Mistä kouristukset sormissa voivat johtua?

Anonyymi

Olen alkanut saamaan alle minuutin kestäviä kouristuksia vasemman käden sormiin kun olen tekemässä jotain päivittäin, niin välillä tämä kouristuskohtaus tulee. Silloin en saa kahta sormea hetkellisesti suoraksi ja tulee kipua aiheuttava kouristus. Mistä tämä voi johtua?

27

8448

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yhtäkkiä alkaneet krampit voi johtua magnesiumin (Mg) puutteesta. Tai muiden suolojen, jopa ihan suolan (Na) puutteesta. Varsinkin hikoilija voi kärsiä kivennäisaineiden puutteesta. Kokeile lyhyttä monivitamiini- ja hivenainekuuria, vaikka aluksi vain 20 poretabletin kuuria, jossa on myös magnesiumia. Ja magnesiumsulfaattia sisältävän kivennäisveden käyttöä janojuomaksi.

      Yhtä tiettyä ravintoainetta en alkaisi yksin käyttämään ilman, että on labrassa testattu, onko vajetta. Ravintoaineet toimivat yhdessä muutenkin.

    • Anonyymi

      Lääkäriin tarkistamaan missä vika. Helposti tekee mieli korjata itse, mutta jos on esim. "vain" puutetila ja imeytymisongelma niin kotihoidolla saattaa pahentaa, jos lääkäri ei ensin tarkista minkä takia ja mistä johtuen ei imeydy jokin kunnolla.

      • Anonyymi

        Magnesiumia olen syönyt pidemmän aikaa. En tiedä onko joku puutostila. Olen kuullut että tällainen voi olla myös aivoperäistä tautia tai jotain häikkää käden sidekalvoissa tai hermoissa...


      • Anonyymi

        Ei ne lääkärit ihan helposti rupea vitamiineja ja kivennäisaineita mittailemaan. Lääkkeiden myynti on heille paljon tärkeämpää.


    • Anonyymi

      Minulla tulee satunnaisesti tuollaisia kramppeja sormiin, yleisimmin pohkeisiin ja aina ne ovat liittyneet kovaan hikoiluun tai muuten vähäiseen juomiseen (nestetasapainon häiriö). Käytän säännöllisesti kalkki-magnesiumpillereitä ja niitä sisältävää kivennäisvettä.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Olen juonut paljon ja en hikoile. Magneesiumia syön säännöllisesti. Joten johtuu varmaan jostain muusta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen juonut paljon ja en hikoile. Magneesiumia syön säännöllisesti. Joten johtuu varmaan jostain muusta...

        On todettu ettei magnesium autakaan kramppeihin.


    • Anonyymi

      ---Nykytiedon valossa suonenveto johtuu häiriöstä lihasten ja hermoston yhteistyössä. Suonenvedon perimmäinen syy on hermoston spontaani aktivoituminen, joka aiheuttaa lihaksen supistumisen. Hermosto siis lähettää omatoimisesti lihakselle käskyn supistua.

      Suonenvedon ilmaantumiselle altistavat useat tekijät kuten seuraavat:

      Ikääntyminen. Iän myötä alttius suonenvedoille lisääntyy, ja yli 50-vuotiailla ne ovat selvästi yleisempiä. Yli 60-vuotiaista lihaskrampeista kärsii vähintään kolmannes ja jopa puolet.
      Pitkäkestoinen rasitus. Lihas voi krampata pitkäkestoisen harjoittelun seurauksena joko rasituksen aikana tai sen jälkeen. Lihaskrampit ovat siten tyypillisiä kestävyysurheilusuoritusten aikana. Samoin pitkään kestänyt istuminen tai seisominen altistaa krampeille.
      Nestetasapainon häiriöt. Nestehukka, suolatasapainon häiriö tai mineraalien kuten natriumin puute lisäävät kramppien mahdollisuutta. Nestetasapainon häiriintyminen vaikuttaa osaltaan urheilusuoritusten aikaisiin ja niiden jälkeen ilmaantuviin kramppeihin.
      Raskaus. Raskaudenaikainen turvotus ja aineenvaihdunnalliset muutokset lisäävät suonenvetojen esiintymistä, ja niitä on lähes kaikilla raskaana olijoilla. Erityisesti lihaskramppeja esiintyy raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.
      Tietyt sairaudet. Kramppeja esiintyy tavallista enemmän tiettyjen sairauksien yhteydessä. Näitä ovat muun muassa munuaisen vajaatoiminta, suolatasapainon ja kilpirauhasen toiminnan häiriöt sekä hermoston ja lihasten sairaudet ja häiriöt.
      Tietyt lääkkeet. Jotkin lääkkeet kuten nesteenpoisto- ja osteoporoosilääkkeet voivat lisätä suonenvetoja.
      Väsymys. Huonosti nukuttu yö lisää alttiutta saada suonenveto. Univaje vaikuttaa osaltaan kehon nestetasapainoon, ja väsymys myös tekee vaikeammaksi pitää hyvistä, kramppeja ehkäisevistä tavoista kiinni.
      Kylmä ilma tai veto. Vetoisuus, kylmä ilma tai kylmä vesi voivat aikaansaada krampin – yhdessä muuten otollisten olosuhteiden kanssa.----

      ----Ensiapu kramppaavaan lihakseen on venyttäminen. Vastavenytys laukaisee suonenvedon nopeasti, ja onkin monelle vaistomainen reaktio krampin iskiessä. Kramppaavaa lihasta voi myös hieroa kevyesti puristellen. Kevyt hieronta nopeuttaa verenkierron ja aineenvaihdunnan palautumista ja helpottaa siten kipua.

      Ensiapu kramppaavaan lihakseen on venytys.

      Verenkiertoa tehostavan vaikutuksensa ansiosta myös lämpö voi helpottaa kramppia. Lämmön kohdalla on kuitenkin tiedostettava, että saunan tai helteen aiheuttama neste- ja suolatasapainon häiriö myös altistaa suonenvedoille, joten lämpimässä ympäristössä on myös muistettava huolehtia riittävästä nesteestä ja suoloista.

      Jotkut kokevat, että natriumin nauttiminen joko merisuolaraetta imeskellen tai suolavettä juoden auttaa suonenvetoihin. Natriumia sisältävät ruokasuola ja merisuola; Pan-suolassa natriumia on vähemmän. On hyvä muistaa, että liiallinen natriumin saanti on suomalaisilla yleistä ja mm. kohottaa verenpainetta.

      Jos voimakas suonenveto jättää lihaksen araksi, voi sitä sivellä tulehduskipulääkettä sisältävällä voiteella. Ensiapuna voi kokeilla myös kylmäpakkausta.----

      Ja kyllä, nykytiedon valossa magnesium ei auta lihaskramppeihin. Muista huolehtia myös nestetasapainosta, se auttaa ehkäisemään lihaskramppeja.

    • Anonyymi

      Jollain sielä on jo varma diagnoosi että ap kärsii vitamiinivajeesta.
      Mielestäni vaiva ei ole kramppi vaan hetkellinen kouristus, joka voi johtua aivan eri syistä, se voi olla jopa aivoperäistä.

    • Anonyymi

      Lääkärikin määrää melko varmasti purkin Multabseja ennenkuin jotain harvinaisia verianalyysejä mahdollisista ravintoainepuutoksista, joten tuubillinen tai purkillinen omahoitona kannattaa tehdä, eikä maksaa ensin lääkäri- ja labrakäynnistä. Ja kannattaa korjata myös nestevajaustaan suoloilla. Jos ei vaivat helpota, sitten lääkäriin kertomaan, ettei auttanut omahoito.

      • Anonyymi

        Multitabseilla ei vitamiinivajausta korjata vaan pitää olla jotain vahvempia vitamiineja ja mielellään joltain laadukkaalta merkiltä kuten esim Solgar ja Skip.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Multitabseilla ei vitamiinivajausta korjata vaan pitää olla jotain vahvempia vitamiineja ja mielellään joltain laadukkaalta merkiltä kuten esim Solgar ja Skip.

        Kerro se lääkäreille, jotka määrää Multitabs-kuureja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro se lääkäreille, jotka määrää Multitabs-kuureja.

        Määrääkö lääkärit oikeasti noin mietoja vitamiineja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Määrääkö lääkärit oikeasti noin mietoja vitamiineja?

        Kun katsoo purkin etiketistä, niin ei nuo pillerit mitään mietoja ole. Vitamiinien rajukin yliannostus ei ole terveellistä.


    • Anonyymi

      Alkoholi kuluttaa magnesiumit kehosta ja korjautuvat nopeasti vahvalla magnesiumkuurilla.

    • Anonyymi

      Mulla kramppaa varpaat mutta vain vasemmassa jalassa.
      Aiemmin oon kärsinyt jalkojen, pohkeet ja takareidet, krampeista.

      Mulla kyllä Magnesium auttaa aika hyvin.
      Olen huomannut että etenkin keväisin kun lahkeen pituus lyhenee ilmojen lämmetessä, eli laitan caprit tai shortsit niin silloin alkaa useammin krampata, eli ilmeisesti veto aiheuttaa myös kramppeja.
      Myös rasitus aiheuttaa ajoittain.

      Vuosia sitten käytin neuroleptiä nimeltä Zyprexa, silloin kärsin krampeista lähes joka yö, joskus päivälläkin. Krampit vähenivät selkeästi lopetettuani lääkkeen käytön.

    • Anonyymi

      Itselläni samoja oireita, mutta pistän ne nykyisin vanhenemisen piikkiin (ikää yli 60 v).
      Minulla lihakset kouristelevat myös jaloissa ja milloin missäkin.

      Jos oireesi jatkuvat, mene neurologin vastaanotolle. Hän on oikea henkilö selvittelemään tilannettasi.

    • Anonyymi

      Merisuola kide sulamaan kielelle auttaa kramppeihin.

    • Anonyymi

      Auttanut minun jalkakramppeihin .

    • Anonyymi

      IPadin tuntikausia kestävä piteleminen aiheutta kramppeja sormiin.

      • Uskon tähän kyllä.


    • Anonyymi

      Minulla on samanlainen sormikouristeluongelma eikä ole vielä selvinnyt mikä ne aiheuttaa. Kurjalta kyllä tuntuu.

    • Anonyymi

      Minulla on ihan samanlaisia kouristuksia sormistani eikä tietoa mistä tulevat.
      Epäilin Ventolinia, minkä jätin nyt pois.
      Toisaalta kerran kouristeli kun en vielä Ventolinia käyttänyt.

    • Olen miettinyt kun mulla sama ongelma, että voisko tosiaan tulla siitä, kun näpsyttelee näitä domelaitteita - joskus pitkiäkin aikoja

    • Anonyymi

      Napsusormi

    • Anonyymi

      Olen alaraajakouristuksiin ottanut kielelle tavallista ruokasuolaa. Ei ole kulunut minuuttiakaan kun on ohi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe