Keskilämpötila 5 vaiko 10 astetta korkeampi nyt.

Anonyymi

Ulkona 11 lokakuun lopussa. 60 vuotta sitten Jyväskylän korkeudella järvet alkoivat jäätyä näihin aikoihin, mutta ilmatieteen laitospa ei vertailekkaan "keskilämpötiloja" enää noihin aikoin. Näin saadaan ilmastonmuutos näyttämään pienemmältä kuin mitä se onkaan. Taas opit uutta, terv Haans.sea

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Pitkänajan keskilämpötila" on todellisuudessa vain viimeiset 30 vuotta. Käytännössä ajanjakso 1990-2020. Jokainen tietää, että jo 1990 ilmastonmuutos oli rajussa kasvuvauhdissa. Ottamalla vertailukohdaksi aina viimeiset 30 vuotta, päädytään varmaan jossain vaiheessa tilanteeseen, että ne voivat ilmoittaa ettei ilmastonmuutos lakkasi olemasta. Ehkä silloin meillä on täälä tähän aikaan 20 astetta.

      Ovela keplottelukeino todellisen ilmastomuutoksen lämpenemis-vaikutuksen vähättelemiseen. Ja suunnitelmallisesti tästä syystä näin valittu !

    • Anonyymi

      Keskivertolämpötila ei ole muuttunut, pitää ottaa huomioon noin 100-vuoden keskiverrot jokaista päivää kohden, jotta saisi reaalisen arvon.

      • Anonyymi

        Viime kesänä uutisoitiin, ettei joillain alueilla Kaliforniassa ole n. sataan vuoteen ollut näin kuumaa. mikähän climate change silloin oli jo menossa????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viime kesänä uutisoitiin, ettei joillain alueilla Kaliforniassa ole n. sataan vuoteen ollut näin kuumaa. mikähän climate change silloin oli jo menossa????

        Se turistipyydys on jo vuosia pyrkinyt asfaltoinnilla ja muilla metkuilla saamaan kuumimman pisteen tittelin. Uutinen upposi ilmastohysteerikkoihin kuin kuuma veitsi voihin.


    • Anonyymi

      Hyvä että lämpenee, ei olisi mukavaa että lumi tulisi maahan lokakuun alussa ja lähtisi pois toukokuun viimeisellä viikolla, keski suomessa.

      • Anonyymi

        Eipä ainakaan se lossi Laukaan Kuhankosken tuntumassa jäädy rannalle, vai onko siinä jo silta?


    • Anonyymi

      Tämä ilmastonmuutos jakaa mielipiteitä, eikä yksin mielipiteitä vaan tiedekuntia. Eräs tieteen näkemys on, josta vähemmän, jos ollenkaan puhutaan, jääkausi, jonka loppumetrejä käydään juuri nyt. Ihmisellä on jokin pakonomainen tarve pysäyttää kaikki omaan ajanjaksoonsa jolloin mikään ei saa muuttua. Kasvit ovat aina levinneet ympäri maailmaa lintujen ja muiden vaelluseläinten mukana ja tuulten mukana. Nykyään ne tulkitaan vieraslajeiksi jotka pitää pakkomielteisesti nyhtää juurineen maasta ja hävittää.

      Samoin on ilmaston laita. Maapallo ei ole koskaan kysynyt ihmisekltä, että mikä sille sopii ja mikä ei. Eikä tule kysymään vaikka ihminen vaatii maapalloa sopeutumaan ihmisen mielen mukaiseksi mutta ei itseään maapallon mukaiseksi.

      Todellisuudessa tässä käydään jääkauden viimeisiä vaiheita ja sen ilmiön tarkoituskin on sulattaa viimeisetkin jääkauden rippeet ja paljastaa maaperä grönlannissa ja etelänavalla. Näin luonto haluaa tehdä ja sen se tekee riippumatta, mitä hminen siihen sanoo.

      On toki totta, että ihmisen ansiosta tätä prosessia on nopeutettu, sitä prosessia joka olisi tapahtunut joka tapauksessa vaikka ihmislajia ei olisi edes muodostunut tälle planeetalle. Ei ilmaston lämpeneminen ole mikään katastrofi vaan luonnollinen tapahtuma jolle me emme voi mitään.

      • Anonyymi

        Juu ja sen lämpenemisen jälkeen tulee aina sit myös se kylmenemisvaihekin!

        Mut jos nyt oletetaan, et ihminen jostain syystä viisastuiskin niin paljon etä kykenis omin toimineen peruuttamaan ton normaalisyklisen seuraavan tulevan jäämauden kokonaan, niin: Mitähön se sit mahtais aihettaa maapallon normaalille ilmastolle?

        Eli rautalangasta: Meinaaks nää ns. ilmastoaktivistit aikaansaadaa maailmaan jonku erityisen kuivan ja lämpimän kauden, pyrkimällä juuri päinvastaiseen? Ja saaks mä arvata ketä he tulee sit siitäkin syyttämään, kun lannote rysähtää aurinkokennotuulettimeen? :) :/


      • Anonyymi

        Tämä on Nooan vedenpaisumuksen jälkitilaa; Pohjanmaan rannikkokin "köyristää vielä selkäänsä" ja maannousu lienee muutama sentti/100v.

        Koskas saadaan kävellä Uumajaan?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kun on lämmintä, niin joka kerta kyseessä on ilmastonmuutos, ei sääilmiö.

      Ja sitten kun joku ilmastotolkullinen sit väittää että kun sitten lopulta onkin aina se normaalitalvi ja kylmä, niin samat ilmastopanikoijat aina jaksaa muistuttaa että kyseessä on sää, ei ilmasto!? :)

      Suvakkilogiikkaa?

    • Anonyymi

      Viime talvi oli harvinaisen luminen, muistatteko?

      • Anonyymi

        Lapissa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tässä on nyt vain se ero että muinoin ilmaston muutokset tapahtuivat tuhansien tai jopa kymmenien tuhansien vuosien aikana kun nyt nämä muutokset tapahtuvat sadoissa tai jopa kymmenissä vuosissa mutta tätähän on skeptikoille turha selittää ei meinaan riitä äly sitä tietoa vastaanottamaan.

      • Anonyymi

        Ei sitä tartte selittää!

        Kyllä me skeptikot jo tiedetään et maapallon keskilämpötila on kohonnu 1880 lähtien hulppealla yhdellä asteella, et kyl täs joku globaalin tulivuodenpurkauksen kaltanen hiiltymiskuolema on ihan nurkan takana! :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä tartte selittää!

        Kyllä me skeptikot jo tiedetään et maapallon keskilämpötila on kohonnu 1880 lähtien hulppealla yhdellä asteella, et kyl täs joku globaalin tulivuodenpurkauksen kaltanen hiiltymiskuolema on ihan nurkan takana! :)

        Siinäpäs se 1 aste sadassa vuodessa on tosi paljon kun joskus muinoin yhden asteen nousu tapahtu 10000 vuodessa elikkä väännetään rautalangasta nykyinen lämmön nousu on niin nopeaa että luonto ei kerkeä mukautumaan siihen.


    • Anonyymi

      T>>ämä ilmastonmuutos jakaa mielipiteitä, eikä yksin mielipiteitä vaan tiedekuntia.

      Ei kahta sanaa, etteikö ihmisen aiheuttama "pössytys" ole nostanut keskilämpötiloja ja se näkyy vaikka edelle laitetusta linkistä, vaikka se on tehty hankalaksi tulkittavaksi. Voimakas lämpeneminen on nähtävissä jo 1980-luvulta alkaen.

      NYT OLEELLISTA ON se, että tämän päivän 50-nen eli jo työelämää vähän nähnyt on syntynyt 1970 ja ollut 20-kymppinen vasta 1990 laman alkaessa. Niin ympäristö kuin luontokin oli ja tuolloin rajussa muutostilassa mutta 20-kymppisemme tuskin tästä oli kiinnostunut, se oli hänelle normaalia, koska hänellä ei ole "muistikuvaa" edellisistä vuokymmenistä

      NÄIN MYÖS eläinkannan muutokset on uusille sukupolville täysin tuntemattomia, koska he ovat syntyneet "TUHON KESKELLE" ja valitseva tilanne on heille "normaalia". Kysymys on siis samasta efektistä, kun jallitus keskilämpötiloilla. Ottamalla viimeisimmät havainnot vain laskuun mukaan, saadaan muutos näyttämään todellisuutta paljon hitaammalta.

      Mikä lienee kapitalistien tarkoituskin !!! t. haans.sea

    • Anonyymi

      Helsingin Kaisaniemessä 27.10.1910 maksimilämpötila oli 7,2 C.

    • Anonyymi

      Onhan se merkillistä, kun satelliitit ei havaitse mitään poikkeavaa ilmastomuutosta. Kun nyt on sattumalta paripäivää lämmintä, niin unohtuu että vasta viime viikolla oli pakkasta etelää myöden ja Lappiin saatiin kunnon lumipeite. Lämmin sää saa ilmastohysteerikot aina suoltamaan palstat täyteen ilmastoskeidaa.

      • Anonyymi

        Jos oikeasti jotakuta kiinnostaa aihe niin hakusanalla IPCC AR5 löytyy varsin kattava kooste tieteellisistä artikkeleista, joiden perusteella ilmastonmuutos on todettu.


    • Anonyymi

      >>Viime talvi oli harvinaisen luminen, muistatteko?

      Ensimmäinen tilastointi-Historiassa sellainen, että koko talvena etelä-suomeen ei tullut LUMI-talvea LAISINKAAN.

      Yleensä poppikoneen jallittajat hehkuttavat Erikoisuuksilla mutta tästä vaikenivat täysin tyystin, jopa niin ettei lappilaiset tainneet tietää asiasta laisinkaan !!!!
      Nekin ovat kusetusjuonessa siis mukana, sää-jallittajat siis....

      • Anonyymi

        Lumettomat talvet eivät ole harvinaisia Etelä-Suomessa. Leutoja ja lumettomia/vähälumisia talvia ovat Etelä-Suiomessa olleet ainakin 1901, 1904, 1909, 1910, 1913, 1919, 1925,
        1964-65, 1972-73, 1974-75, 1982-83, 1988-89, 1991, 2000-2001
        2006-07, 2020. Karkeasti noin joka kolmas talvi Etelässä on musta.


    • Anonyymi

      Liika lämpeneminen merkkaa sitä että taitaa sähköautot ja suuret paverot tulla etuajassa. Kohta rittää niillä tehtailla kysyntää kun jengi joutuu vaihtamaan todella vähäpäästöisiin niin äkkiä kuin niitä kyetään tuottamaan tai ajot kielletään kokonaan. Fossiilisten polttoaineiden aika taitaa olla ohi nopeammin kuin kukaan pystyi ennustamaan , samoin kaikkien öljyfirmojen. Talojenlämmitys öljyllä ja kivihiilellä kielletään vielä ennen talven kovia pakkaisiakin jos niitä nyt enää onkaan tai talot pakotetaan pitämään kylmänä, nukkukoot omistajat vaikka talon sisällä teltoissa ja talvimakuupusseissa mutta päästöjen tuottaminen kielletään ykskaks. Elämässä voi kuolla monella tavalla, on taudit, päästöt ja köyhyys ja nälkä, kylmyys tai kuumuuskin joissain maissa. Vapaasti voi valita kuinka täältä lähtee vai otatko kaikki kuolonuhat kerralla, valinta on sinun.
      Moni ei olis arvannut että näin vielä tässä käy mutta niin vain tuntuu todellisuus menevän, eri mittaussuureiden madonluvut ei valehtele ja sen mikaan on aina eleleminen, halusit tai et.

      • Anonyymi

        Tarkat aistit sinulla, kun pystyt havaitsemaan nykyisen lämpenemistrendin 0,01 astetta vuodessa. Näiden hysteerikkojen satuja ei kannata kuunnella. Öljyä käytetään vielä pitkään, sillä laivat, lentokoneet, rekat ja muu raskas kalusto käyttää sitä vielä satojen vuosien ajan. Autotkaan eivät sähköisty Marinin ja Harakan komennosta. Suomen pähkähullu tavoite on ostaa 7% kaikista valmistuvista sähköautoista. No, saahan sitä unelmoida.

        Minä ja moni muu lämmittää mökkinsä omasta metsästä kaadetulla puulla. Koettakaa punikit tulla estämään se. Punikkien tavoitteena on lopettaa hiilidioksidin tuottaminen ja tappaa kaikki kasvit ja hiilen kierrosta riippuvainen elämä tällä planeetalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkat aistit sinulla, kun pystyt havaitsemaan nykyisen lämpenemistrendin 0,01 astetta vuodessa. Näiden hysteerikkojen satuja ei kannata kuunnella. Öljyä käytetään vielä pitkään, sillä laivat, lentokoneet, rekat ja muu raskas kalusto käyttää sitä vielä satojen vuosien ajan. Autotkaan eivät sähköisty Marinin ja Harakan komennosta. Suomen pähkähullu tavoite on ostaa 7% kaikista valmistuvista sähköautoista. No, saahan sitä unelmoida.

        Minä ja moni muu lämmittää mökkinsä omasta metsästä kaadetulla puulla. Koettakaa punikit tulla estämään se. Punikkien tavoitteena on lopettaa hiilidioksidin tuottaminen ja tappaa kaikki kasvit ja hiilen kierrosta riippuvainen elämä tällä planeetalla.

        Sulle puunpoltosta rätkästään haittavero.
        Siinä kiroilet, kun pankkifröökinälle makselet puitten poltosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulle puunpoltosta rätkästään haittavero.
        Siinä kiroilet, kun pankkifröökinälle makselet puitten poltosta.

        Tuskin maksan mitään haittaveroja enkä maksakkaan. Omaa omaisuuttani saan vapaasti polttaa vaikka avotulessa, Eri asia on sitten jos punikit sosialisoivat metsäni. Mutta ei valtiolla ole varaa ostaa yksityisten metsiä. Valtio on ne minunkin metsäni aikanaan minulle myynyt rahapulassaan.

        Kiinteistöveroja punikit voi nostaa ja niin varmaan tekevätkin. Kun kipuraja ylittyy, niin laitetaan metsät matalaksi ja muutetaan kaupunkiin valtion elätiksi.


    • Anonyymi

      Johan tuli aikamoista potaskaa !

      >>1982-83, 1988-89, 1991, 2000-2001 2006-07, 2020.
      >>Karkeasti noin joka kolmas talvi Etelässä on musta.

      Olen asunut helsingissä yli 40 vuotta ja jokaisen tuon ajan talven eikä ainuttakaan lumetonta talvea ole ollut, paitsi viime vuonna. Taidat olla kovan luokan valehtelija. Ethän vain lapista ?

      • Anonyymi

        Missä päin Pietaria sinun Helsinki on?


    • Anonyymi

      Olihan suomen alueellakin niin lämminkausi jääkauden jälkeen, että pähkinäpuut menestyivät keskisuomea myöten.
      Kyseessä sentään pieni puulaji, joka vaatii lauhkean ilmaston menestyäkseen.

    • Anonyymi

      Huh huh, meinaako kevät tulla, sillä eilen paukkui marraskuun lämpöennätys uusiksi eli reilusti yli 14 asteen ja sää-"tieteilijä" lupaili loppuviikoksi vielä lämpimämpiä kelejä.

      Onko peräti toinen peräkkäinen Lumeton talvi sittenkin tulossa, vaikka pahimmat ilmastonmuutoksen aiheuttajat - lentokoneet - on suurelta osin maassa !

      Olisiko kriittinen piste sittenkin jo ylitetty sillä edellisessä järjestelmäromahduksessa eli virallisesti "finanssikriisissä" ei näin paljon ollut lentokoneita maassa mutta silti alkoi näihin aikoihin lunta tulemaan, jopa ennätystahtia.

    • Anonyymi

      Delade meningar

    • Anonyymi

      Hirveä vouhkaaminen Suomessa ilmastonmuutoksesta. Ei se ole Suomen ongelma. Ei täällä ole isoja alavalla rannikkomaalla sijaitsevia kaupunkeja. Aavikoituminen ei uhkaa.

    • Anonyymi

      >>Helsingin Kaisaniemessä 27.10.1910 maksimilämpötila oli 7,2 C.

      Nyt marraskuun 6:nen päivän paikkeilla on ilman lämpötila ollut keskimäärin kymmenen astetta jo pari viikkoa ja Föhr-tuulet tuovat edelleen lisää lämpöä. Edellä mainittu Kaisaniemen juttu jäi hetken tuulahdukseksi ja perään tuli heti talvi.

      Poppikone muuten kertoi Säkylän Pyhjäjärven olleen ensimmäisen kerran koko 1900 luvulla sulana viime talvena, aivan kuten pysyi lumi poissa eteläsuomesta ensimmäistä kertaa. Nämä ovat kylmiä faktoja Voimallisesta ilmastonmuutoksesta, jonka kusettaja-eliitti pyrkii salaamaan, etenkin noilla keskilämpötila-jallituksilla, jotka on suoranaista nuorten sukupoliven kusetusta.

      Ikävää, että keinottelu on saanut ajautua näin pitkälle mutta se ei totisesti tule koitumaan teidän onneksi. Säkylän pyhäjärven perinteiset muikkukannat on nekin täysin romahtaneet. Kohta saatte tyytyä Vtt:n kehittämiin törkeän kalliisiin keinoproteiniihein, jotka vievät hymyn huuliltasi.

    • Anonyymi

      Normaalia lämpötila vaihtelua aikoinaan täällä oli paljon lämpimämpää?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe