Puhelin ja tietokone

Anonyymi

Puhelin sanoo työsopimuksensa irti ja uusi pitäisi hankkia. Älypuhelinhan se tarvitsisi olla, että nykyään pääsee edes Kelan sivuille kirjautumaan. Tai sitten tarvisi olla tietokone, kun aina ei ole sitä kirjastoakaan lähellä. Kumpaankaan hankintaan ei perustoimeentulotukea saa ja epäilen ettei täydentävääkään toimeentulotukea kunta myönnä tietoliikenne hankintoihin. Satasella jo saisi jonkunlaisen puhelimen mutta iso raha sekin on toimeentulotuella kitkuttelevalle. Pakko se on joku puhelin hankkia kun noita puhelinkoppejakaan ei enään ole.

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole älyä päässä eikä telefoonissa.
      Tietokone kyllä on että saa hoidettua pankkiasiat.

    • Anonyymi

      Jo vuonna 2014 oli huomioitu n. 90 euroa kuukaudessa tietokone ja puhelin kuluihin.
      Tämän päivän summista en tiedä, kun en saa toimeentulotukea.

    • Anonyymi

      Missä ihmeessä on huomioitu tuollaiset summat. Tosin toimeentulotuen perusosaan kuuluu kaikki mahdollinen maan ja taivaan väliltä.

    • Anonyymi

      Kumma miten Suomi24:lle kirjoittaminen onnistuu niiltäkin, joilla ei älypuhelinta tai tietokonetta käytössä.

    • Anonyymi

      Aloittajahan kertoi, että pitää hankkia uusi, kun vanha on hajoamispisteessä. Olen samaa mieltä, että iso satsaus on hankkia uusi. Kunnollinen maksaa 150 - 250 euroa. Itsellä sama homma edessä, ikävä kyllä.

    • Anonyymi

      Sanokaa viisaammat,mitä menetän,jos luovun älypuhelimesta ja jään vain tietokoneen varaan?No,puhelin näyttää jos on tullut sähköpostia,mutta löydän ne postit kyllä kun avaan tietokoneen ,ei niillä niin kiirettä ole.. Musiikkivideot näen koneelta.Onko puhelin tarpeen jos en pelaa pelaa pelejäkään? Koneessa on skype,ja vanhalla Nokian mummopuhelimella voin soitella puheluita myös.

      • Anonyymi

        Tuskin siinä mitään olennaista menettää. Ehkä kameran jatkuvaan läsnäoloon tottunut voi jäädä älykännyä kaipaamaan.

        Pitkäaikatyötön


      • Anonyymi

        En ole koskaan älypuhelinta tarvinnut kun on tietokone kotona. Älypuhelin on ihan turha vehje ja luksus hemmottelu asia eikä mikään tarpeellinen juttu.


    • Anonyymi

      No, et menetä välttämättä mitään vaikka ei älypuhelinta olekaan, jos pankki ym. kirjautumiset onnistuu muuten.

      • Anonyymi

        Joo kiitos vastauksesta,noin se tosiaan on, pelkällä tietokoneella ja vanhalla Nokialaisella pärjää hyvin , mutta kun olen jo alkanut tottumaan tuohon älypuhelimeen,pitäis nyt heti siitä luopua ennenkuin jää lopullisesti koukkuun.Kuitenkin siinä kaikki sama mikä on koneessa,kulkee mukana taskussa.hm...


    • Anonyymi

      Kannattaa hieman katsella erilaisia tarjouksia, monasti saa muutamalla eurolla tai peräti eurolla älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen. Joskus jopa ihan ilmaiseksi, meillä parikin tablettia saatu jostain kampanjoista ilmaiseksi, toista vielä jouduttiin takuuseen korjauttamaankin, sekään ei maksanut mitään, postimaksutkin hoiti maahantuoja!
      Me hankittiin lapsille yhdestä valtion virastosta eurolla vähän käyteytyt älypuhelimet, kun ko. virasto päivitti kalustoaan. Ostettiin sieltä myös toimistokalusteita tosi edullisesti, ihan hyvät tuolit kestävät ja siistit.
      Kaveri osti auton säätämiseen 20€:lla hyvän läppärin, niin ei tarvitse mitään kotikonetta käyttää niihin säätöihin.
      Ei nämä köyhälle mikään ongelma ole ja jos vielä toimeentuloasiakas, niin silloin näihin saa rahan sieltä. Me ansiotöissä olevat joudutaan aina keksimään nämä edulliset ratkaisut, kun omilla rahoilla maksellaan kaikki.

    • Anonyymi

      Saahan noita läppäreitä ilmaiseksi jos kehtaa kysyä.Minä sain 3 kappaletta proidin muksuilta kun tarvitsevat uudemmat koulun käyntiä varten lukiossa joten vanha oliis mennyt roskiin sillä ei proidi ikinä kirpparille vie vaan sekajätteeseen. Puhelimen saa hyvänkin esim Elisalta 6€/kk maksulla mutta tietenkin jos sössinyt luottotietonsa joka on omaa syytä 99% tapauksista joutuu tietenkin käteisellä hankkimaan.Jättää 6kk kaljat ostamatta niin on uusi puhelin. Ja jos tupakatkin pois niin silloin saa jo 3kk säästettyä puhelimen.Kaikki on valinnoista kiinni.

    • Anonyymi

      Minulla ihan näppäinpuhelin, 8v. vanha Samsung ja hyvin tulee hoidettua asiat. Kotikoneella hoidan maksut ja varmistustekstiviestit tulee tuohon vanhaan kännykkään.
      Tabletilla hoitelen joskus pankkiasioita, mutta on hieman hankala käyttää, minulla parempi ihan kunnon tietokone ja näppäimistö.
      Nykyään puhelimia saa tosi halvalla, ei niistä paljoa tarvitse maksaa. Kaikkea on nykyään maailmassa liikaa. Lapset tarvii lukioon tietynlaiset kannettavat tietokoneet, niitäkin löytyy halvalla esittelykoneina.

    • Anonyymi

      Sinun pitää tilata sanomalehti ja sen avulla hoitaa asiat ja etsiä esim. työilmoituksia.
      Eikös se ole edelleen jätetty kirjattuna erikseen toimeentulotukseen menoksi jota tarvitsee ja sillä pitäisi pärjätä jos nettilaitteisiin ei ole varaa?

    • Anonyymi

      Joskus "ennen vanhaan" hyväksyttiin toimeentulotuesta sanomalehden lasku. Ei sitä enään ole hyväksytty vuosikausiin. Nykyään perusosaan kuuluu melkein kaikki mahdollinen. Turha hakea puhelimeen tai tietokoneeseen toimeentulotukea, ei tipu.

      • Anonyymi

        Kyllä nykyään Kela ja sossu maksaa ihan kaiken, jos osaa vaan pistää ne maksamaan. Kaverini ihan perus perus kantasuomalainen repsu nahkakalju valitti, että mamut ja pakolaiset saa kaiken ja hän ei mitään. Pisti hieman v#tuttamaan tän kaveri mölinät, että pistin hänelle apua tukien hakemiseen ja nyt Kela ja sossu maksaa kaverille ihan kaiken, on älypuhelinta ja tietokonetta. Tosin pölynimuria eivät suostuneet hankkimaan, kun kaveri tapansa mukaan möhli sen, kun meni sanomaan, että hänellä on jo pölynimuri. Jos ei olisi sanonut, niin uuden pölkkärinkin olisi saannut! Siis kaikki mahdollinen maksetaan, vuokraennakot, muutot, vuokrat, sähkölaskut, vakuutusmaksut ym. ym. Kaverilla on omaisuuttakin, kuten kesämökki.


    • Anonyymi

      Itse ainakin tottunut älykännyyn ku hiton helppo hoitaa pankkiasiat sillä. Älykänny nyt 1vuoden vanha ja läppäri 9vuotta ni kaip kohta uus täytyy hommata.

    • Anonyymi

      Juupa, juu Kela ja sossu maksaa kaiken, tietokoneista lypsykoneisiin. Uskokoon ken tahtoo. Minä en ainakaan. Moisia kirjoittelee joku joka ei ole tukia koskaan hakenutkaan.

      • Anonyymi

        Kuules nyt, et taida sinäkään osata hakea kaikkia tukia, kuten ei tuo minun kaverikaan osannut hakea. Hänellä oli vain jotain repsu kavereiden mutu-juttuja, että vain mamut ja pakolaiset saa kaiken. Minua alkoi ottamaan niin luonnolle, että pistin kaverille apua tukien hakemiseen. Minä en niitä tukia kaverille hakenut, vaan pistin ammattilaiset asialle, siis sellaiset henkilöt, jotka ovat päivittäin työnsä puolesta asioimassa Kelan ja sossun kanssa. Kyllä Kela ja sossu maksaa, kun tehdään kunnolliset hakemukset!
        Minä kyllä haen omat tukeni, mitä minulle on tarjolla!


    • Anonyymi

      Nyt olen huomannut älypuhelimen ja tietokoneen ratkaisevan eron .Älypuhelimessa kirjoittaminen,esim salasanat jne,on vaikeaa,koska näppäimet , (kirjaimet ) on niin lähekkäin että ei niihin sormella tökkimällä osu,vaan pitää poistaa väärin näppäilty kirjain ja alkaa taas alusta, sukkapuikollako pitäisi tökkiä että osuu ?Entä jos on huono näkökyky? Tarpeeksi monta kertaa kun näppäilee väärin,niin sulkevat koko systeemin.Tietokoneen näppäimistö on selkeä ja kirjaimiin osuu paksusormisempikin.Tämän vuoksi en luovu tietokoneestani, ja pidän älypuhelinta lähinnä lasten leluna.

    • Anonyymi

      Luovuin juuri tietokoneesta, kun se Windows 7 tuli vanhaksi.Hyvin hoituu pankki- ym asiat puhelimella, kun on onneks jälkeläisiä, jotka auttoivat alkukankeuksissa. Jäipähän tietsikan kuukausimaksu pois turhana kuluna.

    • Anonyymi

      Tietokoneitakin saa halvalla, kun ostaa käytettynä. Muutama vuosi sitten ostin 50 eurolla vanhemmilleni käytetyn Windows 7-PC:n, joka toimi hyvin pari vuotta. Sitten Microsoftin tuki loppui Seiskalle loppui, joten tietoturvan varmistamiseksi asensin siihen ilmaisen, kevyen Linux-jakelun. Ja taas toimii.

      Tori.fi:stä saa vanhoja keskusyksiköitä kympillä ilman kiintolevyä, jonka taas saa vitosella. Sitten vielä yksi vitonen näyttöön, niin kone on kasassa 20 eurolla. Kolikolla voi ostaa näppäimistön ja toisella hiiren. Postituskulut tulee toki tuohon päälle.

      Pitkäaikatyötön

    • Anonyymi

      Gigantti tai Power.Uusi tietokone noin 200€ halvimmat.

      • Anonyymi

        DNA-kauppa älypuhelin Huawei 795€.


    • Anonyymi

      Ittellä nykyinen läppäri 9v vanha ja samsung älykänny ni kummassaki hankinnassa siskon poika auttanu. Ittellä mitään säästöön jää mutta osamaksut hoidan.

    • Anonyymi

      5 vuotta vanha läppäri vetelee viimeisiään ja puhelin sama juttu. Eipä olisi oikein varaa uusia hankkia kun toimeentulotuella kituuttaa. Täytyy yrittää pärjätä näillä niin kauan kun suinkin mahdollista.

      • Anonyymi

        Älykännyä olin vastaan mutta nyt hitto ku tottunu huh huh . älykännyn varassa voisin kylläkin elää etten kyylää työkyveläkeläisenä läppäriä.Nykyään saa älykännyn 100eur.Joko tai puhelin vaiko läppäri ni 100eur älykänny.


    • Anonyymi

      Neuvokaa viisaammat . Miten olette ratkaisseet turvallisuusongelmat älykännynne kanssa ? Onko teillä maksettuna siihen jokin antivirus systeemi ? Uskallatteko hoitaa pankkiasioitanne älykännyllä ? Mikä olisi hyvä suoja älykännylle ? Eikö se kuitenkin ole turvattomampi peli kuin tietokone jossa on antivirus-suoja asennettuna ?

      • Anonyymi

        Halpa älykännykkä on turvaton vaikka mitä sille tekisi. Moni ei tällaista tajua kun älypuhelimet on sellaista helppo painaa vain nappia toimintaa.
        Siksi käytänkin tietokonetta, koska saa halvemmalla turvallisemman ja helpomman käyttää. Ei kaikissa koneissakaan alkujaan hyvää anti-virussuojaa tai palomuuria alkujaan ole, jos ei osaa vähintään päivittää. Mutta kyllä se mikä mukana tulee riittää turvallisesti pankkiasioihin, jos ei minnekään p*rnosivuille eksy samalla koneella ilman parempaa suojaa.


    • Anonyymi

      Mikä ero halvan tai kalliimman älykännyn turvallisuudessa nyt mukamas on. Kattoo millä sivuilla käy älykännyllä. Ihme uskomuksia teillä.

    • Anonyymi

      Ei mitään eroa. Kaikki laitteet jotka ovat yhdistettynä nettiin voidaan hakkeroida eli kaapata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe