Aihe

Gripenin ostaminen olisi paljon laajempi toimi Pohjolan

Anonyymi

hyväksi kuin arvaammekaan.Ruotsi on aina ollut edelläkävijä mitä tulee demokratiaan ja osaamiseen niin yksityis- kuin julkisella sektorilla.
Maailmassa on harvoja maita jotka ovat onnistuneet demokratiassa ja yksi
on ehdottomasti Ruotsi ja emme puhu vain lyhyestä ajasta jossa Ruotsi on voimistanut demokratiaa vaan vuosikymmenistä.
Nykyisin maailmassa kamppailee ja kompuroi kolme heikkoa suurvaltaa
Usa-Venäjä-Kiina.Ja mikä meidät Euroopan Unionissa haastaa nykyään on
Usan ja Euroopan unionin alennustila.Se lopulta haastaa koko meidän demokratian olemassaolon ja näkymät jotka tulevaisuudessa kuten pandemia vaikuttavat kaikkeen niin yksilön kuin yhteisön elämäntavoissa ja asenteissa.
Mitä itämereen tulee ja Venäjän suhteisiin Kiinaan niin se on ehkä tämä.
Kiina pyrkii rakentamaan Yhdysvaltain mallin mukaisia asevoimia. Teknologista osaamista Kiinalla on, mutta siltä puuttuu kokemusta globaaleista voimannäytön operaatioista.
Venäjä jakaa Kiinalle tätä kokemusta laajoissa sotaharjoituksissa. Nyt on nähty jo Kiinan ja Venäjän yhteisiä lentopartioita Japanin ja Etelä-Korean ilmapuolustusvyöhykkeiden tuntumassa sekä Itämerellä Venäjän ja Kiinan yhteiset merisotaharjoitukset.
Nyt Gripeniin.Tulevaisuudessa meitä huolettaa ydinaseet,tekoäly ja ilmastonmuutos.
Tekoäly on saatava asesopimuksiin jotka rajoittavat ja kontrolloivat kollektiivisesti voimakkaiden aseiden tarkastuksia ja valvontaa ja estävät niiden käyttöä sopimusten ja kontrollin ulkopuolella.Eli teknologian pimeän puolen hallinta on tärkeää.Gripenin hankinta ei vain vahvistaisi demokratiaa yhteisessä Pohjolassa vaanolisi alku kehitykselle jossa tuottee kuten hävittäjät ovat niin teknologialtaan ja ympäristölleen ja eteenkin puolustukselle monikulmainen tuote joka noudattaa kaikessa demokratialle ominaisia asioita.Puolustusta,tekniikan kehittämistä ympäristöä huomioon ottaen ja hävittäjä joka symboloi Pohjolan menestystarinaa tuotteena.Itämeren suojelu ja Arktinen alue on kuin Gripenille täysi napakymppi koska se omalla olemuksellaan ja symboliikallaan on paras kone Suomelle.

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Edelleen vahvistuu käsitys siitä että Gripen on ehdottomasti paras kone Suomelle.

   Muut tulee kaukana perässä.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Miksi Ruotsin kasaama hävittäjä vanhoista NATO osista olisi Suomelle paras vaihtoehto?

   No jotta SU-57 saisi ilmaherruuden!!!

  • Anonyymi

   Gripen on luotu Pohjolan vaativiin olosuhteisiin niin talven kuin kesän olosuhteisiin tai oli olosuhteet mitä tahansa kun ilmaston muutos luo uusia haasteita tekniikalle.
   Se pystyy nousemaan ja laskeutumaan moottoriteiltä ja sen huolto ja tekniikka on helppoa ja uutta sukupolvea ja tietysti ruotsalaista osaamista kuten Volvo autoja jotka ovat olleet aina eturivissä tuotekehittelyssä oli kyse luotettavuudesta,tekniikasta kylmissä olosuhteissa tai vaikka turvallisuudesta oli kyse aikuisista,nuorista tai lapsista.Gripen pystyy ei ainoastaan hyvään ilmataisteluun,puolustukseen,suojaamaan joukkoja vaikeissa olosuhteissa ja myös kuvaamaan alueita kehitetyllä tekniikalla antamaan informaatiota Arktisten alueiden tai Itämeren ympäristön muutoksista jotka analysoitaessa ovat tärkeitä tietää myös sotatilanteissa ja aluksista jotka toimivat alueilla niin päivisin tai öisin.Pohjolan Gripen on tulevaisuutta johon kannattaa aina sijoittaa.Sijoitat samalla meidän Pohjolan demokratiaan ja osaamiseen.

   https://www.youtube.com/watch?v=J9RVwyHsSiY&app=desktop

  • Anonyymi

   Haluan uskoa että Suomi,Armeijan (Puolustusvoimien) tärkeät asianosaiset sekä muut hävittäjähankintaan osallistuvat päättäjät tekevät yhdessä oikean ratkaisun oikean hävittäjän hankkimiseksi.Kuitenkin on tullut väittämiä jotka loukkaavat Suomen Demokratiaa ja uskottavuutta että olisi joitakin henkilöitä tai armeijan henkilöä tai henkilöitä jotka olisivat olleet lahjottuja ja siten juridisesti korruptoituneita rahan,aseman,edun tai muun lahjan tai lahjuksen vastaanottaneena tai kaupan toteutuessa saamassa näitä edellä mainittuja lahjuksia olisi syvästi ristiriidassa Suomen demokratian ja läpinäkyvyyden kanssa.Se toisi saman myrkyttyneen ilmapiirin joka paljastaisi että kulloisina aikoina milloin Suomi on jonkun Suurvallan talutusnuorassa se näkyi myös Puolustusvoimien kalustohankinnoissa tai yhteiskunnan varastojen kirjanpidossa joissa esiintyy liikaa tai ylenpalttisesti tuotteita hyllyiltä joiden tarve ei ole huutava eikä edes tarpeellinen.
   En usko huhuja että jokin kenraali tai kenraalit kävisivät hattu kourassa suosion kerjuulla Usa:ssa ja turvaamassa lihavia omia eläkepäiviään.

  • Anonyymi

   Aina kun jossain yhteiskunnassa ollaan solmimassa suuria kauppoja tai jopa miljardikauppoja niin löytyy aina tahoja jotka pyrkivät hyötymään kaupoista vääryydellä ja negatiivisena ilmiöinä ovat ihmiset jotka ovat valmiita ottamaan lahjuksia tai toimimaan sallitun tai rikollisen välisessä rajapinnassa.Siihen eivät ole ainoastaan valmiita vain köyhät mutta myös sellaiset arvovaltaiset ihmiset joilla on jo ennestään hyvät elinolosuhteet mutta silti haluavat lisää rahaa ja lähtevät pelaamaan uhkapeliä ottamalla lahjuksia ja toivovat että eivät joutuisi kiinni.Lahjuksen antajat tietysti rauhoittelevat lahjusten ottajaa että "kaikki käy hyvin" koska haluavat tuotteet myytyä mutta pitävät oman selustan puhtaana niin että itse eivät joudu kärsimään jos lahjuksen ottaja ruokapyramidin alapuolella joutuisikin kiinni ja vedettäisiin uutisiin ja huutaviin lehtilööppeihin.

  • Anonyymi

   Gripen on todennäköisin tuleva hävittäjämme.

  • Anonyymi

   Liittymällä NATOon käy meille Gripenkin. Jos ei, niin se on F-35.

   Jokainen ymmärtää miksi.

  • Anonyymi

   Venäjän kätyri haaveilemassa näköjään taas Suomen ilmavoimien modernisoinnin sabotoinnista.

   Venäjän kätyrit
   - haluavat Suomen ilmavoimille moderneja amerikkalaiskoneita huonommat hävittäjät
   - haluavat Suomelle vähemmän hävittäjiä kuin on nykyään
   - haluavat, ettei Suomi liity Naton jäseneksi

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14825
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13448
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9075
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6486
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   237
   3802