Uusi jättimäinen rautatieasema Seinäjoelle

Anonyymi

Onko missään kerrottu miksi Seinäjoelle tarvitaan uusi rautatieasema kun ei vanhallkaaan ole koskaan tungosta????

https://ilkkapohjalainen.fi/tilaajalle/ymparisto-ja-liikenne/purku-uhan-alla-oleva-seinajoen-rautatieasema-saa-viela-armonaikaa-kun-uutta-asemaa-aletaan-rakentaa-sen-kylkeen-nain-valtava-rakennusurakka-muuttaa-seinajoen-keskustaa-1.8976694

Ja miksi sinne pitää rakentaa jättimäinen ostari kun keskusta muutenkin tyhjä ja Ideaparkissakin autiota?

53

1985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Seinäjoella pitäisi olla sellainen drive in ostari jossa ajellaan autoilla kaupasta kauppaan ja saa ostella autosta käsin.

      • Anonyymi

        tää on se hulluden highway..laulaa se orkesteri helsingistä. juu en kyllä ymmärrä,onhan se toki vanha tuo asema ja seinäjoki on toki vain pysäkki matkalla pohjoiseen...mutta miksi pitää asematunnelit ym...rakentaa kuin olisi suurempikin kaupunki. toki senkin ymmärrän kun kaupunki on kuin heitelty osa sinne osa tänne...ei edes näytä kaupungilta yritetäänkö tällä illuusiota suurkaupungista


    • Anonyymi

      Asematunnelit, kevyen liikenteen aukiio ja väylät. Kannattanee jo tässä suunnitteluvaiheessa ennakoida, miten saadaan mopoääliöt pidettyä pois niiltä alueilta. Kameravalvonta ihan ehdoton! Poliisilaitoksen sivupiste.

      • Anonyymi

        Kameroita alikulkutunneliin tarvitaan myös, jotta siitä ei tule miesten pisuaaria.


    • Anonyymi

      Tämä on aivan käsittämätöntä.

      Kaupunki on satoja miljoonia velkaa.
      Kaupungin budjetti on kymmeniä miljoonia alijäämäinen joka vuosi.
      Kaupunki joutuu säästämään koulutarvikkeissa, kun rahat ei riitä!
      Kaupunki lomauttaa / pistää pakkovapaille henkilökuntaa avainpaikoistakin, kun rahat ei riitä. (Vanhustenhoito, terveyspalvelut, koulutus jne.)
      Kaupunki nostaa jatkuvasti kaupunkilaisten veroja ja erilaisia maksuja.
      Jne,.. jne....jne....

      Mutta kyllä. Meillä on kaupungin päättäjien mukaan on varaa laittaa 50 miljoonaa euroa asemanseutuun. Nyt nimittäin on erittäin kova tarve rakentaa uusia toimistotiloja ja muita vaikka kaupungissa on tyhjää vuokratilaa aivan tolkuttomat määrät ja nykyiset vuokrapaikat kaipaavat kipeästä vuokralaisia!

      Ei voi päätyä kuin lopputulokseen, että meillä on aivan tolkuttoman huono johto kaupungissa ja erittäin surkeat valtuutetut, jotka eivät saa hommaa poikki. Tätä on jatkunut jo vuosikymmenet. Uusi asia ei ole. Joka vuosi kerrotaan juhlapuheissa, että nyt tähän panostetaan ja laitetaan homma kuntoon. EI LAITETA.

      Kukaan ei vastusta järkeviä investointeja joita kasvava kaupunki tarvitsee välttämättä. Seinäjoki pistää rahaa aivan hulluihin paikkoihin joille ei ole mitään tarvetta. Kuten juuri tämä massiivinen asemanseutu!

      Hommataan nyt ensin asiakkaat ja vuokralaiset nykyisten tyhjien seinien sisälle ja rakennetaan sitten lisää!

      PS. Miettikää enemmän kuin tarkkaan ensi kevään vaaleissa ketä äänestätte. Yhtään valtuutetua ei pidä enää valtuustoon äänestää, joka on tätä hullua rahan kylvämistä ollut siunaamassa! Nimet on kyllä tiedossa ketkä soppaa keittää.

      • Anonyymi

        "Ei voi päätyä kuin lopputulokseen, että meillä on aivan tolkuttoman huono johto kaupungissa ja erittäin surkeat valtuutetut"... Sehän riippuu aivan siitä kenen näkökulmasta katsoo ja keneltä asiaa kysytään. Rakennusprojektin kilpailutuksen voittanut rakennus/maanrakennusfirma ym urakoitsijat tulevat olemaan ainakin mielissään kun tuommoinen siivu verorahoista vyöryy projektin valmistuttua ja osittain sen aikana heidän tileilleen. Ja eihän se yksittäisen veronmaksajan palkkanauhassa paljoa tee? ;) Sehän on pääasia jotta raha liikkuu. On sitten asunnoille tarvetta tai ei. Nykyään kun tarpeellisuuden käsite on aika häilyvä.


    • Anonyymi

      Miljoonia palaa myös afrikkalaisten nuorten miesten elättämiseen. Juuri päätettiin ottaa 20 uutta elätettävää.

      • Anonyymi

        Siinähän tulee paljon muutakin sitten mukana, kestäkääs
        - näähän on niitä oljenkorsia mihin heikko talous on ajauttanut ajatusmailman

        taivasta vaharaten ja olkia korsia etsien


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä hulluja horise! Me tienataan tällä ja kohta maksellaan velat pois, jonka jälkeen on vain puhdasta tuottoa. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kokeilusta-lupaavia-tuloksia-puolet-maahanmuuttajista-sai-tyopaikan-muutamassa-kuukaudessa-pilotista-15-miljoonan-saastot/7960380

        kumma aina seinäjoella vedetään mamukortti...tuliko niitä 5 vai 15? mitä se vaikuttaa tuohon jo läpi hakattuun asematunneli hullutukseen. ei pohoisen raideliikenne tuo tuohon esim asemalle yhtään enempää ihmisiä, koulut ja työpaikat tois. atriakin työlistää tod.näk uuteen tehtaaseen vain ympäristökuntien autollakulkevaa peruskoulu porukkaa joten ei vaikuta veromarkkoihin millään lailla


      • Anonyymi

        Näitä vartenko veteraanit ja menneet sukupolvet ahkeroi? Luulin, että suomalaiset ensin kun Suomessa asutaan .. sitten jos rahaa jää niin sitten lisää elätettäviä tai kolikot kirjeenä heidän kotimaahansa.


    • Anonyymi

      Mamujen vuoksi miljarditolkulla rahaa on poissa asioista joita suomalaiset tarvitsisivat.

      • Anonyymi

        Ja se siis ei ole mamujen vaan tyhmien päättäjiemme vika. Tarvitsemme enemmän maalaisjärkisiä päättäjiä jotka pitäisivat suomalaisten puolta sillä suomalaisia ei kukaan muu auta kuin toiset suomalaiset ja nyt ei tapahdu edes niin.


    • Anonyymi

      Komiaa pitää olla maksoi mitä maksoi.

      • Anonyymi

        Me ollaan Seinäjokisia ollaan vähä parempia kun muut


      • Anonyymi

        Olis edes komiaa mut kun ei oo


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Höpö höpö. Mihin tutkimukseen perustuu että seinäjoen rautatieaseman käyttö lisääntyy? Asemahallissa asioi tasaan tarkkan jatkossakin vain ne jotka täältä lähtevät tai tänne saapuvat VR. asiakkaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Mihin tutkimukseen perustuu että seinäjoen rautatieaseman käyttö lisääntyy? Asemahallissa asioi tasaan tarkkan jatkossakin vain ne jotka täältä lähtevät tai tänne saapuvat VR. asiakkaat.

        Niistäkin suurin osa menee kyllä ulkokautta parkkipaikalle eikä käy missään sisätiloissa.


      • Anonyymi

        Havainnekuvan perusteella asema siirtyy Kasperiin. Ratahan toki kulkee kyllä vierestä 🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Havainnekuvan perusteella asema siirtyy Kasperiin. Ratahan toki kulkee kyllä vierestä 🤔

        Tuleeko siihen pippurikallion aseman kohdalle ?


    • Anonyymi

      toihan on suunniteltu niin kuin seinämäen abc:n kymmeniä vuosia sitten!!herätyys!!

    • Anonyymi

      Seinäjoki on paskaläjä keskellä ei mitään.

      • Anonyymi

        erittäin osuvasti sanottu sielt taka vasenmalt! pitää paikkansa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        erittäin osuvasti sanottu sielt taka vasenmalt! pitää paikkansa

        eikä tuo tunneli ole sen pitempi kun yläkorsoon pyörätielle tehtiin 83 että pääsi kerrostaloilta ostarille


    • Anonyymi

      Ei mitään järkeä tässä hankkeessa, mutta koska muutkin "isot" kaupungit rakentaa asemaseutua on pakko mennä näissä tyhmissä trendeissä mukana. Nykyisessä asemarakennuksessa ei kuitenkaan ole mitään vikaa kun vertaa vaikka Kokkolaan tai Ouluun yms.

      Voisko tämän rahan säästää ja laittaa vaikka lainanhoitoon eikä lisätä kaupunkilaisten veroja?

      • Anonyymi

        Ei ollut koululaisten oppikirjoihin varaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut koululaisten oppikirjoihin varaa.

        Tai laskimiin


    • Anonyymi

      Vaasaan tulee upea oopperatalo ja kongressikeskus. Meille pitää saada isompi.
      Varsinaista asemaa ei tarvita koska junaahan ei kukaan enää uskalla käyttää.

    • Anonyymi

      Ei kai kysymyksessä ole uuden jättimäisen juna-asemaan rakentamisesta, vaan nykyisen aseman ja sen alueen pienentämisestä ja järkevämmästä hyödyntämisestä. Ilkka-Pohjalaisen kirjoitus asiasta sen sijaan oli jättimäinen antaen käsityksen jostakin lähiajan spektaakkelimaisesta suunnitelmasta. Tämä on I-P:n älyttömyyttä paisutella ja levitellä sivuillaan juttuja, joita sitten vielä toistetaan seuraavien päivien lehdissä. Ennen kuin suhteellisen laaja artikkeli painetaan sanomalehteen, pitää siitä käydä lehden henkilöstön kriittistä keskustelua, kuten kuvituksesta, tiivistämisestä jne. Mikä koukero oli 8,11, lehden juttu Vaasan koronasta, samaa ihmettelin jouluevankeliumin nykykielisen version esittelystä.

      • Anonyymi

        Mitä ihmettä sekoilet? Juuri siitä on kyse, että nykyiseen alueeseen hakataan kymmeniä miljoonia rahaa ja rakennetaan yhteiskunnan rahoilla (=Velkarahalla) tyhjiä tiloja. Vai vielä nykyisen aseman pienentämistä! Jos tuo hulluuden hanke olisi järkevä ne uudet asuin- ja toimistorakennuksen rakennettaisiin yksityisellä rahalla. Kukaan ei sillä puolella ole kiinnostunut, kun tarvetta ei ole ja tuo on sama kuin polttaisi rahaa. Kaupunki on täynnä tyhjiä neliöitä jo nyt!

        Tätä samaa hulluutta nykyiset päättäjät on touhunneet viimeiset 15 vuotta. Kaupunki on räjähdysmäisesti velkaantunut ja velkaantumisen kierrettä ei saada poikki. Velkaantuminen ei myöskään liity kaupungin kasvuun, koska näillä hulluimmilla hankkeilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

        Jos olisi rahaa voisi hulluuksiinkin sitä tuhlata. Nyt kun rahaa ei ole ja joka vuosi budjetti on alijäämäinen pitäisi rahat laittaa vain välttämättömiin tarpeisiin ja johtajien unelmoinnit lopettaa!

        Samaan aikaan oltiin taas kovin innokkaasti tulossa hakemaan lisärahaa kaupunkilaisille mm. hulemaksujen kanssa!


    • Anonyymi

      Asemalla aloitti jo keväällä ympärivuorokautinen erillinen pysäköinninvalvonta jossa 5 haukankatseista valvojaa valvoo asemalle parkkeerattua kuutta autoa nyt kun junia ei käytetä enää.

      • Anonyymi

        justiin oli lehdessä kun seinäjoki haluaa siirtää sen ratapihan kokonaan toiseen paikkaa,...what??? väyläviraston pääinsinööri sanoi että ei mitään järkeä ja käytännössä jopa melkein mahdotonta....seinäjoen hulluus tuli taas ilmi


    • Anonyymi

      Kyse on siitä, että asema raiteineen vie nyt kohtuuttomasti tuottamatonta tilaa keskellä kaupunkia. Se olisi saatava tuottamaan. Ei näitä suunnitelmia ole tehty rautatieliikennettä ja sen laajentumista varten. Junille riittää Seinäjoen asemalle kaksi raideparia. Tehoja tässä haetaan ja on ihan järkevää ettäs se tapahtuu 0-korkojen aikaan velkarahalla. Mitä nyt rakennetaankin, niin kyllä tyhjä tila täyttyy.

      • Anonyymi

        Nyt on pommin varmaa, että edellisen kirjoituksen on kirjoittanut "talousviisas", joka on ollut päättämässä viimeisten vuosien tolloja investointeja. Satoja miljoonia on velkaannuttu ja taas on hyvä paikka tehdä lisää velkaa. Ei ole todellakaan ihme, että talous on kuralla eikä valoa näy.

        Olette te päättäjät käsittämättömiä. Hävetkää. Yksityisellä puolella olisi tullut kenkää jo monta kertaa, kun laskelmat ei koskaan toteudu. Aina on hyvä tilanne ottaa lisää velkaa ja seuraavaksi tehdä lisäbudhetteja. Lopuksi käydään kaupunkilaisten kukkarolla korottamalla maksuja tai veroja.

        Mitä nyt rakennetaankin, niin kyllä tyhjä tila täyttyy?????????????????????? Haloo!! Täytettäisiinkö nyt ensin olemassa olevat tyhjät tilat? Sitten voisi tuollaista päätöntä uhoa huutaa. Kaupunki on täynnä tyhjiä rakennuksia ja toimitiloja. Ihan ydinkeskustassakin! Ennen kuin ne on edes jokseenkin täynnä ei ole pienintäkään oikeaa tarvetta rakentaa tyhjiä seiniä.

        Jos olisi oikeaa tarvetta ja kysyntää rakennukset rakennettaisiin yksityisellä rahalla. Kyllä tuottaviin investointeihin rahaa löytyy.


    • Anonyymi

      Mitä sjos talous romahtaa ja korot nousee 15 prosenttiin?

    • Anonyymi

      Seinäjoen velka ei mitenkään mahdoton ole. On ihan eri asia jos ihmispoloinen velkaantuu kuin jos velkaantuu julkisyhteisö. Ihmisillä on luterilainen paatos hoitaa velkansa ennen kuin pieru jäähtyy. Kaupunkien pitää kehittää, rakentaa ja investoida pitkällä tähtäyksellä, tulevaisuus ei kiitä nynnijöitä.
      Maailma on täynnä rahaa.

      • Anonyymi

        Tai paremmin sanottuna Taikaseinä on täynnä rahaa. Terveisin J. Rasinmäki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai paremmin sanottuna Taikaseinä on täynnä rahaa. Terveisin J. Rasinmäki

        maailma on täynnä rahaa? on joo mutta ei sitä niin vain saa..asuntolainojen korkotuet lakkautettiin..ei siitä eu tukipaketista tuollaisiin kaupunki investointeihin rahaa heru. jos katsotaan esim.vaasan tilannetta on sielläkin velkaa mutta teollisuus pohja on kehittymässä kuten lehdessäkin mainittiin siksi asunto ja kaupparakennetta muutetaan nyt..täällä on menty niinsanotusti perse edellä puuhun. toki tämä korona tuli koko maailmaan yllätyksenä ja iski/iskee vaasaan pahasti ..mutta seinäjoen teollisuus on erittäin riippuvainen lähikuntien ihmisten lompakon toimivuudesta


      • Anonyymi

        Ei ole mahdoton ja maailma on täynnä rahaa?

        Miksi palveluita leikataan, henkilökuntaa lomautetaan, veroja nostetaan ja maksuja korotetaan...

        Hienosti menee? Arvon talousviisas voisikin sitten kertoa, että mikä oli Seinäjoen velka vaikka vuonna 2000 ja mikä se on nyt. Hämmästys on suuri.

        Seinäjoella on velkaa paljon yli kaupunkien keskiarvon: asukasta kohti 4 635, konsernivelkaa 9 204 euroa, ja ensi vuonna taas enemmän. ... Vuoden 2019 lukemat, jotka on vaan pahentuneet. Revi siitä.


    • Anonyymi

      Kas kun ei jo mouruaa kun Lehtisen liikekiinteistöjen alkaa nousta kerrostaloja ja sama sävel on Sedun tontilla. Täällä ja turha esittää roknooseja tyhjenevästä kaupunkikeskustassa. Uutta kun nousee niin aina niihin löytyy tulijoita. Mutta tällä palstalla pauhaavat ilkeämieliset purkaan omia kaunojaan, kuten pitkään jatkunutta yökastelua.

    • Anonyymi

      Aivan joutavaa louskuttaa kaupunkien velan keskiarvosta, ja onko Sjoki velkaantunut enemmän kuin kaupungit keskimäärin. Tuo ”keskimäärin” tai keskiarvo ovat muuttujia jotka jättävät tarkastelun molemmista päistä, siis ala- ja yläpäästä pois tärkeätä tietoa. Ollaan vähän niin kuin luokalle jääneen pojan äitee, joka muistutti, että pojalla oli luokalle jääneistä paras keskiarvo!

      • Anonyymi

        Ottaa arvon taloussurkimusta ilmeisesti päähän, kun faktat puhuu puolestaan. Seinäjoen talous on umpikuralla.

        Hoe sinä vaikka sata kertaa, että tyhjään tilaan on tulijoita.

        Minä hoen vaikka tuhat kertaa, että avaa tampio silmäsi. Seinäjoki on jo nyt täynnä tyhjiä tiloja. Miksi niihin ei ole tulijoita? Sinun väittämäsihän kuuluu, että tyhjiin tiloihin on aina tulijoita. EI OLE! Avaa silmät ja katso paljonko on tyhjää tilaa! Keskustasta ja muualta löytyy seiniä mihin ei ole tulijoita.

        Ja koita nyt jo ymmärtää, että jos on kysyntää kyllä siihen yksityinen rahoitus löytyy. Innokkaita rakentajia on jonossa! Nyt kun kysyntää ei ole, kaupunki haukkaa taas kerran palan paskaa. Lyödään turhuuteen rahaa. Aivan kuin ei Seinäjoella jo olisi tyhjiä kerrostaloja kun. Lisää kerrostalotontteja ostettiin miljoonalla taas Sedulta. Mistä ne rahat tulee kun viikko sitten ei ollut rahaa, jos ei hulevesimaksuja aleta keräämään ja se oli vain puolet kuluineen tuosta mikä on nyt esim tuonn tontin oston hinta!

        Seinäjoella on Suomen surkeimmat päättäjät ja ainakin yksi ulostaa ajatuksiaan tässä ketjussa. Toivottavasti menettää paikkansa ensi kevään vaaleissa. Talousosaaminen on nollan luokkaa.

        Ei nämä asiat ole mielipidekysymyksiä. Faktaa löytyy netin sivustot pullollaan joista kuka vaan näkee, että tyhjiä tiloja löytyy ja paljon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottaa arvon taloussurkimusta ilmeisesti päähän, kun faktat puhuu puolestaan. Seinäjoen talous on umpikuralla.

        Hoe sinä vaikka sata kertaa, että tyhjään tilaan on tulijoita.

        Minä hoen vaikka tuhat kertaa, että avaa tampio silmäsi. Seinäjoki on jo nyt täynnä tyhjiä tiloja. Miksi niihin ei ole tulijoita? Sinun väittämäsihän kuuluu, että tyhjiin tiloihin on aina tulijoita. EI OLE! Avaa silmät ja katso paljonko on tyhjää tilaa! Keskustasta ja muualta löytyy seiniä mihin ei ole tulijoita.

        Ja koita nyt jo ymmärtää, että jos on kysyntää kyllä siihen yksityinen rahoitus löytyy. Innokkaita rakentajia on jonossa! Nyt kun kysyntää ei ole, kaupunki haukkaa taas kerran palan paskaa. Lyödään turhuuteen rahaa. Aivan kuin ei Seinäjoella jo olisi tyhjiä kerrostaloja kun. Lisää kerrostalotontteja ostettiin miljoonalla taas Sedulta. Mistä ne rahat tulee kun viikko sitten ei ollut rahaa, jos ei hulevesimaksuja aleta keräämään ja se oli vain puolet kuluineen tuosta mikä on nyt esim tuonn tontin oston hinta!

        Seinäjoella on Suomen surkeimmat päättäjät ja ainakin yksi ulostaa ajatuksiaan tässä ketjussa. Toivottavasti menettää paikkansa ensi kevään vaaleissa. Talousosaaminen on nollan luokkaa.

        Ei nämä asiat ole mielipidekysymyksiä. Faktaa löytyy netin sivustot pullollaan joista kuka vaan näkee, että tyhjiä tiloja löytyy ja paljon!

        Taitaa pitkän tyhjnä olleet tilat olla niin huonokuntosia ettei niitä kukaan vuokraa, ainakaan ilman isoa remonttia. Kaikilla ei ilmeisesti ole halukkuutta (tai kykyä) investoida ja täyttää tiloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa pitkän tyhjnä olleet tilat olla niin huonokuntosia ettei niitä kukaan vuokraa, ainakaan ilman isoa remonttia. Kaikilla ei ilmeisesti ole halukkuutta (tai kykyä) investoida ja täyttää tiloja.

        Taitaa? Eihän noita tarvitse arvailla, kun jokainen löytää kohteita pilvin pimein ihan netin palveluistakin. Sieltä löytyy lähes tuhat kohdetta nytkin vapaana. Niin asunnoiksi, toimitiloiksi...Myytäväksi, vuokrattavaksi... Löytyy uutta ja vanhaa. Jokainen löytää tilat, jos tarvitsee. Tämä on faktaa. Joka ei jankuttamalla muuksi muutu. Vielä vähemmän arvailemalla, kun tiedot löytyy netistä, jos ne haluaa katsoa.

        Siinä olet oikeassa, että kaikilla ei ole halukkuutta tai kykyä investoida ja täyttää tiloja. Silloin vain idiootti rakentaa aina vaan lisää tyhjää tilaa, kun ei saada täyteen nykyisiäkään. Onneksi meillä näitä idiootteja riittää päättämään. Eipä tarvitse pelätä sitä, että lähdettäisiin vaikka alentamaan ennätystasolla olevia veroja.


    • Anonyymi

      Siellä on 80 kilometriä ratakiskoa.Rullalle vaan.Rullaati rullaa rullati rullaa.

      • Anonyymi

        ens viikolla varmaan on että ne siirtää lakeudenristin nurmoon ja rupee kaivaa autoille tunnelia koko kylän alta


    • Anonyymi

      Ensi viikolla muuttaa Suomi24.fi Puolangalle ja nimi muuttuu rutisijoiden2020-paistaksi. Vuosittain palkitaan tai arvotaan vuoden rutina tunnuksella ”Mieli on musta kuin ateistin paska”.

      • Anonyymi

        vaasa ei nosta kunnalisveroa ja niiden politikot pitää palkatonta vapaata,mallia tänne


    • Anonyymi

      Kymmenien miljoonien hanketta perustellaan sillä että siten Pohja saataisiin liitettyä Keskustaan. Ja miksi ihmeessä se pitäisi liittää? Siksi että keskustan keskenään omistamien kolmen paikallisen monimiljonäärin omaisuus kasvaisi.

      • Anonyymi

        juna on ollu seinäjokisille aina tärkee juttu..toi ensimmäisen kirjan,rarion ja televiission lakeuksille. toki vaasassa oli ollu jo nämä yli kymmen vuotta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juna on ollu seinäjokisille aina tärkee juttu..toi ensimmäisen kirjan,rarion ja televiission lakeuksille. toki vaasassa oli ollu jo nämä yli kymmen vuotta

        on jurvalaisillakin jo nettikin onko seinäjoella


    • Anonyymi

      Lapualla imetetään täys ikäisiä ukkoja, tissi maitua maiskis maiskis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe