sähköauto/leikkiauto

Anonyymi

sähköautelit,siis autot on leikkiautoja, ja todellakin väliaikainen ilmiö, ihan huvittaa kattoo tolapassa roikkuvaa "autoa" ja näitä pitäs vielä tukea. paljonkahan enempi luonnonvaroja tommosen kottelon teko vaatii kuin tavallisen bensa-auton, ja jos ajelee vanhemmalla niinkuin minä, kulut on minimaaliset uusiin sähkökottelohin verrattuna,, järkee päähän! venäjällä tuskin oon yhtään sähköautoo, ja hyvä niin...

13

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      miten ne sähköautot ladataan niinkun työpäivän aikana? meillä on yli 150 työntekijää ja puolet ainakin ajaa omallaan töihin matkojen takia. jos kaikki hankkivat sähköauton niin minne ne laitetaan latautumaan?tai perheen kaikki autot tolpassa yön aikana?häh. pakkasilla voi olla aika lyhytikäinen akkujärjestelmä. aurinkokennoauto sitten vaan paitsi että talvella voi jättää tielle. tuulivoima-autoa saadaan odottaa.

    • Anonyymi

      Lisäksi se sähkö pitää tehdä jossakin. Kun viherpipertäjät eivät tykkää ydinvoimasta ja hullunmyllyt ovat lähinnä maisemanpilaajia eikä aurinkopaneeleista ole mitään iloa. Niin sähköautot lisäävät reippaasti hiilivoiman tarvetta. Mikä taas pilaa ilmastoa.

    • Anonyymi

      Sähköauto on mukava ajettava tosin akkujen painosta johtuen raskas ja hakala käyttää jatkuvien latausten johdosta. Raskas paino kuluttaa paljon sähköenergiaa ja renkaita. Siksi sähköauto kaupungissa pilaa ilmaa enemmän kuin polttomoottoriauto. Myös sähköauton materiaalien hankkimiseen ja valmistamiseen kuluu paljon fossiilista energiaa. Niidenkin hankkimista tuetaan verovaroin ja hyöty siirtyy suurkapitalismille.

    • Anonyymi

      nyky sähköautoa mainostetaan aivan kuin innovaationa vaikka 1900v luvun alussa sähköautolla ajettiin parhaillaa 100km lataamatta akkua,

    • Anonyymi

      Sähköauto menee romuksi aiemmin kuin polttis. Akkujen kesto on reilu 10 vuotta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Minulla esim. on auto joka on varmasti ympäristöystävällinen koska se käy pääsääntöisesti verolla. En tiedä mihin Suomi on menossa mutta ei hyvältä näytä. Jos tyhjäntoimittajille aletaan maksamaan enemmän kuin työntekijöille yhteiskunta on pulassa.

    • Anonyymi

      Olen autoliiton täysi jäsen, sieltä pukkaa aika raadollista totuutta sähköautojen hyytymisestä jo pienelläkin pakkasella, siitä vaan kaikille sitä ilmaston pelastusta kun itse on jossakin penkkaassa odottelemas pelastusta.

    • Anonyymi

      itsellä bensa auto, VM 2003, ikinä ei ole hyytynyt tai jäänyt tien päälle, akku vaihdetaan 4-5 vuoden välein ja hintaa noin 64 egee. Sähköauton akku halvimmillaan noin 500egee, siinä vertailuu.

    • Anonyymi

      Sähköautoja hybridiautoja itse asiassa tuetaan voimakkaasti, kun katsoo autoveroa verrattuna bensa tai dieselautoon. Kalliimmassa autossa verohyöty voi olla viisinumeroinen summa ja kukapa ei sellaista verohyötyä halua tälläisessä korkeiden verojen maassa. Tietysti auto on usein kalliimpi.

      Sähköllä ajaminen on halvempaa kuin bensalla ja siihen hintaan voi itse vaikuttaa kilpailuttamalla sähköyhtiöitä. https://autobild.fi/artikkeli/haaveissa-sahkoauto-tietopaketti-sita-harkitsevalle-6.182.23003.47b49b9ba7. Tuon mukaan sadalle kilometrille tulee hintaa 3,6 euroa. Jos bensaauto kuluttaa 6 litraa satasella ja bensan hinta 1,5 euroa litra niin kustannus on 9 euroa eli 2,5 kertaa suurempi kuin mitä sähköautolija maksaa. Latausasema tietysti maksaa kotiin asennettuna, mutta sen kustannus on katettu melko lyhyessä ajassa.

      Lisäksi sähköautot ovat yhtä luotettavia kuin muutkin autot https://www.apu.fi/artikkelit/sahkoauto-yhta-luotettava-kuin-muut-talvikeleillakin-vertailu. Eikä ole pelkoa että sähköauton akku hyytyy talvella, koska järeästä ajoakusta riittää esimerkiksi hybridin laitteille tilanteessa kuin tilanteessa.

    • Anonyymi

      Ilmastonmuutosta, mutta mihin päin?
      Tiedetään kyllä että fossilisten polttoaineiden teko ja kuljetus saastuttaa enemmän kuin sähkönteko,kuten tältä videolta näemme:

      https://youtu.be/-wGO241g52U

      Kaikkia kehoitetaan hankkimaan sähköauto ja nyt jopa muuttamaan kerros -ja rivitaloihin säästääksemme 30% lämmityskuluissa lisää jo pelkästään siten.

      Mutta,mutta tämä talvi on tuonut ympäri maapallon todeksi että maapallo ei olekaan niin lämmin kuin on luultu ja CO2 ei lämmitäkään ilmastoa niin kasvihuonemaisesti mitä kerrottu.

      Onko nyt niin jos yks kaks maailman CO2 pitoisuus romahtaisikin puoleen ,viilenisikö ilma myös puolella lisää eli ajautuisimmeko nyt jääkauteen ja jääplaneettaan? Auringon lämmitysvaikutus on pienentynyt joten olisi ehkä hyvä säilyttää nykyinen CO2 taso tai hieman sitä jopa lisätä ja sitten kun auringon lämmitysvoima taas palaa ehkä vuosien kuluttua ja jos laskelmat siitä pitää paikkaansa sen polttoaineen riittävyydestä, ottaa sitten käyttöön vasta kaikki hiilidioksidi vähennykset? Minusta noin kuuluisi nykyisin menetellä. Jokaisella voisi olla molemmat hankittuna sekä CO2ta saastuttava fossiilinen teknologia että vähemmän saastuttava sähköteknologia.

      Luotettavat laskelmat näistä kummastakin energiamuodon käytöstä auringon lämmitysteho mukaan luettuna puuttuu julkisesta keskustelusta ja siten kaikki luvut vain arvailuja ja väärin ,ilmastopaneelien planeetan lämmönnousukaaviot mukaan lukien jotka voi todellakin olla täysin väärässä.
      Ehkäpä juurikin päinvastoin kuin laskettu eli planeetasta tulee nyt jääpallo jos CO2 taso olisikin puolet tai enemmänkin pienempi ulkosalla ,vähän yli 400 ppm/ m3sta.

      Liikaa on vieläkin numeroita peljästään arvailujen varassa vaikka nyt tarvittaisiin täyttä fakta tietoa ja ymmärrystä joka kohtaan ennen kuin mitään aletaan tekemään maailmanlaajuisesti.

    • Anonyymi

      Suosittelen katsottavaksi Teemalta: " Likaista vihreää energiaa". Länsimaat puhdistavat ilmaansa kehitysmaiden kustannuksella. Louhitaan harvinaisia metalleja surkeissa olosuhteissa sähköautojen materiaaleiksi, saastuttaen näiden valtioiden ympäristöä. Politiikot eivät ymmärrä näitä maailmanlaajuisia vaikutuksia. Oma napa on se tärkein taas kerran. Sanonta; "Mikä ei ole silmissä, ei ole mielessä" pitää tässäkin asiassa paikkansa. Globaalisti sähköautot eivät todellakaan ole mikään ratkaisu.

      • Anonyymi

        Nauhoitin tuon ohjelman sillä varmaan Sanna Marin poistattaa sen huomenna heti kanavalta ja vaatii salattavaksi sen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe