Jos käsketään suorittamaan sotarikos, noudattaisitko?

Anonyymi

Jos joudut sotilaana konfliktiin, ja yhtäkkiä sellaiseen tilanteeseen jossa sinua käsketään suorittamaan sotarikos, esim. aseettoman teloitus tai siviilin murha taikka muu niihin verrattavissa oleva murha, niin suorittaisitko käskyn vai kieltäytyisitkö?

53

1270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerro ensin,mitä itse tekisit. Perusteluineen.

      Annan sitten tuomion.

      • Anonyymi

        "Annan sitten tuomion"

        Eli asetutko muitten yläpuolelle?
        Oletko sinä se, jolla on varaa tuomita muita?


    • Anonyymi

      En ampuisi. Myös sotalait kieltävät noudattamasta laitonta käskyä.
      Mutta nyky-minä, 40v, osaisinkin suoralta kädeltä kieltäytyä perustellusti. Mutta armeija-aikainen 19v minä... Enpä tiedä, olisko ollut liikaa herranpelkoa silloin. Kinkkinen kysymys...

      • Anonyymi

        Olet poikkeuksellinen. Ymmärrät, että 19v sinä ei ole sama, kuin 40 v sinä. Eli kyse on lähes kuin eri persoonasta.


      • Anonyymi

        Saat komennon teloittaa siviili tai upseeri ampuu sinut. Tavallista 1940 luvulla venäläisten joukoissa sekä saksalaisten, jos mukana oli natseista koottu komppania.


      • Anonyymi

        Suomen sisällissodassa sotarikolliset ampuivat kymmeniä tuhansia tai nämä uhrit kuolivat nälkään ja tauteihin. Sodan jälkeen nämä tappajat olivat suuria sankareita joita juhlittiin vuosikymmenten ajan. Valtiohoitaja Svinhufvud armahti kaikki oman puolen sotarikolliset 7.12.1918


    • Anonyymi

      Antti kun karjaisi huomion, tuli bolsuille kuolemantuomio !

      • Anonyymi

        Ja kaikki meni lain mukaan.


    • Anonyymi

      Vaikea asioiden todellista hetkeä tietää, koska olemme kotona pullakahvilla ja katsellaan tv uusintoja ja uskomattoman hauskaa putous sarjaa jossa pelleillään....

      Kuukausien piina pommitusten keskellä ja oma perhe vihollisten toimesta kuolleena antaa toisen tunteen asioihin...eli kyllä kylmenisi vihollinen ja 10 lippaallista ampuisin jokaiseen ja varmaan potkisin lopulta ne hengiltä....

      mitäs kyselit.

      • Anonyymi

        Persu olen minäkin ja ylpeä siitä.


    • Anonyymi

      "aseettoman teloitus" ? jos sille annetaan ase, vaikka laataamaton niin silloin se on aseellisen teloitus, onko se sitten hyväksyttävämpää...

    • Anonyymi

      ..heheh, pohdittavaa riittää. sotilaallinen järjestelmä toimii vain niinkauan kun ihmiset eivät ryhdy pohdiskelemaan elämän tarkoitusta ja mielekkyyttä. SINUT ammutaan, jos et tottele...

    • Anonyymi

      Mikäli kyseisen henkilön kansa on minua vastaan ja on jo tappanut meitä niin olen valmis sotarikokseen tilanteen niin vaatiessa, oli kaverilla ase tai ei.

      Monasti jos nämä aseettomat päästetään matkoihinsa, tulevat hetken perästä minua tappamaan.

      Suomalaiset elävät lintukodossa jossa ei enää nähdä ja tehdä elämän lainalaisuuksia kuten jonkun eläimen lahtaamista ruuaksi. Tuo lahtaaminen on monelle muulle kansalle jokapäiväistä puuhaa ja askel siitä vihollisen lahtaamiseen on varsin lyhyt. Täällä heilutellaan jonkimoisia sääntölappuja mitä saa ja mitä ei saa tehdä kun kansainvälisesti niin on sovittu. Pitäisi käsittää ettei sodassa ole sääntöjä lainkaan, se on sotaa ja sitä itseensä, ei siellä säöntölappuja heilutella.

      Moni nyt varmaan itkee että onpas törkeä kaveri. En ole, mutta ihminen on lopulta eläin ja niin käyttäytyy. Rottakin tulee silmille nurkkaan ajettuna ja niin käy ihmiselle myös jos aikoo hengissä pysyä. Jos tuota ei sodassa sisäistä, on entinen elävä hyvin äkkiä.

      Eipä se oma kuolema mitään mutta kun on perhe jota aion puolustaa ja pitää hengissä. Vihollinen joutaa kuolla.

      • Anonyymi

        Ei olleet punaiset ja valkoiset vihollisia, vaan veljiä keskenään. Pienen valkoisen joukon yllyttämänä saatiin sota aikaan. Jos varmuudella tietää kuolevansa, niin kannattaa ampua käskiijä pois, mutta jos kuvittelee jotain muuta, niin sitten voi tehdä virheen ja alkaa ampua omia. Ja nämä ampumansa tietenkin laskettiin punaisten surmaamiksi, eli sietikin kuolla sanotaan. No jos valitsi tän oikean vaihtoehdon niin ammutaan varmasti ja kukaan ei tiedä mitä on tapahtunut, sitten tästä valkoisesta vainajasta tulee palvottu sankarivainaja , suuri sotasankari, jota taruissa muistellaan.


    • Anonyymi

      Suosittelen saksalaista sotaelokuvaa "Unsere Mütter, unsere Väter" (Generations war - 3 osaa).
      Kertoo ryhmästä kaveruksia, jotka joutuvat erilleen sotavuosina 40-45.

      Eivät ole natseja vaan "tavallisia" saksalaisia nuoria, miehiä ja naisia. Heidän eteensä tulee sodan moraalisia dilemmoja, ihan niitä oikeita ja miten aikalaiset niihin suhtautuivat.

      Elokuva perustuu tositapahtumiin.

      • Anonyymi

        Tämä on vähän pilkun viilausta, mutta muistaisin elokuvan tapahtumien alkavan kesäkuusta 1941. Juuri ennen Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon.
        Elokuvan kaksi veljestä lähetetään itärintamalle. Toinen rivisotilas ja toinen upseeri.


    • Anonyymi

      Suurin osa näistä siviileihin kohdistuvista sotarikoksista ei ole sellaisia, jossa esimies antaa käskyn suorittaa sotarikos, vaan pääosin sotarikoksia tekevät aliupseerit ja miehistön jäsenet ihan ilman eri käskyä. Ryhmä kohtaa epäiltyjä vihollisia ja ilman sen suurempaa tutkintaa hoitaa heidät päiviltä. Voittajien puolelta näitä tilanteita ei koskaan edes tutkita, häviäjienkin puolelta aniharvoin.
      Nämä "keskitysleirin vartija" tilanteet ovat poikkeuksia, eikä niissäkään ole lainkaan varmaa, etteikö käskyjen taakse piiloutuminen ole vain yritys peittää oma sairas murhanhimon tyydytys.

    • Anonyymi

      Jos pyssyn eessä olis Trump tai Netanyahu en epäröisi !

      • Anonyymi

        Mitä tekisit epäröimättä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tekisit epäröimättä?

        . .


    • Anonyymi

      En kieltäytyisi vaan ampuisin sen käskijän siihen paikkaan.

      • Anonyymi

        Siis esimiehen käskyn täyttämättä jättäminen !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis esimiehen käskyn täyttämättä jättäminen !

        Minäkin ampuisin. Pääasia sodassa on, että kauniit, terveet ja viisaat säästyy, koska lasten saaminen tulee olemaan sen hässäkän jälkeen erityisen arvostettua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis esimiehen käskyn täyttämättä jättäminen !

        Ootko narsisti kun säännöt ja määrääjät saa villasukat pyörimään jalassa?


    • Anonyymi

      Kiva kun sais niitä maailman päättäjiä jonoon ja kokeilla montako kaatuu yhdellä panssarilaukauksella .

      • Anonyymi

        Riippuu siitä ammutaanko panssari- vai sirpalekranaatilla.


    • Anonyymi

      Sinne kun mennään , niin ei sielä mennä koskaan laki kirjan mukaan. Sota on sotaa sillä sipuli.
      Jos on käsky teloittaa joku, niin se tehdään ja pulinat pois.

      • Anonyymi

        Voit uskoa vaikka joulupukkiin, mut minä en usko. Kun sotaan mennään, siellä noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä. Jos ei, niin siitä saa kyllä kuulla...

        Mutta aina löytyy niitä, jotka ei ole vielä tappaneet ketään, ja haluavat alkaa murhaajiksi. Australian sotilaat surullisenkuuluisia Afganistanissa...

        Mutta jos joku haluaa tahrata Suomen maineen, niin se on hänen henk.kohtainen asiansa, ja hän saa siitä sen mukaisen rangaistuksen, viimeistään Herran edessä!


      • Anonyymi

        Sodassa on ainoa sääntö, että viholliset tapetaan. Jos kapiaisen pistooli on niskassasi, kun hän käskee sinun ampua jonkun, kyllä sinä ammut. Moralisointia ja eettisiä kysymyksiä on sitten sotien välissä.


    • Anonyymi

      Kun täällä pohdittiin kysymystä laajemminkin, niin lienee historia tuntee hyvin, että esim. Neuvostoliitto ja saksa syyllistyivät sotarikoksiin. Mutta miten Suomessa on käsitelty suomalaisten sotarikoksia. Okei, Ryti sai linnaa. Joku suomalaissotilas raiskasi innokkaasti venäläisiä siviilejä. Muistaakseni hän sai kuolemantuomion. Isoisäni taisteli Äyräpäässä jossa venäläiset meinasi tulla läpi. Jossain vaiheessa venäläisiltä kaatui iso porukka kokonaan. En uskalla sanoa minkä niminen tai kokoinen joukko oli kyseessä, koska joku tarttuisi siihen jos nimeäisin väärin. Lähinnä mietin, että mitä siellä on todellisuudessa tapahtunut jos kaikki on kadonnut tai kaatunut.

      • Anonyymi

        Hauskaa huumoria: vai että suomalainen joukkoraiskaaja sai kuolemantuomion!


      • Anonyymi

        Ei tää tapaus tiedä yhtään mitään! NL ja Venäjä on kaksi eri asiaa!


    • Anonyymi

      En ottaisi vankeja ! Ampuisin jokaisen ,oli intin ammunnoissa valiomerkki !

      245838

      • Anonyymi

        Jos jäisit vangiksi niin saisit ansiosi mukaan. Hyvä niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos jäisit vangiksi niin saisit ansiosi mukaan. Hyvä niin.

        Voe veikkonen , en mie kenenkään vangiksi :D Kyllä varmaan 15 suolaan ennenku henkeni heitän !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voe veikkonen , en mie kenenkään vangiksi :D Kyllä varmaan 15 suolaan ennenku henkeni heitän !

        Sinunkaltaist öyhöttäjää ja mahtailijaa en oman sotaporukkaani ottaisi.


    • Anonyymi

      Jos omistaisin sellaisen täydellisen täystuhon käynnistävän maailmanlopun katkaisimen mikä hävittäisi kaiken elämän tältä maapallolta lyhyessä ajassa, käyttäisin sitä välittömästi. Siinä tilanteessa ei jäisi ketään enää kyselemään mistään sotarikoksista, lutikka hävitetty pois ja sillä saletti.

      Ihan vielä sellaista tuhokatkaisinta ei ole olemassa, mutta kun katsoo tätä nykyisen maailman teknologiaa ja erityisesti kehityksen suuntaa ja nopeutta, satavarmasti siihen ollaan menossa. Joku ottaa sen vaan jossain vaiheessa tuollaiseen käyttöön.

      PUSH THE BUTTON.

      • Anonyymi

        Onhan tuo katkaisin jo olemassa monessa sukellusveneessä, jota laukaisimeksi myös kutsutaan. Yksi sukellusvene kun tyhjentää siilonsa ilmaan, niin se riittää ketjureaktion käynnistämiseen, jonka jälkeen mitään ei ole enää tehtävissä. Ainut haittapuoli on, että laukaisimen käyttöön vaaditaan vähintään kaksi avainta sekä koodit, eli jonkun pitäisi osata hakkeroida se.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tuo katkaisin jo olemassa monessa sukellusveneessä, jota laukaisimeksi myös kutsutaan. Yksi sukellusvene kun tyhjentää siilonsa ilmaan, niin se riittää ketjureaktion käynnistämiseen, jonka jälkeen mitään ei ole enää tehtävissä. Ainut haittapuoli on, että laukaisimen käyttöön vaaditaan vähintään kaksi avainta sekä koodit, eli jonkun pitäisi osata hakkeroida se.

        "eli jonkun pitäisi osata hakkeroida"

        Ei niitä voi nykyteknologialla mitenkään hakkeroida, vaikka olisi sata vuotta aikaa.


    • Anonyymi

      Jos Suomessa sisällissota nii kyllä fennot ajetaan sinne Salpausselän taa :) Kyllä jämpti on nii !

      Sven-Dufva

    • Anonyymi

      Aloittajalla ei ole omaa elämää. Kyselee ohjeita muilta?

    • Anonyymi

      Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua. Eli tekisin mitä käsketään.

      • Anonyymi

        Hyvä on kysellä. Jos kieltäytyminen olisi oma kuolemantuomio ... mitä itse tekisit ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä on kysellä. Jos kieltäytyminen olisi oma kuolemantuomio ... mitä itse tekisit ?

        Ei siihen sotaa tarvita. Nykyään on niin paljon ihmisiä, että muutaman henki ei tunnu missään. Esim. huumesodassa on kovat keinot käytössä, ja samoin nettisodassa.
        Epäiltävissä on, että trolli, joka näillä palstoilla sotkee, ilmeisesti jp, on joko henk.kohtaisesti sairautaan ottanut sijansa, tai sitten tekee työtä pakotettuna.

        Eräs henkilö kirjoitti:
        "Opposition kannattajat kirjoittivat: "Nk. Soros-säätiön edustustoverkko kasvaa myös ilman rajoituksia, jonka työntekijät ovat useimmiten sekoitus vapaamuurareita ja länsimaisten palvelujen agentteja. Ylhäältä tulee tukea. Ulkomaisten analyytikkojen mukaan "Sorosista on tullut vaikutusvaltaisin henkilö suurella alueella, joka ulottuu Reinin rannoilta Uralin vuorille."
        Kuten on todettu monesti, Soros-säätiö ohjaa toimintaansa muuttamaan ihmisten maailmankatsomusta vapaamuurarien hengessä, istuttamaan USAlaista elämäntapaa...
        On yhtä outoa kuin kiinalaisten järjestöjen toiminta Kiinan vahingoksi, muslimijärjestöjen toiminta islamin vahingoksi jne. Ja jos NL:n rahoittamat ulkomaisten kommunistiset puolueet toimivat NL:n vahingoksi...

        Soros-nuorisoinstituutin järjestämissä erilaisissa seminaareissa yms. nuoremmalle sukupolvelle opetetaan ajatusta länsimaisen kulttuurin "paremmuudesta", Venäjän "jälkeenjääneisyyttä" ajatellaan jatkuvasti, asetetaan länsimaiden perinteiset "arvot" - väkivallan kultti, julmuus, rahan tavoittelu, moraalinen ylellisyys... Soros-instituutin toimeenpanevaan komiteaan ja hallintoneuvostoon kuuluu russofobeja...

        Soros-säätiön kautta kanavoitujen varojen kokonaismäärä Venäjällä kumoukselliseen toimintaan ylittää 100 milj. dollaria... . Soros rahoittaa kokonaan tai osittain useita venäläisvastaisia sanomalehtiä ja lehtiä, kuten Znamya, Oktyabr, Zvezda.G. Baklanov ja M. Masarsky... Soros-säätiön kaltaisten organisaatioiden toiminta on USA:n erityispalvelujen ja Pentagonin ohjaama..."

        Julie Fedor:
        "V. 2006 Tat'iana Dmitrieva (akateemikko ja YK:n johtaja Serbskii Center) kertoi psykologisesta mielisairaiden ihmisten käytöstä lännen poliittisten tavoitteiden toteuttamiseksi.
        Tärkeä tieto taustalla on, että etenkin länsi ja USA, sekä kristinuskon vastustajat haluavat nähdä Venäjän katoavan. Kun katsoo lännen mediapainetta Venäjää vastaan, se on helppo huomata..."

        Entistä helpompi arvioida kaiken perusteella, kenen leivissä kukin toimii...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siihen sotaa tarvita. Nykyään on niin paljon ihmisiä, että muutaman henki ei tunnu missään. Esim. huumesodassa on kovat keinot käytössä, ja samoin nettisodassa.
        Epäiltävissä on, että trolli, joka näillä palstoilla sotkee, ilmeisesti jp, on joko henk.kohtaisesti sairautaan ottanut sijansa, tai sitten tekee työtä pakotettuna.

        Eräs henkilö kirjoitti:
        "Opposition kannattajat kirjoittivat: "Nk. Soros-säätiön edustustoverkko kasvaa myös ilman rajoituksia, jonka työntekijät ovat useimmiten sekoitus vapaamuurareita ja länsimaisten palvelujen agentteja. Ylhäältä tulee tukea. Ulkomaisten analyytikkojen mukaan "Sorosista on tullut vaikutusvaltaisin henkilö suurella alueella, joka ulottuu Reinin rannoilta Uralin vuorille."
        Kuten on todettu monesti, Soros-säätiö ohjaa toimintaansa muuttamaan ihmisten maailmankatsomusta vapaamuurarien hengessä, istuttamaan USAlaista elämäntapaa...
        On yhtä outoa kuin kiinalaisten järjestöjen toiminta Kiinan vahingoksi, muslimijärjestöjen toiminta islamin vahingoksi jne. Ja jos NL:n rahoittamat ulkomaisten kommunistiset puolueet toimivat NL:n vahingoksi...

        Soros-nuorisoinstituutin järjestämissä erilaisissa seminaareissa yms. nuoremmalle sukupolvelle opetetaan ajatusta länsimaisen kulttuurin "paremmuudesta", Venäjän "jälkeenjääneisyyttä" ajatellaan jatkuvasti, asetetaan länsimaiden perinteiset "arvot" - väkivallan kultti, julmuus, rahan tavoittelu, moraalinen ylellisyys... Soros-instituutin toimeenpanevaan komiteaan ja hallintoneuvostoon kuuluu russofobeja...

        Soros-säätiön kautta kanavoitujen varojen kokonaismäärä Venäjällä kumoukselliseen toimintaan ylittää 100 milj. dollaria... . Soros rahoittaa kokonaan tai osittain useita venäläisvastaisia sanomalehtiä ja lehtiä, kuten Znamya, Oktyabr, Zvezda.G. Baklanov ja M. Masarsky... Soros-säätiön kaltaisten organisaatioiden toiminta on USA:n erityispalvelujen ja Pentagonin ohjaama..."

        Julie Fedor:
        "V. 2006 Tat'iana Dmitrieva (akateemikko ja YK:n johtaja Serbskii Center) kertoi psykologisesta mielisairaiden ihmisten käytöstä lännen poliittisten tavoitteiden toteuttamiseksi.
        Tärkeä tieto taustalla on, että etenkin länsi ja USA, sekä kristinuskon vastustajat haluavat nähdä Venäjän katoavan. Kun katsoo lännen mediapainetta Venäjää vastaan, se on helppo huomata..."

        Entistä helpompi arvioida kaiken perusteella, kenen leivissä kukin toimii...

        Vetele nyt vielä se Ristuskin mukaan. Aasialaiset olkoot omissa oloissaan.


    • Anonyymi

      "sinua käsketään suorittamaan sotarikos, esim. aseettoman teloitus tai siviilin murha"

      Onko tämä siviili/aseeton syyllistynyt esim. sabotaasiin?

      En kyllä ryhtyisi murhamieheksi, mutta joissan olosuhteissa yhden ihmisen murhaaminen voi mahdollisesti säästää monia muita ihmishenkiä.

    • Anonyymi

      Amerikkalaisissa leffoissa ainakin, jos upseeri alkaa määräillä tyhmiä, niin alemmat vapauttaa hänet tehtävistään. Koska jos hänellä ei ole kaikki kotona, hän ei ole enää pätevä antamaan määräyksiä. Mutta jos hänellä on järki tallella, niin silti laittomat määräykset valtuuttaa alemmat pidättämään sen epäiltynä sota- tai virkarikoksesta. Alaiset siis ottavat hänet säilöön kunnes voivat luovuttaa sotaoikeuteen. Hänen asemansa ottaa läsnäolevista sotilasarvoltaan korkein ja jos kaksi samaa sotilasarvoa, niin mahdollisesti henkilön ikä tai taistelukokemus ratkaisee kumpi heistä ottaa komennon.

      Eli vaikka upseerilla on valta antaa käskyjä ja määrätä rangaistukseen niskoittelusta, se ei onnistu, jos riittävän moni kyseenalaistaa hänen auktoriteettinsa. Saattaa olla, että esim. laivaston amiraali koittaa määrätä sotilaan pidättämään jonkun niskoittelusta. Mutta sotilas kieltäytyy pidättämästä. Hän antaa saman käskyn toiselle, joka myös kieltäytyy siitä. Sitten joku vaan toteaa: "Ollaanko porukalla yhtä mieltä tämän amiraalin joutuvan syrjään laitetuksi?" Tai: "Pidättäkää amiraali tehtävästä!" Jos sotilaat pidättää amiraalin ja kukaan ei vastusta sitä eikä kyseenalaista uuden komentajan johtajuutta... Hän vain ottaa ohjat ja radiolla ilmoitetaan kaikille amiraalin alaisuudessa oleville aluksille/yksiköille, että amiraali on pidätetty tehtävistään eikä hänen käskynsä ole minkään arvoiset. Ja sanotaan kenellä on sillä hetkellä komento.

      Toki riskitöntä se ei ole. On mahdollista, että vielä korkeampi sodanjohto myöhemmin tulkitsee tilanteen kapinaksi ja upseerin syrjään laittaneet voidaan tuomita sotaoikeudessa. Jokaisen vallanpitäjän on kuitenkin syytä muistaa, että hän ei voi käyttää valtaa, ellei sillä ole riittävää tukea. Kansan enemmistönkin voi vallanpitäjä alistaa väkivaltakoneiston avulla. Mutta jos hänen armeijansa, jonka avulla hän on vallassa, keskuudessa leviää tyytymättömyys. Silloin oma armeija kääntyy vallanpitäjää vastaan. Ihmisillä voi olla valtaa, paljonkin, mutta samaan aikaan ihmisten valta on myös haurasta. Vallan voi menettää. Vain Jumalasta voidaan sanoa: "Sillä Sinun on valtakunta, voima ja kunnia iankaikkisesti."

    • Anonyymi

      Enhän minä kenenkään käskyjä , mutta vaimoa jos kiusaavat nii liipasinsormi herkässä :)

      Mannen

    • Anonyymi

      Jos sisällissota syttyisi, niin teloittaisin kyllä koronanatseja. Ei natseja Suomeen! Ei natseja minnekään!

      • Anonyymi

        Kyllä puhetta riittää maailmaan. Ja tuo esittämäsi ajatus teloittamisen syystä... Jos poliittiset tai uskonnolliset tms. ideologiat olisi syy teloitukseen, kävisi lopulta niin, ettei tänne jäisi kun C luokka. Tuloksena sukupuutto.


    • Anonyymi

      "länsimaiden perinteiset "arvot" - väkivallan kultti, julmuus, rahan tavoittelu, moraalinen ylellisyys"

      Kuvailet Putinin arvoja, paitsi että Putinilla ei ole koskaan ollut minkäänlaista moraalia.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe