Osittaisen varhennetun eläkkeen poistaminen

Anonyymi

Valtionvarainministeriö suunnittelee kaikkien eläkeputkisysteemien poistamista, myöskin osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen, työllisyyden kohentamiseksi.

Minun alalllani on todella paljon työttymyyttä, mutta ei juurikaan avoimia työpaikkoja. Jos on yksi avoin paikka, niin sitä hakee 120-150 ihmistä.

Osaisiko joku selittää minulle, millä tavoin työllisyyttä kohentaa se, että minä en voisikaan jäädä varhennetulle eläkkeelle ja vapauttaa siten työpaikkani jollekin sitä kipeästi tarvitsevalle työttämälle? Minä kun en millään ymmärrä, miten tämä toimi, jolla estettäisiin minua vapauttamasta työpaikkaa sitä tarvitsevalle työttömälle, muka lisäisi työllisyyttä?

MInun työni ja työpaikkani kun ei mihinkään katoa vaikka jäisinkin eläkkeelle, vaan siihen palkattaisiin kyllä heti uusi työntekijä. Mitä järkeä olisi väkisin roikottaa työssä väsynyttä vanhusta joka on armotta putoamassa kehityksen kelkasta, kun samaan aikaan innokkaita ja osaavia koulutettuja nuoria on vailla työpaikkaa?

25

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sitä työtöntä ei kiinnostaisi töihinmeno. Sinun lopettaminen jättäisi vain aukon firmalle ja taas olisi 1 työntekijä vähemmän.

      • Anonyymi

        Jotain vikaa luetun ymmärtämisessä?`Juuri kerroin että alallani on huutava pula työpaikoista ja jokaista vapaata paikkaa hakee yleensä noin 120-150 ihmistä. Alalle koulutettuja nuoria ihmisiä, jotka eivät saa kuin tilapäisiä sijaisuuksia, vaikka olisivat innoissaan tulossa töihin.

        Minulta vapautuvaa paikkaa hakisi heti vähintään 100 ihmistä, joista monta minä tunnen jo nimeltäkin, koska ovat tehneet niitä sijaisuuksia. Joten aivan turhaan sinä tollo väität että ketään heitä ei muka kiinnostaisi töihn meno. Ovat jo olleet töissä ja kovasti on kiinnostanut. Ei kannattaisi hölistä typeryyksiä asiasta josta ei selvästikään tiedä yhtään mitään.


    • Anonyymi

      suunniteltu systeemi eiheuttaa sen että työkkäriin pakkautuu paljon pitäaikaistyöttömiä joiden käsittelyyn menee valtiolla miljoonia vuodessa ,lopulta vanhat päästetään eläkkelle kun ei ole muuta mahdollisuutta -..näin on tehty ennenkin.,,vanhuksien määrä tuplaantuu ,joten työkkäri olisi täynnä muutamanvuoden päästä yli 60 vuotiaita ..

      • Anonyymi

        On todella naurettavaa hommaa yrittää epätoivoisesti työllistää yli 60-vuotiaita, kun niin hyvin tiedetään ettei kukaan palkkaa heitä. Työnantajia eivät kiinnosta ihmiset jotka ovat joka tapauksessa kohta jäämässä eläkkeelle, sellaiset eivät pääse edes haastatteluun vaikka kuinka lähettäisivät hakemuksia. Taas kerran todellista hölmöläisten huuhailua.


    • Anonyymi

      Valtiovarainministeriön mukaan työllisyys kohenee sillä, että estetään nuoria koulutettuja työttömiä saamasta työpaikkoja estämällä työpaikkojen vapautuminen, vaikka nimenomaan on pulaa työpaikoista. Tätä ministeriötason nerokkuutta on tavallisen tallaajan todellakin niin kovin vaikeaa käsittää, aivan kuten avaaja totesi.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen havainto on myös se, että kovapalkkaiset virkamiehet ministeriössä, pitkään pohdittuaan tulee esiin juuri samanlaisen mallin kanssa jota ovat jo työantajain edustajat/vihreät/kokoomus huutaneet kurkku suorana.Ei siis mitään uutta, samaa hölinää mitä muut typerät edellä.Eikö tuolla porukalla tosiaan synny mitään järkevää ja ehkä toimivaakin.?

      • Anonyymi

        Ei kannata unohtaa keskustaa, joka varsinkin on tuota eläkeputken poistamista kailottanut, niin Kulmuni kuin Vanhanenkin, joka on vielä valitettavasti tällä hetkellä valtiovarainministeri.

        Voin vielä jotenkin ymmärtää sen, jos työttömiä ikääntyviä yritetään työllistää - sehän on periaatteessa työllistämistä, vaikka käytännössä onkin ihan turhaa puuhaa eikä kuitenkaan onnistu - mutta en millään järjellä voi käsittää, miksi ikääntyvä ei saisi jäädä eläkkeelle, jolloin tulisi työpaikka vapaaksi jollekin nuoremmalle työttömälle. Se jos mikä nimenomaan kohentaisi työllisyyttä, täysin selvällä matematiikalla seuraus olisi yksi työtön vöhemmän.


    • Anonyymi

      Se, että monia vanhempia ihmisiä ei haluta palkata, ei johdu siitä iästä, vaan siitä työpanoksesta minkä pystyy antamaan. Suuri osa kuitenkin on eläkeikään asti töissä ja saisi vielä jatkaa niin kauan, kuin haluaa.

    • Anonyymi

      Ikä 60. Väsyttää ja ei motivaatiota, miksi minut pitäisi palkata. Palkatkaa viriili, innokas.

      • Anonyymi

        Ala toimiin päästäksesi työkyvyttömyyseläkkeelle, se on kohta ainoa mahdollinen keino eläköityä eläessään! 60v on näköjään täynnä, joten mahdollisuudet on jo isommat.


    • Anonyymi

      Nämä karsimiset tehdään puhtaasti säästösyistä. Kun ei päästetä vielä eläkkeelle, niin tervitse maksaa paljon eläkettä, vaan pientä työttömyyskorvausta tai sitä sosiaalisin perustein maksettua rahaa, jolloin syntyy säästöä eikä eläkettäkään kerry niin paljoa.
      Osa sairastuu ja kuolee pois ja osa saa aikanaan pienen eläkekertymän myöstä sitä alhaista eläkettä ja ehkä vähn muita tukiaisia. Sehän käy yhteiskunnalle halvaksi.

    • Anonyymi

      Työpaikkoja pitää saada työttömille nuorille, ei vanhuksille. Virkamiehillä on taas asioiden tärkeysjärjestys täysin hukassa. Nuoret työttömät ja pätkätyöläiset niitä työpaikkoja ovat vailla, eivät väsyneet eläkeikää lähentelevät. Ei ole mitään järkeä roikottaa väsähtäneitä vanhuksia töissä joita eivät jaksa tehdä, kun samaan aikaan koulutettuja nuoria on vailla töitä, eikä heille ole avoimia työpaikkoja.

    • Anonyymi

      Noita tukkimisia ja etuuksien karsimisia on markkinoitu uusien työpaikkojen syntymisellä?!
      En löydä asioissa yhteismitallisuutta!

      • Anonyymi

        Eihän niissä ole mitään yhteismitallisuutta. Esityksellä ei ole mitään tekemistä uusien työpaikkojen syntymisen kanssa. Sen sijaan se kylläkin estää työpaikkojen vapautumista työttömille nuorille, eli vaikutus työllistymiseen on täsmälleen päinvastainen ja väärä.

        Työttömät nuoret tarvitsevat työpaikkoja. Eläkeikää lähentelevien vahusten kiusaaminen ei luo yhtään ainoaa työpaikkaa nuorille työttömille.


    • Anonyymi

      Ikäihmisillä on menossa työuran viimeiset vuodet ja sinne ollaan nyt heittelemässä kapuloita rattaisiin, miten he kehtaavatkin? Vanhuksissako se on Suomen tulevaisuus, jos näin on, niin ei ole häävit näkymät. Nuoremmalla sukupolvella on vetovastuu tulevasta, niin on aina ollut, mutta nyt yritetään puristaa senioreista ilmat pihalle juuri ennen kuin terveys pettää.

      • Anonyymi

        Vanhukset on voimavara.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhukset on voimavara.

        Se varavoima on tarkoitettu muutamaan terveeseen eläkevuoteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se varavoima on tarkoitettu muutamaan terveeseen eläkevuoteen.

        Vanhuksilla Suomi nousuun.


    • Anonyymi

      On onni olla niitä "vanhan liiton miehiä", joita koski se erityinen eläkeikä eli pääsi jo ennen muita eläkkeelle 58 ikäisenä, kun kunnalla saavat puurtaa hiki hatussa ainakin siihen 63-64 ikään asti. Kyllä ne viimeiset 5 vuotta olisivat raskaita vuosia.
      Itse saan ihan tavallisena rivimiehenä nauttia eläkkeestä, minkä netto on saman verran kun kunnalta saa palkasta nettoa, joten en valita missään vaiheessa.

      • Anonyymi

        Niin se aikoinaan oli,kun itse aloitin mielisairaanhoitajana kunnan virkamiehenä oli eläkeikä ammatissani 57v.
        Nyt ollut eläkkeellä pari vuotta jolle jäin 60v,oltuani 37 vuotta "houruinhoitolassa".
        Eläkehän ei kovin kummoinen ole kun kyseessä hoitoala brutto 2300€. Taitaa olla noin aloittelevan lähihoitajan palkan suuruinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin se aikoinaan oli,kun itse aloitin mielisairaanhoitajana kunnan virkamiehenä oli eläkeikä ammatissani 57v.
        Nyt ollut eläkkeellä pari vuotta jolle jäin 60v,oltuani 37 vuotta "houruinhoitolassa".
        Eläkehän ei kovin kummoinen ole kun kyseessä hoitoala brutto 2300€. Taitaa olla noin aloittelevan lähihoitajan palkan suuruinen.

        Höpö, höpö, minäkin jäin eläkkeelle samoista hommista , kun sinäkin, minun eläke on vain 1807 miinus verot.


    • Anonyymi

      Ei ajatella kauskantoisesti, kuka palkkaa työhön , joilla jo toinen jalka haudassa?

      Ihan typerää lisää työttömiä. 6-tuntinen työpäivä, nuorille työtä, isopalkkaisilta, johtajilta pois edut, lisätyöt yms edut kuten kansanedustajat jne.

      Kateus eläkeputkessa jollain, jääkää 70-vuotiaat jo pois työstä ja antakaa työpaikkanne nuorille, mikä mättää, että työelämässä täytyy kitkuttaa hautaan asti, sitten kuollaan ja jää omaisille tapeltavaa perinnöstä.

      Marinin 6-tunnin ehdotus työajasta on hyvä ja sehän työllistää Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 500-tuhatta uutta työpaikkaa.

      Turha räksytys pois ja antakaa hallituksen tehdä hyvää ja rakentavaa työtä, oppoisitio kokoomus ja persut on kuin raadollisia rakkikoiria , joilla ei ole mitään sivistystä ja kokoomushan vei suomen suohon viimekaudella.

      Kokoomus ja persut ulos ja kortistoon jos ei muuta osaa kuin haukkua.

      • Anonyymi

        Kyllä kahessa 6 tunnin vuorossa työn tuotto on tutkitusti yli kolmasosan enempi, eli näin saataisiin kaikki töihin ja ulkomailta lisää, jos ei saada riittävästi aikaiseksi. Se huonopuoli siinä on, että persuilta menee ainut aihe, eli työtömät maahanmuuttajat. Ja sitä ei oikeisto ole huomannut, että on kaksi tuntia enempi aikaa kuluttaa, sitä ei kannata jättää huomiotta.


    • Anonyymi

      Olikohan tuossa... En huomannut keskustelua, milloin tätä eläkeuudistusta ollaan rukkaamassa? Olen itse tehnyt suht vaativaa työtä, ikää on 59. Työelämää on takana 38 vuotta, tein opinnot aikoinaan nopsaan ja työt ovat jatkuneet siitä alkaen. Nyt ei tahdo sisu riittää, jos tuo osittainen eläke (ove) vedetään alta pois. Siihen olen turvautunut, kun ei ole virtaa ja suoraan sanoen innostustakaan enää kuten aiempina vuosina. Mikä teillä on käsitys, tarkoitetaanko hallituksen työllisyydellä tulevaa vuotta vai vuotta 2023?

      • Anonyymi

        Tuskin laki menee läpi, ja , jos menee niin se koskee, vasta noita -62-63 syntyneitä , tämä laki mikä nyt on niin sitä ei kumota, vaan uusi laki alkaa, kun vanha päättyy, ehkä?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe