Perustele uskosi jos pystyt.

Anonyymi

Helluntailaisuudessa on monenlaista uskoa. Yleisin on tämä usko jota tyhmemmät ja hengettömät pysty perustelemaan Raamatulla vaikka sitä itkien heiltä pyytäisi, koska muiden jäljittely riittää uskoksi ja kun toistaa Jeesus nimeä he luulevat sen imeytyvät syntisen ja jumalattoman pilkkaajan syntiseen nahkaan. Sitten sanotaan että paratiisiin ollaan menossa ensimmäisten joukossa, eikä sanaakaan olla kuultu uskon perusteista siksi jospa joku voisi kertoa uskosta ja uudesti syntymisestä tapahtuvatko ne kasteessa? Jos kerran pystyt esiintymään niin pitäisi sinun pystyä perustelemaan uskosi alkuperä vai onko se rakennettu hiekalle?

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vad menar du? Jag förstår inte.

      • Anonyymi

        Hää meinaa jehovix, luulee että paradiisiin, mie mään taivaaseen.


    • Anonyymi

      Kaste ei ole pelastuskysymys. Luet päivittäin Raamattua vaikka pienin annoksin miettien ja rauhallisesti, ja asetat uskoa jokaiseen Jumalan Sanaan ja annat Jumalan Sanaa sulautumaan sinuun.

      Jumalan Sana saa aikaan sinussa Kristuksen muotoa ja lihaksi. Pitäydyt jokaiseen Jumalan Sanaan sellaisena kuin se on ilmoitettu, ja sinussa Jumalan lahjoittama elävä usko alkaa kasvaa. Ota kerrallaan pieni askel ja lue pienin annoksin, minkä verran jaksat lukea.

      Jos usko alkaa horjua, etsi jotain lohdullinen Raamatun lupaus, joka lupaa sinulle hyvää ja pidä siitä kiinni. Jumala tietää sinun ajatuksesi, huolesi ja murheesi. Jumala tietää myös sinun ahdistuksesi. Hiljaisuudella saat apua Herralta.

      Kannattaisi kirjoittaa ne lohdutuksen Sanat eli lohdulliset Raamatun kohdat muistiviholle tai viivoita ne puuvärikynällä ja lue ne uudelleen kun silloin usko horjuu.

      Jes. 54:10 Sillä vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta minun armoni ei sinusta väisty, eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.

      Sefanja:
      3:17 Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee."

      • Anonyymi

        Kaste on pelastuskysymys siinä syntyy usko ja uudestisyntyminen helluntailaisten kasteesta syntyy lahkoriivatuita. Mieti sitä.


    • Anonyymi

      > Jos kerran pystyt esiintymään niin pitäisi sinun pystyä perustelemaan uskosi alkuperä vai onko se rakennettu hiekalle?

      Eikös uskon perusta ole Jumalan sana, Raamattu. Ja usko on sitä, että on uskollinen Jumalalle ja hänen sanalle, koska se on hyvä.

      • Anonyymi

        Miksi te perustatte uskon omaan päätökseen ja ratkaisette pelastuksen itse. Jeesusta käsittelette kuin harhaoppiset kun ette muuta osaa. Ei Hän ole sovittanut teidän oppejanne jotka ovat perkeleestä.


      • Anonyymi

        Eikös. Etkö tiedä kun sanot sanaa hyväksi, niin sanovat muut jumalattomat kuten sinä. Uskollisuutesi ei sinua pelasta se on uskollisuutta pimeyden ruhtinaalle jonka vallassa olet.


    • Anonyymi

      Meinasiko aloittaja tuomarin paikkaa havitella, viimeisellä tuomiolla, vai mikä on aloituksen idea? Jos et, niin älä viitti mestaroida!
      Onhan sinullakin kilvoittajan mantteli ylläsi, että vedä hieman paidanhelmaasi alas, se lepattaa liikaa.

      • Anonyymi

        Ai sinunkin aasinkorvasi lepattavat liikaa etkä vastaa avaukseen kun et pysty.


    • Anonyymi

      ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen. En minä itsestäni voi mitään tehdä. Niinkuin minä kuulen, niin minä tuomitsen; ja minun tuomioni on oikea, sillä minä en kysy omaa tahtoani, vaan hänen tahtoaan, joka on minut lähettänyt. Jos minä itsestäni todistan, ei minun todistukseni ole pätevä. On toinen, joka todistaa minusta, ja minä tiedän, että se todistus, jonka hän minusta todistaa, on pätevä.
      (Joh 5:29-32)


      Joh 6:37 Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos. Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." (Joh 6:40)

      Eli usko sijaiseen pelastaa, ja vain Hän on tie taivaaseen. Muuta tietä ei ole

      • Anonyymi

        Joh 6:47 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä.
        Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,

        että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa,

        ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi,
        vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
        (Joh 3:14-18)


      • Anonyymi

        Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä; vaan Jumalasta syntynyt pitää itsestänsä vaarin, eikä häneen ryhdy se paha.

        Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa. Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa.

        Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä. Lapsukaiset, kavahtakaa epäjumalia.
        (1Jo 5:18-21)

        Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa. Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää. Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä.
        (1Jo 5:11-13)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joh 6:47 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä.
        Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,

        että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa,

        ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi,
        vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
        (Joh 3:14-18)

        Tuo ei kerro miten sinä olet tullut uskoon onhan helluntailaisuudessa monia tapoja.


    • Anonyymi

      Ei pysty.

      ST

    • Anonyymi

      ts. sijaisuhri- se on elämälle tärkein oppi ja opetus.
      Että tuo sijainen tulee sydämelle Herraksi ja Vapahtajaksi.
      Kun Hän tulee Herraksi ja Vapahtajaksi, niin silloin on Herran omaa kansaa, joka todella haluaa seurata Mestariaan, Hänen askeleissaan.
      Ja kun tämä halullisuus tulee, niin haluaa kastetuksi joka merkkinä on kasteen hauta, se hautaaminen ja nouseminen vedestä, on raamatullinen.
      Se perustuu Kristukseen ja Hänen esimerkkiinsä.
      Jeesus pelastaa ja pelastettuna kaste on -hyvän omantunnon liitto- koska sydän on omantunnon liitossa häneen.

      Biblia (1776)
      1Piet. 3:21 Se nyt meitäkin kasteessa autuaaksi tekee, joka sitä aavisti (ei että lihan saastaisuudet pannaan pois, vaan että se on hyvän omantunnon liitto Jumalan tykönä) Jesuksen Kristuksen ylösnousemisen kautta,

      • Anonyymi

        Miksi kiertelet kysymystä? Kerro miten olet tullut uskoon.


    • Anonyymi

      Matt.13:3 Ja hän puhui heille paljon vertauksilla.....Matt.13:34 Tämän kaiken Jeesus puhui kansalle vertauksilla, ja ilman vertausta hän ei puhunut heille mitään. Mark.4:34 ja ilman vertausta hän ei puhunut heille. Mutta opetuslapsillensa hän selitti kaikki, kun he olivat yksikseen. Hebr.10:22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä. 1Piet.3:21

      • Anonyymi

        3:15 vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on, kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla,
        3:16 pitäen hyvän omantunnon, että ne, jotka parjaavat teidän hyvää vaellustanne Kristuksessa, joutuisivat häpeään siinä, mistä he teitä panettelevat.
        3:17 Sillä parempi on hyvää tehden kärsiä, jos niin on Jumalan tahto, kuin pahaa tehden.
        3:18 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,
        3:19 jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,
        3:20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.
        3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,
        3:22 hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut.


      • Anonyymi

        Onko tuo pitkä litania se jota pidät pelastuksenasi?


    • Anonyymi

      Pelastuminen helvetin ikuiselta kidutuksella perustuu armoon. Mihin armo perustuu? Se perustuu siihen, että Jumala mestautti poikansa, ja päätti tällä perusteella olla sitä mieltä, että hän haluaa pelastaa ihmiset.

      Liian helpoksi tätä pelastusprosessia ei kuitenkaan tehty. Pelastuakseen ihmisen tulee ymmärtää tämän mestatun pojan olevan samalla oma isänsä, ja tätä väitettä pitää toistaa mieluiten päivittäin ja mielellään vielä lattialla kouristellen.

      • Anonyymi

        Miksei eenokki luterilaisten osiolla, koska on itse luterilainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei eenokki luterilaisten osiolla, koska on itse luterilainen

        Miksi tomumaja kirjoittaa puskista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei eenokki luterilaisten osiolla, koska on itse luterilainen

        Eihän eenokki ole homoluterilainen, etkös tiedä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi tomumaja kirjoittaa puskista?

        Ei kestä totuutta eikä osaa perustella uskoaan. Pakenee kirves kourassa halkoja hakkaamaan.


      • Anonyymi

        Varo ettet itse joudu pölkylle. Palstalla on eräs kirveenheiluttaja joka on pyövelin kaltainen.


    • Anonyymi

      Jokos omas hajos?

    • Anonyymi

      Uskon tulee perustua Raamatun opille. Uskomalla Jeesukseen pelastuu. Jumala vapautti väkevällä kädellään Israelin Egyptin orjuudesta. Se on vertauskuva uskoontulosta. Ja punaisenmeren ylitystä Herra kehotti monesti Israelia muistelemaan. Samoin itsellänikin kun oli äärimmäisen kova synnintunto synneistäni johtuen, ettei nukkumisesta olisi tullut mitään, niin tunnustin Jeesukselle syntini ja pyysin anteeksi. Silloin tuli valtava rauha sydämeen ja oli mukava nukahtaa. Uskoon tulo vaatii siis nimensä mukaisesti uskoa Jeesukseen ja parannusta. Mitä muuta Jumala voisi meiltä odottaa?

      Israelista vielä sen verran, että he muistelivat Punaisenmeren ylityksen sijasta Egyptin herkkuja. Sitä vanhaa elämää ei tulisi muistella. Siellä he olivat olleet kovassa orjuudessa, mutta herkkuruokia vain muistelivat. Ilman Jumalaa on aina synnin orja, vaikka ehkä jotain maailman viihdejuttuja pääseekin nauttimaan. Itse en esimerkiksi Posseja ja muita Jussigaaloja seuraa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe