Saamme vihdoin uuden SOTEN ja HVA:T

Anonyymi

Siis soten, ei sotaa. Oppositio yrittää iskeä kiilaa hallituspuolueiden välille, kun ei hallitusvastuussa ollessaan kyennyt sosiaali- ja terveyspalveluja uudistamaan, vaikka satoja miljoonia
pilottihankkeisiin ja soten uudistamisyrityksen hassattiin.

Opposition edustajat kysyivät eduskunnan kyselytunnilla ovatko tulevat soten vastuualueet HYVINVOINTIALUEITA
vai SOTE-MAAKUNTIA ?

NO NIINPÄ. SEKÖS OPPOSITIOTA ASKARRUTTAA, että hyvinvointialue vai sote-maakunta — yritetään auttaa oppositiota tässä vaikeassa asiassa maalaisjärjellä analysoiden.

Jos nimi on HYVINVOINTIALUE
se kelpaa meille hyvinvointipalvelujen käyttäjille.

Nimi voi olla myös SOTE-MAAKUNTA tai MAAKUNTA, sopii meille.

Jos nimi on HYVINVOINTIALUE, lyh. HVA tarkoittaa nyt siis hyvinvointi aluetta eli siis sote-maakuntaa, paitsi Helsinki, joka on sote-kaupunki.

Viime vaalikaudella, Sipilän, Orpon ja Soinin hallituksen sote-esityksessä
HVA olisi tarkoittanut oikeasti
HYVÄ VELI ALUETTA. Sitähän ne "pörriäiset" lobbasivat.

Onneksemme saamme Marinin hallituksen HVA:t, eli HYVINVOINTIALUEET
HYVÄ VELI ALUEIDEN sijaan!

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko Savonlinnan alueesta kuitenkin tarkoitus tehdä entisestään pahempi PAHOINVOINTIalue?

      Minullekin on yks hailee, onko maakunnan nimi Etelä- tai Pohjois-Savo, kunhan kepujen Savonlinnan kaluaminen saadaan loppumaan ja Savonlinnassa saadaan pidettyä elintärkeä sairaala kaupungissa, johon pitäisia saada lisää väestöä ja pidettyä julkiset palvelut sairaanhoito mukaanluettuna perustuslain mukaisesti kaikkien kansalaisten saatavissa yhdenvertaisesti.

      Jos sairaala tapetaan, niin silloin tapetaan Savonlinnan kaupunki ja sen ympärillä olevat alueet, joissa sairaalan henkilökunta asuu ja elää!

      Sipilän hallituksen aikaan siirrettiin Opettajan koulutuslaitos ja sen mukana yli tuhat ihmistä Joensuuhun ... keskustalaisten siunaamana.
      Savonlinnassa puretaan asuntoja opiskelijoiden ja opettajien poislähdön takia ja Joensuussa on rakennettu hullunlailla uusia asutuntoja kyseisille samoille ihmisille.

      Että sairaala voisi toimia ja saada henkilökuntaa riittävästi, on sairaalallemme saatava mustaa valkoisella merkintä PYSYVYYS Savonlinnassa.
      Jos vielä sairaalan väki ja sairaanhoito-oppilaitos viedään Savolinnasta, niin sittenhän tänne ei jääkään kuin se vanhusväestö ja sekin ilman tasa-arvoisia sotepalveluja.

      Nyt kaikki järkevät päättäjät toimimaan Savonlinnan ja Savonlinnan sairaalan puolesta! Sanna Marinin oikeudenmukaista politiikkaa tarvitaan juuri tässä asiassa!

      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus, kiitos kaikkien vastuullisten savonlinnalaisten puolesta!


      • Anonyymi

        Sinä osasit sanoa juuri jetsulleen meidän savonlinnalaisten tunteet ja pelot.


      • Anonyymi

        Yhteiskunnan keskittämispolitiikka, jota erityisesti KOK, SDP ja VIHR ajavat, tarkoittaa juuri sitä, ettei esim. Savonlinnassa kannata pitää sairaalaa. Samasta syystä siellä ei kannattanut pitää käännöstieteen laitosta. Samasta syystä siellä ei kannattanut pitää opettajankoulutuslaitosta.

        Ajan henki, jota ihmiset äänestyskäyttäytymisellään tukevat, on keskittää toimintoja. Onko Savonlinna pitänyt esim. Kerimäen ja Punkaharjun ja Savonrannan palvelut yhtä lähellä ja kattavina kuin ennen yhdistymistä?

        Savonlinna olisi ansainnut pitää käännöstieteen laitoksen ja opettajankoulutuslaitoksen. Valitettavasti ajan henki on näivettää kaikki 6 suurimman kaupungin ulkopuoliset alueet.


      • Anonyymi

        Kun monessa kunnassa yksi syntyy, niin 2-3 kuolee on turha sote-herrojen kaavailla uljaanpia sairaalarakennuksia.
        Savonlinnan sote-herrat puhuvat, että sairaala on suurin työnantaja ja rikastauvat polvi- ja lonkkaleikkauksilla. Tämä on huonoa bisnestä kansantaloudellisesti.


    • Anonyymi

      Sotea ei synny ilman oppositiota. Siinä on sen verran lainsäätökiemuraa, ettei hallitus pysty omilla edustajillaan saamaan niitä lakeja läpi.

    • Anonyymi

      Saitko nyt vuodatettua pahan olosi ulos... nykyhalitus hassaa miljardeja EU-hun ja leikkii iloisesti yllättynyttä, kun saamme pienen osan takaisin. Edellinen hallitus valmisteli Soten suhteellisen pitkälle, olisihan se ihme, jos nyt ei alkaisi ratkaisuja aikaiseksi saamaan. Opposition pitääkin olla kriittisiä ja ajatella koko Suomen etua, ei nämä "asiantuntijat" kuitenkaan ihmeisiin pysty.

      • Anonyymi

        Yhdenvertaiset palvelut kuuluvat koko Suomeen ja kaikille!
        Se tarkoittaa myös Savonlinnaa!

        Kaikkien kriittisyyttä tarvitaankin, että sotepalvelut saadaan kaikkialle Suomessa tasa-arvoisesti. Eikä yhtään kaupunkia rapauteta minkään puolueen poliittisen omanapaisuuden takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhdenvertaiset palvelut kuuluvat koko Suomeen ja kaikille!
        Se tarkoittaa myös Savonlinnaa!

        Kaikkien kriittisyyttä tarvitaankin, että sotepalvelut saadaan kaikkialle Suomessa tasa-arvoisesti. Eikä yhtään kaupunkia rapauteta minkään puolueen poliittisen omanapaisuuden takia.

        Savonlinna tietenkin saa yhdenvertaiset palvelut, mutta se ei tarkoita omaa sairaalaa.
        Suurimmassa osassa kaupunkeja ei ole omaa sairaalaa, joten sen puuttuminen ei ole epätasa-arvoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savonlinna tietenkin saa yhdenvertaiset palvelut, mutta se ei tarkoita omaa sairaalaa.
        Suurimmassa osassa kaupunkeja ei ole omaa sairaalaa, joten sen puuttuminen ei ole epätasa-arvoa.

        Kirjoittaja ei ole looginen. Verrataan vaikka Mikkeliä ja Savonlinnaa. Jos Savonlinnasta sairaala poistuu, niin Savonlinnan Piojärveltä esim. sairaalaan Mikkeliin on yli 200 km. Henkilökohtaisesti olen joutunut turvautumaan Savonlinnan sairaalan yöpäivystykseen kaksi kertaa. Jos sitä ei olisi ollut, olisiko ollut tasaveroista Mikkeliläisten kanssa, että olisin joutunut menemään Mikkeliin saakka. Onhan siinä valtava ero. Onhan täällä asukkaita aika paljon. Ei tämä vielä ole harvaan asuttua syrjäseutua ellei sitä
        haluta tehdä sellaiseksi. Täällä on asukkaita aika paljon. Keskusta puolueena on asettunut puolustamaan Savonlinnan sairaalan lakkauttamista. Vaikka Savonlinnan seudun "keskustalaiset" kunnat ovat halunneet liittyä Pohjois-Savoon. On paljon sellaisia tapauksia, joissa sairaalaan on päästävä melko nopeasti, muuten henki on vaarassa mennä.


    • Anonyymi

      Kaikki Savonlinnan ja Savonlinnan asukkaiden elinmahdollisuuden puolesta!

    • Anonyymi

      Eiköhän jo asiantuntijat ole sanoneet; Sipilän sote mallista otettu luuranko, jonka nimi muutettu ja jota kasvatettiin muutamalla luulla lisää, eli 18 sijaan 21 Helsinki.
      Jo nimestä hyvinvointialue tuli ettei kelpaa. Sanoivat muuttavansa maakunniksi, kun tulee verotus mukaan.

      Miksi sotea alunperin piti tehdä; säästää sotekustannusten jatkuvan lisääntymisen ja paljonko vähenee, turvaa kansalaisten yhdenvertaiset sotepalvelut ja saatavuuden.
      Nämä kaikki on sivuutettu.
      Kaikki kyllä muistaa (voi kyllä tarkistaa wikipedistä), kuinka vihervasemmistolaiset Kiurun johdolla laittoi kaikin keinoin kapuloita rattaisiin, ettei Sipilän hallituksen sote mennyt läpi. Eivät tehneet edes omaa sotemallia, vaan Sipilän hallituksen mallista tekivät uuden esityksen, mikä on täysi torso. Sipilän hallituksen aikana mm. tietokonejärjestelmiä yhdenmukaistettiin ja paljon muutoksia saatiin aikaan.

      • Anonyymi

        Sipilän sote oli susi koko ajan jo synnytettäessä ja törmäsi niin vauhdilla perustuslain vastaisena seinään, että Sipilälle tuli kiire kaataa hallituksensa ja lähteä vauhdilla kiitämään äänestäjien metsästämiseen, mutta keskustan kannatushan mätkähti maihin kyseisen herran kyykytyspolitiikan takia.
        Ja se saakelin sama remmi on nyt viemässä Savonlinnasta sairaalaa.


      • Anonyymi

        Valitettavasti ne viime hallituksen pilotti, apotti- y. m. kokeilut tulivat hyvin kalliiksi veronmaksajille ilman tuloksia.

        Kun uusia sote-suunnitelmia tehdään, niin pitää ensin selvittää, mitä vanhassa järjestelmässä on korjattavaa ja miten korjaukset tehdään asiakkaiden tarpeista lähtien.

        Sipilän hallituksen lähtökohta oli väärä. Ei sosiaali- ja terveysjärjestelmää voida uudistaa terveysfirmojen ehdoilla, joille osakeyhtiölain mukainen toiminta on tärkeintä tasa-arvoisen kansanterveyden edistämisen sijaan.

        Suomessa erikoissairaanhoito on ollut tuottava bisnes yksityisille pääomasijoittajille, joten erikoissairaanhoidon menot ovat kasvaneet nopeasti ollen jo yli kaksinkertaiset verrattuna perusterveydenhuoltoon.

        Erikoissairaanhoito pitää saada osaksi perusterveydenhuoltoa julkisiin terveyspalveluihin.

        Sipilän hallituksen sote-kokeiluna yritettiin Jyväskylässä yksityistää julkista palvelua.
        Iso terveysyritys sai valtiolta kapitaatiomaksun jokaisesta julkisesta palvelusta siirtyneestä. Kapitaatiomaksut olivat porrastettu ja pisteytetty asiakkaan iän ja sairastavuuden perusteella.
        Kesken pilottikokeilun yksityinen terveysyritys ilmoitti, että keskeyttää kokeilun, se ei tuota tarpeeksi. Asiakkaat palautettiin julkiselle sektorille eli Jyväskylän kaupungille, ja niin ne eurot julkisella puolella riittivät.

        Näistä viime hallituksen pilottikokeiluista on otettava oppia. Sote-järjestelmää on kehitettava paremmaksi siten, että kaikki erikoislääkäripalvelua tarvitsevat saavat sitä, eikä raha ratkaise. Laboratorio-kokeisiin ja tarvittaviin tutkimuksiin on päästävä, jotta oikea diagnosointi varmistuu. Nykyään yksityisen sektorin kokeiden ja tutkimusten kallis hinta estää niihin pääsyn kuntien rahapulassa (kalliin erikoissairaanhoidon takia). Joten perusterveyshuolto takkuaa. Sairaudet pahenevat pitkittyessään, kun diagnoosia ei pystytä tekemään tarkkoihin tutkimuksiin ja kokeisiin perustuen.

        Julkisen terveydenhuollon kokonaisvaltainen uudistaminen on tarpeen. Se auttaa vanhenevan väestön kasvavissa terveysongelmissa, kun valtion verokertymä ei kasva mutta sairaanhoidon ja vanhuspalvelujen tarve kasvaa.


    • Anonyymi

      Varmaa on, että Savonlinnan ja sen lähikuntien etu olisi ollut liittyminen Kuopioon päin. Kuopiossa on yliopistollinen keskussairaala, ja siellä on enemmän päteviä lääkäreitä monille erityisaloille. Yhteistyötä Kuopion suuntaan on lääkäriasioissa jo tapahtunut ja tapahtuu kaiken aikaa. Sitä olisi vain vahvistettu. Näinhän Savonlinna ja lähikunnat olivat toivoneet. Niin ei tapahtunut. Savonlinnan tilanne tässä suhteessa vain heikkeni, ei suinkaan parantunut. Niinpä: "Kulttuuripääkaupungiksi ilman sairaalaa!" Ei hyvä!

      • Anonyymi

        Kyllä nyt näyttää siltä, että tämä sote kaatuu perustuslakiin kuten Sipilän hallituksen aikaisetkin yritykset. On suoranainen ihme, jos perustuslaista löytyy porsaanreikä, joka mahdollistaa soten voimaantulon.


      • Anonyymi

        Kemissä ja Torniossa silloin viitisen vuotta sitten aistivat mitä tuleman pitää.
        Ulkoistivat koko sairaalan Mehiläiselle, mikä voi osoittautua erinomaiseksi ratkaisuksi Kemi-Tornio -alueelle.

        Savonlinna on nyt myöhässä. Valitettavasti ajan henki on uskoa keskittämisen voimaan. Vaikka onhan tuo jo nähty, että hajautetut järjestelmät kestävät paremmin häiriöitä. Vieläkö Savonlinnassa on poliisilaitos? Onko vielä 10 vuoden kuluttua?

        SOTE tulee luultavasti entisestään pahentamaan lääkäripulaa. Pienet sairaalat ja terveyskeskukset muuttuvat entistä vähemmän halutuiksi työpaikoiksi - ei koko maan terveydenhoitoa voi järjestää 21 sairaalalla - ainakaan nykyisellä palvelutasolla.

        Norjassa on panostettu paljon pieniin sairaaloihin. Pienissäkin sairaaloissa on uusimmat pelit ja vehkeet käytössä. Siellä myös pieni sairaala voi olla lääkärille houkutteleva työpaikka. Ja syrjäseuduilla pohjoisessa voi saada vielä veroetuja.

        Suomessakin oli ennen julkisella sektorilla syrjäseutulisät. Niistä luopuminen sinetöi 6 suurimman kaupungin ulkopuolisen Suomen tyhjentymisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemissä ja Torniossa silloin viitisen vuotta sitten aistivat mitä tuleman pitää.
        Ulkoistivat koko sairaalan Mehiläiselle, mikä voi osoittautua erinomaiseksi ratkaisuksi Kemi-Tornio -alueelle.

        Savonlinna on nyt myöhässä. Valitettavasti ajan henki on uskoa keskittämisen voimaan. Vaikka onhan tuo jo nähty, että hajautetut järjestelmät kestävät paremmin häiriöitä. Vieläkö Savonlinnassa on poliisilaitos? Onko vielä 10 vuoden kuluttua?

        SOTE tulee luultavasti entisestään pahentamaan lääkäripulaa. Pienet sairaalat ja terveyskeskukset muuttuvat entistä vähemmän halutuiksi työpaikoiksi - ei koko maan terveydenhoitoa voi järjestää 21 sairaalalla - ainakaan nykyisellä palvelutasolla.

        Norjassa on panostettu paljon pieniin sairaaloihin. Pienissäkin sairaaloissa on uusimmat pelit ja vehkeet käytössä. Siellä myös pieni sairaala voi olla lääkärille houkutteleva työpaikka. Ja syrjäseuduilla pohjoisessa voi saada vielä veroetuja.

        Suomessakin oli ennen julkisella sektorilla syrjäseutulisät. Niistä luopuminen sinetöi 6 suurimman kaupungin ulkopuolisen Suomen tyhjentymisen.

        17.57 kirjoitetussa kommentissa mainitaan aivan oikein, että soten voimaan saattaminen aiheuttaa eriarvoisuutta mm. maaseutukuntiin ja pikkukaupunkeihin. Koska perustuslaki vaatii koko Suomeen yhdenmukaiset palvelut ja sotealueet jotka toimivat samoilla periaatteilla, ei ole todennäköistä että hallituksen esitys sotesta toteutuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemissä ja Torniossa silloin viitisen vuotta sitten aistivat mitä tuleman pitää.
        Ulkoistivat koko sairaalan Mehiläiselle, mikä voi osoittautua erinomaiseksi ratkaisuksi Kemi-Tornio -alueelle.

        Savonlinna on nyt myöhässä. Valitettavasti ajan henki on uskoa keskittämisen voimaan. Vaikka onhan tuo jo nähty, että hajautetut järjestelmät kestävät paremmin häiriöitä. Vieläkö Savonlinnassa on poliisilaitos? Onko vielä 10 vuoden kuluttua?

        SOTE tulee luultavasti entisestään pahentamaan lääkäripulaa. Pienet sairaalat ja terveyskeskukset muuttuvat entistä vähemmän halutuiksi työpaikoiksi - ei koko maan terveydenhoitoa voi järjestää 21 sairaalalla - ainakaan nykyisellä palvelutasolla.

        Norjassa on panostettu paljon pieniin sairaaloihin. Pienissäkin sairaaloissa on uusimmat pelit ja vehkeet käytössä. Siellä myös pieni sairaala voi olla lääkärille houkutteleva työpaikka. Ja syrjäseuduilla pohjoisessa voi saada vielä veroetuja.

        Suomessakin oli ennen julkisella sektorilla syrjäseutulisät. Niistä luopuminen sinetöi 6 suurimman kaupungin ulkopuolisen Suomen tyhjentymisen.

        Jos Sipilän opetuslapset saavat määrätä edelleenkin Savonlinnassa, niin kaupungissa ei varmastikaan ole kymmenen vuoden kuluttua mitään palveluja, kun ei ole kuin vanhenevia vanhuksia, joita ollaan kuskaamassa sadan kilometrin päähän Mikkeliin sairaalaan ... tai annetaan kuolla kupsahtaa Savonlinnassa kaupungin kuolinkamppailun mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Sipilän opetuslapset saavat määrätä edelleenkin Savonlinnassa, niin kaupungissa ei varmastikaan ole kymmenen vuoden kuluttua mitään palveluja, kun ei ole kuin vanhenevia vanhuksia, joita ollaan kuskaamassa sadan kilometrin päähän Mikkeliin sairaalaan ... tai annetaan kuolla kupsahtaa Savonlinnassa kaupungin kuolinkamppailun mukana.

        Eikö se torniolainen Kulmuni ole niitä Savonlinnan sairaalan kovimpia hävittäjiä!


    • Anonyymi

      Soteuudistusta tehdään kaikille kansalaisille yhdenvertaiseksi ja se on toteuduttava, ilman että ajetaan maaseutukaupunkien elämä lopulliseen kurjuuteen ja tapetaan kaupungeissa eläminen.

    • Anonyymi

      Savonlinna on jätetty keskustalaisten politikoinnin armoille jo vuosikaudet. Tuntuu ihan uskomattomalta ja Savonlinnan asukkaiden kaltoinkohtelulta.
      Miten tämä on mahdollista demokraattisessa oikeusvaltiossa?!!

    • Anonyymi

      Kyllä tuntuu karmealta, jos Punkaharjulla tai Savonlinnassa asuvan henkilön lähin sairaala olisi Mikkelissä. Onko tosi, että tätä ajatusta ajaa ja edistää Keskusta puolue. Eikö sen pitäisi puolustaa maaseutua, jossa sen kannattajistakin suuri osa asuu. Tiedossa on kyllä, että Savonlinnan seudun kunnat ovat halunneet liittymistä Pohjois-Savoon, siis Kuopion suuntaan. Se toive ei ole toteutumassa. Siinä olen samaa mieltä, että liiallinen keskittäminen tuhoaa maaseutua. Saa se maksaakin vähän enemmän, jos se pitää maaseudun elävänä. Kyllä Savonlinnan sairaalan lakkauttaminen olisi ja on erittäin suuri virhe. Sillä olisi suuri negatiivinen vaikutus koko Savonlinnan seudulle, ja tätä kehitystä on mennyt edistämään Keskusta puolue. Tämä ongelma hoituisi sillä, että Savonlinnan sairaala säilyisi sellaisenaan ja sitä pidettäisiin ajan tasalla ja täydessä toiminnassa. Edes pelkoa lakkauttamisesta ei saisi olla.

      • Anonyymi

        Savonlinnalaiset eivät läheskään kaikki edes ole tajunneet, että jos Savonlinnasta lähtee sairaala ja sairaanhoio-oppilaitos, niin se tulisi olemaan Savonlinnalle vielä paljon kovempi isku kuin Sipilän hallituskaudella Joensuuhun siirretty Opettajain koulutuslaitos, jossa Savonlinnasta menetettiin yli tuhat ihmistä ja pantiin Savonlinnan elinkeinoelämä rempalleen.
        Kauppa toisensa ja ravintola toisensa jälkeen on hävinnyt Savonlinnasta OKL:n lähdön jälkeen ja nuoret aikuiset sen mukana.
        Suomen Keskusta siunasi OKL:n siirron Joensuuhun, vaikka yrittävätkin vierittää siirron syyn Joensuun yliopistolle.

        Ymmärsin ministeri Kiurun puheista, että pakkoliitokset ovat mahdollisia sote-aluejaosta päätettäessä, mutta Suomen Keskustan puoluepolitikointi näyttää taas kerran pelanneen Savonlinnan häviöksi!

        https://kuntalehti.fi/uutiset/sote/kuopio-antamassa-pakit-sosterille-ministeri-kiuru-pakkoliitokset-ovat-mahdollisia-sote-aluejaosta-paatettaessa/

        Tämän Savonlinnan ja Savonlinnan sairaalan kohtalo on otettava hallituksessa ja eduskunnassa vakavasti! SAVONLINNAN HYVIN TOIMIVAN KESKUSSAIRAALAN ON SÄILYTTÄVÄ ilman mitään keskustalaisten vaatimia määräaikaisuuksia - HINNALLA MILLÄ
        HYVÄNSÄ!

        Tuntuu todellakin järkyttävältä, että ihan kuin Suomen Keskusta omistaisi Savonlinnan ja saa tehdä kaupunkimme kurjistamiseksi ihan mitä keskustalaisten politiikalle on kannattavaa.
        Toivotaan, että savonlinnalaiset heräävät viimeinkin ja kertovat keskustalaisille mielipiteensä jo ensi keväänä, niin että tuntuu.


    • Anonyymi

      Keskustahan ajaa varmastikin Savonlinnan sairaalan muuttamista Mikkelin terveyskeskuksesi, vai?!

      *Savonlinna pettyi sote-ratkaisuun jäädä osaksi Etelä-Savoa – suurena huolena keskussairaalan kohtalo.

      Yhteistyö Kuopion yliopistosairaalaan jatkuttava,

      Savonlinnan keskussairaalan yhteistyö Kuopion yliopistosairaalan kanssa halutaan säilyttää ennallaan, vaikka Itä-Savo liittyisikin muuten sote-palveluissa Etelä-Savoon.
      Itä-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Panu Peitsaron ainoa huoli on, että Savonlinnan alueella potilaiden paikalliset terveyspalvelut säilyvät ja yhteistyö Pohjois-Savon kanssa jatkuu.
      – Meillä on Savonlinnan keskussairaalasta erittäin hyvät hoitoketjut Kuopion yliopistosairaalaan, jonne meiltä lähtevistä potilaista suurin osa menee jatkohoitoon. Toivon, että tämä yhteistyö saa jatkua samanlaisena.

      Kaksi päivystävää keskussairaalaa Etelä-Savossa herättää myös Peitsarossa huolta niiden toiminnan jatkumisesta.

      – Nukutuksessa tapahtuva leikkaustoiminta on täällä turvattava, jotta voidaan puhua erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystyksestä. Täällä on säilyttävä erikoissairaalan yksikkö, eikä tästä saa tulla terveyskeskussairaalaa.

      Etelä-Savossa on Peitsaron mukaan alle 10 000 leikkausta vuodessa, joten siitä on vaikea jakaa leikkauksia kahteen päivystävään sairaalaan. Savonlinnan sairaala olisi halunnut liittyä Pohjois-Savoon, jossa on vuosittain 30 000 leikkausta.

      – Mutta me tyydymme myös Etelä-Savoon, jos sairaalatoiminta saa jatkua entisellään, eikä mitään työnjakoa Mikkelin keskussairaalan kanssa tarvitse lähteä tekemään, sanoo Peitsaro.*

      Mikkelille ei ole ennenkään koskaan sopinut minkäänlainen rehti ja molempia kaupunkeja edistävä yhteistyö, vaan jokainen yritys saada sairaalamme toimimaan molempien kaupunkien eduksi, on kaatunut Mikkelin vaatimuksiin vallata itselleen Etelä-Savon herruus ja jättää Savonlinnalle ja Savonlinnan sairaalalle rippeet.

      *Savonlinnan kaupunginvaltuusto onkin tehnyt vuosien mittaan neljästi päätöksen, jonka mukaan alueen sote-palvelut pystyttäisiin paremmin turvaamaan Pohjois-Savossa.
      Nyt valtuusto haluaa kuulla sote-päätöksen perustelut ja erityisesti rahoituslaskelmat. Silloin tiedetään tarvittavat talouden tasapainottamistarpeet, jotka ratkaisusta seuraavat.*

      • Anonyymi

        Onko Keskustan mielestä toimivan Savonlinnan keskussairaalan hävittäminen luomassa Annika Saarikon kehumaa keskustalaisten edistämää maaseudun elinvoimaa - Savonlinnassa?


    • Anonyymi

      Johan tuo savolaisten kepujen touhu kuulostaa aivan hirveältä politikoinnilta.
      Onko tosiaankin niin, ettei eduskunnalla/hallituksella ole mitään sanan valtaa tällaiseen yhden alueen jatkuvaan kepujen tuhoamiseen?

    • Anonyymi

      Savonlinnalaisten huoli kepupolitiikasta lisääntyy päivä päivältä:

      -- Vaihtoehdot ovat: A) Jäädä Mikkelin kanssa samaan alueeseen B) Erota Etelä-Savosta ja liittyä Pohjois-Savoon.

      A-vaihtoehdossa uhkaa se vaara, että Savonlinnan Sairaala lakkautetaan, nykyisen päätöksen mukaan 2033. Euroopan Kultuuripääkaupungiksi pyrkiminen kyllä tyssäisi siihen täysin - ei edes kunnollista sairaalaa kulttuuripääkaupungissa. Tosin tuskin muu Eurooppa hyväksyy muutenkaan Savonlinnaa kulttuuripääkaupungiksi. Mikkelille tämä vaihtoehto ei ole erityisen tarpeellinen, siellä sairaala säilyy varmasti muutenkin. Sen sijaan Savonlinnalle tämä vaihtoehto on erittäin huono. Esim. Savonlinnan (Punkaharjun) Piojärveltä tulisi Mikkelin sairaalaan arviolta reilusti yli 200 km. Tämä vaihtoehto hiljentää ja heikentää Savonlinnan seudun elinvoimaa ja heikentää radikaalisti sairaala- ja lääkäripalveluja. Kyllä järkevän ajattelun mukaan Savonlinnan sairaala pitäisi ehdottomasti säilyttää. Mielestäni Keskustan puolueena pitäisi ehdottomasti olla tämän vaihtoehdon kannalla. Ja kaikkialla Suomessa, myös Kulmunin. Tämä vaihtoehto hiljentää maaseutua ja estää sen säilymistä elinvoimaisena. Ei siinä selittelyt auta. Tämä vaihtoehto on huono kokonaisuutena ja Savonlinnan seudulle erityisesti. Tämä on fakta. Kaikissa vaihtoehdoissa Savonlinnan sairaala pitäisi säilyttää. Häpeäksi Keskustalle, jos se ei kannata liittymistä Pohjois-Savoon.

      B) Savonlinnan seutu liittyisi Kuopioon päin - siis Pohjois-Savoon. Savonlinnan sairaala säilyisi, sillä ainakin minulla on se käsitys, että koska Kuopiossa on Yliopistollinen sairaala, niin nykyisen linjauksen mukaan Savonlinnassa saisi olla oma tasokas sairaala. Se olisi Savonlinnan seudulle huomattavasti parempi ratkaisu. Piojärveltäkin olisi hyvät yhteydet Savonlinnaan. Savonlinnassa olisi oma sairaala ja hyviä lääkäreitä. Tähän liittyviä rakennuksia on paikalla jo valmiina, ja sairaalalla on oma henkilökunta. Yhteistyö yliopistolliseen sairaalaan Kuopiossa toimisi hyvin, paremmin kuin tällä hetkellä. Kumma on, jos puolueista Keskusta ei kannata tätä vaihtoehtoa. Varsinkin kun keskustapainotteiset Savonlinnan seudun kunnat haluavat liittyä Pohjois-Savoon. Pohjois-Savo ei itse haluaisi ottaa Savonlinnaa joukkoonsa, mutta se voitaisiin yli kävellä ja päättää korkeammissa elimissä. Ei siitä Kuopiolle olisi voittamattomia vaikeuksia. Ja valtion ja mm. Keskustan pitäisi tätä vaihtoehtoa tukea. Ei pitäisi ajatella pelkästään rahan ehdoilla, on niitä muitakin painavia näkökohtia. Pitäisi ajatella esim. tätä: "PIDÄ MAASEUTU ELÄVÄNÄ!" --

      Keskustalaisten Savonlinnalla puoluepolitikointi menee jo liian pitkälle.

    • Anonyymi

      Kokkareita V-tuttaa ku ne ei pääse sotkemaan sosialistien puuhia
      SOTE:ssa.

      Ennen kaikkea se, että rahanteko terveydellä estetään

      • Anonyymi

        Yksityisten terveysfirmojen järjestämä erikoissairaanhoito on tullut kunnille ja valtiolle kalliiksi, vuosittaiset, noin 8 miljardin erikoissairaanhoidon kustannukset ovat jatkuvasti nousseet.

        Laaja perusterveydenhuolto kunnissa järjestetty, on jäänyt lapsipuolen asemaan: kalliisiin tutkimuksiin ja erikoislääkäreille ei anneta lähetetteitä, vaikka sairaus sitä edellyttäisi. Omalääkäri-palvelusta, mikä hyväksi havaittiin, on luovuttu.

        Joissakin kunnissa perusterveydenhuolto on ollut kunnan omaa ja erikoissairaanhoito ostettua. Erikoissairaanhoidon järjestävä firma on ilmoittanut hinnankorotuksista jopa kymmeniä prosentteja, vaikka erikoissairaanhoitoa tarvitsevien määrä ei ole kasvanut.

        Sote-järjestelmä on uudistettava siten, että perusterveydenhuoltoon kuuluu myös erikoissairaanhoito julkisella sektorilla. Lääkäreillä, yhteiskunnan kouluttamilla, ei tule olla "kermankuorinta-vapautta" työskentelevätkö terveyskeskuksissa vai yksityisissä terveysfirmoissa. Lääkäreitä on koulutettava niin paljon, että lääkäripula ei ole erikoissairaanhoidon esteenä.

        Savonlinnassa ja muissa kaupungeissa tulee olla oma sairaala ja terveyskeskus. Se on myös ennalta ehkäisevää terveystyötä. Pitkien matkojen päähän ei lähdetä lääkäriin ja terveystarkastuksiin, vaikka syytä olisi. Joten sairaus ajan myötä pahenee ja potilas tarvitsee enemmän ja kalliimpaa hoitoa.


    • Anonyymi

      Minä, joka kannatan satalasissa Sanna Marinin hallitusta, olen niin pettynyt omaan napaansa tuijottaviin keskustalaisiin ja valitettavasti myös Krista Kiuruun Savonlinnan sote-uudistuksessa!!!

      Mielipide: Tulevaisuus Itä-Savossa huolettaa – Kuka kuulee kuntalaisia? https://www.puruvesi.net/2020/10/20/mielipide-tulevaisuus-ita-savossa-huolettaa-kuka-kuulee-kuntalaisia/

      Uudistuksen myötä uudelle Etelä-Savon hyvinvointialueelle siirtyvät sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestäminen.
      https://www.jarileppa.fi/hallitus-turvaa-sosiaali-terveyspalvelut-koko-maakunnassa/

      MIKÄ ON TUO VUOSI 2033?!!
      Onko se kenties jokin Suomen Keskustan merkkivuosi, jolloin viimeistään on hävittävä Savonlinnasta myös KESKUSSAIRAALA!

      Miten tällaista Savonlinnan kaltoinkohtelua voidaan jatkaa Sanna Marinin hallituksen toimestakin? En olisi koskaan uskonut!

    • Anonyymi

      HVA ei ole kaikille HVA, vaan osalle PVA (Pahoinvointialue). Savonlinnaa uhkaa sairaalan menetys. Suuri kaunis järvikaupunki on jäämässä ilman kunnollista sairaalaa. Se korjaus pitäisi tehdä. Tällainen liiallinen säästäminen ja väärässä paikassa uhkaa monen sairaan elämää ellei tuota puutetta korjata. Osasta Savonlinnaa matka Mikkeliin on yli 200 km. Järvialueella ei voi mennä suoraan. Aikaa on v ielä korjaamiseen!

      • Anonyymi

        Savonlinna onkin oikein malliesimerkki kaupungista, jossa on Keskusta saanut tehdä sitä 'maaseutua' arvostavaa politiikkaansa. Enemmän kuin hävettävää tuhotyötä.


    • Anonyymi

      Tähän kaipaan minäkin vastausta:

      "MIKÄ ON TUO VUOSI 2033?!!
      Onko se kenties jokin Suomen Keskustan merkkivuosi, jolloin viimeistään on hävittävä Savonlinnasta myös KESKUSSAIRAALA!

      Miten tällaista Savonlinnan kaltoinkohtelua voidaan jatkaa Sanna Marinin hallituksen toimestakin? En olisi koskaan uskonut!"

      Nyt koko hallitus ja eduskunta pelastamaan Savonlinnan seudun tappaminen ja tuhoaminen ja Savonlinnan keskussairaalan säilyttäminen edelleenkin hyvin toimivana päivystyssairaalana, mikä tekee tiivistä yhteistyötä Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe