Keskusta luopui pääministeriydestä, sama odottaa nytkin olevaa

Anneli Jäätteenmäen (kesk) pääministerierosta on kulunut jo yli 17 vuotta, mutta jälleen on ajankohtaista muistella Jäätteenmäen Irak-gateen liittyvää lausahdusta, joka on sittemmin kirjattu liemeen joutuneiden pääministerien fraasisanakirjaan:

– Puhun niin totta kuin osaan.
Nyt pääministeri Sanna Marin (sd) on jäätteenmäkiläisessä tilanteessa. Kyse on kasvomaskeista, joiden ympärillä hallitus virkamiehineen on seilaillut koko korona-ajan kuin peräsimensä menettänyt purjelaiva aavalla koronamerellä myrskyn kourissa: välillä keula näyttää lounaaseen, välillä koilliseen, ja meno on sellaista, että hätäisimmille on tullut jo Tiina Jylhää ja Onni Sarmastetta ikävä.

Torstain kyselytunnilla Marin tuli tunnustaneeksi, että keväällä hallitus, hän itse ja sosiaali- ja terveysministeriön ministeri virkamiehineen puhuivat pötyä kasvomaskien suhteen. Maskisuositusta ei annettu, koska niitä ei ollut. Hupaisasti tilanne on muuttunut muutamassa kuukaudessa.

73

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      hahhahahahahahpolitiikkamoktar perrskeikkaa

    • Anonyymi

      Perskokkareet vaan levittävät valhetta, vaikka se on valheeksi todistettu. Ylen faktantarkistus kävi asiat läpi eduskunnan pöytäkirjoista. Entinen puhemies Matti Vanhanen myös kertoi molempien perustelujen olleen esillä jo keväällä. Sanna puhui täysin totta. Perskokkare valehtelee.

      • Anonyymi

        Taitaa Sannalle tulla vielä lähtö ? Prideläisenä ei edustakaan kansaa.


      • Setä Arkadian puolitotuudet ovat kyllä ihan viihdyttävää luettavaa. Ei muuta.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Setä Arkadian puolitotuudet ovat kyllä ihan viihdyttävää luettavaa. Ei muuta.

        Pakinoitahan ne ovatkin,


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Pakinoitahan ne ovatkin,

        Asian vierestä mutta oletko samaa mieltä että Marin provosoituu turhan helposti.
        Tämä on Kokoomuksessa selvästi huomattu.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Asian vierestä mutta oletko samaa mieltä että Marin provosoituu turhan helposti.
        Tämä on Kokoomuksessa selvästi huomattu.

        En ole samaa mieltä, mutta voi olla, että hän suhtautuu turhan tosikkomaisesti oppositiosta heitettyyn läppään.


      • Anonyymi

        Linkkihän osoittaa, että Marin puhui totta. Suomella on kautta aikojen surkein ja valehtelevin oppositio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linkkihän osoittaa, että Marin puhui totta. Suomella on kautta aikojen surkein ja valehtelevin oppositio.

        Niinhän he Valkovenäjälläkin kertoo, mys Venäjällä. Sosialusteihin ei ole uskominen.
        Samaa pajunköyttä vääntävät.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mielessäni kävi aikana kun tämä nyt pääministerinä oleva henkilö aloitti hommat että ompi pätevä. Edustavan näköinenkin on. No mutta mitäs sitten alkoi nämä selittelyt ja ylimieliset sutkautukset ja kiukkumaiset heitot, joista ristiriitainen olo mielikuvaani.
      Tämän lisäksi vielä nyt tämä että kun alkaa olla epävarmaa vedetäänkin ns. naisellisuus esille kaula-aukkoa isommaksi, kaiketi kohta hametta miniksi.
      Sitä vaan että naisilla on naisten keinot edetä asioissaan, juurikin noin ..............niin ja haloo vielä pääministeri tasolla.
      Vielä piti tuokin käytös nähdä.
      Ei ole haitaksi kuka henkilö johtaa, haitaksi on miten ja millä keinoilla hän tämän kaiken tekee.

      • Kai ne naiset saa käyttää naisten keinoja kuten miehetkin politiikassa ovat käyttäneet kautta aikain miesten keinoja.
        Tuo kuvahan oli erittäin tyylikäs.


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Kai ne naiset saa käyttää naisten keinoja kuten miehetkin politiikassa ovat käyttäneet kautta aikain miesten keinoja.
        Tuo kuvahan oli erittäin tyylikäs.

        Mutta manipuloitu. Kai se passaa demareille.


    • Anonyymi

      Presidentti Tarja Halonen on väärässä väittäessään elinkeinoelämän vetävän kokoomuksen vaunuja, sanoo ex-demarivaikuttaja Mikael Jungner. Nykyisin viestintätoimisto Kreabin johdossa työskentelevä Jungner on aikaisemmin toiminut niin SDP:n puoluesihteerinä kuin kansanedustajana. Hän jätti puolueen vuonna 2017.

      – Tarja Halosen mukaan elinkeinoelämä vetää Kokoomuksen vankkureita. Ei se ihan noin mene. Suomen modernin historian yritysvastaisin hallitus on saanut monet yritysedustajat hakemaan tukea oppositiolta, mutta myös Keskustasta ja RKPsta. Motiivina aito huoli Suomen tulevaisuudesta, Jungner kirjoitti lauantaina Twitterissä.

      Entisen presidentin lausunto Suomen Kuvalehdelle on herättänyt somessa keskustelua. Haastattelussa Halonen ruotii suomalaisen politiikan nykytilaa.


      Otettava huomioon se, että hallituksen vetäjä on sosialisti. Sosialistihan on aina oikeassa ja enemmistö isossakin joukossa koska vain sosialisti voi olla oikeassa hänen mielestään eikä väärässä olevia muita oteta huomioon!

      Hallituksen pitäisi astua syrjään jo pelkästään työllisyyden siirtämisestä sivuraiteelle odotuslinjalle vaikka se on tärkeintä mitä hallituksen pitäisi saada ordninkiin!

      Komucoronan voi siirtää lääketieteen asiantuntijoille eikä sen hoitamiseen tarvita koko hallitusta vaan hallituksen apumiehistä/-naisista joku voi olla tiedottajana ja kertoa mitä asiantuntijat ehdottavat. Muu hallitus voisi värkkäillä miten innostaa investointeihin, jotka loisivat uusia tuottavia työpaikkoja, koska ne ovat ne mitä meiltä paljolti puuttuu! Tuottavat työpaikat pelastavat meidät ja niiden puute vie meidät tuhoon!



      – Minusta EK:n ja kokoomuksen läheinen linkki näkyy sillä tavalla, että ne puhuvat samalla tavalla, Halonen sanoo SK:n haastattelussa.

      Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kuvailee Twitterissä Halosen lausuntoa ”yksinkertaisesti typeräksi”.

      – Mikael on oikeassa, mutta sanon vahvemmin. Halosen lausunto on yksinkertaisesti typerä. Minun vankkureitani vedän minä. Ja sama koskee muutakin eduskuntaryhmää. Ja huoli on todellinen.

      • Anonyymi

        Tarja Halonen on täysin oikeassa. Elinkeinoelämän kokoomuslaiset on valjastettu kokoomuksen vankkureiden vetäjiksi. Jussi Pesonen aloitti ja muut jatkavat. Hätä on suuri, kun hallitus on niin pätevä ja suosittu. Mikael Jungner ja Juhana Vartiainen etenivät asemiinsa SDP:n jäsenkirjalla. Kun lopulta SDP ei enää avittanut uraa, piti kääntää takkia. Molemmat ovat opportunisteja, seteliselkärankaisia ja tuulella käyviä.


      • Halonen nyt on mikä on eikä muuksi muutu.
        Kuten olen sanonut Kempeleeltä löytyy kyllä henkilö joka panisi talousasiat järjestykseen.
        Tuo on kyllä totta että koronakriisin tiedottamisen voisivat hoitaa PM ja Kiuru. Muut keskittyköön tehtäviinsä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tarja Halonen on täysin oikeassa. Elinkeinoelämän kokoomuslaiset on valjastettu kokoomuksen vankkureiden vetäjiksi. Jussi Pesonen aloitti ja muut jatkavat. Hätä on suuri, kun hallitus on niin pätevä ja suosittu. Mikael Jungner ja Juhana Vartiainen etenivät asemiinsa SDP:n jäsenkirjalla. Kun lopulta SDP ei enää avittanut uraa, piti kääntää takkia. Molemmat ovat opportunisteja, seteliselkärankaisia ja tuulella käyviä.

        Miksi ei saisi muuttaa mielipiteitään jos huomaa olleensa väärässä?
        Tottakai Kokoomus on EK:n asialla kuten SDP Ay-liikkeen asialla.


    • Anonyymi

      Valistunut lukija saattaa asettaa itselleen myös kysymyksen, missä muussa asiassa äänestäjiä on höynäytetty, koska hallitus näköjään pitää äänestäjää tollona, lapsenkaltaisena holhokkina, jolle asioita ei voi suoraan kertoa.

      Jäätteenmäki joutui jättämään aikoinaan paikkansa kärähdettyään valehtelusta eduskunnan edessä. Jäätteenmäen Irak-puheiden seurauksena tosin kukaan ei kuollut tai tullut sairaaksi, joskin kolmannen pääministerikautensa menettäneen ja puhemieheksi 2003 päätyneen Paavo Lipposen (sd) kohdalta se oli v-alkuiseen sanaan liittyen lähellä. Tosin Paavo Väyrynen (kesk?) kävi jo vuoden 1987 hallitusratkaisun päälle kysäisemässä lääkäriltä, voiko vitutukseen kuolla. Ei kaiketi voi, mutta lääketiede muuttuu, kuten hallituksen maskilinjauksistakin voi päätellä.

      Nyt pääministeri on saanut kolhun. Ehkä sitä helpottaa, että lokakuun Trendissä Marin esiintyy komeissa kuvissa Kalevala-koruissa. Joku saattaa muistaa, mikä meteli viime vaalikaudella nousi, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk) pani lämpimikseen päähänsä Terrafame-pipon. Setä A. jännittää, miten pontevasti EU-edustajaksi siirtynyt Ville Niinistö (vihr) tuomitsee nyt Marinin tuote-esittelyn…

      Yhteiskuntavastuusta ja isänmaasta on kuluneella viikolla puhuttu sen sijaan vähemmän kuin edellisviikolla. Onneksi kuitenkin presidentti Tarja Halonen, joka heti virkansa päätteeksi haki käsilaukkuunsa Sdp:n jäsenkirjan, paikkaa tilannetta tuoreessa Suomen Kuvalehdessä. Halonen sanoo asettuvansa pääministerin tueksi, ”kun puheeksi tulevat elinkeino­elämän ja hallituksen välit”.

      Halosen mukaan elinkeinoelämää pitää ”demokratian ja hyvinvointi­yhteiskunnan vuoksi vahtia”, mutta palkansaajajärjestöt saavat Haloselta synninpäästön, koska ay-liike on poliittisesti kirjavampi. Juupa juu. Kaksi kallista lakkoa, ja vaalirahaa Vapaiden valtakunnalle Kojamolla höystettynä oli ay-liikkeen panos viime vaalikaudella.

      Mainittakoon, että Tarja Halonen toimi SAK:n lakimiehenä 1970–79, mutta joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään.

    • Anonyymi

      Sääli Sanna Marinia mutta saa lähteä että saadaan uudet vaalit ja UUSI hallitusohjelma. Taitaa olla pian Marinin uskottavuus muillekin näytetty.
      Valehtelu ja tosiasioiden kieltäminen nyt vaan kuuluu politiikan luonteeseen.. ei mitään uutta auringon alla.. mutta valheella on pitkät jäljet.. ja äänestäjillä norsun muisti..

      Ennakointia ei ole nähty tämän hallituksen toiminnassa. Uusia työpaikkojakin luvattiin reteesti jo kolmen eduskuntakauden päähän, kun hetki sitten tavoitteena oli seuraavien vaalien jälkeen.

      Nyt Halonenkin heräsi yhteiskuntavastuuseen, eikö hän voisi vaatia, että ay-liikkeet pitää pistää maksamaan verot yhteiskunnan kassaan keräämistään ay-jäsenmaksuista? On se outoa, että kansalainen saa joka centistä maksaa verot, mutta aatteellinen ay-liike miljardien omaisuuden kerättyään ei maksa mitään.

    • Anonyymi

      Halosen sekaantuminen päivän politiikkaan on typerää ja värittynyttä. Hänhän ei tietenkään ole enää vastuussa mistään. Ei häntä voi pitää myöskään talousasioiden asiantuntijana. Ikävää, että hän ohjailee harhapoluille monen ihmisen ajattelua.

      Sanna Marinin on ay-aatteen sokaisema eikä neutraali toimiminen pääministerinä onnistu. Syylliset löytyvät vain yrittäjistä on kohtuuton linjaus pääministeriltä.

      Kyllä Sanna Marin kuulua erota pääministerin tehtävästä. Ei edusta kuin omia piirejään.

      • Anonyymi

        Sanna Marin on yksi Suomen pätevimmistä pääministereistä. Hänestä tulee jatkossa Suomelle hyvä presidentti. Sanna todella välittää suomalaisista. Hän on hyvä arvojohtaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanna Marin on yksi Suomen pätevimmistä pääministereistä. Hänestä tulee jatkossa Suomelle hyvä presidentti. Sanna todella välittää suomalaisista. Hän on hyvä arvojohtaja.

        Sulle, ei muille pääosin. Valitettavasti näin on Sateenkaari Sannalla, joka ei ole pääministeri ainesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulle, ei muille pääosin. Valitettavasti näin on Sateenkaari Sannalla, joka ei ole pääministeri ainesta.

        Ihmiset eivät voi tietääkseni vanhempiaan valita. Vai pystyitkö sinä valitsemaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulle, ei muille pääosin. Valitettavasti näin on Sateenkaari Sannalla, joka ei ole pääministeri ainesta.

        Kun sinulta asialliset argumentit loppuu, otat käyttöön solvaavat. Mitä se kertoo sinusta: olet täysi kusipää, heikko ja säälittävä.

        Kukahan on pääministeriainesta? Sitähän sinä et pysty argumentoimaan, mutta varmaan solvaaminen onnistuu!


    • Anonyymi

      Juuri näin, hienoa että joku saa vielä kirjoittaa totuutta ja kritiikillisesti Marinista. Hallituksen toiminta on ollut valitettavaa sekoilua ja kansan harhaanjohtamista koska kokemus ja osaaminen puuttuu. Alle 35-vuotias työkokemukseton somekasvatti johtaa Suomea kriisin keskellä. Hurjaa on myös se että Marinilla on valtion varoilla maksettu avustaja joka on hänen vaalipäällikkönsä. Avustajan aika menee selkeästi Marinin brändäämiseen ja lehdistön ruokkimiseen kädestä kauhun tasapainolla. Marinin oma vaalityö ja brändäys ei kuulunyhteiskunnalle maksettavaksi. Kulmuni erosi kahdesta koulutuksesta, miten tällainen verovarojen yksityiskäyttö sallitaan Marinille?

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Avustaja on palkattu avustaja. Hän avustaa ministeriä hänen työssään. Kulmuni tilasi koulutusta, joka olisi pitänyt kilpailuttaa. Juridisesti ero on kuin yöllä ja päivällä.


    • Anonyymi

      Kevään ja nyt syksynkin lakot näytti millaista luikuri porukkaa sosialistit on on.
      Alkoi jo 6.12.1917 itsenäisyyden vastustamisena, ja 27.1.1918 aseellisella punakapinalla. 60000 Suomalaista vainajaa..

      • Anonyymi

        Ei nyt mitään lakkoja ole ollut. Suomessa on muutenkin hyvin vähän lakkoja. Toista on esimerkiksi Ranskassa ja Italiassa. Mutta persuhan ei siitä välitä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on pieni alueellinen työriita. Turhaa puhua lakoista tässä yhteydessä.

        Lapsia nälässä, "niin pieni vain sanot".
        Aika raakaa iskeä heikompiin. Ay-johtajat saisi joutua tuollaisesta vastaamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsia nälässä, "niin pieni vain sanot".
        Aika raakaa iskeä heikompiin. Ay-johtajat saisi joutua tuollaisesta vastaamaan.

        Lapset kyllä selviävät tästä viimeisimmästä Ay-liikkeen julmuudesta, mutta salaliitto ihmisten nälkään on rikos ihmiskuntaa vastaan.

        Ei olisi ollut sydäntä kyllä itsellä laittaa lapsia nälkään, Ay-johtajan ahneuden takia.
        LAPSIA KÖYHISTÄ OLOISTA KUIN KOULURUOKA ON TÄRKEÄ HEILLE.

        SOSIALISTEILLA SYDÄMETÖNTÄ TOIMINTAA, JOTA EI SAA ANTEEKSI.


    • Anonyymi

      Kepu on hyvin fasistinen puolue joka kerää kaikkea fasistista saastaa ympärilleen. Siitä tulleet presitentitkin on olleet fasisteja.

    • Anonyymi

      Marin kuuluisi laittaa vastuuseen. Hän on pääministeri, joka vastaa kokonaisuudesta. Se on erittäin leväperäisesti hoidettu.

      • Anonyymi

        Ideologinen jahkaaminen ja väittely tuhlaa aikaa oikeiden asioiden kustannuksella.
        Kansan kannalta ikävää kun äärivasemmsitolainen päämsiteri, muutoin toisessa maassa.
        Tulee eittämättä mieleen Valkovenäjä Sannan touhuissa.


    • Hauskaa pyhää Majuri alias Iltasanomien Timo Haapala.

      • Anonyymi

        Sitä samaa!
        Olisitko valmis laittamaan lapset nälkään ? josta yllä mainintaa.
        Kun nyt kuitenkin yksityistetään toimintoja joka tulevaisuutta.
        Tälläiset epädemokraattiset järjestöt saisi siitä olla sivussa kuten Ay-liikekin, pitäisi keskittyä vain työmiesten ja naisten palkkoihin, ei politiikkaan. Vasemmistolainen Ay-liike on aikansa elänyt. Turman suu !


    • Anonyymi

      Mitä Marin kun toveri Ay johtajat piti lapsia nälässä, luulisi 'ruopasevan' kun kaikilla ei kotiolot ole niin kunnossa, siten koulu ja kerho ruoka on tärkeitä.

    • Anonyymi

      Tosimiehet laittaa myyjätytön ojennukseen.

      • Anonyymi

        Ennen miehet oli rautaa laivat puuta. Nyt miehet ovat lahoja latvasta ja laivat tehty raudasta!

        Tosi miehellä ei mikään pelaa, kiukku vaan nousee, kun nuoret naiset on teräviä ja maan johdossa. Heikolla itsetunnolla varustettu nk. tosimies sen kuin vähättelee ja alistaa. Työelämässä arvostetaan myyjiä, työllistyminenhän tässä maassa on tavoitteena nuorilla ja eteenkin se, kun opiskelevat myyjätytöt lopulta päätyyvät ministereiksi. Tosimies on nyt vain niin ämmää, niin ämmää, että paksu maha vyöryy verkkareiden päälle.

        Itseään tosimieheksi kutsuvat ovat kaljamahaisia eunukkeja, joille nainen on samassa asemassa kuin oma muija, hellan ja nyrkin välissä, jos ei se muija ole jo lähtenyt karkuun kakaroiden kanssa ja kauas.


    • Anonyymi

      Mitä sinä persupelle et ymmärrä. Iltalehdet mielellään vääristelevät ja levittävät epäselvää kuvaa tapahtumista keväältä, Muutenhan kukaan ei lukisi näitä iltalehtien kirjoituksia, joilla irriteerataan ihmiset riehumaan komenntiosastoon ja peukuttamaan. Ja tämä kaikki siksi, että tässä voidaan mainostajille kertoa "kontaktipinta"!


      Näin kertoo Ylen faktantarkastus:
      "Mitä pääministeri vastasi Kiurulle ja mitä hän sanoi keväällä?
      Pääministeri Marin sai vastausvuoron heti Kiurun puheenvuoron jälkeen.


      Tässä Marinin vastaus ja väitteet:
      – Hallitus ei ole missään vaiheessa sanonut, että maskia ei saa käyttää.
      Väite pitää paikkansa. Marin sanoi näin jo keväällä eduskunnan täysistunnossa.
      – Olemme koko ajan sanoneet, että maskia voi hyvin käyttää, mutta kun sitä käyttää, sitä tulee käyttää oikein, kuten terveysviranomaiset suosittelevat, sillä jos maskia käyttää väärin, niin siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

      Pitää ainakin osittain paikkansa. Hallitus asetti työryhmän selvittämään kankaisten maskien hyötyjä ja haittoja. Marin kertoi asiasta samaisessa vastauksessaan eduskunnan täysistunnossa viime keväänä.
      – Mutta jos me katsomme kevättä, niin mitä olisi käynyt, jos oltaisiin keväällä annettu laaja maskisuositus ilman, että maskeja oli saatavilla? Meillä oli koko, globaalissa mittakaavassa kaikissa maissa valtavia ongelmia siinä, että maskeja ei ollut. Niitä ei saatu.

      Hamstrausta ja maiden välistä kilpavarustelua todella esiintyi kriisin alkuvaiheessa. Helsingin Sanomien(siirryt toiseen palveluun) mukaan Maailman terveysjärjestö ilmaisi huolensa maskipulasta jo helmikuussa eli ennen kuin tilanne oli ryöpsähtänyt Euroopassa käsiin.

      Harmaita hiuksia aiheuttivat myös kotimaisen Huoltovarmuuskeskuksen surullisenkuuluisat maskikaupat, joista aloitettiin lopulta rikostutkintakin.
      – Koko kevät tehtiin töitä sen eteen, että myös kotimaista tuotantoa saadaan käynnistettyä.

      Täysin kotimaisten kasvomaskien tuotannosta on uutisoitu pitkin kevättä. Loppukeväästä mukaan lähtivät myös vähittäiskaupan suuret nimet: Kesko ja S-ryhmä. Ne kertoivat tuovansa kotoperäiset maskit kauppoihinsa".

      Onhan se mukava vanhan persupölhön, kuten TommiTurmiolasta kirjoitella ihan mitä sattuu, kun tuo luetun ymmärtämisen vääristely on verissä.

      EIKÄ MARIN OLE SANOMUT MISSÄÄN VAIHEESSA PUHUVANSA NIIN TOTTA KUIN OSAA, eihän hän niin tyhmä ole kuin Jäätteenmäki, Jäätteenmäen olemus kuvasi juuri sitä valheellisuutta mitä hän oli kaikkineen.

    • Anonyymi

      Sannalla Lukasenka tyyli, valehtelee. Miks sosialistit johtajiaan puolustelee. Vaika kuin ollaan metsässä, Halonenkin valehteli että on kokokansan presidentti, kts nytkin toimintaansa.

      • Anonyymi

        Kautta aikojen rehellinen demari on ollut satuolento, joten ei ihme, että Halonen ja Marin valehtelevat työkseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kautta aikojen rehellinen demari on ollut satuolento, joten ei ihme, että Halonen ja Marin valehtelevat työkseen.

        Kyllä nyt valehtelevat persut ja kokoomus. Heidän politiikkansa perustuu ihmisen alhaisimpien tunteiden ja piirteiden manipulointiin.


    • Anonyymi

      1918 kun punaiset hävisi sdp johdolla aseellisen punakapinansa sai sdp johto mukaansa paettuaaan venäjlle suomaliasia jotka uskoi valeitaan. Osa olisi halunnut palata heidät tapettiin sosialisti aatteen pettäjinä. Stalin vielä 30.luvula tapatti näitä 30000, siinä meni mm 1917-1918 sdp puheenjohtajakin, joka Manner oli jo aiemmin vangittu.

      • Anonyymi

        Kas kun et ottanut puheeksi Pähkinäsaaren rauhaa ja sitä edeltävää sotaa.

        Olet niin katkera, kun ei ole mitään mahdollisuutta edes Maski-Mykkäsellä kaataa hallitusta.
        Kyllä nyt pistää naurattamaan, että kehtaako KD ja persut osallistua tähän maskiöyhötykseen, jossa näperrellään nyt lillukan varsista. Ihan oikeasti, onko nyt niin, että isoilla miehillä ei ole siellä hiekkalaatikolla mitään oikeaa tekemistä.


    • Tässä asiassa oppositio on se, joka puhuu niin totta kuin osaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Kummallisinta tässä on vielä se, että jopa media kiekuu tätä samaa potaskaa.

      Jo keväällä oli varma tieto siitä, ettei maski suojaa tartunnalta ja myös se tieto oli olemassa, ettei maskeja ole.

      Nyt sitten pikku hiljaa ovat asiantuntijat alkaneet myöntää, että suojasta saattaa olla hyötyä, vaikka mitään varmuutta asiasta ei ole, eikä tilanne siinä suhteessa ole muuttunut.

      Tosin joku asiantuntija ehti väittää, että maski suojaa muita, mutta ei maskin käyttäjää itseään. Tästä mainittiin oikein valtakunnan iltauutisissa. Uutisissa on myös esitetty karttoja siitä, missä maissa maskeja on otettu käyttöön ja missä ei. Niiden mukaan Pohjoismaat ovat olleet eri linjoilla itäisten valtioiden kanssa.

      Kun nyt asiantuntijatkin pyörivät kuin puolukka pullossa, niin ei voi edellyttää, että päätöksentekijäkään olisi asiantuntijaa paremmin perillä siitä, miten taudilta parhaiten suojauduttaisiin.

      Näistä syistä opposition ja joidenkin toimittajien mölinä on lähinnä kapinaan rinnastettava ilmiö. Joku voisi puhua jo maalittamisesta, vihapuheesta ja pahan asian lietsomisesta.

      Olisiko nyt valtakunnan syyttäjän aika iskeä jälleen? Jos kerran jumalan voi panna syytteeseen, niin kaipa jumalan epätäydelliset porvarilliset kuvajaiset niin ikään.

      • Anonyymi

        Mistä sinäkin sen tiedät. Melkoinen satuilija olet. Ei näistä ole tietoa.
        Mutta edes yrittää mikä parasta on.


    • Anonyymi

      Antikliimaksi tulut sosialisti pääministeri joka edustaa vasenta laitaa. Ei osanut eläytyä koko maata hallinoivaksi pääministeriksi, vaan menee äärivasemmisto aateensa edellä.

      • Anonyymi

        Ei kannata tänne tulla enää persuraukka selittämään mitään muille, kun itse et politiikasta ymmärrä mitään!

        https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2020/10/10/maskipopulismin-takana/

        Kerrotko trollipersu, mitä tämä lause tarkoittaa selkosuomeksi:
        "Antikliimaksi tulut sosialisti pääministeri joka edustaa vasenta laitaa. Ei osanut eläytyä koko maata hallinoivaksi pääministeriksi, vaan menee äärivasemmisto aateensa edellä".
        - kirjoituksen perusteella ainakin peruskoulu on kesken, yhdyssanatkaan ei luonnistu, eikä ihan lauseen rakennekaan. Sanoja taivutetaan...


    • Anonyymi

      1918 sisällissota vielä käsittelemättä mm Stalin tuli marraskuussa 1917 SDP puoluekokoukseen yllyttämään aseelliseen kapinaan, luvaten aseita. jne..

    • Anonyymi

      Saataisiin keskustasta eronut persut hallitukseen, saataisiin enemmistöhallitus. Vähemmistö punavihreitten paikka olisi oppositiossa. Nähty selvästi ettei pääministeri osaa koko maan asioihin, ideologinsa edellä.

      • Anonyymi

        Persut ovat nykyisin vasara- ja natsipersuja. Entiset järkipersut menivät sinisten mukana.


    • Anonyymi

      Miksi poliisikin ottaa sosialistin puolesta kantaa..MIKSI ?

      >>On hyvin ongelmallista, jos poliisiviranomaiset ryhtyvät politikoimaan virkatileillään”

      Ylikomisario Jari Taponen sai aikaan asiaan liittyvän somemyrskyn ilmaisemalla Twitterissä tukensa Marinille.

      ”Ottamatta mitään kantaa politiikkaan, niin tämä on hieno ulostulo johtajalta näinä päivinä, jolloin faktoilla ei näytä enää olevan mitään merkitystä. Ottakaa muut mallia pääministeristä”, Taponen kirjoitti myöhemmin poistamassaan tviitissä.
      Tällaiset kannanotot, joissa instituution edustaja asettuu poliittisessa kiistassa yhdelle puolelle, heikentävät instituutioiden kykyä puolustautua politisoimiselta.

      ”Politiikan ulkopuolella olevia instituutioita kuten oikeuslaitosta tai poliisia pyritään jatkuvasti politisoimaan”.
      Poliisiviranomaisten poliittinen viestittely sosiaalisen median virkatileiltä ole omiaan lisäämään luottamusta viranomaisten puolueettomuuteen.

      Ollaan Valkovenäjän tiellä pian jos poliisikin alka attamaan kantaa mielitiettyynsä politiikassa.

      • Anonyymi

        Taposelta harkittu ulostulo, turha vähätellä harkinnan puutteena. Taponen tiedetään vuosien varrelta vastaavista yhtä tiettyä ideologiaa myötäilevistä lausunnoista. Myös taannoisessa BLM-tapahtumassa poliisi otti osaa mielenosoitukseen kylttejä kantaen. Ei todellakaan herätä kansalaisten luottamusta poliisia kohtaan. Elokapinan tarkoitus oli kapinallisten oman ilmoituksen mukaan provosoida poliisi ja siinä he onnistuivat. Tarkoitus oli saada poliisi varpailleen näin saada lisää siimaa myöhempää rettelöintiä varten. Myös oikeuslaitoksessa on nähtävillä samanlainen politisoituminen, esim. tapaus Päivi Räsänen. Vallan kolmijaon mukaan poliisin ja tuomioistuimen pitää olla itsenäinen politiikasta vapaa instituutio. Nyt ei näin ole ja se on erittäin huolestuttavaa.

        Koko homma kiivaine lausuntoineen lisää palaneenkäryä Kiurun ja Marinin jo ilmeisen ristiriitaisiin lausumiin. Toisaalta poliittista kiemurtelua ja epäilemättä myös kokemattomuutta on paljon mukana.
        Asioihin perehtymätön voisi Marinin reaktioista luulla, että täällä ollaan siirtymässä yksipuoluejärjestelmää kohti. Eikai sentään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taposelta harkittu ulostulo, turha vähätellä harkinnan puutteena. Taponen tiedetään vuosien varrelta vastaavista yhtä tiettyä ideologiaa myötäilevistä lausunnoista. Myös taannoisessa BLM-tapahtumassa poliisi otti osaa mielenosoitukseen kylttejä kantaen. Ei todellakaan herätä kansalaisten luottamusta poliisia kohtaan. Elokapinan tarkoitus oli kapinallisten oman ilmoituksen mukaan provosoida poliisi ja siinä he onnistuivat. Tarkoitus oli saada poliisi varpailleen näin saada lisää siimaa myöhempää rettelöintiä varten. Myös oikeuslaitoksessa on nähtävillä samanlainen politisoituminen, esim. tapaus Päivi Räsänen. Vallan kolmijaon mukaan poliisin ja tuomioistuimen pitää olla itsenäinen politiikasta vapaa instituutio. Nyt ei näin ole ja se on erittäin huolestuttavaa.

        Koko homma kiivaine lausuntoineen lisää palaneenkäryä Kiurun ja Marinin jo ilmeisen ristiriitaisiin lausumiin. Toisaalta poliittista kiemurtelua ja epäilemättä myös kokemattomuutta on paljon mukana.
        Asioihin perehtymätön voisi Marinin reaktioista luulla, että täällä ollaan siirtymässä yksipuoluejärjestelmää kohti. Eikai sentään?

        Persuissa ja kokoomuksessa on poliisikansanedustajia. He politikoivat sekä ennen että jälkeen valintansa. Turhaa höpinää Taposesta.


    • Anonyymi

      Pääministeri vastaa koko kansalle, mm ei puuttunut mitenkään miljarjeja maksaviin lakkoihin.

      **Venäjän federaation rikoslain 168 §: n "Muiden ihmisten omaisuuden tuhoaminen, vahingoittaminen suuressa mittakaavassa.**

      • Anonyymi

        Suomessa on lakiin perustuva lakko-oikeus. Poliitikkojen on viisasta muutenkin pysyä kaukana työmarkkinaosapuolille kuuluvista asioista.


    • Anonyymi

      Ay.liikkeen maksaa haitat lakoistaan, ja heille jotka lakkojen takia menettää työpaikkansa, kun tulivat politikoimaan.

    • Anonyymi

      Itse muistan tuon Jäätteenmäen tapauksen hyvin. Muistan hyvin, että Jäätteenmäki ei ollut aivan rehellinen kuvatessaan menettelyään. Nykyinen pääministeri on kokematon, mutta on kuitenkin kansan enemmistön mukaan selviytynyt aivan kohtuullisesti. Koronan suhteen jopa erittäin hyvin, vaikka maskeista tehdään tikusta asiaa. Hyvinhän se on mennyt siinäkin maskiasiassa. Ei pahempia virheitä. Pääosin pääministeri on selvinnyt aivan hyvin. Onhan hän ainakin selkeästi esittävä ja puhuva henkilö, jota ei voi sanoa kaikista kansanedustajista. Lähinnä kokemusta puuttuu. Matti Vanhanen tuo tarpeellista asiantuntemusta ja kokemusta hallitukseen, ja on siinä paikassa selvästi parempi kuin edeltäjänsä.

      • Anonyymi

        Mikä koronassa niin hyvää jota Marin hoitanut -kerro. Minä en ainakaan mitään keksi " hyvää".
        Lakot oli surkeita Sannan suhteen, katseli vain miljardi menetyksiä suu auki kuin kala kuivalla maalla. Pääministerin sentään kuuluisi hoitaa maan asioita, ei yksin Pride porukan.
        pride ei ole kokokansa !


    • Anonyymi

      sipilä ja uh´rit suomessa

      maahanmuutto lähi-idästä

      • Anonyymi

        Halosta varmaan tarkoitat, et muista.-


    • Anonyymi

      Kovin on pääministerillä huonoa seuraa -pääministeriksi.
      Muitakin kansalaisia on kuin "Porttolan" sateenkaarilaisia.

      • Anonyymi

        Sateenkaarilaiset.
        Vihreitten puheenjohtaja halusi heille hupia lisää, jotta saisi huumeet vapaiksi -kuten sisämisteri vaati. Vapaissa huume pieruissa olisi siten parempi huudella kaduilla maaten.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten edes tuollainen ministeri voi jatkaa.

        Sisäministeri Ohisalon mukaan kovien huumeiden käyttö ja hallussapito pitäisi sallia.
        Miten ministeri taso noin alhaalla.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kasvsruoka kiellettäisiin varapresidentin mahtikäskyllä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      315
      2918
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2223
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1561
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe