Suhde kuristaa, mutta pitää otteessaan

En edes tiedä mitä kirjoittaisin. Ja miksi?

Ehkäpä kaipaan ymmärrystä, myötäelämistä ja kanssakokemuksia. Hätähuuto? En tiedä. Apuja. On paha olla.

Tää parisuhde on niin vaikeaa. Alusta pitäen vuoristorataa. Ensin sattui ihan julmetusti kun pettyi toiseen, sitten turtui... Koko ajan on tullut vaikemmaksi uskoa puhtaaseen pöytään.
Ollaan puhuttu suhteen aikana älyttömän paljon. Minun aloitteestani. Mies on taipuvainen painamaan asiat villasella.
Ollaan meinattu erota monta kertaa. Viimeinen selvittely oli pahin. Kumpikin sanoi, ettei meinaa enää pystyä uskomaan, että asiat muuttuvat.
Mulla on pitkäaikasta masennusta ja muuta painolastia, käyn terapiassa. Vituttaa tämä ainainen tappelu itseni kanssa. Vaikuttaa suhteeseen kyllä. Minä tarvitsisin turvallista olkapäätä, kumppani ei kestä negatiivisiä tunteita, joten kannan ne yksin. Tässä suurin syy pettymykseeni häneen.
Miehellä on tunne-elämänsä kanssa pulmia. Tottunut kieltämään vaikeat asiat ja paahtanut vaan menemään. Nyt hän on kuitenkin hakeutunut psykologin juttusille, koska ei kykene rentoutumaan.
Molemmilla ongelmia siis.
Hyvät asiat. Huumori, tuttuus, ei väkivaltaa, kaverit, seksi ok.
Haasteet: Epäluottamus, jaksamisongelma, välttelevyys vs läheisyydenkaipuu.
Tappelen tätä sairautta vastaan, mutta vaikeat päivät on vain elettävä. Suoritan asiat aina hyvin, mutta toisinaan en näe merkitystä missään. Tästä en puhu miehelle, koska a) olen joskus yrittänyt, b) en halua rasittaa suhdetta.

En ole vailla tuomitsevia kommentteja. En etsi syyllistä.

Tämä on niin vitun paskaa, etten kohta kestä!
Mulla on sisällä niin paljon vihaa.
Ei me pystytä eroomaan jostain syystä.
Nyt ei enää tee seksiä mieli ja kohteliaat välit, sisintäni en pysty avaamaan. Mies sanonut varovasti, että harmittaa kun on niin etäiset välit. Ahdistaa ja kuristaa, välitän joo, mutta ristiriidat ja avuttomuus lamauttaa.
En tajua! Koko ajan vaikeampi olla yhdessä.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älkää erotko, mutta muuttakaa erilleen.

      • Anonyymi

        Kiitti kun kirjoitit vastauksen. Olis kiva tietää miksi oot sitä mieltä, että erilleen muutto olisi paras ratkaisu? Itellä ei ole tullut sellainen mieleen, mutta hyvä pointti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitti kun kirjoitit vastauksen. Olis kiva tietää miksi oot sitä mieltä, että erilleen muutto olisi paras ratkaisu? Itellä ei ole tullut sellainen mieleen, mutta hyvä pointti.

        Minä siis vastasin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitti kun kirjoitit vastauksen. Olis kiva tietää miksi oot sitä mieltä, että erilleen muutto olisi paras ratkaisu? Itellä ei ole tullut sellainen mieleen, mutta hyvä pointti.

        Olen ollut naimisissa saman miehen kanssa vuosikymmeniä. Tapasimme nuorina ja rakastuimme. Olemme molemmat aika temperamenttisiä ja ensimmäiset vuodet olivat aikamoista vuoristorataa. Minä olisin halunnut tietenkin puhua juurta jaksain kaikki asiat halki mutta mies taas halusi unohtaa jo menneet. Olimme eron partaalla monta kertaa mutta kuitenkin aina tiesimme että rakastamme toisiamme ja haluamme viettää elämämme juuri tässä parisuhteessa.

        Mentiin naimisiin, tehtiin useampi lapsi ja kasvatettiin heidät maailmalle.

        Nyt olemme kahdestaan ja muutama vuosi sitten muutimme erilleen - elämme nyt yhdessä todella upeaa aikaa; ristiriidat ovat vähentyneet kun toinen ei ole se, jonka ensimmäisenä aamulla nakee ja viimeisenä illalla. Eli meille välimatka teki ja tekee hyvää. Seksi on parantunut ja unohduksiin jääneet tunteet, kuten ikävä, ovat tulleet takaisin.

        Emme ole eronneet vaan yhä edelleen naimisissa ja aiomme ollakin!


    • Anonyymi

      Ihan sama erota, jos toiselta ei saa minkäänlaista tukea, vain lisäkuornitusta tuollaisesta suhteesta tulee. Hoidat ittes kuntoon ja hankittiin paremman kumppanin.

      • Anonyymi

        Tyypillinen vastaus: erotkaa..
        Nykyään kun kaikki on kertakäyttöistä, parisuhdekin. Kun ei enää ole kivaa, erotaan ja luullaan että ongelmat itsensä kanssa katoavat. Ei ne mihinkään katoa.
        Teillä on paljon hyvää suhteessanne, mutta myös haasteita ja kuormitusta. Hyvä että käytte terapiassa. Kuinka paljon puhut terapeutille tästä? Entä kumppanisi?
        Ehkä olisi hyvä hankkiutua pariterapiaan? Saisitte puhua kumpikin suhteenne ongelmista omasta näkökulmastanne. Kolmas henkilö näkee asiat ulkoapäin mitä te ette näe. Hän voisi auttaa avaamaan uusia näkökulmia ja löytämään avaimia ongelmien ratkaisuun. Mitään ratkaisuahan kukaan ei puolestanne voi tehdä vaan työ on teidän itsenne tehtävä.
        Kannattaa miettiä onko halua oikeasti heittää kaikki romukoppaan? Jos teillä vielä on kuitenkin tunteita toisianne kohtaan, jos suhde ei ole kokonaan kuollut kannattaa ehdottomasti yrittää! Vanha sanonta se mikä ei tapa, vahvistaa. Näin on mahdollista käydä ja voi olla että pääsette tämän kaiken läpi ja jatkatte entistä vahvemmalta pohjalta.
        Helppoa ja kevyttä se ei tule olemaan, mutta ehdottomasti olen sitä mieltä että yrittää kannattaa!
        Onnea matkaan!


    • Anonyymi

      Kelan rahaa ovet aukesovat

    • Anonyymi

      Diagnoosi: ette kykene seurustelemaan kumpikaan kenenkään kanssa. Täysin selvä juttu. Selvittäkää omat asianne ensin yksin.

    • Korjaa jos olen väärässä mutta mielestäni parisuhteessa nimenomaan pitäisi pystyä tukemaan asiassa kuin asiassa. Elämässä tulee vastaan jatkuvasti haasteita jotka pitää ylittää tai kiertää. Monesti ihmiset jäävät epätyydyttävään parisuhteeseen koska ei vaan yskalleta ottaa sitä askelta eteenpäin. Itse jäin vuosiksi jumiin myrkylliseen parisuhteeseen josta aina ajatteli että huomenna asiat on paremmin. Ei ne olleet ja sen tajusi heti sinä päivänä kun teki päätöksen lähteä. Parantumisen pitää lähteä itsestä ja jos itse ei ole kunnossa niin ei voi myös tukea toistakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1798
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1188
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      56
      1036
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      68
      910
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe