Suomiko itsenäinen maa?

Anonyymi

Aina kuulee että suomi on itsenäinen, mikä ei pidä paikkaansa.
Suomi ei enää voi auttaa edes oman maansa pienyrityksiä joka on painineet korkon aiheuttamien vaikeuksin kanssa. Kuulostaako itsenäiseltä? Ei, euomi ei ole päättänyt monistakaan tärkeistä maansisäisitä asioita sen jälkeen kun eu:syöpään liityttiin.
Tässä uutinen joka kyllä nostaa karvat pystyyn:


"EU:n valtiontukisäännöt sallivat tilapäisesti tuen myöntämisen pienille yrityksille, jotka olivat taloudellisissa vaikeuksissa jo ennen koronavirusepidemian alkamista. Lisäksi Euroopan komissio on keventänyt kriteerejä, joiden puitteissa jäsenvaltiot voivat pääomittaa yrityksiä kriisin aikana. Komissio päätti lisäjoustoista valtiontukisääntöihin 29.6.2020.

Uusien sääntöjen tarkoituksena on turvata startup- ja innovatiivisten yritysten rahoituksen saantia. Startup-yrityksillä on keskeinen merkitys EU:n talouskasvulle, mutta ne saattavat toimintansa nopean kasvun vaiheessa olla pitkään tappiollisia. Tästä syystä startup-yritykset ovat aiemmin saattaneet jäädä kokonaan kevennettyjen valtiontukisääntöjen soveltamisalan ulkopuolelle. Komission valtiontukipolitiikan lähtökohta on ennen nyt toteutettuja muutoksia ollut, että tukea voidaan kohdentaa joustavoitettujen sääntöjen nojalla yrityksille, jotka ovat joutuneet taloudellisiin vaikeuksiin koronaepidemian takia.

Muutos antaa myös Suomessa tukiviranomaisille mahdollisuuden kohdentaa tilapäisten valtiontukisääntöjen sallimia yritystukia vaikeuksissa oleville mikro- ja pienyrityksille. Esimerkiksi Finnvera Oyj ja muut tukiviranomaiset voisivat tapauskohtaisen harkinnan perusteella myöntää tukea tai tuellista rahoitusta esimerkiksi kasvuhakuisille yrityksille ja startup-yrityksille, jotka olivat taloudellisissa vaikeuksissa jo ennen koronaepidemiaa. Jatkossakaan EU:n valtiontukisääntöjen puitteissa ei voitaisi kuitenkaan myöntää tukea sellaiselle pienyritykselle, joka on maksukyvyttömyyden vuoksi konkurssi – tai yrityssaneerausmenettelyn kohteena.

Muutoksia pääomitusta koskeviin sääntöihin

Komissio on keventänyt tilapäisiä valtiontukisääntöjä myös oman pääomanehtoisen rahoituksen ja hybridi-instrumenttien muodossa myönnettävän tuen osalta. Muutokset koskevat erityisesti tilanteita, joissa merkittävä määrä yksityisiä sijoittajia osallistuu valtion kanssa samoin ehdoin pääomitustoimenpiteen toteuttamiseen. Tällaisessa tilanteessa valtiontukisääntöjen kriteerit, joilla estetään kilpailun vääristymistä sisämarkkinoilla, ovat tavanomaista kevyemmät.

Joustot koskevat muun muassa osingonmaksukieltoa, uusien yritysten hankintakieltoa sekä tuensaajan johdolle maksettavien palkkioiden ylärajaa. Muutosten tavoitteena on kannustaa yksityisiä sijoittajia osallistumaan yritysten pääomituksiin koronatilanteessa.

Jatkoa aiemmin tehdyille joustoille valtiontukisääntöihin

Euroopan komissio on joustavoittanut valtiontukisääntöjä koronavirusepidemian takia kevään aikana useasti. Tilapäisten sääntöjen puitteissa jäsenvaltiot voivat muun muassa turvata yrityksen maksuvalmiutta lainojen, takausten ja avustusten avulla, edistää epidemiaan liittyvien tuotteiden tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä valmistusta ja myöntää yrityksille oman pääomanehtoista rahoitusta.

Tilapäisten joustojen päätavoitteena on ollut tukea yrityksiä, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin koronaepidemian aiheuttaman poikkeuksellisen taloustilanteen takia. Joustavoitetut säännöt ovat voimassa pääosin vuoden 2020 loppuun asti, ja niiden hyödyntäminen edellyttää komissiolle tehtävää valtiontuki-ilmoitusta ja komission hyväksyntää.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

        Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
        Maailman menoa
        244
        2263
      2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

        Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
        Ikävä
        163
        1471
      3. Se katse silloin

        Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
        Ikävä
        54
        1315
      4. Kaipaaville

        Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
        Ikävä
        74
        1075
      5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

        Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
        Suomalaiset julkkikset
        3
        1049
      6. Miten haluaisit

        Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
        Ikävä
        78
        960
      7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

        8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
        Maailman menoa
        211
        943
      8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

        mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
        Ikävä
        45
        855
      9. Kohta me ei enää nähdä :(

        En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
        Ikävä
        39
        679
      10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

        Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
        Kärsämäki
        15
        670
      Aihe