Aihe

Yksityisomisteinen Liiga-Saipa Oy se jaksaa painostaa

Anonyymi

Yksityisomisteinen Liiga-Saipa Oy se jaksaa painostaa Lappeenrannan päättäjiä ja viranhaltijoita rakentamaan jäähallin/monitoimiareenan Lappeenrannan keskustaan. Mikäli sellainen, täysin yksittäisen yrityksen intressejä palveleva halli rakennettaisiin veronmaksajien rahoilla, olisi kyseessä Lappeenrannan historian suurin veronmaksajien rahojen puhallus.

Liiga-Saipa Oy on lupautunut rahoittamaan ainoastaan Lappeenrannan keskustaan rakennettavaa monitoimiareenaa muutamalla miljoonalla (hallin kokonaiskustannuksiin nähden hyvin vaatimattomalla prosentuaalisella osuudella) ja haluaa vastineeksi hallin ravintolatoiminnat itselleen. Eihän sellainen voi olla pääosin julkisin varoin rahoitettavassa hankkeessa edes mahdollista! Sama kuin joku veisi oman naulakkonsa jonnekin julkiseen tilaan ja sanoisi, että narikkamaksut kuuluu tästä lähtien nyt minulle. Ravintolatoiminnat pitää kilpailuttaa hankintalain mukaisesti.

Tulevana viikonloppuna näemme, millaisen laajan keskustahallia puoltavan artikkelin paikallinen ”puolueeton” sanomalehti ”puolueettoman” päätoimittajan johdolla taas kehittää. Viime viikonloppuna oli laaja, koko aukeaman käsittävä artikkeli, kun keskustahallille olikin nyt löytynyt rahoittajia, jotka olivat yhdessä lupautuneet rahoittamaan keskustahallia miljoonalla eurolla. Keskustaan tulevan hallin kokonaiskustannus pysäköintihalleineen olisi lähes sata miljoonaa euroa, niin nyt nämä ”sijoittajiksi” ja ”rahoittajiksi” lehdessä mainitut henkilöt olivat saaneet kokoon noin yhden prosentin hallin kokonaiskustannuksista. Ja suuret raflaavat otsikot.. Hallilla on rahoittaja!

Aikaisemmin hallin rahoittajaa etsimään palkattiin jopa yksityinen konsultti, mutta niin hölmöä rahoittajaa ei Suomesta tai koko maailmasta löytynyt, joka olisi lähtenyt rahoittamaan tuollaisen hankkeen.

Itselläni tämä jäähalli/monitoimiareenan ajaminen väkisin Lappeenrannan keskustaan on saanut sen verran niskakarvat pystyyn, että... alan boikotoimaan koko Saipan toimintaa ja tapahtumia.

19

222

  Vastaukset

  • "Mikäli sellainen, täysin yksittäisen yrityksen intressejä palveleva halli rakennettaisiin veronmaksajien rahoilla, olisi kyseessä Lappeenrannan historian suurin veronmaksajien rahojen puhallus. "

   Onko Ikean toteutumaton "halli" sitten hopealla?

   • Ei kaupunki ole rakentamassa Ikealle hallia.


  • Älkää aina morkatko Saipaa !

  • Saipa voi tehdä ravintolabusinestä ilman halliakin vaikka Valtakadulla.

  • Johan se itkuvirsi tuli tämän päivän lehdessä... Meillä ei ole toimintaedellytyksiä, jos meille ei rakenneta suurta areenaa keskustaan...

   Rahoittakoon itse hallinsa sitten. Ei muille yrityksillekään toimitiloja verovaroilla rakenneta!

   • Paitsi Imatralla, jossa kaupunginhallituksen pj:n firmalle kauounki rakentaa uuden hallin ja ostaa ylihintaan savimaalle rakennetut vanhat toimitilat ylihintaan rasittamaan veronmaksajien taloutta!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paitsi Imatralla, jossa kaupunginhallituksen pj:n firmalle kauounki rakentaa uuden hallin ja ostaa ylihintaan savimaalle rakennetut vanhat toimitilat ylihintaan rasittamaan veronmaksajien taloutta!

    Samanlaiselle savimaalle se uusikin halli tulee. Katselin kesällä kun (virolaiset?) rakennusmiehet pyöri siinä mutakuopassa vasaroineen. On se muuten ihme puhallus tuo Vuoksenniskan hallin myynti kaupungille, näinköhän olisi Karpolla asiaa...


   • Itkuvirsi: "Määrätilanteissa esitettäviä valitusrunoja, jotka on improvisoitu perinteisistä aineksista. Itkuvirsiperinnettä harjoitetaan Suomessa vain ortodoksikarjalaisten keskuudessa ja lappeenrantalaisen jääkiekkojoukkue Saimaan Pallon toimitusjohtajan antamissa haastatteluissa. Lappeenrantaan itkuvirsiperinteen toi aiemmin valmentajana toiminut Pekka Tirkkonen."


  • No nythän tämä avaa mielestäni aika mielenkiintoisen keskustelua aiheesta, tarvitaanko ylipäätään tuota liigasaipaa lappeenrantaan ?

   Menestys on ollut enimmäkseen heikkoa ja kannattavuus on keikkunut
   + - 0 vuoiskausia.

   Jos saipa ei kerran halua/pysty tuolla uudessa kisapuistossa toimimaan niin varmaan sen uuden hallin voi sitten rakentaa harrastajille jotka sitä tarvitsevat.

   Ei varmaan tarvitse olla edes niin pramea kuin nämä primadonnakiekkoilijat ilmeisesti tarvitsevat.

   • Mestikseen nuo menestyksen puolesta kuuluisikin. Ketterää vastaan tulisi jännittäviä pelejä, eikä enää tartteisi itkeä lehdessä hallia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mestikseen nuo menestyksen puolesta kuuluisikin. Ketterää vastaan tulisi jännittäviä pelejä, eikä enää tartteisi itkeä lehdessä hallia.

    Kaakkois-Suomen derby: Saipa vs Ketterä! Ehkä yhteisvoimin voisivat voittaa liigan, jos siellä Imatralla olisi uskoa voittoon enemmän kuin Lappeenrannassa. Täällä ajatellaan vain messujen tuomia kahvipullarahoja.

    Saipa saisi viidellä miljoonalla melkoisen pelaajabudjetin kymmeneksi vuodeksi, mutta johto haluaa sijoittaa ne rahat keittiökalusteisiin. (10x 500.000 = 5.000.000)


  • Itse asiassa jos tarkastellaan Markkasen toimitusjohtajana olemisen aikaa niin ei ole juurikaan kehumista.

   • Kyllälhän siinä kiekkoja koppailessa on saanut täydet valmiudet teejiin hommiin.
    eiku....


   • Markkanen samaa sarjaa kuin kansanedustajat; katuojasta nostettuja idiootteja joilla ei älyllisiä edellytyksiä hoitaa hommiaan


   • Anonyymi kirjoitti:

    Markkanen samaa sarjaa kuin kansanedustajat; katuojasta nostettuja idiootteja joilla ei älyllisiä edellytyksiä hoitaa hommiaan

    Laittakaa Markkanen makkaran myyntiin,,niin tulos paranee...Ei tommoinen porukka mitään hallia tarvii,,voivat pelata kaupungin lahdella max,700-1000 katsojaa peleissä


  • Monta makkaraa pitää myydä, että 5 miljoonaa maksaa itsensä takaisin!

  • Näillä nyt ilmaantuneilla nk. "rahoittajilla" ei ole muuta mielessä kuin, että saisivat itselleen urakoita rakentamisvaiheessä tai muussa muodossa rahansa nopeasti ja moninkertaisesti takaisin.

  • Mikä Saipa 😂😂😂 ?

  • Voisin ostaa (rahoittaa) tuonne halliin vaikka vessan pöntön.. ja sitten jokainen joka käy kusella maksaa mulle vitosen..

   Tai oven.. ja jokainen joka kulkee siitä ovesta joutuu maksumieheksi..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13080
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   9044