Voiko sakon antaa 4 minuuttia ennen ETUKÄTEEN?

Anonyymi

Sain yksityiseltä firmalta parkkisakon taloyhtiön vieraspaikalta. Isännöitsijän ohjeiden mukaisesti oli itse printattu pdf tiedostosta lupalappu joka oli parkkikeikosta noin 30cm päästä ja suht suuri kokoinen vaalealla pohjalla joten aivan varmasti taskulampulla hämärässä kumpikin näkyi kojetaululla mahdollisessa hämärässä. Parkkipaikan valvonta alkaa aamulla 08:00 ja sakkoprintissä kellonaika 07:56. Toisinsanoen kellonaikaa ei ole sakottaja noudattanut vaan antanut etukäteen. Peruste: Pysäköinti ilman alueen pysäköintitunnusta. Tulkitsen että lupalappu on heidän mielestään väärä. (printti vaikka isännöitsijä itse kehoitti printtaamaan) Jos säännöt on muuttuneet kesken kaiken toisenlaisiksi minun niin miten silloin pitää toimia? Tuskin isännöitsijäkään maksaa sakkoa jos joku harjoittelija toimittanut väärää tietoa lupalapusta vuokralaiselle ja minulle vieraana?

Mutta se kaikkein suurin kohta; Jos valvonta ALKAA kello 08 (oli lupia tai ei) niin voiko sakon kirjoittaa jo ETUKÄTEEN 07:56? Tarkastaja on todennut jo niin 07:55 mielestään laittimaksi pysäköinniksi ja oleran ammattilaiselta menevän vähintään minuutti rutiinilla koneen näpyttämiseen ja sakon asettelussa pyyhkijän alle.

Jos olisin vaikka unohtanut kiekon tai ylirtänyt ajan reilusti, niin maksaisin suosiolla. Mutta koen ettei nyt joku osapuoli ole noudattanut sääntöjä ja olen saanut väärästä syystö sakon.

Jos tapaus menisi käräjäoikeuteen saakka, niin miten lautamiehet tulkitsivat ennakoinnin kellonajassa? Ihan vain juridisesti asiaa pohtien jos päättäisin pitää oikeuksistani kiinni ihan vain periaatteen vuoksi loppuun saakka? Arvostan yksityisten toimintaa mutta tämä menee ylitse oikeustajuni. Kyse ei ole vain rahasta vaan oikeudesta sakottaa oikein.

10

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aikamoinen vuodatus mokomasta pikku asiasta.

    • Anonyymi

      Jos ehdoissa lukee, että rajoituksia kuten esimerkiksi jotakin firman keksimää tunnusta pitää käyttää klo 8:00 alkaen aamulla, niin silloin ehtoja ei ole rikottu ainakaan tuota tunnusta koskien kello 7:56. Ihan tyypillistä firmojen tyyliä.

      Ethän ole vielä reklamoinut? Jätä maksamatta äläkä reklamoi. Sitten kun tulee karhu, niin vastaa siihen, ettet ollut kuski. Painostus ja valehtelu tulee olemaan valtavaa, mutta siihen ei tarvitse reagoida. Firma siirtää saatavan samojen omistajien perintäfirmaan, jolle ilmoitat, että saatava on kiistanalainen ja perintä tulee lopettaa. Tämän jälkeen pysäköintifirman tulee viedä kiista oikeuteen, mitä ne eivät uskalla tehdä.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Näitä paten valvontamaksuja ei pidä eikä tarvitse maksaa. Pate riekkuu ja uhkailee aikansa jonka jälkeen asia kokee hiljaiset hautajaiset.


    • Anonyymi

      Olisiko maksun saanut tulkinnut ohjeita väärin. Ilmeisesti lupalappu tarvitaan aina pysäköitäessä, mutta jokin aikaraja saattaa alkaa klo 8. En tunne tapausta, mutta tällaisia käytäntöjä on useammissa taloyhtiöissä. Jos kuitenkin maksu on aiheeton, isännöitsijä voi sen hoitaa pois päiväjärjestyksestä.

    • Anonyymi

      Perustapaus. Yksityinen voi. Ei tarvitse sen enempää perusteluita.

      Siksikin on tärkeää olla reagoimatta, säästää kaikki dokumentit ja odotella rauhassa kutsua oikeuteen. Sitä ei tule...

      • Anonyymi

        Eihän sitä kutsua tule, koska koko tapaus oli keksitty. Vai olisiko ollut väärinpysäköijän painajainen? Taitaa väärinpysäköijän elämä olla aika raskasta, kun maksulaput alkavat tulla jo uniinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sitä kutsua tule, koska koko tapaus oli keksitty. Vai olisiko ollut väärinpysäköijän painajainen? Taitaa väärinpysäköijän elämä olla aika raskasta, kun maksulaput alkavat tulla jo uniinkin.

        Tämä nimenomaan ei ole väärinpysäköijän juttu. Kyseessä on tavallinen lainkuuliainen ihminen, joka yrittää parhaansa. Sitten saapuu ParkkiVahti ja alkaa tapahtua ihmeitä.

        Tarviiko vielä ihmetellä, ettei näiden "pysäköinninvalvojien" toimista oikein tykätä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä nimenomaan ei ole väärinpysäköijän juttu. Kyseessä on tavallinen lainkuuliainen ihminen, joka yrittää parhaansa. Sitten saapuu ParkkiVahti ja alkaa tapahtua ihmeitä.

        Tarviiko vielä ihmetellä, ettei näiden "pysäköinninvalvojien" toimista oikein tykätä?

        Pitikö oikein jatkaa omaa sepitystä, kun et saanut porukkaa mukaan keksittyyn tarinaasi?


    • Anonyymi

      Ei kai olennaista ole se milloin valvonta alkaa vasn se miten sallittu pysäköintiaika on määritetty. Jos se sanoo että pysäköinti sallitaan klo 8 eteenpäin niin silloin rävähti sakko aiheesta.

    • Anonyymi

      Mitä se kiekosta horisee kun syynä on ollut pysäköinti ilman PYSÄKÖINTITUNNUSTA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2286
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2094
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      171
      1893
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      171
      1692
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      36
      1374
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      15
      1184
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    Aihe