Aihe

Aralla tunnolla vaeltaminen uskossa.

tomumaja-

Ihan raamatullista se on, ei kuitenkaan kai mikään pelastumisen tae tai ehto ole?

Miten koet tuon arkuuden tunnollasi, onhan ihmiselle luotu tunteet?

Tunnetko tuttavissasi olkein herkällä tunnolla vaeltavia?

Uskovissa tunteet kyllä jyllää, kai sen tietävät uskovat itse ja lakihenkisyys joskus tekee tepposia, kerro omin miettein?

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Arka tunto on paras kompassi, ilman sitä eksyy helposti ja paisuu lihassa ja joutuu haaksirikkoon ja pidetään huolen ettei tee pahaa kenellekään lähimmäisille, niin omatunto pysyy arkana.

   Sananl. 4:23 Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.

   1Tim. 3:9 vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa.

   Ps. 119:101 Minä pidätän jalkani kaikilta pahoilta teiltä, noudattaakseni sinun sanaasi.

  • Anonyymi

   No. Aralle tunnolle väistämättä päätyy, jos on yhtään itselleen rehellinen. Ei suostu itse itselleen valehtelemaan, eikä ottamaan valheita vastaan, vaan jos ne nostavat päätään, ampuu niitä päin täydellä tykistöllä, nujertaa ja liiskaa valheenvallat jalkojensa alle ja sanoo sen päälle "aamen!"

   Muita pelastumisen ehtoja ei ole kuin, että itse itsensä täysin syntiseksi kokevana, vastaanottaa Kristuksen tarjoamaan täyden sovitustyön: syntiensä sovituksen, uskon lahjan, uudestisyntymän, Pyhän Hengen lahjan.

   Arka tunto on sitä, että pitäytyy kaiken aikaa yksistään Jeesuksen tekoihin itsessään, tutkii itseään, tunnustaa kaiken aikaa syntinsä ja syntisyytensä, kieltää itseltään pelastuksen omana tekonaan ja antaa täyden kunnian ja Herruuden Jeesukselle: Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle.

   • Anonyymi

    Paatunut omatunto pahempi kuin arka tunto


  • Anonyymi

   Arka tunto ei viittaa tunteisiin. Aralla tunnolla oleminen tarkoittaa, että reagoi herkästi omantunnon varoituksiin. Yliherkkä omatunto on taas eri asia, se liittyy neuroottisuuteen, joka ei ole autuas olotila. Ne erottaa siitä, että arka tunto varoittaa aiheesta. Kun taas yliherkkä tunto syyllistää kaikesta, mikä johtaa ahdistukseen sekä pelkotiloihin.

   • Anonyymi

    Arka tunto Jumalan Sanan edessä ei viita tunteisiin

    Jes. 66:2 Minun käteni on kaikki nämä tehnyt, ja niin ovat kaikki nämä syntyneet, sanoo Herra. Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä. >


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   13655
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   3548
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2309