Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä keino vähentäiai oikeasti liikenteen päästöjä

Anonyymi

Sen 50% vuoteen 2030 mennessä?
Pitäsi olla sellainen malli missä saa vero tai muuta etua jos vähentää oman ajoneuvon päästöjä esim tietyn grammamäärän / 100km
Tämä on ehkä hankataa joidenkin autojen kohdalla koska ecu ohjelmista löytyy sellaisia ominaisuuksia et jos polttoainetta kuluu vähemmän kuin on tehdas ajatellut astuu joku korjausohjelma käyttöön ja kulutus palaa ennalleen. Eli ecu pitäisi uudelleen ohjelmoida. Päästöt saadaan kyllä bensiini ja dieselkäyttöisistä merkittävästi putomaan. Eikä se ole edes kovin vaikeaa.
Vanha tekniikka kyseessä mitä on USA:ssa käytetty jo kauan.
Miksi tätä tekniikkaa ei kehitetä ja käytetä Suomessa?

Tässä esimerkki: https://youtu.be/4-55oEPU0eM


No nyt pitäsi tulla päättäjiltä onje ja kouluttaa päteviä asentajia kyseisille laitteille jotta jokaiseen automerkkiin jamalliin saadaan kehitettyä mahdollisimman vähän päästöjä tuottava järjestelmä.
Lisäksi pitää katsdatusta kehittää niin et jokaisen auton todellisten päästöjen mukaan koshdistuu maksut ajettuihin kilometreihin perustuen. Eli maksut olisivat sitä pienemmän mitä vähemmän päästöjä ja kilometrejä. Koska järjestelmä käyttää vettä, sitä kai voisi pitää jo verotettuna jos vesimaksunsa maksaa. mutta päättäjät keksii kyllä jonkin tekosyyn korottaa polttoaineveroa päästöjen takia.
tai käyttömaksua ajoneuvoveroa tai mitä nyt vaan millä saadaan lisää rahaa päättäjien omiin juhliin ja kyyteihin mistä he itse eivät joudu maksamaan mitään. TRuskin ministerit maksavat kyydeistään korkeiden päästöjen takia korkea tai korotettua veroa tai käyttömaksua vaikka pitäisi. Armeija varmasti hankkii vähäpäästöiset hävittäjät? Miten poliisit ajelevat vanhaan malliin päästöskandaali volkkareilla. Ei ole varmasti tullu päättäjien mieleen hoitaa niitä vähäpäästöisiksi. Ihmettelen vain et miks ei.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pumpulla maksetaan todellisen kulutuksen ja kilometrien mukaan jo raskaasti veroja. Lisäksi maksetaan väliaikaista käyttömaksua, joka on myös päästöistä riippuvainen. Vieläkö pitäisi joku kolmas päällekkäinen maksu laittaa? No tottahan vitussa se vielä laitetaan kun autoilijoita on niin kiva kyniä loputtomiin.

      Mutta jos veroissa haluaa säästöä, niin vähentää ajamista tai lopettaa sen kokonaan, tai sitten hankkii jonkun pikku kotteron, joka kuluttaa vähemmän.

    • Anonyymi

      Lentovero ja kaikkien liikennevälineiden polttonesteeseen sama päästövero.

    • Anonyymi

      Vaihdetaan sellainen hallitus, jolla on suhteellisuudentajua päästöjen suhteen.

    • Anonyymi

      Kaikki vuosittaiset verot pois autoista, siten ois varaa pitää2 autoa, toinen vähänkuluttava pikkudiesel (esim. Peugeot 307 hdi, keskikulutus 4.0 ) työmatka-ajoon ja kauppareissuille, ja toinen isompi pitemmille matkoille ja lomareissuille,nykyisin joutuu ajamaan kaikki ajot 6 l satasella kuluttavalla dieselrosvolla..

      • Anonyymi

        No paljon olisit valmis maksamaan systeemistä joka pudottaa kulutusta sen kaksi litraa ja parantaa luotettavuutta ja vähentää päästöjä?


    • Anonyymi

      Tutkimusten mukaan Suomen henkilö-auto liikenne aiheuttaa 9% maan hiilidioksidipäästöistä niin mistä johtuu että me autoilijat tuhoamme maailman? Suomen 3 suurinta saastuttajaa päästävät yhdessä ilmaan enemmän kuin koko suomen liikenne (siis henkilö-autot,kuorma-autot,junat-mopot,moottoripyörät ym.) niin pitäisikö niidenkin kimppuun iskeä. Ja sitten kun saadaan diesel- ja bensa autot pois liikenteestä niin mistä kerätään samat 8 miljardia maan talouden pyörittämiseen jotka nyt verotetaan meiltä autoilijoilta?

      • Anonyymi

        Autoilijoilta edelleenkin. Sähköautovouhottajilla on pikku ylläri tiedossa jos hiilidioksidisalaliitto menee maaliin. Ja jäljellä olevien polttisten arvo nousee taivaisiin.


    • Anonyymi

      Päästöjä voisi vähentää nopeiten kaasuautoilla. Ne eivät ole nyt muodissa ;)

      Jokaisesta 2000-luvun bensa-autosta voi tehdä kaasuauton muutaman tuhannen euron investoinnilla.

      Poliittinen järjestelmä ohjaa pienipäästöisiin polttomoottori autoihin ja sähköautoihin. Sähköautoihin ei kotitalouksien rahat riitä ja latausmahdollisuus kotona (=lue järkevän halpa lataus) on vaan harvalla.

      Väestön vähennys oli tehokas lääke. Samoin nykyinen talouspolitiikka, joka ohjaa asumaan yhteiskunnan tuella ilman autoa kerrostaloon. Ei tarvi autoa kun ei käydä töissä.

      • Anonyymi

        "Sähköautoihin ei kotitalouksien rahat riitä ja latausmahdollisuus kotona (=lue järkevän halpa lataus) on vaan harvalla."

        Maltapa vielä hetki. Sähköautojen hinnat tulevat putoamaan valmistusmäärien kasvaessa. Ihan niin kuin kännyköiden tai vaikkapa LCD-televisioiden. Ei niissä mitään kummallista ole.

        Latausmahdollisuus on taas pian välttämättömyys ja kummasti paikkojen määrä tulee kasvamaan. Jos kiinteistössä ei ole latausmahdollisuutta, ei sillä tietyssä vaiheessa tule olemaan myöskään käyttäjiä.


    • Anonyymi

      Ja miksi ei turvetta ole jo kielletty kun sillä saamme kuitattua kaikki liikenteen päästöt kokonaisuudessaan kuten kerrottu.Sen lisäksi hiili kieltoon kokonaan niin ei tarvitse enään verottaa autoilijoita.

    • Anonyymi

      Suomi vouhottaa itsensä hengiltä tai kehitysmaaksi.

      Killisilmäinen SDP Sanna haluaa Suomen olevan ensimmäine CO vapaa maa ja se saavutetaan suomalaisten kukkaroiden tai ostovoiman kustannuksella.

      Että voi ihmiset olla tyhmiä, kun massana äänestävät VIhreitä/SDP:tä

    • Anonyymi

      Ei auta sillöä työttömyys rejähtää keteen sillä kaikki mikä autoihin menee ja lisäverot on suoraan pois kulutuksesta kuten lasten harrastukset,kahvila treffit,ravintoloiden käyttö,urheiluvälineet sun muut turhat.Niistä tulee äkkiä 200 000 työtöntä lisää jos kaikki rahat menee autoon sillä se on 80% omistajista välttämätön.Mitään sähköautoa ei ole muuten vara hankiia kun 24% korkeintaa työikäisistä.

    • Anonyymi

      Trafillla väärä nimi keksivät vaan haittaa...

    • Anonyymi

      Minä vähensin oman autoiluni päästöjä 75 % jo vuoteen 2020 mennessä hankkimalla kaasuauton.

      Että jotta keinoja löytyy. Siis muitakin kuin rahan kaataminen patteriautoihin.

      Näitä keinoja olisi ollut tarjolla jo vuosia sitten, mutta verotulot edellä haluttiin mennä. Ei mikään uusi tekniikka voi yleistyö, jos se tapetaan verotuksella heti alkuunsa.

      No, nyt sitten ollaan toisella äärilaidalla eli patteriautoihin pitää kaataa rahaa. Ja vain niihin. Ei siis tarvitse miettiä, mikä olisi a) kustannustehokkain ratkaisu b) mikä olisi nopein tapa tiputtaa päästöjä.

      Näkeehän sen suoli24 kommenteistakin, että patteriautoista saarnaavat ovaat erään sortin uskonnon edustajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe