Roomalaiskirje 9:5

Anonyymi

Room 9:5

“heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on yli kaiken, Jumala, ylistetty iankaikkisesti, amen!”


Vuoden 1992 raamatunkäännöskomiteassa mukana olleet "Uusi Testamentti lyhyesti selitettynä" kirjan tekijät selittävät tuota kohtaa näin:

Koska alkutekstissä ei ollut välimerkkejä, ovat myös muut tulkinnat mahdollisia, esim:

"heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on kaiken yläpuolella. Jumala on ylistetty iankaikkisesti!" (Room 9:5)

"heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta. Jumala joka on kaiken yläpuolella, on ylistetty iankakkisesti." (Room 9:5)

Raamatun mukaan Kristuksen pää on Jumala (1 Kor 11:3)

Jumala on kaiken yläpuolella silloinkin kun kaikki on alistettu Kristuksen jalkojen alle:

“Kun sanotaan, että kaikki on alistettu hänelle, tämän ulkopuolelle jää tietysti Jumala, joka itse on kaiken alistanut Kristuksen valtaan.” (1 Kor 15:27)

Miksi on valittu harhaanjohtava käännös?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on ajan merkki. Jeesus varoitti, että tulee paljon vääriä Kristuksia. Eräs väärä Kristus on sellainen Kristus, joka ei ole Jumala.

    • Anonyymi

      Jumalan Poika tarkoittaa ihmiseksi tullutta Jumalaa, Jumalaa ihmisten keskellä. Jeesusta kutsuttiin Jumalan Pojaksi, koska hänen biologinen isänsä ei ollut Joosef vaan Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta, joten Jeesuksen biologinen isä on Jumala.

      Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

      Jes 7:14 Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. [Nimi Immanuel merkitsee 'meidän kanssamme on Jumala'.][Matt. 1:23]

      Paavali opetti, että Jeesus Kristus on Jehova. Paavali siteeraa Joelin kirjaa, jossa Herra on muodossa Jehova. Jos joku ei tunnusta, että Jeesus Kritus on Jehova, hän ei pelastu. Sen takia Jehovan todistajat eivät pelastu, koska he eivät tunnusta tätä totuutta, että Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

      Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
      ---
      13 Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu." [Joel 3:5]

      Jeesus sanoi itsekin olevansa Jehova, Jehova. VT:n kirjoituksissa Herra, Herra on yleensä muodossa Jehova, Jehova tai Jah, Jehova tai Adonai Jehova. On täysin selvä asia, että Raamatun opetuksen mukaan Jeesus Kristus on Jehova ja Jumala.

      Matt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

      Ps 68:20 Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra pelastaa kuolemasta. [Herra, Herra on muodossa Adonai Jehova]

      Tuomas kutsui Jeesusta Jehovaksi ja Jumalaksi, mihin Jeesus vastasi, että koska Tuomas uskoi hänen olevan Jehova ja Jumala, niin Tuomas oli autuas.

      Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
      29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

      Sakarjan kirja kertoo, että juutalaiset ristiinnaulitsivat Jehovan. Kun he tajuvat tämän asian, he surevat tekoaan kuin ainoaa Poikaa, mikä sekin viittaa Jumalan Poikaan.

      Sak 12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra,
      ---
      10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

      Jeesus Kristus tekee paluun Öljymäelle. Silloin Jehova seisoo omilla jaloillaan Öljymäelle. Tämä on täysin selvä ilmoitus, että Jeesus Kristus on Jehova.

      Sak 14:3 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.
      4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

      Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jehova. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat sama Jumala.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Koko Raamattu kertoo Jeesuksen jumaluudesta.
        Raamattu kertoo tietenkin Jumalasta. Jeesus
        sanoi, että Mooses ja kaikki profeetat ovat
        kirjoittaneet Hänestä, Jeesuksesta Kristuksesta.


    • Anonyymi

      Ap.t.13:22-23 Mutta hän pani hänet viralta ja herätti heille kuninkaaksi Daavidin, josta hän myös todisti ja sanoi: Minä olen löytänyt Daavidin, Iisain pojan, sydämeni mukaisen miehen, joka on tekevä kaikessa minun tahtoni. Tämän jälkeläisestä on Jumala lupauksensa mukaan antanut tulla Jeesuksen Israelille Vapahtajaksi. Jes.55:3-4

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe