynä että omia menoja rupee olemaan ja perhe jää kakkoseksi. Tai sitten on esim harrastuksista löytynyt uusi mies.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Annoitko hänelle kiitosta ja huomiota silloin kun hän oli ihana ja meni hyvin? Vai otitko itsestäänselvyytenä? Semmoinen jäytää mukavankin emännän mieltä vuosien mittään, rupee kyrsimään ja yks päivä riittää.

        Monesti on kuule esim vaimon laihdutus ja ulkoinen muutos, tai kova urheilu syynä että omia menoja rupee olemaan ja perhe jää kakkoseksi. Tai sitten on esim harrastuksista löytynyt uusi mies.....

        Se minullekin tuli mieleen, toinen mies


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Annoitko hänelle kiitosta ja huomiota silloin kun hän oli ihana ja meni hyvin? Vai otitko itsestäänselvyytenä? Semmoinen jäytää mukavankin emännän mieltä vuosien mittään, rupee kyrsimään ja yks päivä riittää.

        Monesti on kuule esim vaimon laihdutus ja ulkoinen muutos, tai kova urheilu syynä että omia menoja rupee olemaan ja perhe jää kakkoseksi. Tai sitten on esim harrastuksista löytynyt uusi mies.....

        Tämäpä hyvinkin! 🤦‍♀️


      • Anonyymi

        Joo plussaa..minut ukko kaivoi naftalista,kun halusi minut edustamaan jonkun suvun jäsenen hautajaisiin tai puuhommiin.Muuhun en kelvannut.10 vuotta huusi joka päivä,turpa kiinni ämmä.No eipä ole enää huutanut moneen vuoteen.Otin eron lopulta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se minullekin tuli mieleen, toinen mies

        Joo naapurin Jorma kiinnostaa kovin vaimoa . siinä syy..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo naapurin Jorma kiinnostaa kovin vaimoa . siinä syy..

        Oletko varma,että vaimosi käy niissä harrastuksissa?toinen mies taitaa olla kuvioissa.yleensä lisääntyvien menojen takana on uusi suhde.


      • Anonyymi

        Tämäkin oli hyvä huomio.Ehkäpä näinkin on...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Annoitko hänelle kiitosta ja huomiota silloin kun hän oli ihana ja meni hyvin? Vai otitko itsestäänselvyytenä? Semmoinen jäytää mukavankin emännän mieltä vuosien mittään, rupee kyrsimään ja yks päivä riittää.

        Monesti on kuule esim vaimon laihdutus ja ulkoinen muutos, tai kova urheilu syynä että omia menoja rupee olemaan ja perhe jää kakkoseksi. Tai sitten on esim harrastuksista löytynyt uusi mies.....

        Ei kaikki arjen keskellä muista taikka viitsi
        lausua puolisolleen niitä kuuluisia hellyyden-
        osoituksia jotka ovat onnellisen parisuhteen
        kulmakiviä. Sitten kun avo- taikka avioero
        on tapahtunut, useimmiten mies on se joka
        murehtii jälkiviisaana että olisi pitänyt enempi
        olla läsnä oleva puolisolleen, kehua ja helliä
        puolisoaan. Silloin vielä kun parisuhde on
        toimiva olisi hyvä miehen nähdä avo- taikka
        aviovaimonsa tasavertaisena kumppanina
        ja sama toisin päin avo- taikka aviovaimon
        olisi hyvä nähdä se avo- taikka aviomies tasa-
        vertaisena kumppanina jonka kanssa kuitenkin
        jakaa arkensa saman katon alla asuessaan.

        Ei ole kovin järkevää että jompikumpi puolisoista
        alkaa sooloilemaan parisuhteessa, elämään
        omanlaistaan ja -näköistä elämää piittaamatta
        puolisonsa tunteista ja tarpeista parisuhteessa.

        Olisi hyvä jos kumpikin puoliso olisi yhteistuumin
        kiinnostunut tantrisesta seksistä, tämä voisi
        lujittaa pariskuntia enempi panostamaan pari-
        suhteensa eteen, että sitten 60-80-vuotiaina
        voivat hyvillä mielin muistella tapahtumarikkaita
        vuosia parisuhteensa varrella, synkistely ja
        alituinen valitusvirren veisaaminen kun eivät
        kovin kehitä parisuhdetta. Pitää siis välttää
        visusti egoismia, pessimismiä ja kyynisyyttä
        parisuhteessa. Solidaarisuus ja altruismi ovat
        aina hyvästä niin parisuhteessa kuin ystävyys-
        suhteissa, eikä ole pahasta jos kumpikin
        puolisoista uskoo Jumalaan ja tykkäävät käydä
        kotiseurakuntansa riennoissa ja sunnuntai-
        jumalanpalveluksissa ja keskustelevat yhdessä
        paljon uskoon ja uskontoon liittyvistä kysymyksistä,
        teisti ja ateisti eivät varmasti tule kovin hyvin
        juttuun samassa taloudessa, kuten ei myöskään
        konservatiivi ja liberaali tule varmasti kovin
        hyvin juttuun samassa taloudessa taikka kapitalisti
        ja sosialisti eivät tule kovin hyvin juttuun samassa
        taloudess taikka fasisti ja humanisti eivät tule
        varmasti kovin hyvin juttuun samassa taloudessa.


    • Anonyymi

      Teillä on nyt vaan kääntynyt toisinpäin nuo tyypilliset perheroolit. Kyllä ne naiset edelleen yleensä vastaa siitä kotiarjen pyörityksestä. Miehet lähinnä apureita, ja sitten urheilevat ja käyvät muissa harrastuksissaan tai tekevät ylitöitä. Tasanhan nuo tietenkin suurinpiirtein ois jaettava, kumpikin tekee kotihommii ja käy omissa harrastuksissaan suunnilleen saman verran.

      • Anonyymi

        Kylä näino 👍👍👍täsmälleen!!


    • Anonyymi

      Nää avioliitot näyttää siltä niinku siellä olisi kaks iso lasta leikkimässä hiekkalaatikolla ja tappelemassa leluista.

    • Anonyymi

      Miksi elämän nyt tuon kummempaa pitäskään olla, ihmisillä liian suuria vaatimuksia.

      • Anonyymi

        Sinäkö ryhtyisit tuollaiseen elämään ?


    • Anonyymi

      Kunnioitus kun puuttuu toiseen, on se sitten kunniatonta.
      Kun vaimo ei kunnioita miestä, tulee sitten päälle kun yleinen syyttäjä, ikäänkuin hänellä olisi jokin oikeus moiseen.
      Sama myös toisinpäin. Mies voi myös toimia näin.
      Minä ajattelen että pysähtykää. Käykää läpi sitä, että kunnioitus toisen elämään tulee olla. Elää vain toisianne varten.
      Lapset ja harrastukset ovat sivuseikka kuten kaikki muukin. sillä jos jalusta jolla suhteenne on, menee rikki, se kaikki muu romahtaa.
      Eli puhukaa toistenne kunnioituksesta.
      Ei voi suunnitella toiselle mitään ennen kuin kysyy toiselta mielipidettä jne jne.
      Samoja ongelmia itsellänikin on ja olen päätynyt siihen, koska se asia on muuttunut siitä alusta. Palaan aina alkuun ja mikään muu ei ole niin tärkeää. Se alussa ollut asia pitää pysyä tai mitään muuta ei ole.

      • Anonyymi

        Entä jos sillä miehellä taikka naisella on jäänyt
        rooli päälle, eivät olekaan pystyneet irtautumaan
        teinivuosien kapinahengestä, että samaa Sex
        Pistolsin, Slayerin, Metallican, Megadethin,
        Black Sabbathin ja Green Dayn levyä renkutetaan
        vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen eikä
        pystytä irtautumaan siitä 15-vuotiaan mielenmaisemasta
        vaikka ikää olisi jo 40-50 vuotta.

        Mainitakseni, itsekin kuunnellut noiden kyseisten
        bändien tuotantoa vuosien saatossa, ja kuuntelen
        edelleen, mutta tunnen itseni kuitenkin aikuiseksi,
        en enään lapseksi enkä teiniksi. Noiden kyseisten
        bändien, varsinkin Black Sabbath, Metallica ja
        Queen ovat hyvää ajanviihdettä korvakuulolle.
        Joku muu tietty inhoaa yli kaiken näitä kyseisiä bändejä.

        Ennen vanhaan 50 vuoden ikää pidettiin saavutuksena
        kun hygienia oli heikommalla tasolla Suomessa ja kulku-
        taudit kuten tuberkuloosi jylläsivät. Nykyään 50 vuotta
        kun täytetään, ei sitä pidetä minään, yksi vuosi vain
        elämän varrella.

        Se on silmiinpistävää että 50-60 vuotiaille naisille
        markkinoidaan tätimäistä muotia, kun liikkuu
        Välimeren maissa, näkee paljon enempi seksikkäämpiä
        keski-ikäisiä naisia jotka uskaltavat olla enempi
        rohkeita pukeutumisessaan ja käyttävät uimarannalla
        bikineitä elleivät ole päässeet lihomaan, ällöä kun
        joku 100-150 kiloinen nainen käyttää bikineitä
        uimarannalla.

        Ja sitten taas 10-30 vuotiaille tytöille/naisille markki-
        noidaan huorahtavaa muotia, mistä hyvä maku
        loistaa poissaolollaan, vaikka seksuaaliset halut ovatkin
        korkealla siinä 15-30 vuotiaana jokaisella ihmisyksilöllä.
        Kaikista television hömppäohjelmista teinitytöt
        apinoivat huonoja tapoja, sitten heille jää rooli päälle
        ja saattavat vielä 30-40 vuotiaina olla diivoja luonteeltaan,
        vaikka 30-40 vuotiailta odotetaan jo aikuismaisempaa
        ja hillitympää käytöstä sekä keskustelutaitoa ja kykyä
        ajatella syitä ja seurauksia.

        Ei se Made in USA takaa että se olisi aina 100% laadukasta
        viihdettä. Joskus jopa Made in Finland viihde on paljon
        leppoisampaa ja nautinnollisempaa, länsinaapurin Ruotsin
        pelimanni-, pop-, rock- ja hevimusiikkia on ilo kuunnella.
        Kotimaiseen draamaan on helpompi eläytyä kuin jenkki-
        draamaan. Jenkkidraama tuppaa olemaan pinnallista ja
        elitististä. Suomalaisessa draamassa kautta vuosien on
        otettu kaikki sosiaaliluokat tasapuolisesti esille, jenkki-
        draamassa helposti herutetaan rahakkaita menestyviä
        ihimisä luksushuviloineen, autoineen yms. Markkina-
        kapitalismi aiheena elokuvissa taikka tv-sarjoissa
        yksistään on tylsää katseltavaa, pitää olla enempi inhi-
        millinen ote juonenkuvioissa niin johan nappaa meikä-
        läisellä ja jaksaa seurata tv-sarjaa ja elokuvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä jos sillä miehellä taikka naisella on jäänyt
        rooli päälle, eivät olekaan pystyneet irtautumaan
        teinivuosien kapinahengestä, että samaa Sex
        Pistolsin, Slayerin, Metallican, Megadethin,
        Black Sabbathin ja Green Dayn levyä renkutetaan
        vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen eikä
        pystytä irtautumaan siitä 15-vuotiaan mielenmaisemasta
        vaikka ikää olisi jo 40-50 vuotta.

        Mainitakseni, itsekin kuunnellut noiden kyseisten
        bändien tuotantoa vuosien saatossa, ja kuuntelen
        edelleen, mutta tunnen itseni kuitenkin aikuiseksi,
        en enään lapseksi enkä teiniksi. Noiden kyseisten
        bändien, varsinkin Black Sabbath, Metallica ja
        Queen ovat hyvää ajanviihdettä korvakuulolle.
        Joku muu tietty inhoaa yli kaiken näitä kyseisiä bändejä.

        Ennen vanhaan 50 vuoden ikää pidettiin saavutuksena
        kun hygienia oli heikommalla tasolla Suomessa ja kulku-
        taudit kuten tuberkuloosi jylläsivät. Nykyään 50 vuotta
        kun täytetään, ei sitä pidetä minään, yksi vuosi vain
        elämän varrella.

        Se on silmiinpistävää että 50-60 vuotiaille naisille
        markkinoidaan tätimäistä muotia, kun liikkuu
        Välimeren maissa, näkee paljon enempi seksikkäämpiä
        keski-ikäisiä naisia jotka uskaltavat olla enempi
        rohkeita pukeutumisessaan ja käyttävät uimarannalla
        bikineitä elleivät ole päässeet lihomaan, ällöä kun
        joku 100-150 kiloinen nainen käyttää bikineitä
        uimarannalla.

        Ja sitten taas 10-30 vuotiaille tytöille/naisille markki-
        noidaan huorahtavaa muotia, mistä hyvä maku
        loistaa poissaolollaan, vaikka seksuaaliset halut ovatkin
        korkealla siinä 15-30 vuotiaana jokaisella ihmisyksilöllä.
        Kaikista television hömppäohjelmista teinitytöt
        apinoivat huonoja tapoja, sitten heille jää rooli päälle
        ja saattavat vielä 30-40 vuotiaina olla diivoja luonteeltaan,
        vaikka 30-40 vuotiailta odotetaan jo aikuismaisempaa
        ja hillitympää käytöstä sekä keskustelutaitoa ja kykyä
        ajatella syitä ja seurauksia.

        Ei se Made in USA takaa että se olisi aina 100% laadukasta
        viihdettä. Joskus jopa Made in Finland viihde on paljon
        leppoisampaa ja nautinnollisempaa, länsinaapurin Ruotsin
        pelimanni-, pop-, rock- ja hevimusiikkia on ilo kuunnella.
        Kotimaiseen draamaan on helpompi eläytyä kuin jenkki-
        draamaan. Jenkkidraama tuppaa olemaan pinnallista ja
        elitististä. Suomalaisessa draamassa kautta vuosien on
        otettu kaikki sosiaaliluokat tasapuolisesti esille, jenkki-
        draamassa helposti herutetaan rahakkaita menestyviä
        ihimisä luksushuviloineen, autoineen yms. Markkina-
        kapitalismi aiheena elokuvissa taikka tv-sarjoissa
        yksistään on tylsää katseltavaa, pitää olla enempi inhi-
        millinen ote juonenkuvioissa niin johan nappaa meikä-
        läisellä ja jaksaa seurata tv-sarjaa ja elokuvaa.

        Kapinahenkeä ei voi syyttää ihmisen huonosta käytöksestä. Kapinahenki on tarpeellinen ja hyvä, mutta sitäkin pitää "käyttää" oikein, rakentavasti. Jotkut lapsetkin osaavat, monet aikuiset ei.

        "Black Sabbath, Metallica ja
        Queen ovat hyvää ajanviihdettä korvakuulolle. "

        Älähän loukkaa hyviä bändejä. Rock musiikki ei ole ikinä hyvää "ajanviihdettä". Se on elämäntapa, rakkaus, perusta, filosofiakin. Kuulin 7-vuotiaana ensimmäistä kertaa Paranoidin radiosta. Olin innoissani, kiihtynyt, en meinannut pysyä keittiön tuolilla, jota keikutin musiikin tahtiin. Silloin ajattelin "Mitä tämä on? Se on paljon enemmän kuin pelkkää musiikkia".

        Mitä muotiin tulee ja eri-ikäisten lokerointiin. Ne on vanhoja markkinoinnin hömpötyksiä, joilla yritetään saada ihmiset ostamaan mitä halutaan (mr/mrs moneymaker). Nykyisin kyllä tiedostetaan markkinoinnissa yhä enemmän ja enemmän, ettei ikä ole hyvä peruste markkinoinnin kohderyhmälle. Itsellänikin kapinahenkeä erityisesti keski-ikäisiin kohdistuvassa markkinoinnissa. Se vahvistui 2000-luvun alussa. Näin mainoksen Nokian puhelimesta, jossa oli kirjainnäppäimet jokaiselle kirjaimelle erikseen - puhelimella voi kuunnella musiikkia! Kohderyhmänä oli parikymppiset nuoret. Kerran sitten bussissa istui nuori mies, joka kuunteli vehjettä. Ostin sen itselleni kapinoiden ajan hengen markkinointia vastaan. Kyllä 45-vuotiaskin on nuori siinä missä 20-vuotiaskin.

        Lemmyn legendaarissa ilmauksessa "if you think you are too old to rock n roll then you are" on oikeastaan kaikki. Pätee ihan kaikkeen. Ihmisen omat ajatukset määrittelevät sen mitä on. Jos ihminen ajattelee olevansa liian vanha *mihin tahansa*, näin on. Jos taas ajattelee ettei ole liian vanha *mihin tahansa* niin hän ei ole. Omasta ajattelusta kiinni. Ei kenestäkään muusta - vielä vähemmän kansanvälisestä mielikuvamarkkinoinnista.


    • Anonyymi

      Vaimollasi on stressi, jonka johdosta tasapaino kadonnut ja lapsillanne liikaa harrasteita.

    • Anonyymi

      Diipa daapa diipa daapa..näitä samanlaisia itkuvirsiä netti täynnä. Ei se arki parisuhteessa ole samanlaista kuin teininä, moni äijä kaipaakin teinivuosiaan/nuoruusvuosien ja siksi viisikymppisenä hankitaan moottoripyörä, jaetaan sitä vapauden tuntia mutta tosiasiassa sillä moottoripyörällä samalla etääntyy yhä kauemmaksi vaimostaan.

      • Anonyymi

        Kyllähän elämä nyt oli täysin toisenlaista
        30-100 vuotta sitten, 100 vuotta sitten
        oli paljon karummat olosuhteet monella
        suomalaisella kuin mitä onkaan ollut nytten
        10-20 vuoden aikana. Ei vaan nähdä metsää
        puilta. Pitää antaa myös arvo heille jotka
        elivät täällä Suomessa vuoden 1920 paikkeilla
        vaikkei tuon ajan suomalaisilla taatusti elämä
        ollut ruusuilla tanssimista, se oli jokapäiväistä
        kamppailua että sai perheensä elätetyksi ja
        siinä samalla itsensäkin. Ja vähän aikaa sitten
        oli käyty verinen Sisällissota Suomessa Puna-
        kaartin ja Valkokaartin välillä ajalla 27.1.-15.5.
        1918, ja tämä sota riepotteli vielä vuonna 1920
        monen suomalaisen mielissä ja kahtiajakoi
        kansaa pahasti vielä tuolloin vuonna 1920.
        Vielä ei tuolloin 1920 tiedetty kuinka tulee
        käymään Suomessa 30.11.1939 kun Mainilan
        laukausten siivittäminä alkoi Talvisota.

        Nyt parastaikaa nuoruuttaan elävät 1990- ja
        2000-luvulla syntyneet elävät paljon itsekeskei-
        semmässä maailmassa kuin tuo vuonna 1920
        elänyt sukupolvi. Perinteiset arvot ovat romut-
        tuneet, siksi nykysukupolvi helposti velkaantuu
        ja joutuu mieron teille elämässään, kun kuvittelevat
        että mitä tahansa on lupa tehdä elämässään, aina
        tulee virkavalta vastaan kun töppäilee, näin oli
        myös vuoden 1920 Suomessa, ei tämä asetelma
        ole mitenkään muuttunut.

        Onnekkaita ne nuoret joille on valjennut miten tätä
        elämää eletään, harvassa taitaa olla nämä nuoret
        nykyään joille on valjennut miten tätä elämää eletään
        kun egoismi ja hedonismi riepottelee ihmisiä yhtenään
        väärien valintojen eteen. Jari Kurri ja Teemu Selänne
        varmasti näitä onnekkaita joille jo varhaisessa vaiheessa
        elämää on valjennut miten tätä elämää eletään, osatekijänä
        on myös varhain aloitettu jääkiekkoharrastus, johon ovat
        panostaneet monen vuoden ajan, ja eri urheiluharrastuk-
        sissa kun ei hyvällä katsota velttoilua ja suun soittoa itse
        lajin harrastajilta, valmentajat ovat hyvin tarkkoja että
        keskitytään ainoastaan lajitekniikkaan eikä jonninjouta-
        vaan hengailuun ja lässytykseen. Toki monella nuorella
        sitten urheiluharrastuksen piiristä jää hyviä ystäviä,
        joita tapailevat sitten urheiluharrastuksen ulkopuolella,
        kuten Jari Kurrille ja Teemu Selänteelle kävi, ovat nytten
        olleet monen vuoden ajan toistensa hyviä ystäviä sekä
        Harry ''Hjallis'' Harkimo on Jarin ja Teemun hyvä ystävä,

        Panostetaan enempi positiivisiin asioihin elämässä
        ja vältetään niitä negatiivisia aspekteja elämässä,
        niin elämä on henkisesti ja fyysisesti tällöin muka-
        vampaa, rennompaa, hauskempaa ja antoisampaa
        kun panostetaan positiivisiin asioihin elämässä.

        Juha Vainion laulunsanoin

        ''elämää ja erotiikkaa
        Unohtaa ei saisi milloinkaan''


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän elämä nyt oli täysin toisenlaista
        30-100 vuotta sitten, 100 vuotta sitten
        oli paljon karummat olosuhteet monella
        suomalaisella kuin mitä onkaan ollut nytten
        10-20 vuoden aikana. Ei vaan nähdä metsää
        puilta. Pitää antaa myös arvo heille jotka
        elivät täällä Suomessa vuoden 1920 paikkeilla
        vaikkei tuon ajan suomalaisilla taatusti elämä
        ollut ruusuilla tanssimista, se oli jokapäiväistä
        kamppailua että sai perheensä elätetyksi ja
        siinä samalla itsensäkin. Ja vähän aikaa sitten
        oli käyty verinen Sisällissota Suomessa Puna-
        kaartin ja Valkokaartin välillä ajalla 27.1.-15.5.
        1918, ja tämä sota riepotteli vielä vuonna 1920
        monen suomalaisen mielissä ja kahtiajakoi
        kansaa pahasti vielä tuolloin vuonna 1920.
        Vielä ei tuolloin 1920 tiedetty kuinka tulee
        käymään Suomessa 30.11.1939 kun Mainilan
        laukausten siivittäminä alkoi Talvisota.

        Nyt parastaikaa nuoruuttaan elävät 1990- ja
        2000-luvulla syntyneet elävät paljon itsekeskei-
        semmässä maailmassa kuin tuo vuonna 1920
        elänyt sukupolvi. Perinteiset arvot ovat romut-
        tuneet, siksi nykysukupolvi helposti velkaantuu
        ja joutuu mieron teille elämässään, kun kuvittelevat
        että mitä tahansa on lupa tehdä elämässään, aina
        tulee virkavalta vastaan kun töppäilee, näin oli
        myös vuoden 1920 Suomessa, ei tämä asetelma
        ole mitenkään muuttunut.

        Onnekkaita ne nuoret joille on valjennut miten tätä
        elämää eletään, harvassa taitaa olla nämä nuoret
        nykyään joille on valjennut miten tätä elämää eletään
        kun egoismi ja hedonismi riepottelee ihmisiä yhtenään
        väärien valintojen eteen. Jari Kurri ja Teemu Selänne
        varmasti näitä onnekkaita joille jo varhaisessa vaiheessa
        elämää on valjennut miten tätä elämää eletään, osatekijänä
        on myös varhain aloitettu jääkiekkoharrastus, johon ovat
        panostaneet monen vuoden ajan, ja eri urheiluharrastuk-
        sissa kun ei hyvällä katsota velttoilua ja suun soittoa itse
        lajin harrastajilta, valmentajat ovat hyvin tarkkoja että
        keskitytään ainoastaan lajitekniikkaan eikä jonninjouta-
        vaan hengailuun ja lässytykseen. Toki monella nuorella
        sitten urheiluharrastuksen piiristä jää hyviä ystäviä,
        joita tapailevat sitten urheiluharrastuksen ulkopuolella,
        kuten Jari Kurrille ja Teemu Selänteelle kävi, ovat nytten
        olleet monen vuoden ajan toistensa hyviä ystäviä sekä
        Harry ''Hjallis'' Harkimo on Jarin ja Teemun hyvä ystävä,

        Panostetaan enempi positiivisiin asioihin elämässä
        ja vältetään niitä negatiivisia aspekteja elämässä,
        niin elämä on henkisesti ja fyysisesti tällöin muka-
        vampaa, rennompaa, hauskempaa ja antoisampaa
        kun panostetaan positiivisiin asioihin elämässä.

        Juha Vainion laulunsanoin

        ''elämää ja erotiikkaa
        Unohtaa ei saisi milloinkaan''

        " ällöä kun
        joku 100-150 kiloinen nainen käyttää bikineitä
        uimarannalla.

        - Mikä pakko sinun on häntä katsella ja tuijottaa jos ällöttää?
        Sillä naisella on sama oikeus nauttia kropastaan kuin kaikilla laihoillakin!
        Monen miehen mielestä näky on sitäpaitsi mitä upein ja sensuellein, lihavat naiset muutenkin peittelevät itseään liikaa juuri tuollaisten tuomitsijoiden pelosta.

        Mitäs sanot niistä isomahaisista ukkeleista jotka kulkevat paidatta kesällä ja rannalla heillä on pikku uikkarit? Hekö ovat ok mutta naiset ei saa tehdä samoin?


    • Anonyymi

      Olet analysoinut tilannetta monelta kantilta. Itselläni ei ole kokemusta yhtä pitkästä suhteesta, mutta muutamia ajatuksia silti heräsi.

      Vaimosi kuulostaa ehkä käyvän läpi jonkinlaista kriisiä vai onko hän aina ollut yhtä huono kommunikoimaan, rauhoittumaan ja keskustelemaan? Ainakin hän vaikuttaa levottomalta. Mikä on hänen tapansa rentoutua arjessa?

      Kuten sanoit, tuskin kannattaa tehdä mitään hätiköityä. Oletko kysynyt vaimoltasi, mikä saa hänet pohtimaan eroa?

      Itse kaipaisin tuollaisen kiireisen arjen keskellä ravintolaillallisia, konsertteja tms. enemmän ihan läheisyyttä ja jopa seksiä. Mistä vaimosi pitää seksin saralla, saako hän siitä nautintoa, kaipaako hän lainkaan seksiä, kaipaatteko molemmat vaihtelua seksiin?

      • Anonyymi

        Näyttää siltä, että naisella on suhde toisen kanssa, mutta se toinen ei haluakaan sitä naista itselleen ja tämä roikkuu vanhassa suhteessa. Tämä on nykyään yleistä naisten käytöstä, kun kuvioihin tulee uusi seksikumppani, siksi niitä eroja tulee paljon. Nuo kaikki mitä kerroit, -- kertoo kaiken.


      • Anonyymi

        Ei iltoja kannatta tuhlata televisiokanavia katsellen,
        ajan voi käyttää myös mielekkäämmin. Pitää vain
        työstää ajatusta pois niistä ajatuksista jotka luovat
        sitä ahdistuksen kierrettä elämässä, maailma on
        nykyään monimutkaisempi, kun paljon tulee maa-
        hanmuuttajina eri kansallisuuksia, eniten kuitenkin
        muslimimaista, ja minnes muualle Suomeen kuin
        Pääkaupunkiseudulle (Helsinki, Vantaa, Espoo), kai-
        kista eniten Helsinkiin.

        Jos ei oma ajatus riitä pohtimaan mitä voisi
        tehdä toisella tapaa, niin suosittelen Tony
        Dunderfeltin ja Maaret Kallion kirjoja avaamaan
        ajatuksia, mitä on se mielekäs parisuhde ja arki.

        Ja rohkaisuksi: miehilläkin on täysi oikeus olla
        herkkiä ja haavoittuvaisia, se on aitoa ihmisyyttä,
        jos mies osaa itkeä vuolaasti (nimittäin minä miehenä
        osaan tämän taidon, osannut jo lapsesta saakka).
        Ei itkunkaan aikana miehen tarvitse esittää kovista
        tyyliin ''hitto, en mä mikään itkupilli ole!'' Joillakuilla
        aikuisilla miehillä on tämä kovanaamarooli päällä
        24/7. Se on aika raskasta sellainen kestovitutus
        jolle ei meinaa loppua tulla. Elämän voi ottaa vastaan
        rennommin ja hauskemmin, ottaa ilo irti elämästä,
        nauttia jokaisesta terveestä päivästä jonka elää.


    • Anonyymi

      Vaimolla mummotauti oireita ???

      • Anonyymi

        On ja erittäin paljon on! mutta kohta helpottaa kun saan rahaa menen ulkomaille lääkäriin!!ehkä sitten kelpaan sinulle joskus!!! mutta ihan itseni takia haluan mennä sinne!!!!!!!!en voi hyvin näin!!!!!!!!!!!!!en edes pysty katsomaan itseäni peilistä!!en edes tunnista itseäni peilistä!!!


    • Anonyymi

      Vaimollasi on vanha kunnon burn out. Kerroit hänen olevan varsinainen duracell pupu - aina liikkeellä ja menossa. Suorittaa elämää, ei varsinaisesti elä hetkessä koskaan. Taustalla saattaa olla myös ADHD. M onella ystävälläni on... ja he ovat juuri tuollaisia. Tuhatta asiaa hoidetaan samaan aikaan ja jos johonkin tulee pientä feelua, niin kyllä irtoaa hermo päästä. On se nyt kumma, kun ei aina voi olla täydellisempi suorittaja!

      Siispä hoitoon vaimo. Olette jo "vanhoja" ja teillä on pitkä parisuhde takana. Ei olisi pahitteeksi kun menisitte molemmat terapiaan ja sen päälle parisuhdeterapiaan.

    • Anonyymi

      Faktat pöytään. Tee lista vaikka viikon tapahtumista molempien osalta. Sitten pitäsi saada vaimosi kanssa keskustelu aikaan, jossa molemmat kuuntelee ja antaa toisilleen mahdollisuuden kertoa tuntemuksistaan. Aika järkevältä ja analyyttiseltä kuulostaa tapahtumien kertominen omalta osaltasi.
      Naisilla on vähän kumma tapa vetää tunteella joka paikasta läpi, itsekritiikkiä ja kylmien faktojen tunnustaminen, siitä se alkaa purkautumaan.
      Toivon että saatte puhuttua asiat ja muutoksen. Se että menetät malttisi ja homma käy fyysiseksi kertoo että olet aika lopussa, edellyttäen että se ei ole normaalia käytöstä itseltäsi.
      Olin itse samassa tilanteessa työn takia kymmenisen vuotta sitten. En olisi selvinnyt siitä jos vaimo ei olisi kuunnellut.

      • Anonyymi

        Vaimot muuttuvat kun ne tulevat keski-ikään. Nuorena kävi kaikki mutta keski-iässä ei mikään.
        Hanki itsellesi vakipano. Saa vaimosi olla rauhassa itsensä kanssa.
        Muutaman vuoden päästä se oivaltaa jotakin ja yhteiselo vanhana on taas ok.
        Naisilla on keski-iässä pelkotiloja ja kriisejä kun huomaavat peilistä miltä naama ja vartalo näyttävät. Tajuavat vanhenemisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimot muuttuvat kun ne tulevat keski-ikään. Nuorena kävi kaikki mutta keski-iässä ei mikään.
        Hanki itsellesi vakipano. Saa vaimosi olla rauhassa itsensä kanssa.
        Muutaman vuoden päästä se oivaltaa jotakin ja yhteiselo vanhana on taas ok.
        Naisilla on keski-iässä pelkotiloja ja kriisejä kun huomaavat peilistä miltä naama ja vartalo näyttävät. Tajuavat vanhenemisen.

        Nuorempana ne vaimot jaksaa jopa irstailla estottomasti, mun vaimolta ne irstailut loppu kun tuli 40 ikään. Naiseta tuli tylsä suomeksi sanottuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuorempana ne vaimot jaksaa jopa irstailla estottomasti, mun vaimolta ne irstailut loppu kun tuli 40 ikään. Naiseta tuli tylsä suomeksi sanottuna.

        Kyllä meillä ainenkin irstaillaan, ja kunnolla.
        T. Nainen 43v. ja 20v. oltu yhdessä miehen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimot muuttuvat kun ne tulevat keski-ikään. Nuorena kävi kaikki mutta keski-iässä ei mikään.
        Hanki itsellesi vakipano. Saa vaimosi olla rauhassa itsensä kanssa.
        Muutaman vuoden päästä se oivaltaa jotakin ja yhteiselo vanhana on taas ok.
        Naisilla on keski-iässä pelkotiloja ja kriisejä kun huomaavat peilistä miltä naama ja vartalo näyttävät. Tajuavat vanhenemisen.

        Varmasti pelkotilat ja kriisit vain pahenevat kun huomaa suhteensa tulevan päätepisteeseen pettämisen takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimot muuttuvat kun ne tulevat keski-ikään. Nuorena kävi kaikki mutta keski-iässä ei mikään.
        Hanki itsellesi vakipano. Saa vaimosi olla rauhassa itsensä kanssa.
        Muutaman vuoden päästä se oivaltaa jotakin ja yhteiselo vanhana on taas ok.
        Naisilla on keski-iässä pelkotiloja ja kriisejä kun huomaavat peilistä miltä naama ja vartalo näyttävät. Tajuavat vanhenemisen.

        Näin naisena sanon että on aika hyvä neuvo minkä annoit ! Anna vaimosi vanheta kaikessa rauhassa niin sitten kuin te tulette keinutuoli ikään niin teillä tulee jälleen olemaan paljon yhteistä ja muisteltavaa joka teitä yhdistää. Ei kannata tuhlata elämänsä odottamalla että tilanne muuttuu kuin nyt jo on mennyt rutkasti aikaa, koska siihen menee ikä ja terveys, kirjaimellisesti ! Itselläni on 15 vuotta vanhempi mies ja siihenkin on omalta osalta sopeutumista minun kannalta ja joskus ajattelen että ehkä olisi ollut parempi kuin oltaisi samanikäisiä kumminkin, kuin välillä tuntuu siltä että asun " vanhusten palvelutalossa ", mutta onneksi olen terveydenhuollon ammattilainen niin ymmärrän tämän vanhenemisen haasteet eikä minulta todellakaan puutu huumorintaju ja sillä koen että tästä selviän, tai sitten en, aika näyttää ! Sivuraiteille en kuitenkaan ole mennyt vaikka tilaisuutta olisi monesti ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuorempana ne vaimot jaksaa jopa irstailla estottomasti, mun vaimolta ne irstailut loppu kun tuli 40 ikään. Naiseta tuli tylsä suomeksi sanottuna.

        Meillä irstaillaankin ja nautitaan seksistä erittäin rakkauden täyteisesti, koko ajan menee paremmin, ollaan mies 63v ja vaimo 54 vuotta!! Kun ikää tulee niin elämä paranee, ei tanssita enää muitten käskyjen mukaan eikä määrää instat ja facet elämää. Jättäkää ihmiset muitten tekemiset omaan arvoonsa, ja tehkää itse oma elämänne ja kotinne!! 💕ja nauttikaa elämästä!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin naisena sanon että on aika hyvä neuvo minkä annoit ! Anna vaimosi vanheta kaikessa rauhassa niin sitten kuin te tulette keinutuoli ikään niin teillä tulee jälleen olemaan paljon yhteistä ja muisteltavaa joka teitä yhdistää. Ei kannata tuhlata elämänsä odottamalla että tilanne muuttuu kuin nyt jo on mennyt rutkasti aikaa, koska siihen menee ikä ja terveys, kirjaimellisesti ! Itselläni on 15 vuotta vanhempi mies ja siihenkin on omalta osalta sopeutumista minun kannalta ja joskus ajattelen että ehkä olisi ollut parempi kuin oltaisi samanikäisiä kumminkin, kuin välillä tuntuu siltä että asun " vanhusten palvelutalossa ", mutta onneksi olen terveydenhuollon ammattilainen niin ymmärrän tämän vanhenemisen haasteet eikä minulta todellakaan puutu huumorintaju ja sillä koen että tästä selviän, tai sitten en, aika näyttää ! Sivuraiteille en kuitenkaan ole mennyt vaikka tilaisuutta olisi monesti ollut.

        Onnea vaan sen vanhan ukon kanssa. Itse en ikimaailmassa ottaisi 15v vanhempaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä irstaillaankin ja nautitaan seksistä erittäin rakkauden täyteisesti, koko ajan menee paremmin, ollaan mies 63v ja vaimo 54 vuotta!! Kun ikää tulee niin elämä paranee, ei tanssita enää muitten käskyjen mukaan eikä määrää instat ja facet elämää. Jättäkää ihmiset muitten tekemiset omaan arvoonsa, ja tehkää itse oma elämänne ja kotinne!! 💕ja nauttikaa elämästä!!

        Vuosi sitte erosin 11v kestäneestä parisuhteesta. Oon 36 mutta tämä elämänohje kyllä osu ja uppos täysin. Ainot muokkaus että tee ne asiat kuin haluat. Jos saman sielunen niitä sun kanssa jakaa, niin "varmaan" kivemaa. Muistakaa välittää itsestänne, olet paras kaverisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin naisena sanon että on aika hyvä neuvo minkä annoit ! Anna vaimosi vanheta kaikessa rauhassa niin sitten kuin te tulette keinutuoli ikään niin teillä tulee jälleen olemaan paljon yhteistä ja muisteltavaa joka teitä yhdistää. Ei kannata tuhlata elämänsä odottamalla että tilanne muuttuu kuin nyt jo on mennyt rutkasti aikaa, koska siihen menee ikä ja terveys, kirjaimellisesti ! Itselläni on 15 vuotta vanhempi mies ja siihenkin on omalta osalta sopeutumista minun kannalta ja joskus ajattelen että ehkä olisi ollut parempi kuin oltaisi samanikäisiä kumminkin, kuin välillä tuntuu siltä että asun " vanhusten palvelutalossa ", mutta onneksi olen terveydenhuollon ammattilainen niin ymmärrän tämän vanhenemisen haasteet eikä minulta todellakaan puutu huumorintaju ja sillä koen että tästä selviän, tai sitten en, aika näyttää ! Sivuraiteille en kuitenkaan ole mennyt vaikka tilaisuutta olisi monesti ollut.

        Voi sitä vanhuusiässäkin lähteä lenkille ja vaikka
        baariin taikka ravintolaan ruokailemaan, jos vain
        kunto on suhtkoht kohdillaan vanhuspariskunnalla.
        Ei se haittaa silloinkaan jos toinen puoliso kulkee
        jo pyörätuolin taikka rollaattorin avuin, täysi oikeus
        heilläkin on päästä tuulettumaan kodistaan, puolison
        taikka avustajan kanssa.

        Mitä hittoa sitä maalaillaan piruja seinille että
        kun eläkeikä saavutetaan niin elämä loppuu
        kuin seinään, että se mikä oli hauskaa siinä
        ikävaiheessa 20-30, niin ei voi olla enään
        hauskaa kun ikää onkin mittarissa semmoiset
        60-80 vuotta. On teillä joillakuilla sekavat
        ajatukset. Kyllä mä olen nähnyt useinkin
        vanhuspariskuntia ravintoloissa, baareissa
        ja jäätelökioskeilla, taidenäyttelyissä ja
        museoissa.

        Lopetetaan se pirujen maalailu seinille,
        ja annetaan kaikenikäisten aikuisten
        nauttia elämästään täysillä sydämin.


    • Anonyymi

      Kaikki muuttui kuin vaimoso aloitti harrastuksen?
      Välttelee eikä halua viettää sun kanssa aika kahdestaan
      Oletko varmaan ettei vaimosi käy vieraissa?
      Kuullostaa oudolta2-3t.harrastukset ....

      • Anonyymi

        Ei kait se nyt joka päivä käy nssituttamassa itseään.


      • Anonyymi

        Me mennään yhdessä harrastukset!!!en todellakaan luota siihen että olet pari tuntia muka harrastukset jossain ja vielä yksin!!!! totuus on se että en luota sinua yksin minnekään kun olet kerran minua pettänyt!! ensviikolla saan kortin niin mennää yhdessä salille!!!!!se on meidän lähellä!!!!!!!!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me mennään yhdessä harrastukset!!!en todellakaan luota siihen että olet pari tuntia muka harrastukset jossain ja vielä yksin!!!! totuus on se että en luota sinua yksin minnekään kun olet kerran minua pettänyt!! ensviikolla saan kortin niin mennää yhdessä salille!!!!!se on meidän lähellä!!!!!!!!!!!!!!

        Toivottavasti siellä olisi pesytymis mahdollisuus kuten muissakin saleissa!!!! haluan sut saunaan!!!!se olisi meidän eka kerta!!! kahdestaan tietenkin mennää sinne saunaa ja sitten kun ujous on lähtenyt niin jatketaan kotona sitten niitä rajumpia juttuja!!! haluan sinua todella paljon!!!!!!!!!!!oot vain minun rakkaani ja minä olen aina sinun rakas!!!!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti siellä olisi pesytymis mahdollisuus kuten muissakin saleissa!!!! haluan sut saunaan!!!!se olisi meidän eka kerta!!! kahdestaan tietenkin mennää sinne saunaa ja sitten kun ujous on lähtenyt niin jatketaan kotona sitten niitä rajumpia juttuja!!! haluan sinua todella paljon!!!!!!!!!!!oot vain minun rakkaani ja minä olen aina sinun rakas!!!!!!!!!!

        Sinne mennään sattumalta!!!!!ne ovat yleisiä paikkoja!!!!!!! ja aamusta mennää ettei ole muita paljon siellä!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinne mennään sattumalta!!!!!ne ovat yleisiä paikkoja!!!!!!! ja aamusta mennää ettei ole muita paljon siellä!!!!!!!

        Anna mun kerran edes nähdä sut alasti!! mulle riittää sekin että saan nähdä sinut alasti!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kait se nyt joka päivä käy nssituttamassa itseään.

        Ja tuo on paras päätelmä mihin pystyt? Eihän siinä jos elämää määrittelee panemisen määrä


    • Anonyymi

      Kaikilla jotakin, mun vaimo taas innostui 46 vuotiaana uudestaan läheisyydestä ja seksistä kun oli varsin hijaista ollut, ihan teki vielä itse aloitteen ja ylättävän kiihkeää olikin. Täytyy kattoo miten muuttuu kun alkaa vaihdevuodet.

    • Anonyymi

      Ootko kokeillut panna sitä kunnolla. Jos on joku ystävätär kahvilla niin pane sitäkin. Loppuu vittuilu.

      Naiset tarvii vanhaa kunnon luolamiestä joka repii hiuksista ja nussii takaa.

      • Anonyymi

        Vittuilu loppuu kun suhde päättyy jos käydään panemassa muita.


      • Anonyymi

        Totta !! Just sitä naiset haluaa . Ja siinä 45 vuoden kohdalla halut on suuremmillaan , sekä 60v jälkeen . Aika ennen vaihde vuosia ja niiden aikana on tosi nihkeetä kun aina on kuuma ja väsyttää . Vaihtanut on ikävä juttu kenellä ne oireilee pahasti . Tuskin erota kannattaa ainakaanlopullisesti . Sitten 60 v kun kaikki on rauhoittunut niin tulee kyllä ikävä entistä kumppania ja voi olla myöhäistä korjata asia .
        Nainen 65vuotias.


    • Anonyymi

      Ala elää omaa elämääsi. Ota harrastuksia, tutustu uusiin ihmisiin, lämmittele vamhoja ystävyyssuhteita. Vaimosi pitää sinua itsestäänselvyytenä, tylsänä, mielenkiinnottomana. Joko vaimosi havahtuu siihen, että sinä et automaattisesti olekaan ns. varma nakki ja ikuisesti hänen kanssaan pysyvä tai sitten teille tulee ero. Jos tulee ero, et putoa täysin tyhjän päälle vaan sinulla on omaa elämänpohjaa jo rakennettu. Vaimosi ajattelee ainakin alitajuisesti, että hänellä on niin sanotusti valta suhteessa ja suhde kestää niin kauan kuin hän niin haluaa.

      Inhoan valtataisteluja ja pelejä parisuhteessa, mutta usko minua. Puhun kokemuksesta. Ihmiset kohtelevat sinua niin kuin annat heidän itesäsi kohdeltavan.

      • Anonyymi

        Tässä on todella asiaa. Jos on kynnysmatto, niin sen päälle astellaan.


    • Anonyymi

      Tossa on kaksi todennäköistä vaihtoehtoa.

      1. Treenaa ja suorittaa töissä, kotoa sekä vapaalla enemmän kuin keski-ikäinen nainen jaksaa. Burn out tms. kolkuttaa ovella. Tässä tilanteessa pysy tukena ja hyväksy vaimosi sellaisena kuin on. Kaikki kääntyy vielä hyvin. Hommaan menee pari vuotta.

      2. Toinen mies. Tapailee vanhoja ja uusia kavereita sekä toista miestä. Piilotteleeko nykyisin puhelinta ja salaa menonsa? Jos liihottaa salaa kylillä, niin silloin on salattavaa, eli se salailun syy on toinen mies ;) Tässä tilanteessa ole hiljaa ja kerää varmat todisteet toisesta miehestä. Yleensä pettäjänaiset ei myönnä mitään kysyttäessä. Ei siis kannata siis edes kysyä. Todisteiden kerääminen kaikessa hiljaisuudessa "salaa" on helpompaa kuin keskustelu/riiteleminen. Tässä tapauksessa kannattaa erota. Mikään ei palaa ennalleen.

      • Anonyymi

        Tuo on suorastaan varmaa, Naisella on suhde, ollut jo kauan.
        Suhde alkanut harrastuksien ja menojen
        alettua.


    • Anonyymi

      Sori en jaksanu noita muitten vastauksii ja diipadaapa-analyysiä lueskella.. aloituksen vaan ja vastauskin puhtaasti hänelle..

      Kirjoituksesi oli melkein kuin itseni kirjoittama..
      Minä rupesin tutkimaan ja selvittelemään mistä ko. sekoaminen johtuu.. enkä puhu mistään parin tunnin "googlettamisesta".. käytin tod. näk. likemmäs 1000h eli kaiken "ylimääräisen" ajan mitä kotiorjana ololta liikeni.. ja yksin lenkkeillessä oli hyvää aikaa pohtia, sisäistää opiskeltua ja testailla käytännössä eri asioita..

      Meillä sekoaminen johtui Mirena-kierukasta. Naisella kun menkat loppuu niin 2-5v. aikahaarukassa alkavat vaihdevuodet. Tämä yhdistettynä synteettiseen mieshormooniin mitä ko. kierukka luovuttaa ja kun tämä sattuu hormooni-herkkään kohteeseen niin on sekaisin kuin seinäkello.. myös e-pillerit voivat aiheuttaa tämänkaltaista oirehdintaa, monesti vain hieman lievenpänä koska niissä "vuodetaan" välillä..
      Hulluus tulee Mirenan tapauksessa niin pitkällä aikavälillä ja lisäksi "potilaalta" puuttuu sairaudentunto niin tunnistaminen on ns.
      tavalliselle ihmiselle vaikeaa.. eihän suurin osa lääkäreistä, terkkareista ja gynekologeistakaan tunnista syypäätä.. paljon helpompi syyttää sitä kilttiä ja kunnollista perheenisää mikä on valitettavan usein rivennut lääkitsemään itseään alkomahoolilla.. ja siitähän saa hyvän syyn pistää äijä mäjelle..
      Tästä aiheesta riittäisi juttua vaikka kuinka, mutta jos kiinnostaa lähteä korjaamaan asioita niin suosittelen lämpimästi poissulkemaan tämän edellämainitun diagnoosin.. väitän että on yleisin syy minkä takia nuo rvat kajahtavat tossa n. 40-tienoilla.. toki aikaisemminkin jos lapset on tehty.. toivottavasti olette aikoinaan ruvenneet seurustelemaan kun Rouvasi oli luomu.. jos hän käytti hormonaalista ehkäisyä silloin niin nyt jos siirrytte luomuun niin voi olla mahdollista ettei yhteistä säveltä löydy.. hormoonit valitettavasti muuttavat ihmistä ja makua..
      Moni kuka irrottautuu tuosta Mirenasta niin käy onnellisuuspillerit suoraan, koska jos hän nyt on vähän sekaisin niin suurella todennäköisyydellä seur. 3-4kk on skitsofreenisen hauskaa :) hänen kannattaa keskittää energian purkamiseen esim. tuon thriathlonin parissa, koska jos on vaan kotona ilman lääkitystä niin siellä ei ole kenelläkään kiva olla..
      Kalaöljyt ja hormoonitoimintaa tasapainottavat luontaistuotteet (vaihdevuosiin tarkoitetut) tod.näk. auttaa paljon.. kuin myös ravinteikas ruoka eli tässävaiheessa viimeistään kannattaa mikro museoida.. ulkomailta saa tilailtua myös vahvoja kasviestrogeeneja luontaistuotteina mitkä tod.näk. nopeuttavat "paranemista" ja järkiin tuloa.. meillä ainakin oma estrogeenin tuotanto on todella hidasta mutta nyt 13kk sitten poistetun kierukan jälkeen osoittaa jo niin hyvää edistystä et ei ole vielä näitä kasviestrogeeneja syöty vaikka ovatkin olemassa (meillä tod.näk. laukaisisi useamman pvän kovan migreenin).

      Toivottavasti pystyin auttamaan ja löydät itsestäsi voimia tuohon projektiin.. kun saat rvan kuntoon niin pistä hyvä kiertoon, meistä jokainen tarvitsee joskus apua jossain! Ja sinä et selvästikään halua tai ole luovuttanut mikä on hyvä se! :D

      • Anonyymi

        Ehkäisyvalmisteet on kovia aineita.

        Myös eräs tuntemani rouva meni ihan sekaisin joistain ehkäisyvalmisteista.

        Hyvä huomio tuo sairauden tunteen puuttuminen kun pää on sekaisin hormooneista. Silloin ei todellakaan itse tajua, että vippaa..


      • Anonyymi

        Niin ei ne ehkäisyvalmisteet, tai muut hormooni hoidot estä pettämistä ja selitä näitä asioita, nehän lisäävät sitä. niin minäkin luulin, että näistä asioista on kysymys, mutta totuus oli kuitenkin aivan toinen.
        Nuppi on kyllä sekaisin ja halut lisääntyy, mutta uusia kumppaneita janotaan hyvin kiivaasti ja vanhat kuluneet tylsät suhteet tulee vaikeaksi.
        Yleinen käytös nyt naisilla, ei valitettavasti korjaannu millään hoidolla.
        Juuri nuo vaihdevuodet tekee naisilla halun kokeilla omaa viehätysvoimaa vielä kerran, Saankokohan tuon tyypin, jota haluan?


      • Anonyymi

        En jaksanut noita mineraselostuksiasi lukea, sori.


    • Anonyymi

      Kuulostaa siltä että vaimosi on vegaani. Vegaanit naiset ovat kammottavia olentoja. Tyhjä katse, aina ärtyneitä, ei seksiä, vinoilua, viisastelua, paasaamista...
      Heti luiskaan se vaimo jonkun toisen riesaksi. Itse jaksoin 10 vuotta katsella PMS hormoonihirviötä joka kerran kuussa hyökkäsi kimppuun.

      • Anonyymi

        Ei tarvitse olla naisen vegaani, kun on tuollainen käytös, -minäkään en ymmärtänyt tarpeeksi aikaisin, kun elin tuollaisen kanssa, tuollaista naista ei pidä katsoa päivääkään.
        Tuolla on varmuudella vieras suhde.


    • Anonyymi

      Itse erosin (mies) tai minut erotettiin 20vuotisesta parisuhteesta (3lasta) ,aloittajan kanssa täsmää täysin elämäntilanteeni silloin . En oo miettiny paljonkaan syitä mitkä johti eroon mutta edellisen vastaus kyllä upposi 100%:sti .
      Vaimolla oli epävakaapersoonallisuus kylläkin mutta kierukat sekoitti täysin nupin hänellä .

    • Anonyymi

      Kuinka yllättävää, että vaihtoehdoksi tarjotaan vaihdevuosia. Nelikymppinen on vielä "liian nuori" tälle muutokselle. Käynti gynellä antaa tarkemman vastauksen, mutta tuskin on kyse "mummotaudista". Ikäkriisi on on toki myös vaihtoehto. Yleensä se iskee naisiin jotka yht'äkkiä havahtuvat siihen kuinka tylsää & turvallista elämästä on tullut.

      Luultavasti vaimosi ei vain enää halua sinua. Olette enää pelkkiä vanhempia ettekä enää rakastavaisia. Vaimollasi on oma, jännittävä elämä ja sinä olet pelkkä arjen mahdollistaja josta on tullut kokki/siivooja/pyykkäri/palvelija. Yleensä tuo on naisten osa ja sitten miehet ihmettelevät mitä tapahtui, kun vaimo kyllästyy ja häipyy.

      Teidän kannatttaisi keskustella asioista kuten aikuiset ilman mitään kitinää, draamaa ja syyttelyä.

      • Anonyymi

        Olet ollut tosi kiltti. Jospa kokeilisit toista taktiikkaa. Hankkisit itsellesi harrastuksen. Aikaavievän, niin että vaimosi joutuisi hieman tavoittelemaan sinua. Muuten kyllä näen, että joudut olemaan tossun alla loppuelämäsi.


      • Anonyymi

        Kyllä hormoonivalmisteet on myrkkyjä ja sekoittaa elämän!!Myös vaihdevuosivaivojen hoitoon tarkoitetut, siskoni tuli ihan hurjaksi niistä. Itse en ole käyttänyt, kärsitään miehen kanssa hulluusoireet yhdessä , ei niitä ole koko aikaa. Seksi maistuu, eikä ole kuivuudesta tietoakaan!!
        Moniko mies haluaa vaihtaa helpon elämän kun nainen on aina huolehtinut ehkäisystä, kortsujen kanssa touhuamiseen??
        Saattaa siitä olla monessa parisuhteessa kyse, kun pillerit tai kierukka on vaan naiselle pakko. On hiton rasittavaa pelätä aina raskaaksi tulemista, kytätä menkkoja ja tehdä raskaustestejä. Se on tosi monella naisella arkipäivää. Mies, otappa vastuu, käytä kortsua ja joka kerta sittenkin, vapauta naisesi hormooneista, vähän ajan päästä elämä hymyilee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ollut tosi kiltti. Jospa kokeilisit toista taktiikkaa. Hankkisit itsellesi harrastuksen. Aikaavievän, niin että vaimosi joutuisi hieman tavoittelemaan sinua. Muuten kyllä näen, että joudut olemaan tossun alla loppuelämäsi.

        Kiltti? Vaimo hoitaa kaiken "pyyteettömästi " niin olet sitä mieltä että mies on kiltti? En nyt lähtis tuohon


      • Anonyymi

        Kyllä vaihdevuodet voi tulla 40 v ikäisille
        Itse innostuin entistä enemmän seksistä vaihdevuosien tullessa. Tulivat vasta yli 50 v iässä


    • Kuulostaa siltä että toinen mies jo katsottu. Vastaavanlainen kokemus itsellä.

    • Anonyymi

      Mikset vain kysy vaimoltasi, että miksi hän on ollut viime aikoina kireä.

    • Anonyymi

      Tämä ei ole oikea paikka kysellä. Kaikki me vastaajat olemme "ikkuna-auttajia". Vieraita, töksäytteleviä ja vastuuttomia. Kysy asiantuntijalta joka on kokenut parisuhdeongelmissä auttamisen kanssa. Lykkyä jatkoon. Ps. 48v. saman kanssa naimisissa. Ikä 68. Paljon ja monenlaista vaihetta ollut.

      • Anonyymi

        Joo sama täällä. Kovin monenlaista vaihetta mahtuu kolmeen vuosikymmeneen. Välillä väsyttää koko ihminen , vaikka periaatteessa mikään ei olekaan vialla. Ei riidellä, ainakaan paljon, jotain pientä aina joskus. Joku kipinä vaan sammuu välillä, tasapaksua arkea. Toisinaan menee paremmin, en tiedä onko vika itsessä vai eukossa, ehkä molemmissa. On puhuttu ja opittukin vuosien mittaan paremmin hoitamaan parisuhdetta. Enkä olemme muuttuneet, kuten vanhoista pareista sanotaan, muistuttamaan toisiamme. Yksissä kuitenkin ollaan, on niin paljon kaikkea takana ja ikää alkaa olla, että olisi pitänyt erota aiemmin ja kokeilla muuta, enää ei uskalla. Ja mistä sitä tietää vaikka olisi saanut tilalle vielä vielä huonomman. Tämä nyt ei varsinaisesti auta alkuperäistä kysyjää. Menkää ammatti-ihmisen puheille. Asioista on hyvä puhua sellaiselle joka näkee ne ulkopuolisena. Toivon teille onnea ja että saatte asianne järjestykseen ilman eroa.


      • Anonyymi

        Sinä olet saanut hyvän parin, kaikki ei ole yhtöä onnekkaita ja sellaiset onnekkaat ei ole oikeita ihmisiä neuvomaan näitä nykyajan onnettomia, joilla parisuhde on rakentunut väärille arvoille ja luottamuaseman väärikäyttöön ja hyväksikäyttöön!


    • Anonyymi

      Tunnista tuon aikataulun täyttämisen niin täyteen ettei ehdi jutella. Mieheni harrasti tuota ja kun ei jaksa puuhata niin kattoo telkkua. Uskon, että tommoset ihmiset haluukin erota tai vaikkei haluiskaan niin ero siitä tulee. Jotkut ihmiset ei vaan pysty ilmeisesti kohtaamaan ikäviä asioita ennenkuin on pakko. Mutta minkäs teet.

    • Anonyymi

      Tuntuu ettei tuo parisuhde toimi. Haluatteko erota vai pariterapeutin joka toimii tulkkina välillänne, ehkä sekään ei toimi tuossa tapauksessa. Jos nainen ei ole rakastunut tai arvosta, sitä on vaikea saada enää toimimaan tai olette vain erityyppisiä. Kaipaako hän uutta elämää. Luultavasti löydät muualta toimivamman parisuhteen tai sinkkuna. Pitäisikö tehdä valinta erillään asumisesta ettei pitkitä enää ikäviä tuntemuksia? Joidenkin luonne muuttuu tai on alunperin sellainen.

    • Anonyymi

      Mene parisuhdeterapiaan ja kerro ammattilaiselle huolesi. Täältä et saa vastaukseksi kuin vinoilua inceleiltä ym surkimuksilta

      • Anonyymi

        Kuin omasta elämästä, paitsi pari lasta ja koiraa enemmän. Itse luovuin omasta ajastani vuosi vuodelta enemmän kunnes enää harrastin lasten kanssa. Meillä lenkkeiltiiin yhtäkkiä myös paljon ja ihan uusienkin tuttavuuksien kanssa käytiin festareilla ja muuten vain tapaamassa. Nyt on kaksi vuotta asuttu eri osoitteissa ja nyt vasta tuntuu että olen yli tapahtuneesta. Meidän viimeiset vuodet oli vaimon taholta jatkuvaa syyllistämistä ja uhriutumusta, hänessä ei ollut vikaa ja mökötti jos keskustelu meni hänelle epäsuotuisaan suuntaan. Hyvä olo jäi itselle kun yritti antaa pettämiset anteeksi, pariterapia torjuttiin kun ehdotin ja treffeille ei lähdetty vaikka olin kaiken järjestänyt. En myöskään lähtenyt pettämisiä kostamaan tai niitä käyttänyt keskusteluissa aseena. Omakohtainen kokemus kyllä viittaa että ilman ammattiapua tulette eroamaan. Parisuhteeseen vaaditaan aina molempien halu olla siinä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuin omasta elämästä, paitsi pari lasta ja koiraa enemmän. Itse luovuin omasta ajastani vuosi vuodelta enemmän kunnes enää harrastin lasten kanssa. Meillä lenkkeiltiiin yhtäkkiä myös paljon ja ihan uusienkin tuttavuuksien kanssa käytiin festareilla ja muuten vain tapaamassa. Nyt on kaksi vuotta asuttu eri osoitteissa ja nyt vasta tuntuu että olen yli tapahtuneesta. Meidän viimeiset vuodet oli vaimon taholta jatkuvaa syyllistämistä ja uhriutumusta, hänessä ei ollut vikaa ja mökötti jos keskustelu meni hänelle epäsuotuisaan suuntaan. Hyvä olo jäi itselle kun yritti antaa pettämiset anteeksi, pariterapia torjuttiin kun ehdotin ja treffeille ei lähdetty vaikka olin kaiken järjestänyt. En myöskään lähtenyt pettämisiä kostamaan tai niitä käyttänyt keskusteluissa aseena. Omakohtainen kokemus kyllä viittaa että ilman ammattiapua tulette eroamaan. Parisuhteeseen vaaditaan aina molempien halu olla siinä...

        Joo, asiaan: eukollas on toiset jutut mielessä. Pistäkää lusikat jakoon ja äkkiä. Vastaus ketjun aloittajalle.


    • Anonyymi

      Kyllä ERO!
      Järkyttävää uhriutumista. Sinähän se ”akka” vasta olet. Tee vaimosi onnelliseksi ja häivy.

    • Anonyymi

      Sillä on hiiva.
      Ajattele positiivisesti, enää ei tarvitse ostaa hiivaa kiljuun.

    • Anonyymi

      Jälkikäteen viisaana totean: koko elämä on mennyt 47 vuotta. Kaikessa olen tukenut. itse opiskelin öisin, päivät olin työssä. Hyvä ammatti ja tulot, maksan kaiken. Lapsetkin kasvatti sekaisin oleviksi. Olisi pitänyt panna poikki silloin kauan sitten. Laita poikki ja pian.

    • Vaihdevuodet voivat tehdä tuloaan ja nehän saavat kaikenlaista aikaan. Voi myös olla, että "urheiluharrastuksen" parista on löytynyt pikkuvaimolle muutakin mukavaa; niin se on monella mennyt, kun on alettu pyöriä kylillä. Tai yhdistelmä molemmista.

      • Anonyymi

        Nää on sitten niin hauskoja. Vaimon urheiluharrastus on nyt sitten huono juttu. Entä jos se urheilu auttaa vaimoasi jaksamaan tuon rumban. Vaikuttaa varmaan ulkonäköönkin. Mitäpä ap, jos sanot vaimollesi ettei enää urheile. Hyväksythän sitten hänen mahdollisesti muuttuneet muotonsa ja pulskistumisensa, etkä rupee semmoseks mäkättäjäksi kuin monet täällä, että vaimo ei enää sytytä, kun näyttää valaalta. Mitä muuten alottaja tekee, mueskuntoa hoitaakseen, nostelee tuoppeja makuulta. Paljonko nousee?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nää on sitten niin hauskoja. Vaimon urheiluharrastus on nyt sitten huono juttu. Entä jos se urheilu auttaa vaimoasi jaksamaan tuon rumban. Vaikuttaa varmaan ulkonäköönkin. Mitäpä ap, jos sanot vaimollesi ettei enää urheile. Hyväksythän sitten hänen mahdollisesti muuttuneet muotonsa ja pulskistumisensa, etkä rupee semmoseks mäkättäjäksi kuin monet täällä, että vaimo ei enää sytytä, kun näyttää valaalta. Mitä muuten alottaja tekee, mueskuntoa hoitaakseen, nostelee tuoppeja makuulta. Paljonko nousee?

        Occam-vainaan partaveitsi näyttää taas sattuneen kipeään pukamaan.


    • Anonyymi

      Äkillinen muutos ja välttely pyrkimykset kertoo joko orastavasta uudesta suhteesta tai jostakin muusta, voi olla kyllästymistä kun elämä polkee paikoillaan, onko teillä mitään tavoitteita tai suunnitelmia joita kohden yhdessä matkaatte, jos ei, niin aika vakavalta näyttäytyy tulevaisuutenne..

    • Anonyymi

      Hanki itsellesi kivoja harrastuksia tai muita aktiviteetteja, jotka vievät sinua lyhyemmille ja pidemmille reissuille. Vietä runsaasti aikaa näiden parissa.

      Ole huomattavasti aiempaa iloisempi ja sosiaalisempi. Tapaile vanhoja kavereita ja miksei myös uusiakin.

      Olet mies, alfauros, ykkösprioriteetti, luomakunnan kruunu, etkä ole tilivelvollinen kenellekään. Jätä silloin tällöin yllättäen saapumatta kotiin töiden jälkeen. Ilmoitukseksi riittää "sori nyt menee myöhään, älä odota" -tekstiviesti, mikäli tarvitsee edes ilmoittaa. Jollet muuta tekemistä keksi illoiksi, niin iltakursseja on tarjolla jos jonkinlaisia. Siellä aika kuluu rattoisasti. Myös pubit, ravintolat, konsertit ja elokuvat ovat hyviä vaihtoehtoja.

      Kommunikoinnin tärkeyttä ei pidä unohtaa. Muista pitää säännöllisesti yhteyttä niin enemmän kuin vähemmänkin tärkeisiin ihmisiin tekstiviestein ja sähköpostein. Siinä menee ankeat koti-illatkin rattoisasti kun viestittelee kavereiden kanssa kännykällä. Vaihda kännykkäsi ja tietokoneesi salasana, vaikka ei olisi mitään salattavaa.

      Vaatteet tekevät miehen. Pukeudu aiempaa huomattavasti paremmin ja tyylitietoisemmin. Hautaa virttyneet lötköverkkarit pyykkikorin pohjalle lopullisesti ja hanki uusia tyylikkäitä vaatteita niin arkeen kuin juhlaankin. Mikäli et aiemmin ole käyttänyt paitaa ja solmiota, pikkutakkia, bleisereitä tai pukuja, nyt on korkea aika opetella.

      Panosta itseesi, vaihda tyyliä. Ota asiaksesi käydä parturissa vähintään kerran kuukaudessa, unohtamatta säännöllistä hierontaa, manikyyria ja pedikyyriä.

      Peseydy ja harjaa hampaasi huomattavasti aiempaa useammin ja ennen kaikkea AINA ennen kuin poistut kotoa roskakatosta pidemmälle.

      Uudet vaatteet ja kalliit eksoottiset colognet, sormukset, kellot, korut ja ketjut ovat kivoja. Ei siis muuta kuin shoppailemaan, kuitenkin kohtuudella.

      Älä anna tilanteen nujertaa sinua, äläkä IKINÄ roiku vaimossasi huomiota ja rakkautta kerjäten.

      Tärkeintä on, että nautit elämästä täysin rinnoin, olet onnellinen ja ennen kaikkea näytät onnelliselta.

      Älä laske sen varaan, että vaimosi ihastuisi sinuun uudelleen ja muista, että et voi muuttaa toista, etkä omistaa ketään. Voit ainoastaan itse muuttua ja olla oman onnesi seppä. Vaimosi rooli on joko ottaa tai jättää ja molemmat vaihtoehdot sopivat sinulle vallan mainiosti.

      Lisättäköön vielä lopuksi, että tämän ensisijainen tarkoitus EI (välttämättä) ole tehdä vaimoasi mustasukkaiseksi, saatika pettää, vaan osoittaa, että voit tarpeen vaatiessa olla hyvinkin riippumaton, onnellinen ja tasapainoinen ilman vaimoasikin.

      Ah, ja vielä yksi: VARAUDU EROON! Jemmaa rahaa sukanvarteen ja mieti mielessäsi kuinka eroprosessin saa hoidettua finaalin mahdollisimman nopeasti, mahdollisimman halvalla sekä mahdollisimman vähällä vaivalla ja mielipahalla. Potki itseäsi perseelle, jollet ole kaukonäköisesti tehnyt avioehtoa :)

      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä. Juuri tämä, että älä roiku vaimossasi, on sitä pahinta, mitä voi tehdä. Se tappaa kunnioituksen rippeetkin.


    • Anonyymi

      Vaimollasi on sivusuhde.
      Sinua syyllistämällä ja mitätöimällä oikeuttaa pettämisen itselleen.

      • Anonyymi

        Tuttu piirre omasta vaimostani, teki juurikin samaa. Syylisti mua huonosta parisuhteesta ja samalla petti toisen kanssa.


    • Anonyymi

      Se syvin omaminä alkaa näkymään sieltä kulissin takaa.

    • Anonyymi

      "Aivan mahdotonta käydä rakentavaa keskustelua vaimoni kanssa. Minusta on yhtäkkiä tullut syyllinen aivan kaikkeen, ja vikoja löytyy yhtäkkiä aivan kaikesta. "

      Miksi jatkat suhdetta? Mikä pitää vielä yhdessä? Miksi siedät huonoa käytöstä? Kannattaisiko yksinkertaisesti sanoa vaimolle "minusta jatkuvat syytöksesi tuntuu pahalta", et voi jatkaa suhdetta ellei ne lopu?

    • Anonyymi

      Aika monta lasta olette hankkineet suhteellisen lyhyeen suhteeseen. VIRHE! Tuollaisia ressukoita piisaa. Ikävää pakko-/ kulissiavioliittoa ja läheisriippuvuutta.
      Olisiko vaimollasi masennus tylsästä platonisesta parisuhteesta ja elämästä tai sitten vaihdevuodet? Kohta eroatte.

      Ei millään pahalla. Olette varoittava esimerkki ja kuin esimerkkitapaus oppikirjasta.

    • Anonyymi

      Pidä huoli siitä että sinulla on myös oma elämä, älä jätä kaikkea pelkästään vaimon ja hänen sukulaistensa tai ystäviensä varaan.

      Minun tapauksessani vaimon käytös parani kun lakkasin olemasta se ystävällinen ja avulias mies, vaan tarvittaessa sanon yhtä ilkeästi takaisin, ja pyydän käymään terveyskeskuksessa puhumassa mielenterveyden ongelmista. Äskettäin jouduin sanomaan että jos puhut minun äidistäni tuolla tavoin, alan puhumaan samoin myös omasta äidistäsi (olemme 45 v., joten harmittaa ihan hitosti).

      Konsti muuttaa itseni rakastavasta aviomiehestä enemmänkin kämppäkaveriksi poisti minulta lopulta ajatukset itsetuhoisuudesta ja arvottomuudesta.

    • Anonyymi

      Onko niitä penikoita pakko hankkia ja vielä tuollainen määrä??????

      • Anonyymi

        Nainen haluaa lapsilla sitouttaa miehen.
        Aina se ei onnistu. Naapurissa naisella 4n eri miehen kanssa lapsi. Kaikki miehet eivät halua sitoutua.


    • Anonyymi

      Naisen kirjoittama provo koko aloitus

    • Anonyymi

      Akat muuttuvat vanhetessaan äkäisiksi suvakki-vihervasureiksi!

    • Anonyymi

      No ei nyt ihan eroa , mutta esim
      yhteisiä luonto lenkkejä . ( noin
      puoli tuntia tai enemän) Siihen ei tarvitse varata
      etukäteen aikaa . Voi lähteä milloinvain .
      Nimen omaan kahdestaan.
      Ja vaimoakannattaisi kehua ihan pikkuasioistakin.

      Hei olen aina tykännyt juuri tuosta
      asusta . Sinulla on niin hyvä maku .
      Osaat pukeutua.!!!!”
      Ja voisitteko tehdä yhdessä ruokaa.
      Vaimo tekisi lihapullataikinan ja Sinä
      pyörittelisit pullat ja paistaisit
      kahdessa sadassa. Se on helppoa.
      Kokeile.




      .

      • Anonyymi

        Nimittäin ero pitkästä avioliitosta
        voi aiheuttaa kaamean masennuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimittäin ero pitkästä avioliitosta
        voi aiheuttaa kaamean masennuksen.

        Oletko ajatellut että sinulla on esimerkiksi
        liian iso penis.Vaimollahan se
        se pienenee kun tulee vanhemmaksi .
        Tai sitten , jos olet juuri sellainen
        että kun sitten vihdoin pääset alkuun
        niin et pysty lopettamaan .
        Esimerkiksi kaksi tuntiakin
        yhtä panoa on ihan liikaa.
        Voisitko kokeilla sellaista pikapanoa
        aina joskus. Jos olette pitkäveteisellä
        sukulausvierailulla ( esim. anoppi)
        ( tai miehen sisko tms.)) niin keksikää
        joku syy että menette vaimosi kanssa
        vaikka johonkin kaupan , mutta
        menettekin
        pikapanolle ja
        sitten taas tylsä sukulaisvierailu
        jatkuu niinkuin ei mitään.
        Pikapano vaimon kanssa kannattaa
        opetella. ( ei siihen horoja tarvita).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimittäin ero pitkästä avioliitosta
        voi aiheuttaa kaamean masennuksen.

        Kyllä ja huono avioliitto voi aiheuttaa masennuksen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko ajatellut että sinulla on esimerkiksi
        liian iso penis.Vaimollahan se
        se pienenee kun tulee vanhemmaksi .
        Tai sitten , jos olet juuri sellainen
        että kun sitten vihdoin pääset alkuun
        niin et pysty lopettamaan .
        Esimerkiksi kaksi tuntiakin
        yhtä panoa on ihan liikaa.
        Voisitko kokeilla sellaista pikapanoa
        aina joskus. Jos olette pitkäveteisellä
        sukulausvierailulla ( esim. anoppi)
        ( tai miehen sisko tms.)) niin keksikää
        joku syy että menette vaimosi kanssa
        vaikka johonkin kaupan , mutta
        menettekin
        pikapanolle ja
        sitten taas tylsä sukulaisvierailu
        jatkuu niinkuin ei mitään.
        Pikapano vaimon kanssa kannattaa
        opetella. ( ei siihen horoja tarvita).

        Pikapano pelastaa!! On niin kutkuttavan ihanaa vilkuilla toista kun on yhteinen salaisuus, esim. Kun lapsi oli puoli tuntia naapurin pihalla niin mentiin heti VAATEHUONEESEEN, ihana sessio seisaaltaan!!😂😛
        Käy kaiken ikäisille, jännitys ja kiihkeä huuma (=kiima) kompensoi esileikit ja keston. 💕


    • Anonyymi

      Sinun vaimo haluaa erota. 🤦‍♀️ Oletteko te miehet oikeastu noin sokeita huomaamaan että vaimo haluaa erota kun käytös on tuota luokkaa että se on suorastaan kuin huutomerkki joka viestittää erohaluista? Kuinka paljon selvemmin se pitää sanoa?

      • Anonyymi

        Tuommonen mullakin tuli mieleen. Muutoin sanoisin alottajalle: luepa aloituksesi ja mieti mikä voisi olla pielessä.


      • Anonyymi

        Pitäisikö miehen olla joku selvännäkijä? Että naisella ei ole velvollisuutta kertoa jos hän haluaa erota, vaan miehen pitäisi osata päätellä se jotenkin? Hyvin tyypillistä naisten käytöstä, että miehen pitäisi kaikki oikut tietää ja pomppia paikasta toiseen kuin palvelija naisen mielihalujen mukaan.

        Aloittajalle: Samaa paskaa käyn itsekin läpi. En kertakaikkiaan jaksa enää. Vaimo on jatkuvasti kavereiden kanssa, käy laivoilla yksin, on puhelimella jatkuvasti ym. Sitten pitäisi olla miljoonan euron talo, Mersu ja muitakin kauheita vaatimuksia. Mä oon täysin kyllästynyt itse tähän. Rahaa pitäisi kokoajan olla kauheet määrät, mutta parisuhteessa olen ihan yksin. Mä oon riittävän pitkään anellut yhteistä aikaa, mutta nyt riitti.


      • Anonyymi

        Se pitää sanoa ääneen jos siltä tuntuu. Tarvi mitään vihjailuita tulkita, typerää toimintaa, kai asiat voi järkevästi myös hoitaa. Vai tämäkö on naisten tapa keskustella asioista !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se pitää sanoa ääneen jos siltä tuntuu. Tarvi mitään vihjailuita tulkita, typerää toimintaa, kai asiat voi järkevästi myös hoitaa. Vai tämäkö on naisten tapa keskustella asioista !

        Siis Puhukaa puhukaa puhukaa puhukaa puhukaa puhukaa..........


    • Anonyymi

      Hän on varmaan kyllästynyt sinuun,eikä rakasta enää :(

    • Anonyymi

      En tiiä itellä 25 vuotta avioo takana ja eukko päätti että oon pettäny ja se siitä

    • Anonyymi

      Dementian ensioireita, persoonan muutos. Koin samat asiat edesmenneen vaimoni kautta, surullista.

      • Anonyymi

        Dementia aika harvoin nelikymppisellä. Itse uskon että ap.n vaimolla on vain paha olla. Hän on suorittaja, tyytymätön itseensä ja syyttää puolisoaan siitä. Ei halua nähdä tilannetta. Ei sitäkään miten ikäväksi ihmiseksi hän on muuttunut.

        "– Voi alkaa tuntua, että tämä parisuhde tekee minusta ihmisen, jollainen en oikeasti haluaisi olla, Stolbow sanoo.
        Jos rooli on ahdas, siihen uupuu. Kukaan tuskin haluaa olla esimerkiksi ikuinen nalkuttaja, marttyyri, pomottaja, alistuja tai vässykkä.
        Kun alkaa muuttua ihmiseksi, jonka seurassa ei viihdy enää itsekään, helpointa on syyttää toista:
        Enhän minä muuten olisi tällainen jäkättäjä, mutta kun tuo toinen... Kaikkihan minun on yksin hoidettava, kun tuo toinen...
        Syyllinen omaan käytökseen on aina tuo toinen.
        – Jokainen meistä on vastuussa itse siitä, mihin rooliin parisuhteessa asettuu, Stolbow sanoo."

        Ap.n vaimon pitäisi opetella relaamaan. Ottamaan rauhallisemmin, keskityttävä olennaiseen, mikä hänen mielestään on tärkeää.

        AP: Auttaisiko tässä erolla uhkailu sinun puoleltasi? Nyt pitäisi tehdä jotain pysäyttävää ja erilaista. Johtakoon vaan vielä pahempaan kriisiin - mutta sieltä voi ja varmasti löytyykin päätös jatkaako yhteiseloa vai ei.


    • Anonyymi

      Tupperit jakoon asia vain edetessään pahenee, nimimerkki kokemusta on ,30 vuotta.

    • Anonyymi

      jos tuon meinaa pelastaa niin yhteistä aikaa ja läheisyyttä täytyy löytyä...se jos ei toinen sitä halua tai anna mahdollisuutta niin hommaa sinäkin itsellesi toinen tai heitä muikki pihalle. Sillä on melkoisella varmuudella ihan muu kuin pyörä alla tai päällä niissä "treeneissä". Kaikkea paskaa ei tarvitse sietää....

    • Kuvaa kameralla se!!? ( Kun sanoitte että jos kuvaisi kameralla näkyisi että te teitte suurimm osan kotitöistä.
      Jos alettaisiin kuvata kaikki koska luetusta kirjoituksesta EI voi ymmärtää
      kuka on syyllinen tms.

    • ( ei intim elämäätietysti . Jossain ohjelmas oli kuvanneet pariskunnat ja heille tulee pahaa sitä vaan eteen . Ei voi sellaista tehdä eikä katsella.
      Joku asiantuntija voisi leikata ne filmit. Ja sitten ihmiset voisi arvioida että missä vika.

    • minä olen kyllä kadottanut otteen, ymmärryksen
      et mit mieltä ihmisten kanssa elää. Tunsin joskus, kerran kun äitini toinen aviomies tuliauttamaan kellarissa kerrosängyn kokoamisessa jonka sieltä kierrätyskeskuksesta löysin. Hän ei ole läheinen eikä ym mitään , mutata tajusin vaan hetken että miksi ihmiset seurustelee jotain henkeä tunsin
      ( minua ei kiinnosta se ihminen tosiaan kylässä käydessä heillä siell oli niin ankea ilmapiiri ett en voinut oll siellä
      hänenkanssa ei vo0inut keskustell
      ( tuolloinkin sanoi sitten jotain missä ilmeni et emme ymmr toisiam vähimäs määrin
      Ja Joelille kun kerran kerroin, puhuin, hän kun olin lähdössä suuteli kaulalle,
      siinä suudelmassa oli sellainen henki ett tajusin että sen takia seurustellaan,
      ( se kesti ehkä puolitoista tuntia ( matkan tuon ed mainitun äitinitoinenmies
      luo asunnottomana olohuoneessaan nukuin ) puolitoista tuntia tunsin sen ymmärryksen ja rukoilin että se tunne olisi.

      Ja tanssiesitystä katsoessa yli tunnin itkin, se oli niin vaikuttavaa
      Näin itseni ja koulukaverini ( Maria Antoineten ) tapahtumia tanssi liikkeissä, ja kaikinpuolin se oli niin vaikuttavaa, itkin
      ja esityksen jälkeen tunsin miten olin korkeammalla tasolla henkisesti
      ( kuten olen ollut normaalisti nuoruuteni ) ja ymmärsin s e pitää säilyttää,
      tietysti s e tunne ja henki .

      Koska olen kokenut noita pyydän Jumalalta että Jumala pitää tämän tunen elämältä kehittyneen sielun
      Mooseksen sukulaisen
      Davidin perhettä olleen ( siskonsa tyttären varmaankin)
      ja Jeesuksen sukulaisen

      siispi8täis olal että joku on jUMALA LUONUT ETTÄ ON JOKA VÄLITTÄÄ
      SIIS PITÄI
      siis pitäisi olla että joku on Jumala luonut että on joka välittää
      ( tarinan niin kuin Jannikalle ( joka oli Davidin vaimo Eglat,
      yksi kuudesta vaimosta. )

      Tuollanäkyi ja tasen miten joku yrittää tuod energ
      miss sanoi luuline tt sä oot joku sössö

      on kuninkaallisissakin vähemmän kauniita tai erinomaisia
      Rakkaus on ( ei hän ole rakkaus se iljettävä äitini toinenmies
      hän oli iljetys )
      sitten hän oli ihan ok kiva nöyrä mut hänest tuli huono kun minull vaikeuksia
      rakkaus oikeasti on ett mikään ei ole liikaa
      ett on rajaton kaikkensa tekee eikä puolitiehen jätä
      ( mut ei meillä ole mitään rakkautta ollut enkä ole vaatinut tietenkään. )

    • niin toivo0n että on luonut tarinan
      kuten Jannikalle ( Eglatille,
      Davidin vaimolle. ) Hän sanoi Maria Veitola vieraillee ohjelmassa että hän rakastaa joka päivä enemmän tuota miestä,

      Näin unen, missä sanottiin että en voisi joskus tulevaisuudessa olla Krisnan vaimo,
      kun/ jos en anna Jannikan kokea että hänellä on nyt "niin kuin Krisna" Tonissa.
      ( s eon varmaan osa että ei pysty tuntemaan eikä ymmärrä mistään mitään
      että Jumala ? ymmärsi niin vähän minua? olin aivan raivo/ olin "oksentaa"
      että olisin koskaan Krisnan vaimo..
      Krisnan joka tekeytyy sellaiseksi mikä kutakin naista miellyttää
      ja esittää jotain todellista rakkautta ja sitä ainoa a oikeaa
      (kuvotus ) ( miten sellaisen unhen voi nähdä kun on tietoinen
      olin tietoinen täysin siitä asiasta
      en t5ahtonut mitään Krisnaa puolisoksi.
      Olin raiskattu 20 vuotta Krisnan auttamatta
      tai Jeesusken
      minua Kirkon penkill raiskattiiN( s eon totta tyhjästä ilmasta osui fyysinen kajoaminen ) sellaisist hengen asioista pitäisi niiden henkisten tietää
      ( Krisna liikeen lattialla istuessa raiskattiin .
      ( Joel Jeesus muutren olipudotta asilmänsä kun kävelin paljain jaloin,
      hän on skitso joka luuli siitä eteenpäin että olen köyhimpiä intialaisia ?
      koska olin suomalainenjoka kävelee ilman kenkiä.
      (kaikiki he ovat skitsoja
      Mooses isäni
      Joel oli oliko Jeesus . ja
      Eeva oli jossainmäär joskus miehet olipahempia.. kuka vielä oli

      niin jonka arvelin olleen Eevan poika. samanlainen kuin Mooses että
      sai oikkujen mukaan 5raivokohtauksia.
      Havaitsin huonees kerran kun ulostin koirankakka pussiiin
      koska hänen pää nukkuessa oli vessanpöntön takana seinän takana
      mutta hän sai siellä toisis huoneis raivarin siksi että skitsofreenisesti tiedosti
      että tein jotain missä olin "voittaja"
      se uloste siellä maan alla ja vesistöihin menossa ei ole paras
      veteen ulostaminen
      Isäni oli juts sellainen joak raivosi minulel
      sai raivokohtauksia
      ärisi ja ärjyi ksoka olin vahva
      olin kunnossa
      minulal oli t6unt5eet
      rakkaus

      oliko hän sitten Menelik
      Saban kuningattaren ja Salomon
      jolla 900 reikää
      ja joka oli Jeesuksen inkarnaatio
      heidän poika ( Saban kuningatar halannut miljoonia ihmisiä,
      mikä minusta on inhottavaa

      minulla oli terveet tunteet että odotin sitä yhtä ja ainoaa oikeaa
      olin ja olen neitsyt
      hän ei välittänyt lainkaan minkälainen olen ihmisenä
      eikä ymmärtänyt ( olin hyvin yliherkkä
      noit just on inhottava selittää
      he huusi ja raivosi ilman syytä
      en koskaan huutanut takaisin
      Ymmärsin että kannattaa s e ylevämielisyys säilyttää
      ( no onsiinä jotain jos joku jaksaa ) tuntui turhalta kirjoittaa.

    • Minulle olisi ollut rakkaus että ei olisi tarvinnut siellä kellarissa nukkua.
      Siinä kerrosängyssä oli kauhea ääni, jos liikahti
      en saanut unta siinä metalli häkkyrässä.
      Ennen kerrossänkyä keräsinpatjoja, pinosin päällekkäin, olin epätoivoinen kun en saanut yletettyä ikkunan ja maan pinnan tasolle ylintä patjaa.
      Olisi ollut rakkaus että joku ostanut minulle 50 e maksavan patjan
      ( tai kerrosängyn ) ( olin vielä että oli kaikki tarkoituksellisuus,
      ( näen kuvissakin hyvän hengen vielä tuossa mikä otettu kellarissa heti muutettua.
      siis ett olin hyvä, tuhansien vuosien elämieni perustalta,
      niin oli väitetty aina

    • Siis se oli hetkestä toiseen vaikka sen kirjoitta a noin lyhyesti. hetkestä toiseen kokeminen.. ensinnä, se poika jonka olohuoneessa nukuin , uskovainen poika,
      ( äitini miehen luota lähdin v 12, pääsin yhteisö taloon jossa vuoden asuin )
      v 12 se puutalo.. olin kunnossa henkisesti, olin kunniassa oli hyvä henki

      ( joku sanoi e t joku nainen halua avaan olla jotain muistin siitä että
      siellä sanottiin olevan jonkun naisen yläkerrassa,

      eli v 10?, 11 nukuin äitini miehen olohuoneessa

      ( oli siihen asti ollut kaupungin asunto yli 10 vuotta.
      ( vuokraa en koskaan jättänyt maksamatta )
      se meni varmaan automaattisesti tililtä

      (mutta nyt just tänä vuonna tuli kirje että he Espoon kaupungin asunnoista vaativat 400 e jotain maksamatonta 1 kk vuokra varmaan
      kun se miellisairas sosiaalityöntekijä tuli häätämään,
      luulin varmaan et s eon jo selvä asia
      olin muuttanut sieltä
      mut he vaati vielä jot seuraava kk vuokr makasmista
      kunon jokin 2kk irtisanomisaika tms
      eli en asunut siellä enää
      enkä tiennyt tuollaisista säännöistä

      olen tiet kokenut kaik ihmeelllistä kun se sosialtyöntekij ajoi pois sieltä,
      ( hän oli Raamatun Martta ilmeisesti )
      tapasin Jeesuksen yms. mut se oliliian raskasta. Jos teistä löytyisi joku auttava
      joka jaksaa jolla on varaa on rikkaitakin ( en osaa kuvitella sitä )
      ( että jollekins e ei ole mitään, että ostaisi vaikka valmisruuan, 4 e maksavan
      ( vegelasagne esim ( pidän kyllä kermaperunoista!! )
      mutta kukaan heistä jonka "tunnen " siis tiedän ei pysty ostamaan sitä edes yhtäkertaa, saati että joka päivä. he ei pysty mihinkään

      jos oli asunnottomana luonaan he EI ostaneet mitään patjaa
      ei voi kuvitellakaan sellaista suurtekoa
      ( yleensä kenelläkään ei ollut vieraspatjaa. )

      että kun on krist usk perustajia
      jos löytyis ihmisiä joilla on varallisuutta vaihteeksi. Eikö minul ole liian yksipuolinen näkemys.
      ( miten sellaista mystiikka a voi olla? ett kaikki rutiköyhiä. )

      ja onko se Jumalan oikeud mukaisuus? ett jos oli Great Depression aikana,
      1928 meni Arcadekuvaan tyttö kun ei päässyt nukkumaan mihinkään ja tarvitsi ruokaa ja kaulaan tuli jossain kurjissa oloissa kolme neljä isoa paisetta
      ( että Jumala sitten pitää köyhyydessä jos on mennyt köyhyyden takia sellaiseen kuvaan.
      Mikä oli 4 kertaa 4 cm luin jostain, s e Arcadekuva kortti,
      ( ja se oli sellainenkuin missien alusvaatekuvat sen tyyppinen aina ylä ja alapää peitetty, se saattoi olla hienostuneempi, naisellisen kehon kuva.
      4 kertaa 4 centtiä kokoinen.
      Niillä ihmisillä ei ollut aavistusta internetistä
      kopiokoneista
      ( en myös ymmärär että pahempia kuvia tehneet rivompia pronolehti kuvai
      Linda Lampenius, Kata Kärkkäinen yms miksi he menestyvät?
      ja tätä yhtä aina vaan rangaistaan siitä v 1928 4kertaa 4 cm kuvasta.
      Johon hän ei pystynyt menemään näkyi tuska kasvoilla.

      J aonko oikein että ei yhtään ihmistä. ei yhtäkään ihmistä ole annettu,
      joka samalla aaltopituudella tms
      et Jumalaluonut jonkin tarinan. Usein menisin illalla jonkun luo mielelläni
      ( nyt tuli miel jos menisin sen kuuron tytön luo
      joka kuule e kuulolaitteella ihan normaalisti.
      huvittaisi vain mennä televisiota katselemaan
      onko perjantai? on se Voice. ???

      ( en kestä mit alastonkuvaa
      en voi katsoa Sofia Belorfin bikinikuvaa s eon liian raaka

      jokin ryhtyi aiheuttamaan samal taval fyysisesti
      kuin se virta fyysinen
      tätä tapahtunut vuosia sittenkin joskus
      että alkoi tehdä niink kosteutusta emättime sisälle
      Miten ketään kiinnostaisi sellainen mätä? ( yrittääkös eviedä tajun siitä perheelämä. rakkaus avio liiton , syvällinen rakkaus tunne elämä
      ( s eon jokin paha henki, joka tekee sitä

    • Anonyymi

      Sillä on "toinen" kehenkä hän sinua nyt vertaa.

    • Anonyymi

      vaihdevuodet. osta suklaata.

    • Otin kuvan niistä missä olin ( tahdon pitää aiem elämän kuvani )
      niin ne voi poistaa . Autatteko te? jos hän oli joka teidän vaimo.
      ( Hänestä oli kaksi muutakin kuvaa tuolla . Tuo oli niistä pahin.

    • Anonyymi

      Tässä 54v. Naisen tarina: meillä minä teen kaikki huushollihommat, hoidan tärkeät raha asiat ja kannna vastuun. Mies harrastaa, urheilee, jäi eläkkeelle kesän alussa. Mies on aina saanut vapaasti mennä ja tulla, esim. Käydä maailmanympärimatkalta ukkoporukalla. Yöt hän saa olla netissä, läppäistä minua jos olen unissani inahtanutkaan. Ikäni olen kuullut olevani narsisti, samoin kuin hänen sisaret, naapurit jatyökaverit. Seksi häntä ei ole kiinnostanut paitsi kun sai eturauhassyövän, sitten alkoi kiinnostaa naiset, paitsi minä.
      Keväällä otti ja häipyi, löysi 60 v mummelin joka ylistää maasta taivaaseen miestäni.mummeli roudaa miestäni omien lastenlasten hoitajiksi jne. Ei halunnut mies enää vapaana elää, halusi kahleita itselleen oltiin lähes 30 v yhdessä. Että tämmöistä meillä.

    • Anonyymi

      Tulee vaan mieleen ,ettei hänellä vaan ole joku toinen? Älä ole sinisilmäinen..

    • Anonyymi

      Nyt on kyllä paljon keskenkasvuisia vastauksia, taitaa olla miehiltä. Ei naisia voiteta näyttämällä kuinka minäkin osaan kilpailla ja kuinka suosittu ja menevä minäkin olen. Mä uskon, että monet naiset voitetaan lempeydellä, huomioimisella ja yatävyydellä. Mutta, musta tuntuu ap, että ootte aika erilaisia ja kaukana toisistanne, suosittelen eroa. Ainähän olet viestisi mukaan kumppanisi kanssa yrittänyt jutella. Monet naiset ja miehet alkaa muuten hikipäässä kuntoilla, juosta matatonia tai käydä kauheesti salilla, se on sitä kuolemaa pakoon juoksemista.

      • Anonyymi

        Voitetaan lempeällä, mutta lujalla otteella.


    • Anonyymi

      Kannattaa hankkiutua eroon riippakivestä ajoissa.

    • Anonyymi

      Voisko olla vaihdevuodet alkaneet? Ja kyllä jopa tuossa iässä hyvinkin mahdollista, itellä alkoi 45 vuotiaana kohdunpoiston seurauksena ja ensimmäisenä tuli järjetön ärtymys, toki ahdistus oli valtava ym muut henkiset oireet, oireita on vaikka ja mitä eli kuumat aallot ja kiukkuinen akka on hieman suppea kun oireita on 35 erilaista. Itellä kesti kuukausia tajuta missä vika. Toki voihan kyseessä olla 40 kriisi. Mut oli asia mikä tahansa, ni jotain kandee tehdä koska ei tuo oo yhdessä olemisen arvoista kummankaan kärvistellä. Ehkä kirje vaimolle ilman syyttelyä, vaan miltä tuntuu ja miten kokee asiat ja jos kylmä linja jatkuu ni miettisin miten haluan loppuelämän viettää.

    • Anonyymi

      onneksi 40 v miehillä kaikki on tosi mahtavaa...heillä ei ole mitään ongelmia kaikki kun on vaimon syy.
      Meillä ainakin ukko roikkuu ns: sukassa kiinni aamusta iltaan ..mitään hän ei jaksa eikä kiinnosta.Kohta koko talo homettuu ja rapistuu mutta miehellä on sentään 200 tv kanavaa jota voi katsella aamusta aamuun..jos jotain sanoo niin se on kiusaamista..niin ja on hänellä toimiva nettiyhteys sillä pääsee katsomaan kivoja 20 v typyköitä joiden kanssa voi samalla vetää itsensä tyhjäksi kun tällänen sporttinen vanhempi nainen ei tyydytystä tuo hänen elämäänsä..ja toki välillä voi juoda 3litraa viiniä ja sitten alkaa selittämään kuinka paljon hänellä on naisia tulossa kun mä lähden pois tai sitten puhutaan hänen exästä..ja taas mun vika kun en jaksa kuunnella. Kuka v"""" tyyppi on keksinyt parisuhteen?? Kaikilla ois helpompaa kun vaan oltais yksin.

    • Anonyymi

      Aloittajan tekstiä lukiessa... Aivan kun olisin lukenut omaa menneisyyttä. Samanlainen suhde syyllistävään, saamattomaan ja kälättävään akkaan, suhde päättyi eroon noin puolitoistavuotta sitten. Pankista laina, ostin talon itselleni ja eukko ulos. Stressitasot putosi ja yö unet parani. Oma parisuhde kesti 18vuotta, josta kaksi viimeistä oli yrityksistä huolimatta sietämättömiä. Luulenpa että ero on ainut oikea vaihtoehto?

    • Anonyymi

      Jokusen vuoden sinua vanhempi daami tässä heittää ajatustaan. Itsellä takana ero n 4v sitten, 17v uotta ehdittiin yhdessä viettää. Minä olin se joka halusin eron. Tämä sinun kirjoituksesi nosti pintaan muistelon miksi tuli erottua.

      Syyt olivat erit (=erilaiset luonteet) mutta tulin tässä tuumanneeksi että näin jälkikäteen ajatellen meillä oli myös kiepsahtanut suhteen dynamiikka samantapaiseksi kuin teillä: mies hoiti (hyvää hyvyyttään) kiltisti lapsia, minä ns ”perheen pään” hommat (huom kumpikaan ei liihotellut omissa menoissaan). Mutta roolitus alkoi jossain vaiheessa olla sitä, että minä olin kaikessa sekä aloitteen tekijä ja päättäjä. Mies tuli perässä (toki ihan mielellään). Ei tuota vääristymistä suhteen aikana tajunnut, mutta näin jälkikäteen kylläkin.

      Jossain vaiheessa koin vain että aloin olla suhteessa se vahvempi osapuoli - ihan kaikessa mielessä - enkä pitänyt itse tilanteesta enää lainkaan.

      Alitajuntaisesti toivoin, että mies olisi ottanut jämäkän, itsenäisemmän roolin. Alkanut osoittamaan omaa tahtoaan mistä itse tykkää, antanut vinkkejä mitä tulevaisuus hänen kanssaan tulisi olemaan. Tehnyt asioita ja päättänyt ilman ylenpalttista myötäilyä / että aina olisi kysellyt minulta aina mielipiteitä. Jotenkin mielikuva yhteiselosta alkoi tuntua tukahduttavalta: näin silmissäni kuinka kumpikin jämähtää rutiineihinsa. Ei. En sellaista halunnut. Lopulta kakistin ulos että haluan eron.

      Mietin, onkohan tässä sinulla nyt vastaava tilanne?
      Olisiko syytä nostaa kissa pöydälle? Puhua aikuisten oikeasti. Tuntuu ettei teillä ole enää mitään menetettävää,

      Ja hei, kannustuksen sanana: sekä minulla että ex:llä teinilapsillamme menee nyt oikein hyvin. Ollaan hyvissä väleissä ja jäkikäteen paljon puhuttu että ero oli oikea ratkaisu meille. Hoksattiin ajoissa erota - ei syntynyt turhaa kaunaa tai katkeruutta. Kumpikin on omalla tahollaan lähtenyt luomaan omanlaistaan elämää. Onnellista sellaista :-)

    • Anonyymi

      spirit of Jesebel, suomeksi Jezebelin henki..... olkoon vain filosofinen/ateistinen käyttäytyminen tai sitten oikea "henki" joka on vallollaan kun mies on vääränlailla heikko..

      "This. spirit is operating through women who publicly humiliate their. husbands and control them by their fear of public embarrassment. Jezebel uses the power of sexual passion, whether it is through."

      yst tv yksj

      • Anonyymi

        juu voi olla just tuo


    • Anonyymi

      Edelleen sanoisin, että joukossa on tosi hyviä neuvoja, mutta jos ymmärsin ap:ta niin nämä ei välttis auta. Osa ihmisistä on vaan niin jämähtäneitä toiminnaltaan ja ajatuksiltaan, ehkä jo lapsuudessa jonkinmoisia traumoja saaneet, että eivät he pysty muuttamaan toimintatapaansa. Periaatteessa ehkä ymmärtävät, jos kerrot että tuo tuntuu ikävältä ja tuommosta et siedä niin ehkä teoriassa ymmärtävät, mutta käytännössä eivät osaa asialle mitään tehdä. En tiedä ap:n tapausta, mutta jos ootte kunnolla asioista puhuneet ja toinen ei mitenkään asiaa käytännössä huomioi, niin eipä siinä mitään asialle voi tehdä. Jossain vaiheessa ihminen aina tajuaa ettei kantsi hakata päätänsä seinään.

    • Anonyymi

      Maistuisko avaajalle makoisa peenis? Tänään ilmaiseksi ja huomenna taas puoleen hintaan.

      Kiitos ja kumarrus teille arvon peräaukot!

      Hyvää jatkoa kaikille ja muillekin!

      Paspartuu

    • Anonyymi

      Vaimosi haluaa erota.

      Aloita sinäkin haluamaan erota. Pistä kroppa parhaaseen kuntoon (jos ei jo ole). Ota tulevat kuukaudet vain ja ainoastaan mahdollisuutena tavata frendeä, tutustua kivoihin naisiin, kokeile siipien kantavuutta. Erityisesti älä välitä vaimostasi paskaakaan. Eihän sekään välitä susta paskaakaan.

      Sit pelailet pari kuukautta ja puoli vuotta omia kuvioitasi (vaimosi on rukannut pelikirjaansa parhaisiin kuosiin jo vuosikausia; sinulla on paljon kirittävää).

      Lopeta kotona suuttuminen. Ei joka ei välitä, se ei suutu.

      Eroatte vuoden kahden sisään. Älä tuhlaa energiaasi huoleen tai tarpeettomaan välttämättömän välttämiseen. Rakenna uutta, älä korjaa vanhaa.

      Mieti mitä tarvitset tulevaan elämääsi. Rakenna uutta ja iloista onnellista itseäsi. Huolehdi lapsistasi mahdollissimman hyvin. He ovat sinun ja vaimosi lapsia myös eronne jälkeen. Pitäkää lapset turvassa ja ulkopuolella erokipuiluistanne.

      Muista vielö että olet hyvä ihminen ja olet yrittänyt parhaasi. 80% eroista on naisen haluamia. Naisilla on oikein erota. Se ei ole sinun vika. Se on puolisosi päätös.

      Tulevaisuus tuo hyvää kun olet hyvin valmistautunut. Pää pystyssä tulta kohti. Kerran se vain kirpaisee. Lapset voivat hyvin kunhan pidät itsestäsi hyvää huolta. Vaimosi kanssa olette aikanaan ihan hyvät ystävät.

    • Anonyymi

      KUMPA MINÄKIN SAISIN VIIMEIN SEN AVIOLIITON!! IKINÄ EN TEKIS MIEHELLENI MITÄÄN PASKAA VAAN RAKASTAISIN!!!!! MUTTA KUN EI... Miesten paskamaisuuksien takia yksinäisenä ikisinkkuna, lopulta jouduin sairaseläkkeelle. Miehet halus vaan mut jättää kun rakastuin johku heistä yksipuolisesti.
      Edelleen yksin olen. Kakaroita ei oo, en oo ikinä halunnu. - n53v-

    • Ihan on samanlainen kohtalo kuin minulla tuossa aloittajalla ja kaikki alkoi siitä kun nainen laittoi ns jalkansa ristiin, siis pillua ei saanut, voi helkatti sitä tunnetta kun esim aamulla odotteli jo monen ajan puutteessa kanki kovana, että vaimo herää, no heräsi ja hyppäsi sängystä kuin jänis makuultaan ja painui menojaan ja kun tätä toistui niin kyllä siinä usko yhteiselämään horjuu pitemmän päälle ja kun asioista puhuttiin niin hän sanoi, että hae se seksielämä tuolta kylältä ja asutaan vaan yhdessä, no sille naiseläjälle annoin lähtökäskyn koska eihän se "kaverimeiningilla " yhteiselo onnistu...

    • Anonyymi

      Terve.. Olen kokenut saman 20v suhteessani. Naiseni kun lähestyi 40v niin muuttui.. Itse olen 3v vanhempi ja viimeiset 10v on ollut juuri tuota. Nyt lähestyn 50v ja huomaan että viimeiset viriilit vuoteni olen vain odotellut & joustellut ettei turhia vihoja olisi. Emäntä ei innostu vaan kylmenee edelleen. Eli oman tilan antaminen ei auta mitään.
      Syy lopulta löytyi.. jäi kiinni eli emäntä petti nuorempien kanssa.. oli kapteeni urheilukoulusta ja palomies sen jälkeen.. Siis fyysisesti näyttävämpiä kavereita. Alun alkaen selvin piirre oli se että puhelinta ei hän voinut käyttää jos olin vieressä vaikka kuinka piipPasi. Lopulta anna mun olla ja painu vittuun.. Haluan omaa aikaa.. älä kysele & hanki oma elämä. En ole tilivelvollinen sulle..

      Ole tarkkana..

      Terv. Suunnilleen kokenut saman 40 v naisen nuoruuden kaipuun.

      • Anonyymi

        Sama homma. Vaikuttaa siltä, että yhteiskunnassamme naisten todellisuudentaju on hämärtynyt liberalististen ideologioiden myötävaikutuksesta.


    • Anonyymi

      Neuvoa en todellakaan osaa, mutta jos minä joskus päädyn naimisiin ja hankin perheen niin tahdon että minulla on parisuhteen ja perheen yhteisien juttujen lisäksi jotain omaa. Joku harrastus tai jokin vastaavaa. Seurannu niin monen liittoja ja suhteita vierestä kun ollaan niin kiinni siinä suhteessa että omat jutut on täysin unohdettu ja sitte valitetaan kaikesta. (Eipä tosin ole kokemusta liitoista tai pitkistä suhteista)
      Mutta välillä on hyvä olla omaa aikaa ja vähän etsiä itseään ja se vois jossainvaiheessa olla hyvä juttu myös koko perheen hyvin voinnim kannalta.
      Tottakai sillä mahdollisella tulevalla miehellänikin kuuluisi olla omia juttujaan ja vaiheitaan ja haluan antaa tilaa hänelle....haluan siis olla "hyvä vaimo" mitä sitten tarkottaakaan ....todellisuudessa minusta jossain vaiheessa luultavammin tulee tyranni ja miehestä vässy... :D toivottavasti ei

      Ois myös tärkeää et olis niitä yhteisiä haaveita ja harrastuksia mitä vois toteutella. Esim Matkustelu, yhteiset kurssit, tai pelata vaikka sulista tai perustaa vaikka yhteinen bändi leikkimielellä. Jotain tällästä mikä ois molempien mielestä hyvä ja mielenkiintonen juttu.

      Ja sit ku ois näitä tavotteita ja haaveita niin pitäis tehdä yhteiset pelisäännöt (ja no muutenkin mutta tässä nyt haaveilen) ....miten kotityöt jaetaan, minä päivä siivotaan, kuinka paljon voidaan käyttää rahaa, miten kustannukset kaikki kustannukset hoituu niin että tulee toimeen ja jää huvitteluilkekin rahaa ja niin että on molempien kañnalta reilua.... ei niin että mies maksaa kaiken!

      Aika on rajallista mutta pitäis sitten tehdä siitä arjesta mahdollisimman yksinkertainen ja reilu koko perheelle.
      Olis ns yhteiset rytmit.
      Jos ois omakotitalo mies tekisi enemmän ns. Raskaita töitä kuten puitten hakkaus, remontti hommat yms ja minä sitten enemmän siivous ja ruuanlaitto hommia. Osaamisen ja ajan mukaan . Ja jos tuntuu että toisella on liikaa hommaa nii sitten toisen täytyy astua remmin ja auttaa. Ja joskus ois kiva tehdä niitä yhdessä. Olis vaikka yhteinen siivouspäivä mitä noudatettaisiin.

      Olen ollut yhdessä, muutaman vuoden suhteessa miehen kanssa ja silloin ei kotityöjutut menneet tasan... minä hoidin oikeasaan kaikki koti työt (olin myös sotkusempi, mies siisti).
      Mies hoiti aina lamppujen vaihdot ja koneitten asennukset yms. Ja joskus harvoin sitten autteli pyykeissä ja ruuan laitossa.
      Mies makasi joka päivä sohvalla töitten jälkeen.
      Minä laitoin mielelläni ruokaa, mutta jossain vaiheessa alkoi tuntumaan tosi epäreilulta ja tuli sellainen orjuutettu olo, kun hoidan kaikki. Sanoin tästä miehelle, muttei muutosta koskaan tapahtunut. Ja ajauduin nalkuttajan rooliin ...en pitänyt. Ei osattu tehdä kompromisseja.

    • Anonyymi

      Useimmat naiset ovat luonteeltaan sellaisia, että yrittävät saada miehen tekemään mielikseen aina vain enemmän ja enemmän. Mitä enemmän myönnyt sitä enemmän nainen halveksii, etteihän tämä olekaan mies, kun sitä voi pomputella mennen tullen.

      Vaimo tarvitsee kunnon johtamisen tai homma karkaa käsistä. Kuin koiraa kasvattaisi. Lempeästi, arvostavasti, mutta päättäväisesti. Näin rakentuu parivaljakko, jossa molemmat voivat olla onnellisia.

      Eilen oli tapaamisemme 37-vuotispäivä. Vaimoni ei luopuisi miehestään mistään hinnasta. Kuulemma oma mörökölli. Ja kyllä vaimokin on ihan hyvä vaikka ei olekaan luonteeltaan mistään helpoimmasta päästä.

      • Anonyymi

        "Useimmat naiset ovat luonteeltaan sellaisia, että yrittävät saada miehen tekemään mielikseen aina vain enemmän ja enemmän. "

        Ei pidä paikkaansa. Missään tasavertaisessa terveessä parisuhteessa kumpikaan ei tuollaista. Aloittajan suhteessa on kyse epäterveestä käyttäytymisestä. Käyttäytyminen ei ole "luonne". Luonne liittyy ihmisen persoonaan ja temperamenttiin, joka säilyy melkoisen muuttumattomana läpi ihmisen elämän. Jos senkään vuoksi ei ole kyse "luonteesta", sillä ap.n vaimon käytös on muuttunut.


    • Anonyymi

      Olikohan tämä trollaus? Vaikuttaa jotenkin tutulta...

      • Anonyymi

        Jep satuilulta vaikuttaa, mutta tarinan perusteella, vaimoa panee jo joku toinen, näin se ikävä kyllä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep satuilulta vaikuttaa, mutta tarinan perusteella, vaimoa panee jo joku toinen, näin se ikävä kyllä

        Ei ole satu eikä vedätys. Vivahteita ei lyhyessä tarinassa saa tuotua esille. Eli ihan perinteinen liitto, jossa mies on perheen pää. Edellyttää, että mies on tehtävänsä tasalla ja vaimo luottaa enemmän vaustoonsa kuin naistenlehtien tarinoihin.


    • Anonyymi

      Vaimolla on kiikarissa uusi mies.
      Minunkin mieheni syyllisti jatkuvasti minua ja arvosteli minua joka asiasta. Selvisi että hänen
      Llä oli uusi nainen kiikarissa.

    • Anonyymi

      Vaimo on hoitanut aina kaiken pyyteettömästi 15 vuoden ajan. Ja nyt pari vuotta ei ole hoitanutkaan -> ero.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä, eroa tulee, joten valmistaudu.


    • Anonyymi

      Compilazione Amori Bagnati & Perversi.

      Kirjoita tuo googleen niin saat hakutuloksissa linkin eräälle videosivustolle, josta uskon löytyvän virikkeitä moneen parisuhteeseen.

      Kuvailit aika väsyttäväksi "ruuhkavuosi" touhuksi suhdettanne mielestäni.

      -Mängimies

    • Anonyymi

      Täällä saman lkäiset. Harmi kun teillä menny tuollaiseksi. Tässä olisi erilainen tarina. Minä siis nainen hoidan kodin 4 lasta leikkaan nurmikot auton pidän huolena eli siis kaiken. Mies keikkahommissa, silti riittää energia läheisyyteen meillä tullu vain kiihkeämmäksi iän myötä. Teen välillä yllätyksiä miehelle ja ajan hänen luo panotreffeille...

      • Anonyymi

        No ei ole mies sattunut olemaan pahassa paikaassa, silloin, kun olet tehnyt yllätyksiä, tai kun olethan soittanutkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei ole mies sattunut olemaan pahassa paikaassa, silloin, kun olet tehnyt yllätyksiä, tai kun olethan soittanutkin?

        Tiedän suunnilleen vuorot ja minulla lupa mennä sinne koska haluan. Joskus myös treffit metsässä piristää kummasti.... olen kai vähän liiankin aktiivinen seksin suhteen .... mut mies ainakin tykkää.


    • Anonyymi

      Moni nainen vaikuttaa luulevan, että siellä jalkohen välissä on jokin ylivertainen kaupankäyntiväline, josta voi veloittaa mitä nyt sattuu mieleen juolahtamaan.

    • Anonyymi

      Nainen on yhtä kimuranttinen, kuin mopon sytytysjärjestelmäkin. Niin se vaan tahtoo olla, että onni ja ihanuus ovat katoavaista, kuten kauneuskin, mutta rumuus vain senkun lisääntyy ja sen mukana muuttuvat tavat. Mikä tavaksi on tullut katoaa aikanaan.

      • Anonyymi

        Mutta siitä huolimatta ei kannata laittaa vaimoa kylmäksi.


    • Anonyymi

      Vaimos ei kehtaa sanoo että ajattelee eroa.

      • Anonyymi

        Ei uskalla, ei kehtaa, eikä halua, koska toinen on todennäköisesti kierrossa.


    • Anonyymi

      Kamala nillittäjä aloittaja. Onneks oon sinkku ja aion pysyä. Ei jaksas kukaan miestä,joka vinkuu ja itkee ja huomionkipeä!

      • Anonyymi

        Pysy sinkkuna.


    • Anonyymi

      Muista aloittaja,että et sitten uutta akkaa ettiessä rehveillä koko ajan hauku eksää😂😂

    • Anonyymi

      Vaimo on innoissaan pyörittänyt teidän arkea, pettynyt kun ei ole saanut vastineeksi sinun huomiota ja pikku yllätyksiä joita nainen rakastaa. Huomioi, rakasta, helli sanoilla ja teoilla, myönnä virheesi, ehkä vielä tulee hyvää suhteessanne.

    • Anonyymi

      Siis - teksti näyttää seuraavalta:
      - vaimo antoi kaikkensa, täydellisesti, 110% lla niin kauan kun voimia riitti ja sä olet tottunut täydelliseen palveluun.
      Oletko varma ettei hän hymyillyt väkisin ja suorittanut täydellistä arkea, vain jotta kaikki saisivat ja sä....leijailit ja otit avosylin vastaan kaiken saamasi. Jopa ” suostui” seksiin.... hmmm..

      ”Lopetin sitten nämä ehdottelut, ja totutin itseni huonoon parisuhteeseen, jossa vain pyöritetään arkea ja kuskataan lapsia. ”

      Hän pyöritti myös.


      Ja sinä otit kiitollisena vastaan.

      Mitä sitten kun hän lakkaa antamasta kaikkeaan sinulle ja perheelle? Tuleeko hiljaista?
      Eli hän piti hyvää tuulta ja kaikkea ihqua yllä.

      Hymyiletkö sinä, siivoat, laulat, ja palvelet kaikkia 100lla.
      JA muista urheilla, että olet sexy naisellesi.

    • Anonyymi

      On se hienoa kun ei tarvitse joka kevät muuttaa taloa suomelaksi eikä tehdä paratiisia ulos pihalle, naiset ovat suurelta osin isokokoisia lapsia joiden kassa ei mikään ikeasta seuraava aihe onnistu.

      pärjätkää siis ihan omissa liemissänne.

    • Anonyymi

      Kuin suoraan omasta elämästäni ennen eroa. Löisin aika paljon vetoa, että vaimosi on löytänyt toisen eikä tunne olevansa sinusta samalla tavoin riippuvainen kuin ennen, ja purkaa nyt kaikki patoumat vuosien ajalta sinuun.

      Niin, ja toisen vedon voisin lyödä siitä että ihan kaikki "treenireissut" ei tarkoita urheilua.

      Kannattaa totutella ajatukseen erosta, suunnitella se maltillisesti ja sitten mennä elämässä eteenpäin. Yhteishuoltajuudella esim. viikko viikko -tahdilla lapsetkaan eivät vieraannu, eivätkä kärsi yhtä paljon kuin huonoa kulissiliittoa ylläpitävien vanhempien kanssa.

      • Anonyymi

        "Kuin suoraan omasta elämästäni ennen eroa", näin tapahtui myös itselleni, mutta en toiminut viisaasti ja ex etäännytti lapseni itsestäni.


    • Anonyymi

      Voitte koittaa asumuseroa.

    • Anonyymi

      Jos sä alistut suosuolla, liikaa ja ehdoitta, sä et saa yhtään informaatiota siitä, mitä kumppanin pääkopassa on menossa. Ja tilanne voi jatkua loputtomasti samalla kun sun itsetunto murenee ja murenee. Pienten lasten takia saattaa tietysti ajatella, että kestän vielä tämänkin. Bos kuitenkin tiedät ja tunnet, että raja tulee tällä menolla vastaan, niin ei ehkä kannata vain jäädä tuleen makaamaan. Sun on toimittava. Jos annat tilanteen ajaa itsesi loppuun, et ehkä enää jaksa toimia, muuttaa mitään.
      Yksi peruskysymys on tietenkin miksi hän on muuttunut ja onko tämä hänen tuleva minänsä ja elämäntapansa vai jokin sopeutuma vaihdevuosiin vai ties mitä.
      Koska kärsit, niin asia on saatava auki tai sitten sun on löydettävä omat elämänlankasi noissa puitteissa. Et voi jäädä yksin murehtimaan vuosikausiksi.
      Ymmärrän, että jos olet itse yhä syvästi rakastunut, niin tilanne tekee kädettömäksi ja epätoivoiseksi. Ei kuitenkaan kannata vain elätellä toivoa, koska aika ei ole yleensä ihmisen puolella.
      Jos toinen sulkee täysin pois, on tietysti mahdoton käsitellä asiaa yhdessä ja taisit olettaa, että siihen hän pyrkiikin. Ehkä tämä asetelma sopii hänelle paremmin kuin ero, jossa hän joutuisi ottamaan enemmän vastuuta.
      Jatkuva syyttelyn kohteena oleminen murentaa pikkuhiljaa sisältä päin. Kohta ei koe itsekään kelpaavansa enää mihinkään. Siihen noidankehään ei ehkä ole varaa juuttua.
      Syyllistäminen on tietty myös keino saada sut palvelemaan yhä enemmän. Vähän kuin narsistista manipulaatiota.
      Sä tarvitset tukea ja kolmannen mielipiteen. Ehkä henkilökohtainen terapia tukisi sua ja auttaisi löytämään jonkin "diagnoosin" hänenkin tilaansa.
      Ehkei vain kannata odottaa ja toivoa ja toimia vasta sitten kun sattuu vielä enemmän. Asiat auki, hellävaroen, mutta välttämättä.

      • Anonyymi

        "Ehkä henkilökohtainen terapia tukisi sua ja auttaisi löytämään jonkin "diagnoosin" hänenkin tilaansa."

        Tismalleen samaa mieltä. Ongelmat ovat ap.n suhteessa niin konstikkaita, ettei kannata jäädä murehtimaan niitä yksin.


    • Anonyymi

      Joo hellävarainen riitely auttaa aina ja joka tautiin !

      • Anonyymi

        Pahoinpiteletkö omaasi?


    • Anonyymi

      Miksi ihmiset ylipäätään menee naimisiin. Suhteessa molemmat kohtelee toisiaan paljon paremmin jos molemmilla on oikeus lähteä lätkimään sillä sekunnilla kun kohtelu muuttuu huonoksi. Voihan sitä avioliitostakin lähteä mutta yleensä hitaammin ja vaikeammin. Vuosikausia roikutaan löysässä hirressä ja kärsitään kaiken maailman henkisestä sonnasta. Niin no ne lapset... elämä on kaiketi täynnä valintoja. Onnea ja menestystä koska ihan sama mitä valitset tehdä se on p**** vaihtoehto.

    • Anonyymi

      Suhteenne ei parane tuosta, ellet saa vaimostasi irti sitä mikä häntä riivaa. Hänen käytöksensä on varsin häiriintynyttä, mutta se ei ole narsismia sen enempää merkki salasuhteesta toiseen. Vaimosi siis pitäisi saada ymmärtämään, ettei hänellä ole kaikki kunnossa ja kotona. Jos puhuminen on hankalaa, kirjoita kirje. Tai vaikka sähköposti.

      • Anonyymi

        Todennäköisesti kieltää kaiken... ainoa todellinen ehto on vihkivalan uusiminen. Kysy tahtooko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todennäköisesti kieltää kaiken... ainoa todellinen ehto on vihkivalan uusiminen. Kysy tahtooko?

        Vaimollasi on pimpissä vaiva josta ei halua kertoa sulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todennäköisesti kieltää kaiken... ainoa todellinen ehto on vihkivalan uusiminen. Kysy tahtooko?

        "Tunteiden säätelykyvyllä tarkoitetaan sitä, miten hyvin ihminen pystyy tunnistamaan oman tunteensa, olemaan tunteensa kanssa ja toimimaan tunteesta huolimatta omien arvojen suuntaisesti. Läheisyytensä ja tärkeytensä vuoksi parisuhteessa heräävät tunteet ovat usein voimakkaita. Siksi vaikeiden tunteiden kanssa pärjääminen on parisuhteissa arkipäivää.

        Tunteen tunnistaminen ei ole niin yksinkertaista, kuin miltä se kuulostaa. Kiireessä omien tunnetilojen havainnointi jää monesti vähemmälle. Kun tunteiden äärelle ei pysähdy, voi tunteet ja niiden takana olevat tarpeet näyttäytyä esimerkiksi epämääräisenä ahdistuksena tai kiukkuna. Tutkimuksista tiedetään, että pelkkä tunteen nimeäminen rauhoittaa aivojen tunnekeskusta."

        Kieltäminen on erittäin yleinen reaktio kaikkiin ongelmiin.


    • Anonyymi

      Pitäisköhän sinunkin alkaa elämääs ja havahduttaa vaimosi todellisuuteen?

    • Anonyymi

      Kyllä se tunnekylmyys alkaa siitä, kun pappi sanoo amen.

    • Anonyymi

      Kannattaa unohtaa avioliitot, kerran olin ja toista kertaa en mene.

    • Anonyymi

      Naiset aina puhuu kuinka rahalla, statuksella jne. ei ole merkitystä, meillä otettiin asia ennen eroa esille kommentilla kun kavereiden miehetkin on sitä ja tätä. Meillä lapsia viisi ja koiria on ollut aina talossa, sanoin jo alussa että lapset ja parisuhde menee töiden edelle, hän oli alussa samaa mieltä ja tuntui arvostavan asiaa että unohdan uralla etenemisen ja satsaan kotiin. Häneltä ei ole koskaan puuttunut vapaa-aikaa, aina on saanut lähtä tyttöjen kanssa reissuun tai tuulettumaan. Periaate oli mulla se että äitiys ja vanhemmuus on asioita joissa tuetaan toista kaikin tavoin. Reissuilla oli sitten tapahtunut kaikennäköistä joista suivaantuneena otin ja lähdin viikoksi sanomatta minne menen, tätä ennen oli käyty keskustelu jossa oli puhuttu hänen pettämisestään ja mitä toisillemme on luvattu. Kun palasin kotiin ensimmäinen kommentti oli että:"kato lapsia, lähden Sannan luo." Ja ovi kävi...vein lapset hänen vanhemmilleen, kerroin kaiken heille ja menin kaverille yöksi. Ja taas ripitys jälkeenpäin kuinka olen huono isä ja vanhempiensa ei olisi tarvinnut mitään tietää. Vein eropaperit, odotin puoli vuotta ja hain lopullista eroa. Muksut nykyään viikko-viikko periaatteella, itse vaihdoin duunia(palkkatoive meni tinkimättä läpi) ja elämä on aurinkoista. Älä anna mahdollisuuttakaan toiselle pilata sun elämääsi, jos et kelpaa sellaisena kuin olet niin hyville löytyy aina parempia vaihtoehtoja.

      • Anonyymi

        "meillä otettiin asia ennen eroa esille kommentilla kun kavereiden miehetkin on sitä ja tätä."

        Älä ihmeessä puhu naisista kun tarkoitat yhtä naista.

        Edes lapseni eivät käyttäneet vastaavaa ala-arvoista lausetta kuin "kaikki kaverikin saa..." kaikilla muillakin on..".


    • Anonyymi

      Aloittajan muija on selkeästi jo lutkahtanut yksilö, tod.näköisesti jo suhde johonkin irakilaiseen loisijaan ja natku näkee jännämiehen mokkamunassa. Sori mutta olet jo joutunut poraamaan käytettyä reikää.

    • Anonyymi

      Kannattaa kääntää katse ITSEEN, eikä kovin paljon pohdiskella toisen vikoja tai toisen suhtautumista. Sitä kun ei voi muuttaa. Tai pelastaa.

      Itsesi voit ja sen myötä mahdollisesti parisuhde lähtee kasvuun. Tai huomaat, että ero on hyvä ratkaisu molemmille.

      Apua saa varmasti ja Eevi Minkkisen JOKAINEN podcast jakso antaa hyviä avaimia, mutta tässä varmasti yksi sopiva teidän tilanteeseen. Niitä on älyttömästi lisää siellä.


      http://www.eeviminkkinen.fi/blogi/2018/10/6/podcast-tunnehaavojen-eheytymisest-ja-aikuiseksi-kasvamisesta-parisuhteessa

    • Anonyymi

      Vaimollasi on todennäköisesti ollut tai on suhde toisen miehen kanssa. Juuri näin kävi minulle nyt kohta vuosi sitten. Ei toista ihmistä voi miellyttää mielin määrin, silloin laiminlyö myös omat tarpeet ja sitten katkeroituu. Vaimosi todennäköisesti on kyllästynyt sinuun ja perhe-elämä kanssasi on hänen mielestä tylsää ja näin ollen etsii uusia kanavia ja ”parempaa”elämää. Sinun teoillasi ei ole enään väliä vainosi tekee niinkuin parhaaksi näkee. Hän ei todennäköisesti näe mitään väärää omassa toiminnassaan ja sinun syyllistämisesi on loputonta!

    • Anonyymi

      On tulossa vaihdevuosiin. Ryppyjä alkaa tulla,pelkää vanhenemista. Tulla voi myös villiksi,ravintolat,salasuhteet jne..Vaihdevuosissa voi siivokin nainen olla hankala. Koeta kestää,anna tilaa. Säikäytä,niin että älyää oman tilansa. Ettei mies ole itsestäänselvyys. En tarkoita vierailla uhittelemista, vaan älä ole kuin tiskirätti,aina paikalla ja tottelevainen,kuin koira. Anna huomata,että sinulla on oma elämä. Niin hätääntyy,jos hyvin käy ja huomaa oman tilansa.

    • Anonyymi

      Nyt on Suomi saanut hyvän hallituksen, joka on tehnyt työtä ja saanut aikaiseksi jotain , kun vertaa aikaisempiin Spilän ja Orpon hallituksiin, köyjiltä vietiin rikkaille ja vähäosaislta leikattiin, hoitajilta sekä pelkkää kurjuutta luvattiin.

      Edellinen hallitus lupasi vain rikkaillle etuja, yrittäjille liikaa almuja ja tuettiin kaikenmaailman rikkaiden kehityshankkeita.

      Nyt meillä on todella hyvä pääministerin ja hallituksessa kileitaito, asiaosaaminen sekä maailmanlaajuisesti on todella hyvällä pohjalla.

      Jos perust ja kokommus oliis hallituksessa niin ei tulisi mitään, Suomi menisi suohon ja Halal-aho ja Orpo olisivat paha uhka suomen ja isänmaan kehitykselle.

      Joten nykyhallitus rulaa ja Marinista tulossa seuraava Presidentti ja Haavistokin siinä toinen vankka ehdokas.

      Kokoomus ja persut eivät ole terveitä puolueita ja jäsent kieroja natisijoita eduskunnassa kuin pahaiset akat katkeruuden suolalla maustettuna.

      • Anonyymi

        Nykyinen on tuhlarihallitus, jonka jälkiä joutuu taas kokoomus paikkailemaan. Raha ei edelleenkään kasva puussa kuten tuhlarihallitus näkyy tuumaavan. Luvataan yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista velkarahalla. Ulkomaalaisiin syydetään rahaa. Suomessa puolimiljoonaa työtöntä,mutta maatiloille työvoimaa tarvitsee kuskata Ukrainasta.


    • Anonyymi

      Tosi surullista lukea kommentteja huonosti käyttäytyvistä naisista, ja sitten sen jälkeen todetaan jollakin tavalla että kaikki naiset on samanlaisia. :( Näin naisen neuvo kirjoittajalle ja toivottavasti näät tämän, vaimosi käytös on todella epäoikeutettua ja itsekeskeistö ja se ei ole normaalia. Ei ole mitään naisille tulevaa ikäkriisiä joka tarkoittaisi automaattisesti että kumppania kaltoinkohdellaan. Eihän sitä tule miehillekkään. Olet oikeassa että kuulostaa siltä kun kerroit milloin ongelma alkoi, että vaimosi olisi masentunut. Ei hoitanut asiaa kunnollisesti tai ollenkaan ja sitten pitkäaikaisesti sen seurauksena tullut muita ongelmia. Eivät kaikki masentuneet ihmiset käyttäydy huonosti, mutta joillekkin tyypillistä käytöstä on ensin vetäytyminen, sitten niinsanotun elämänhallinnan menettäminen jonka yrittää ottaa takaisin buukkaamalla just niitä juttuja kokoajan. Silloin voi tulla tunne että elämä on hallinnassa ja pakenee omaa pahaa oloa. Todellisuudessa siinä käy niin että se paha olo seuraa ja pahenee niinkuin lumipallo alamäessä ja se pakenija juoksee sitä karkuun ja samalla väsyy itse. Tiedän yhden henkilön joka käyttäytyi vähän samankaltaisesti kuin vaimosi kun hänen masentuneisuutensa oli huipullaan. Ja vaikka ei olisi kyse nyt masennuksesta, niin mikä tahansa mitä vaimollasi on meneillään päänsä sisällä ei ole sinun vikasi. Hän on itse vastuussa omasta käytöksestä. Ja hän on aikuinen ihminen joka on ottanut parisuhteessanne ”kontrolloijan” roolin. Olet todella mielenterveydellisesti vaarallisessa tilanteessa sillä jäät juuri lasten ja kotiaskareiden väliin ja sitä ei pidä ruokkia enempää. En suosittele avioeroa ainakaan ennenkuin vaimosi tiedostaa miten on itse vastuussa omasta käytöksestä. En itse ikinä voisi kohdella omaa poikaystävääni noin, eikä tuo ole normaalia. Koska vaimosi ei kommunikoi vaikka olet kovasti yrittänyt, ei sinunkaan tulisi kommunikoida enempää. Vaimosi on kuullut mitä olet sanonut ja itse päättänyt olla välittämättä. Hän projisoi omat epäonnistumiset sinuun ja kieltäytyy kohtaamasta todellisuutta, ja epäilen että kun hän sen joutuu kohtaamaan se tulee tarkoittamaan täyttä romahdusta. Näin täälä kommentin siitä että poistuisit hetkeksi. Minusta se on hyvä idea. Hanki lapsille hoitaja hetkeksi, suunnittele etukäteen minne menet, esimerkiksi vuokraatko mökin toiselta puolelta suomea? Olisi hyvä päästä viikoksi tai kahdeksi mahdollisimman kauas tilanteesta. Lapsesi tulevat sen ymmärtämään kyllä. Esimerkiksi näin: Varaat mökin kahdeksi viikoksi, avaudut lasten isovanhemmille tilanteesta päivä tai pari ennen lähtöä esim kahvipöydän ääressä, tarvitset lomaa ja aikaa miettiä asioita olet tulossa takaisin. Rakastat lapsia ja aiot pitää heistä huolta mutta nykyiseen tilanteeseen on tultava muutos ja nykyinen käytöskierre on katkaistava. Vaimosi on otettava vastuu omasta käytöksestä ja nähtävä mitä sinä käyt läpi. Sitten mieti mitä sanot, kirjoita kirje, käytä siihen aikaa. Kerro kirjeessä avoimesti miltä sinusta on tuntunut. Ettet haluaisi erota(Oletan näin koska kysyt apua) ja miltä kumppanisi sinulle nykyään näyttää. Kerro hyvistä asioista kumppanissasi ja tasavertaisesti huonoista asioista. Kerro kirjeessä myös omat vikasi ja miten aiot ja olet työstänyt niitä. Kerro miltä sinusta tuntuu. Älä syytä vaan puhu omista tunteista. Tee kumppanillesi selväksi että kun teet näin minusta tuntuu tältä. Ja käytä selkeitä asioita esim kun sanot että hanki elämä, minusta tuntuu...
      Kun kerrot isovanhemmille ystävälle tms. He todennäköisesti ymmärtävät tilanteesi jos puhut täysin sydämestäsi ja lempeästi. Pyydät hoitajan tai heitä hoivaamaan kyseisenä päivänä kun vaimosi on jossain lapsia. Ja ennen lähtöä kerrot lapsille että menet lomalle ja palaat sitten, voitte vaikka soitella ja voit lähettää kortin tai jotakin . Sitten pakkaat laukkuun tavarat mitä normaalisti ottaisit lomalle mukaan ja lähdet hetkeksi pois. Puhelin kannattaa sulkea ja tehdä selväksi ettet aio vastailla puhelimeen. En oikein näe että siulla olis muuta vaihtoehtoa enään, sillä kommunikointi ei toimi, olet jumissa kotona ja se kierre on katkaistava. Ainoa tapa sen katkaisuun on sinun lähteminen hetkeksi. Ja jos et katkaise sitä kierrettä mahdollisimman nopeasti tulee tilanne äitymään ja elämästäsi tulee tulemaan vieläkin rankempaa. Koko loman ottamisen idea on että kun palaat sieltä et palaa takaisin nykyhetkeen ja samaan kierteeseen vaan toimit itsenäisesti. Menet omiin harrastuksiin ja teet omia asioita. Jos esim töiden ja muitten takia et pääse lomalle sitten vaan omien juttujen tekeminen ja niistä kylmästi ilmoittaminen ja askareista kieltäytyminenkin olisi vaihtoehto. Se vaan tulee aiheuttamaan turhaa riita. Mutta juu hyvä jos luit tämän 😅 toivon sinulle kaikkea hyvää ja muista että vaimosi on vastuussa itse käyttäytymisestään mutta sinun täytyy nyt tehdä stoppi tähän itsesi takia. En ole hirveän taitava kirjoittaja enkä välttämättä selkeä mutta toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin😌

      • Anonyymi

        Pieni korjaus vielä että et aio vastailla vaimollesi puhelimeen*


    • Anonyymi

      Piilevä mielisairaus. Ei lisättävää.

    • Anonyymi

      Olisiko voinut olla kyseessä vaihdevuosien tuleminen....ne kun voivat alkaa pikkuhiljaa jo tuossa vaiheessa.....
      Olette kyllä hyvä mies kun olette niinkin paljon kestäneet.....
      Avantouinti voisi palauttaa maanpinnalle takaisin.....

    • Anonyymi

      Koira on yksi pahimmista perheen hajottajista. Jos muutoin lenkille lähdetä kuin rakin kanssa,niin olkoon. Miehenä en ota minkäänlaista lemmikkiä'.

    • Anonyymi

      Thai hieronta auttaa kireitä lihaksia jos on jumissa.

    • Anonyymi

      Mulla oli jo heti alusta,kun tutusttiin..
      mennyt 15v.

      Sanoin: minä olen oma yksilöni ja mulla on oma tahto ja vapaus.
      En petä, en tee pahaa, usko! Eroa heti jos näin tunnet mutta anna minun olla oma itseni,ei naisen ohjattu robotti.
      Ilman sitä suostumusta,en olisi silloin käynyt yhteen,koska olen kokenut naisa jotka ohjaa miehiään ja helvetin pahaa tekee/teki.
      Olen oma yksikkö:) itsenäinen ihminen,kuin sinäkin rakkaani.
      Jos elämme yhdessä,se pitää tehdä molempia arvostaen ja näin on mennyt ihan helkutin hyvin..(ei pitäis kehua).
      Mutta,en alistu ikinä toisen tahtoon,jos se tuntuu pahalta.
      Se ei ole oikein,että oli se mies tai nainen,joka määrää.
      Silloin,kun yhteinen sävel ja viulut löytyy..Elämä on valmis!
      Kunnioita aina toista osapuolta rakkaudella!

    • Anonyymi

      "mikä neuvoksi- ero?"

      Hmmm... 15 vuoden liitto, kolme kasvavaa lasta, joiden harrastuksia tuetaan paljon, ansiotyö, perheestä ja kodista huolehtiminen- eikö siinä ole jo melkoinen repertuaari asioita, joiden keskellä alkaa kaivata hiukan omaa aikaa ja itsenäistä tilaa... vaimotkin elävät vain yhden elämän ja haluvat siitä hiukan itselleenkin. Tällä vaimolla vaikuttaa olevan sosiaalisia taitoja, ystäviä, harrastuskavereita mutta entä puoliso, onko hän aika yksinäinen ilman vaimoaan, jonka aikaa on tottunut jakamaan vain perheen sisällä... omien kavereiden kanssa harrastaminen, yhteinen tekeminen voisi rauhoittaa odottamasta vaimolta niin paljon? Mutta jokin aloittajan tekstissä nostaa hienoisen epäilyn: onko tämä harrastajakirjoittajan kotitarvenovelli, eikä ollenkaan huoni sellainen?

    • Anonyymi

      Oih voih,ensimmäisenä tulee mieleen,että voisiko olla kaksisuuntaista mielialahäiriötä,sitäkin kun on monentasoista,tai neurologista,esim adhdta.toki tuo kuulostaa että olet heittopussi hänelle,tuo lausekin "siksihänolen sinut valinnutkin,että teet,eli rakkaudesta aitoon ihmisyyteen,toisen arvostukseen ei ole ollut alun alkaenkaan.kiltteytesi ja sopeutumisesi vain pahentaa tilannetta,ja jos taas muutut,sekään ei ole hänelle sopivaa,mutta siitä ei pidä välittää.tiedät että omista rajoistasi kiinnipitäminen ärsyttää ensiksi ainakin,joillekin aina,koska eivät kasva ihmisenä.jos kysessä narsisti,ota jalat alle äläkä neuvottele/suostu jatkoa teille,vaikka näyttäis muuttuvan,se on vain väliaikaista ns ."näyttelemistä."vaikka narsisti itsekin uskoisi muutokseen,ei hän muutu.toki ei välttämättä ole narsisti.onko saanut kaikkea määrätä lapsuudenkodissaankin,ja tottunut siihen? Ei ainakaan muutu,jos sinä et muutu,ja vastarintaan pistä.sun täytyis eka vahvistua niin ettei sua pysty manipuloimaan.ei millään.sit huomaat kuinka vapauttavaa,ja oikea suhdekuvio voi tulla ajan kans,olipa se sitten vaimosi tai uusi.uskon että olet jo tuolla tiellä,ja näet että ulospääsyä henkisesti ei oikein muuta ole.toivon voimia ❤️ nimim.itsekin samankaltaisessa suhteessa olleena 26 vuotta.

    • Anonyymi

      Selvästi esimenopausaalisen vaiheen ongelmankuvaus, hyvin täsmällisesti etenevä. Englanninkielellä menopaussille (siis esimenopausaalinen, menopausaalinen sekä jälkimenopausaalinen aika) on kuvaus "the change of life" eikä voisi osuvammin olla.

      Siitä ei nainen voi mitenkään parantua mutta kunhan kaikkein pahin on ohi niin saman katon alla eläminen saattaa vaikuttaa siedettävältä.

    • Anonyymi

      AP:n kokema on niin järkyttävän täsmällisesti kuvaava, että löisin isommasta summasta vetoa sen puolesta että taustalla nuppipuoskari joka on saanut punottua tuon vaimon verkkoonsa, ja "voimaannuttanut" hänet.

    • Anonyymi

      Tätä ketjua kun lukee niin ymmärtää miksi kaikki naiset mun elämässä päänsääntöisesti nauraa miehille joita ne tapailee. Holy fuck, hankkikaa persoonallisuus sekä selkäranka ja opetelkaa panemaan. Jos mulla ois pimpsa niin se olisi kuivunut tuhkaksi kymmenenteen viestiin mennessä.

      • Anonyymi

        Onhan sulla p.rsreikä, rasvaa se!


    • Anonyymi

      Mulle kelpaisi tuollainen mies

    • Anonyymi

      Muijas käy parhaillaan läpi tulevaa eroaan. Kun hän on tarpeeksi nauttinut rakastajastaan niin saat kenkää. Suhteellenne ei ole enää mitään tehtävissä. Nauti ajastasi lapsien kanssa kun vielä voit. sinulla on ero edessä kuuden kuukauden sisällä.

    • Anonyymi

      Mulla samalianen tilanne. Mietin vaimon vaihtoa

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe