Hesari, Ilta-Sanomat ja Kari Suomalainen

Anonyymi

Karin syntymästä tuli tänään kuluneeksi 100 vuotta ja sen kunniaksi Hesari omisti pääkirjoituksensa hänelle. Lehti yrittää selitellä hieman noloja piirtäjälleen antamiaan potkuja piirrosten rasistisuudella. Olihan Karilla mielipiteitä kaikista asioista, ja mieleeni on jäänyt yksi viimeisistä lehden julkaisemista piirroksista.

Siinä pari mustaihoista nauraa kippurassa tullimiehille, jotka ovat pyytäneet nähdä passin. Mitä rasistista tässä muka on? Mielestäni Kari ivaa Suomen löysää maahanmuuttopolitiikkaa, ei afrikkalaisia.

Kuvaavaa Sanoma-konsernin toiminnalle on, että kun kirjoitin Ilta-Sanomien verkkosivuilla tänään julkaistuun Lilli Suomalaisen haastattelun keskusteluosioon tästä, kirjoitukseni sensuroitiin. Asia on näemmä vielä näiden vuosienkin jälkeen arka paikka.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Euroopassa sarjakuvan piirtämistä kutsutaan sananvapaudeksi.

      Suomessa sitä kutsutaan veneen keikuttamiseksi ja kansanryhmää vastaan kiihottamiseksi.

      Siinä se ero!

      • Anonyymi

        Kari ei muuta tehnytkään, kuin kiihotti kansanryhmää vastaan...eikä sitäpaitsi ollut "hauska" yhdessäkään riipustuksessa. Ihan yliarvostettu koko ukkeli.


    • Anonyymi

      Suomalainen ajattelutapa poikkeaa kovasti ja on jotenkin kieroutunut kun sitä vertaa muuhun länsimaailmaan.
      Aina ollaan ensisijaisesti sensuroimassa ja kieltämässä, sen sijaan että jokin olisi automaattisesti sallittua.
      Liekko jokin neukkulan ajan perintö, jossa auktoriteetit ovat aina ohjailleet kansaa ja kansalaisten informaation saantia rautaisella otteella.
      Nykyisin kun netti antaa mahdoollisuudet saada informaatiota välittömästi ja ilman päätoimittajien ja viranomaisten suodatusta, niin poliitikot ja viranomaiset ovat menettäneet monopolinsa tiedonjakelussa ja kansa saa tietonsa heistä välittämättä ja voi jopa ilmaista mielipiteensä netin keskustelupalstoilla.

    • Anonyymi

      Ranskassa tapahtunut opettaja Samuel Patyn raaka surmaaminen -- islamilainen terroriteko -- oli kansallinen sokki, johon siellä reagoitiin valtiovaltaa myöten järjestämällä Sorbonnen aukiolle muistotilaisuus, jossa presidentti Macron puhui jyrkin sanoin valistuksen perinnön ja sananvapauden puolesta. Tallenteita tilaisuudesta voi katsoa YouTubesta, suosittelen.

      Ja katsellessa vakavoituneita ranskalaisia jostain kummasta syystä voi tulla mieleen niin korni ajatus, että jonkin penkkirivin välistä kohta yllättäen ponkaisee suomalainen sisäministeri pystyyn ja huudahtaa: "Turvapaikanhaku on yhä mahdollista!" --

      Ja sitten huomaa tyynnyttelevänsä itseään, ettei tämä ruma assosiaatio ole omaa syytä. Kuilu vanhan eurooppalaisen sivistysvaltion ja suomalaisen valta- ja kulttuurieliitin välillä on oikeasti järkyttävän suuri.

      Meillä valtaapitävät ovat ihan oikeasti omaa kansaansa vääristä ajatuksista syyttäviä tomppeleita. Narsisteja jotka kokevat vieraskulttuuristen kanssa seurustelun palkitsevaksi ja voimaannuttavat itseään samaistumalla ideologiseen uhriajatteluun.

    • Anonyymi

      Hesarin verkkosivuilla on Kulttuuri-foorumilla julkaistu lisää Karin piirroksia ja kahden henkilön analyysejä niistä. Joku artikkelin jälkeiseen keskusteluun osallistujista mainitsi, että Karin viimeisistä piirroksista ei julkaistu ainoatakaan.

      Minä kirjoitin vastaukseksi tämän ketjun aloituksessa mainitut asiat. Kirjoitustani ei julkaistu, ja samalla sensuroitiin myös kirjoitus, johon olin vastaamassa. 😁

      Hesarin päätös antaa potkut Karille on näemmä vieläkin sen verran arka asia, että ainakaan lehden omilla sivuilla siitä ei sovi sanoa mitään.

    • Anonyymi

      Hesari paskantaa sananvapauden päälle ja ajaa Suomea islamistien käsiin. Se on barbaarista maanpetturuutta. Eurooppa ja islman eivöt sovi lainjaan yhteen. Muslimit ovat patologisia terroristeja ja hyödyntävät armotta eurooppalaisten sinisilmäisyyttä, siis suoranaista tyhmyyttä.

    • Anonyymi

      Presidentti-vaaleihin tähtäävä Matti Vanhanen tunnetaan Suomessa sananvapauden päällekusijana. Kyllä velkaa ottaa ja saattaa Suomen demokratian ja hyvinvoinnin totaalisesti loppuun, pankkien perversioiden jojoksi. KAUHEA KOHTALO SUOMELLA. Nyt jo kadut täynnä suomensyöjiä ja päällemme räkijöitä.

    • Anonyymi

      Karilla olin nasevaa kuvallista krittiikkiä yhteiskuntaa kohtaan ja se kritiikki pätee vielä tähän päivään. On se kumma, miten asiat ja ongelmat vain pysyvät samoina. Kun Jussi teki kirjallisen samantyylisen twiitin, jossa Suomen maahanmuuttopolitiikalle vinoiltiin oli se jälleen kauhistus. Kärsimmekö todella jotain hirveää kansallista alemmuuskompleksia, kun pitää yrittää kaikkia miellyttää ja pelätä kohta joka sanaa kumarrella ja pokkuroida anteeksi pyydellen.

      • Anonyymi

        Kari Suomalainen oli rehellinen ja huikea nero. Hän oli näkijä. Hän oli selvillä asioista aikana, jolloin kommunistit olivat valmiit huoraaman kaiken arvokkaan mädäksi isänmaassamme. Nykyiset sarjakuvasankarit(rannat, kumppanit etc.)tuottavat pelkästään yleläistä äärivasemmistolaista intsersektionaalista ja Suomea halventavaa paskaa. Kyllä hävettää nykysakin totaalinen lukutaidottomuus ja lahjattomuus.


    • Anonyymi

      Kari oli asiallinen ja suorapiirtoinen pilapiirtäjä - suorastaan profeetallinen kun nyky-Suomea katselee...

      • Anonyymi

        Kahden hengen perheeseemme on tullut HS vuosikymmeniä vaimoni
        nimissä. Osoite tietenkin sama. Vaimoni ei käytä tietokonetta.
        Nyt on alkanut HS ilmoittamaan, että vain lehden tilaajat saavat
        lukea netistä HS:n uutisia. En kyllä tilaa samaan postiluukkuumme toista
        Hesaria. Taidamme perua senkin entisen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe