Ruisleipä aiheuttaa suolistosyöpää?

Anonyymi

Kutka meistä vielä muistavat Kuopion Yliopiston tekemän tutkimuksen 80-luvun lopulla, jossa todettiin ruispohjaisten leipien ym. aiheuttavan suolistosyöpää? Molemmat iltapäivälehdet julkaisivat sen etusivun juttuna aamupainoksessaan, mutta iltapäiväpainoksessa sitä ei enää ollut, eikä ikinä ole mistään enää löytynyt.

Jos kellä löytyy lisätietoa, olisi hyvä saada sitä framille. Monet nykyravintotietäjät tuomitsevat viljatuotteet, mutta aiempaakin osaamista asiassa on Suomessa. Halutaanko sitä meille kertoa, on taas toinen tarina.

Siis, kansanterveys nousuun, puska kortistoon, jne.

9

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo, näin sen. mut sittes se hävis, kun oommes ruiskukansaa.

      Vehnäpulla 69 v

    • Anonyymi

      Kaikkihan syöpää aiheuttaa.
      Kauan sitten oli väittämä että porkkanakin aiheuttaisi syöpää.

      Kelle se sitten tulee, kelle ei ja mistä tulee.
      En uskois ainakaan itse ihan kaikkea.

      • Anonyymi

        Toinen asia on sitten prosenttiosuudet, joilla ihmisiä johdetaan harhaan. Sanotaan vaikka, että joku elämäntapa lisää jotain tiettyä syöpää 20 %. Se ei tarkoita, että joka viides kyseistä elämäntapaa harrastavista sairastuisi ko. syöpään. Nimittäin pitää samalla huomoioida, miten yleinen kyseinen syöpä muuten on. Saattaa olla, että erot ovat hyvin pieniä eri ihmisryhmien välillä.

        Kaiken järjen mukaan vaikkapa urheilijoiden ei pitäisi sairastua syöpään, koska he elävät terveellisesti. Silti myös nuoria urheilijoita sairastuu ja kuolee syöpään. Eli loppujen lopuksi omat vaikutusmahdollisuudet sairastumiseen ovat kohtuullisen pienet. Kannattaa elää kohtuullisen hyvin, mutta fanaattisuudesta ei ole mitään hyötyä. Elämä on mukavampaa, jos siitä voi nauttia, eikä tarvitse koko ajan pelätä. Nimittäin elämä on aina arvaamaton. Ainoastaan olemassa oleva hetki on se, mitä me todella eletään. Mitä vaan voi tapahtua heti kohta. Kymmeniksi vuosiksi voi tehdä tavoitteita elämälleen, ja tavoitteita kannattaakin olla, mutta silti valitun reitin toteutumista ei voi taata. Ennakoimattomia muuttujia on liikaa.


    • Anonyymi

      Katarrin kehittyminen ottaa aikansa, mutta kalanruodosta nielussa lähtee henki.

    • Anonyymi

      Itselläni suolisto ei kestä ruisleipää kuin pienen määrän ja monet täysjyvä yms. on kanssa hankalat vatsalle. Kun on niin vaikea sulattaa, eikä suolistoni siihen totu.
      Ei minulla syöpää ole, mutta suolisto on yksilöllinen ja on muitakin suolistosairauksia, jotka vaikuttaa mitä voi syödä. Nykyään teen leivän itse kun tiedän mitä viljoja voin käyttää ja voin laittaa vähemmän suolaa mitä kaupan leivissä on.

      Kuten täällä sanottiin, että kaikesta voi sen syövän saada, mutta muissa asioissa kannattaa kuunnella omaa masuaan, että mikä saattaa sopia ja mikä ei.

    • Anonyymi

      Oman masun kuuntelu on se paras keino jolla selviää mitä kaikkea pystyy syömään, mitä suolisto kestää jne.

      Toinen ihminen ei voi neuvoa toista että syö sitä ja vältä tätä, juuri sen takia koska suolistot ovat niin yksilöllisiä.

      Eli ainoastaan kokeilemalla selviää.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Itse ainakin olen kyllästetty jo varsin nuorena ruokiin kohdistetusta pelottelusta. Yksi sun toinenkin elintarvike on määritelty äärimmäisen vaaralliseksi elämäni aikana. Ja sitten myöhemmin se onkin joko terveellinen tai jotain siltä ja väliltä. Et sitten satu muistamaan, että myös kananmunilla (kolesteroli), maksalla (A-vitamiini) ym. on peloteltu? Jotain haitallista oli perunalastuissakin, mutta sitä eivät nykyiset lihavat nuoret enää muista.

      Aikanaan kasvissyöntiä vastustettiin väittämällä, että kasvisruuasta saa enemmän ympäristömyrkkyjä. Eli sian tai lehmän läpi kulkeneessa ravinnossa ei näitä samoja aineita olisi, ja kiloon lihaa sentään tarvitaan enemmän kasviksia, kuin mitä kasvissyöjä tarvitsee omaksi hyväkseen. Samoin peloteltiin proteiinin puutteella. Ja nykyään syödään kasvisproteiineja.

      Hyödytöntä etsiä vanhoja tutkimuksia, koska tiede ja tieto muuttuu koko ajan. Uutta rakennetaan vanhan päälle. Joskus joku vanha kyseenalaistamaton "tieto" jää elämään, kun asiaa ei myöhemmin uudestaan tutkita. Näitäkin "totuuksia" huomaa, kun pitää korvansa ja silmänsä auki. Löydät varmasti vanhat tutkimukset vielä Kuopion yliopiston kirjastosta, mutta et hyödy niistä mitään.

      • Anonyymi

        Syödään sitä, mikä maistuu eikä ajatella sen enempää. Näin minun mielestäni tulee toimia!

        Ravintotieteilijät ovat mielestäni vain pellejä suuren bisneksen alttarilla. Sitä kerrotaan totuutena, mistä eniten maksetaan. Ja, muusta ei kerrota, kuten esim. haitoista jne...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe