Hävittäjä hankinnan päättää kansanäänestyksen tulos.

Anonyymi

Suomessa suunniteltu Suomalainen hävittäjä vaihtoehto mukana Hx-hävittäjähankkeessa.

Kuten otsikko sanoo olisiko järkevää, että kansa valitsisi hävittäjän, niin silloin veronmaksajat saisivat itse päättää, minne rahat käytetään. Tämä keskustelu varmasti kerää itseään fiksumpina pitäviltä kommentteja, kuin muut ihmiset eivät tietäisi mitään hävittäjistä. Tämä on kuitenkin väärä johtopäätös, koska jokainen osaa hakea tietoa netistä tai lehdistä tai kirjoista tai keskusteluista tai kuulopuheista, eli tietämys saattaa olla laajempi, kuin itseään fiksuina pitävillä on.

Nyt käytössä olevien Hornet kauppa hinta piti olla vuonna 1991 nykyrahassa 2,3 miljardia euroa, mutta jokainen veronmaksaja varmasti raivostuttaa se tietoa, että ostohinta onkin kasvanut jälkikäteen noin 22 miljardiin euroon, kun Hallitukselle esitettiin 28 vuotta sitten, että tuo summa olisi kuulunut olla vain 3,9 miljardia euroa. Kysymys kuuluukin, toistuuko tämä sama, jos valitaan ulkomainen hävittäjä?

Tässä kohtaa itseään muita ihmisiä fiksuimpana pitävät ovat hiljentyneet, kun aiemmin suuvaahdossa ovat väittäneet osaavansa tehdä parempia valintoja hävittäjää valittaessa, kuin mitä muut ihmiset osaisivat tehdä. Minulle itselleni väittely suuvaahdossa möykkäävien kaiken tietävien ihmisten kanssa on vaan hauskaa puuhaa, kun ne tippuvat taivaalta alas kuin ammutut. Kustannusten valossa katsottuna nykyinen käytössä oleva Hornet ei ollut oikea valinta, moni muu maa valitsi F-16 hävittäjän silloin, joka ilmeisesti on tullut edullisemmaksi valinnaksi. Myös Mig-29 oli tuolloin yksi vaihtoehdoista, joka on myös hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto ollut, ehkä itse olisin puoliksi kumpaakin ottanut, jolloin yllättävän suuria kustannuksia ei olisi myöhemmin tullut veronmaksajien maksettavaksi. Kyllä nykyiset Hornetit ovat ihan hyviä, mutta olivat vaan tilanteeseen nähden liian kallis valinta vuonna 1991, koska hinta on kohonnut noin 22 miljardiin euroon veronmaksajien rahoilla.

Sivukommenttina:
(Välimaastossa olevan maan, ei kuulu vihata sen enempää länttä, kuin itääkään vaan tasapainoilla välissä. Ilman Hitlerin syntymää Venäjä ei olisi hyökännyt edes Suomeen. Historian kirjat keskittyvät pelkästään tapahtuneisiin asioihin, eivätkä historian kirjat ota huomioon, kuinka paljon eriasiat ovat vaikuttaneet siihen, että suuren ja väkirikkaan Pietarin ympärille haluttiin isompi turva alue saada Hitlerin hyökkäyksen varalle. Hyökkäys olisi voinut tapahtua Suomen maaperältä Pietariin, Saksan ensin vallattua Suomen alueet, jota Venäjä varmasti pelkäsi tuolloin, koska Saksa oli helposti saanut vallattua Norjan ja muita Euroopan maita vallannut helposti.
Venäjällä suuri ihmetyksen aihe on, miksi Suomi asettui Hitlerin puolelle, eikä Venäjän puolelle, kun asiat olisi voinut sopia niin, että Suomi säilyy Suomena, eikä Venäjä olisi aariakaan vaatinut Suomesta itsellensä. Venäjä olisi yhä tänä päivänäkin hyvin kiitollinen Suomelle, jos Suomi olisi asettunut Venäjän kanssa samalle puolelle, koska Pietarin kurjuudet ja nälkäkuolemat piirityksessä olisivat jäänyt kokematta. Idässä on enemmän ihmisiä, kuin lännessä, joten puoli kannattaa jatkossa valita viisaasti, jos joskus uudestaan historia toistaisi itseään. Hyvätkään aseet eivät pärjää ihmismassaa vastaan, kun ei ehdi niin paljon ampua, mitä ihmisiä vyöryy kohti. Tämä on historiassa monta kertaa todistettu, että jos saadaan huomattavasti isompi armeija joukko kasaan, niin se voittaa sodan huonommillakin aseilla. Kun taas melkein yhtä ison armeijan kohdalla, sotavarustuksella on suuri merkitys, kumpi voittaa.)

Minä nostaisin vähän puhutun Suomalaisen hävittäjän laajempaan tietoisuuteen, koska on ihan selvää, että Suomessa kyetään tekemään nyt tarjolla olevia ulkomaalaisia parempikin monitoimihävittäjä, jonka ominaisuutena vielä parempi häive ominaisuus. Tässä vaiheessa suuvaahdossa möykkääjät avaavat taas suunsa ja yrittää kovin väittää, ettei Suomi mitenkään pystyisi hävittäjää valmistamaan, no sekin on väärä väite täysin. Suomalainen hävittäjä on jo täysin suunniteltu loppuun, että miten se tehdään. Kaikkia salaisuuksia ei täällä hyvä jakaa, kun ei tiedä minne asti tieto leviää. Aivan mahtava olisi Suomalainen hävittäjä ja tiedän siitä asiasta sen, että kaikki kustannukset ovat 10 miljardin euron hankinta summan sisällä, eli ei erikseen kehityskustannuksia tai suunnittelu kustannuksia, mitä suuvaahdossa möykkäävät eivät pysty ymmärtämään ollenkaan, että Suomessa asiat osataan järkevästi ratkaista kokonaan.

Lisäksi pirun hyvät kylkiäiset tulisivat mukaan Suomalaisen hävittäjän valinnan yhteydessä.

Käyhän katsomassa tämä kansalaisaloite, jonka linkistä löytyy tuo nykyisten Hornetien yllättävä hinnan nousu. Jos väärä hävittäjä valinta tehdään nyt, niin kuinka paljon hinnan nousu olisikaan sen kyseisen ulkomaalaisen hävittäjän kohdalla?

Vie myös tietoa eteenpäin tästä kansalaisaloitteesta ystävillesi ja tutuille, että puskaradio olisi tehokas.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6869

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Linkeissä näkyy, suomalainen hävittäjä mallikuvia, ei näytä yhtään huonommalta vaihtoehdolta, verraten ulkomaisiin vaihtoehtoihin.

      Itse ottaisin suomalaisen hävittäjän, onhan se sentään valmistettu Suomessa, joten sodan uhan kasvaessa tosiaan, helppoa saada lisää valmistettua. Jäisi siinäkin hankinta rahat varmaan suurelta osin Suomeen ja työllistäisi suomalaisia. Näköjään valtion lentokonetehdas itse kouluttaa omat työntekijänsä. Ei näytä olevan mitään ongelmia, muuta kuin se, ettei hyvä aloite saa kannatusta ääniä. Ilmeisesti suomalaiset haluavat, että kaikki ostetaan ulkomailta, ettei tarvitsisi tehdä töitä enää Suomessa ollenkaan.

      Aika rahasampo näyttäisi olevan tämä kansalaisaloite, jos Boeing mallikuvasta ottaisimme mallia, linkki löytyy kansalaisaloitteesta, oli mielenkiintoinen mallikuva johon Suomalaiset kyllä pystyisivät helposti. Nokian puhelimestakin, tuli hetkessä suuri tekijä ja markkina johtaja ulkomailla, joten miksipä ei Suomalainen matkustajalentokone valtaisi markkinoita hetkessä, jos kerta olisi saasteeton ja paremmin suunniteltu muutenkin.

      • Anonyymi

        Suomella ei ole kykyä rakentaa nykyaikaista monitoimihävittäjää ja vaikka olisi, sen suunnittelu- ja kehityskustannukset ylittäisivät monin kerroin valmiina ostetun koneen hinnan.
        Ruotsi on pitänyt omaa lentokoneteollisuuttaan poliittisista syistä pystyssä hyvin kalliilla hinnalla, mutta vaikka heillä on pitkät perinteet koneiden valmistamisesta, niin Gripenien kilpailukyky on osoittautunut huonoksi. Kone ei käy kaupaksi.


    • Anonyymi

      Tuohon voin vastata vaan, että tiedän suomalaisen hävittäjän tarjouksen mikä on jätetty Lauri Puraselle ynnä muille tahoille, siinä tarjouksessa on luvattu enemmän mitä ulkomaiset ovat tähän mennessä luvanneet. Eli suomalaiset hävittäjät Suomi saa 10 miljardin kauppahinnalla ja muutakin kaupan kylkiäisenä päälle. Asiat on jo ratkaistu miten suomalainen hävittäjä valmistetaan, eli sinun ei tarvitse miettiä miten hävittäjiä edes tehdään.

      Suomalainen hävittäjä on kehityksessä jo edellä ulkomaalaisiin hävittäjä vaihtoehtoihin verrattuna, sillä miksi kuvittelet edes asioita niin, että tekisimme suomalaisesta hävittäjästä huonomman kilpailijoihin nähden?
      Ei ole pääasia saada Suomalaista hävittäjää myydyksi ulkomaille, mutta myydään jos halutaan myydä. Tähtäin on kuitenkin asetettu matkustajalentokoneiden valmistukseen siirtymiseksi heti, kun siihen vaan on mahdollisuus, koska siellä on ne markkinat mistä rahaa saadaan velkavaikeuksiin ajautuvaan Suomeen. Käy kansalaisaloite sivustolla.


      Miksi vertaat suomalaisten tuotteita Ruotsalaisiin tuotteisiin?
      Ei meitä Suomalaisia haittaa sitten yhtään se saako Ruotsalaiset omia tuotteita kaupaksi vai ei.
      Suomessa eletään ihan omaa taloutta ja teemme ihan omia Suomalaisia tuotteita.
      Voisi vaikka ottaa esille Nokia puhelimen menneiltä ajoilta, miksi Nokia puhelin menestyi ulkomaan markkinoilla, mutta Ruotsalainen (Eerikson) Ericsson puhelin ei menestynyt ulkomaan markkinoilla?
      Vastaus: Nokia puhelin menestyi koska oli Suomalainen tuote.

      • Anonyymi

        Tosiaan, ei ole erikseen mitään kehitys kustannuksia suomalaisen hävittäjän kohdalla, vaan kaikki on sisältyy 10 miljardin euron kauppasummaan. Suomalainen Hävittäjä on valmis tuote valmistukseen, ei tarvita mitään prototyyppi vaiheita toteuttaa, kerran heti suunniteltu tuotantoon sopivaksi.


    • Anonyymi

      Toivottavasti tää yksi ainakin ymmärtäisi, että se Suomalainen Hävittäjä on jo valmis tuotantoon eikä tarvita enää erikseen suunnittelukustannuksiin panostaa rahaa, eikä tarvitse enää erikseen kehityskustannuksiin panostaa rahaa!

      Näitä ihmisiä riittää aina, kun väittää asioista tietävän enemmän, kuin esimerkiksi minä tiedän, joka olen sentään suomalaisen hävittäjän projektissa itse ollut mukana.

      Mutta tämä on sitä tuttua touhua, että omat kansalaiset hyökkää päälle ja sanovat, että sinä tai sinä et pysty siihen ollenkaan, että ostetaan vaan ulkomailta valmis tuote veronmaksajien rahoilla, kun veronmaksajat kiltisti maksanut muutkin kalliit hankinnat tähän asti ulkomailta.


      Kuinka rikas Suomen valtio olisikaan, jos ulkomailta ei ostettaisi vaan tehtäisiin kotimaassa tuotteita.
      Joku täällä alkaa kohta väittämään, että ei osata traktoreita valmistaa edes kotimaassamme. Minusta näyttäisi kotimainen Valtra traktori olevan ostetuin traktori merkki ainakin Suomessa ja onhan sen moottorikin valmistettu Suomessa, joita moottoreita käytetään ulkomaan traktoreissakin.

    • Anonyymi

      Olisi parempi että suomi tarjoisi tietämystään venäläisen häivehävittäjän kehittämisessä loppuun ja hankkimaan se . Voisin tehdä siitä kansalaisaloitteen, jos se olisi yhtä helppoa nimettömänä kuin kuntalaisaloite.

      • Anonyymi

        Tässä on vaan se yksi ongelma, että monet hyvät keksinnöt ovat menneet ulkomaille hyötykäyttöön, mutta se, että ulkomailla hyödynnetään suomalaisten keksimiä ratkaisuita, ei yhtään tuo Suomen Valtion tyhjään kassaan rahaa. Tämä Suomen Valtion velkaantuminen ulkomaille pitäisi saada loppumaan ja siksi tarvittaisiin sitä alkuperäistä rahasampoa Valtion lentokonetehdasta, joka perustettiin vuonna 1921 josta lopulta sai alkunsa monia yrityksiä jotka vieläkin tuovat rahaa Suomeen, kuten Valmet yhtiö, Sisu moottoritehdas, Patria ym.


        Kyllä Suhoi Su-57 on hieno hävittäjä ja sen lentämisen ominaisuudet sekä nopeus voittaa kevyesti 5 ulkomaan hävittäjä vaihtoehdot.

        Venäjä ei ehkä haluakaan vielä tässä vaiheessa paljastaa, kuinka hyvin Suhoi Su-57 hävittäjä on suunniteltu, eli odottaa, että Euroopan Valtiot lyövät kaupat lukkoon tulevista hävittäjä hankinnoista ja sen jälkeen vasta kertovat, kuinka ylivoimaiseksi Su-57 on kehitetty ja mitä ominaisuuksia löytyy, mistä aiemmin ei ole edes kerrottu, mikä tarkoittaisi käytännössä sitä, että Euroopan valtioiden juuri hankkimilla hävittäjillä ei teekään yhtään mitään, kun eivät pärjäisi taistelussa edes Su-57 vastaan.

        Ennustan, että Euroopan maat ilmeisesti tekisivät uudestaan Hävittäjä hankinta päätöksen ja näin rahaa Euroopan valtioilta hupenee Hävittäjä ostoihin, kunnes kansalaisilla yhtä vähän rahaa, kuin tavallisilla Venäläisillä on. Juuri näin Suomi on hurjaa vauhtia köyhtymässä, kun uusia kalliita hävittäjiä ostetaan ulkomailta ja köyhimmät pienipalkkaisten työläisten verotusta nostetaan taas lähiaikoina lisää. Polttoaineen verojen korotus köyhdyttää entisestään vähän ansaitsevia Suomalaisia. Keskituloisilta verojen nostot vievät rahaa pois siten, ettei ole rahaa ylimääräiseen enää samaan malliin, kuin oli ennen verojen nostamista.


        Reilu Hävittäjä kilpailu olisi sellainen, että päästämme hävittäjä kilpailuun mukaan myös muitakin Hävittäjien valmistajia, kuten Kiinalaisia Hävittäjiä ja Venäjän valmistamia hävittäjiä ja kyllä Suomalainen hävittäjä kuuluu saada rahoitus, että se voidaan valmistaa kilpailuun mukaan. Suomalainen Hävittäjä on jo tuotantovalmis, eli jos yhden hävittäjän hankinta hinnaksi on laskettu olevan noin 70-80 miljoonaa euroa, niin tällä rahalla jo saadaan Suomalainen Hävittäjä tehtyä mukaan Hx-hävittäjähankkeeseen ja Suomalainen Hävittäjä on silloin täysin valmis vaikka sota taisteluun lähtemään saman tien.


        Minä Suomalaisen Hävittäjän suunnittelijana toivon, että kaikki hävittäjä vaihtoehdot otetaan mukaan Hx-hävittäjähankkeeseen, koska sehän on vaan pirun hyvä mainosta Suomailaiselle hävittäjälle, kun testitulosten perusteella voi sanoa Suomalaisen hävittäjän olevan parempi kuin ulkomaiset hävittäjät ovat, jolloin Suomalainen Hävittäjä saa varmasti tilauksia myös ulkomaan valtioilta, joilla ei itsellään ole hävittäjä tuotantoa.

        Jos joku viidestä Hävittäjä vaihtoehdosta vetäytyisi tässä vaiheessa pois hävittäjä kilpailusta, kun muut hävittäjä vaihtoehdot otettaisiin mukaan kilpailuun, niin sehän olisi vaan pakenemista tilanteessa, jossa oma hävittäjä ei olisi pärjännyt mukaan otettaville hävittäjille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on vaan se yksi ongelma, että monet hyvät keksinnöt ovat menneet ulkomaille hyötykäyttöön, mutta se, että ulkomailla hyödynnetään suomalaisten keksimiä ratkaisuita, ei yhtään tuo Suomen Valtion tyhjään kassaan rahaa. Tämä Suomen Valtion velkaantuminen ulkomaille pitäisi saada loppumaan ja siksi tarvittaisiin sitä alkuperäistä rahasampoa Valtion lentokonetehdasta, joka perustettiin vuonna 1921 josta lopulta sai alkunsa monia yrityksiä jotka vieläkin tuovat rahaa Suomeen, kuten Valmet yhtiö, Sisu moottoritehdas, Patria ym.


        Kyllä Suhoi Su-57 on hieno hävittäjä ja sen lentämisen ominaisuudet sekä nopeus voittaa kevyesti 5 ulkomaan hävittäjä vaihtoehdot.

        Venäjä ei ehkä haluakaan vielä tässä vaiheessa paljastaa, kuinka hyvin Suhoi Su-57 hävittäjä on suunniteltu, eli odottaa, että Euroopan Valtiot lyövät kaupat lukkoon tulevista hävittäjä hankinnoista ja sen jälkeen vasta kertovat, kuinka ylivoimaiseksi Su-57 on kehitetty ja mitä ominaisuuksia löytyy, mistä aiemmin ei ole edes kerrottu, mikä tarkoittaisi käytännössä sitä, että Euroopan valtioiden juuri hankkimilla hävittäjillä ei teekään yhtään mitään, kun eivät pärjäisi taistelussa edes Su-57 vastaan.

        Ennustan, että Euroopan maat ilmeisesti tekisivät uudestaan Hävittäjä hankinta päätöksen ja näin rahaa Euroopan valtioilta hupenee Hävittäjä ostoihin, kunnes kansalaisilla yhtä vähän rahaa, kuin tavallisilla Venäläisillä on. Juuri näin Suomi on hurjaa vauhtia köyhtymässä, kun uusia kalliita hävittäjiä ostetaan ulkomailta ja köyhimmät pienipalkkaisten työläisten verotusta nostetaan taas lähiaikoina lisää. Polttoaineen verojen korotus köyhdyttää entisestään vähän ansaitsevia Suomalaisia. Keskituloisilta verojen nostot vievät rahaa pois siten, ettei ole rahaa ylimääräiseen enää samaan malliin, kuin oli ennen verojen nostamista.


        Reilu Hävittäjä kilpailu olisi sellainen, että päästämme hävittäjä kilpailuun mukaan myös muitakin Hävittäjien valmistajia, kuten Kiinalaisia Hävittäjiä ja Venäjän valmistamia hävittäjiä ja kyllä Suomalainen hävittäjä kuuluu saada rahoitus, että se voidaan valmistaa kilpailuun mukaan. Suomalainen Hävittäjä on jo tuotantovalmis, eli jos yhden hävittäjän hankinta hinnaksi on laskettu olevan noin 70-80 miljoonaa euroa, niin tällä rahalla jo saadaan Suomalainen Hävittäjä tehtyä mukaan Hx-hävittäjähankkeeseen ja Suomalainen Hävittäjä on silloin täysin valmis vaikka sota taisteluun lähtemään saman tien.


        Minä Suomalaisen Hävittäjän suunnittelijana toivon, että kaikki hävittäjä vaihtoehdot otetaan mukaan Hx-hävittäjähankkeeseen, koska sehän on vaan pirun hyvä mainosta Suomailaiselle hävittäjälle, kun testitulosten perusteella voi sanoa Suomalaisen hävittäjän olevan parempi kuin ulkomaiset hävittäjät ovat, jolloin Suomalainen Hävittäjä saa varmasti tilauksia myös ulkomaan valtioilta, joilla ei itsellään ole hävittäjä tuotantoa.

        Jos joku viidestä Hävittäjä vaihtoehdosta vetäytyisi tässä vaiheessa pois hävittäjä kilpailusta, kun muut hävittäjä vaihtoehdot otettaisiin mukaan kilpailuun, niin sehän olisi vaan pakenemista tilanteessa, jossa oma hävittäjä ei olisi pärjännyt mukaan otettaville hävittäjille.

        Vau Suomi voisi tehdä oman Hävittäjän 70 - 80 miljoonaa eurolla, ei muuta kuin rahat Suomen Valtion kassasta tähän projektiin, niin ei tarvii ollenkaan ostaa ulkomaalaisia Hävittäjiä!!!!


    • Anonyymi

      Hallituksessa ja eduskunnassa istuvat Suomen hävittäjät !

      Vae Victis

    • Anonyymi

      Hienoa, oikein hyvä ajatus rakentaa oma hävittäjä. Mutta ei meillä taida olla siihen rahkeita. Suomen kannattaa ottaa käyttöön Saab Gripen. Pääsisimme mukaan lentokoneteollisuuteen.

    • Anonyymi

      Hävittäjähankinta on Suomen paras ,mutta myös kallein hankinta hävittäjät täytyy olla myös parhaimpia pieni maa ei toki kallein ,no olen katsonut täällä itärajalla molelemminpuoleisia uhoamisia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe