Kristinuskon kansainvälinen alku

Hyvin kansainvälistä oli meininki jo kristinuskon alkuaikoina:

Apostolien teot 13: "Antiokian seurakunnassa oli profeettoja ja opettajia: Barnabas ja Simeon, josta käytettiin nimeä Niger"

Oliko Simeon taustaltaan afrikkalainen vai muuten vaan tumma?

Lisäksi

Apostolien teot 2:9 "Meitä on täällä partilaisia, meedialaisia ja elamilaisia, meitä on Mesopotamiasta, Juudeasta ja Kappadokiasta, Pontoksesta ja Aasian maakunnasta, 10Frygiasta, Pamfyliasta, Egyptistä ja Libyasta Kyrenen seudulta, meitä on tullut Roomasta, 11toiset meistä ovat syntyperäisiä juutalaisia, toiset uskoomme kääntyneitä, meitä on kreetalaisia ja arabialaisia – ja me kaikki kuulemme heidän julistavan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja.»

Melkoisen kansainvälistä oli jo siis kristinuskon alussa.

4

<50

  Vastaukset

  • Miksi yhtä opettajaa kutsutaan mustaksi, jos ihmiset yleensäkin tuolla alueella olivat mustia?

  • Tutkailin asiaa hieman lisää ja löysin seuraavan mielenkiintoisen kirjoituksen Simon Kyreneläisestä. Hänhän oli Raamatussa henkilö, joka määrättiin kantamaan Jeesuksen ristiä.

   https://kangasalanhelluntaiseurakunta.fi/koti/blogit/295-ristinkantaja-simon

   "Simon Kyreneläinen kuvataan taiteessa usein mustaksi. Paljon mahdollista, sillä Kyrenessä oli elänyt juutalaisia siirtolaisia satojen vuosien ajan rinta rinnan afrikkalaisen väestön kanssa. Apostolien teot tuntevat myös erään Simeon Niger (eli Musta) -nimisen miehen, joka toimi kyreneläiskristityistä tunnetussa Antiokian seurakunnassa (Ap. t. 13:1). Olisikohan ollut sama mies?"

   Kyrene oli nykyisen Libyan alueella sijainnut kaupunki, jossa eli myös juutalaisia.

  • Tottakai kristinusko on kansainvälistä. Jeesushan kehotti menemään KAIKKEEN MAAILMAAN. Paavali kirjoitti, että Kristuksessa ei ole juutalaista, kreikkalaista, miestä, naista eikä orjaa tai vapaata. Taustat ovat yhdentekeviä.

   Tämä palsta antaa väärän kuvan kristillisyydestä. Minä voin mennä kirkkoon missä päin maailmaa tahansa ja kokea siellä kristittyjen yhteyttä. Suurin osa maailman kristityistä ei nimittäin yritä muokata muita omaan pieneen muottiinsa.

   • Kyllä, mutta yllä kirjoittamani mukaan kristinusko oli kansainvälistä jo alusta asti, eikä vasta sitten kun sinisilmäiset olivat levittäneet sitä ruskeasilmäisille. Kristinusko ei siis ole mikään sinisilmäisten jenkkien maailmalle levittämä uskonto.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   1473