Aihe

NATO riippuvainen ulkoisesta uhkasta

Anonyymi

Ministeri: Wienin keskustan eilisen iskun taustalla Isis-terrorijärjestö. Nyt onpi perusteltua lisätä Euroopan turvallisuutta ja syventää transatlanttisia suhteita.

Iskussa kuoli ainakin kolme siviiliä. Myös yksi hyökkääjä ammuttiin.

14

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Naton sisäisistä uhkista keskeisin lienee Yhdysvaltain omalakisuus kansainvälisissä asioissa.

   Yhdysvallat on asettanut pakotteita (sänksöns) kansainväliselle tuomioistuimelle pelastaakseen omia sotarikoksiin syyllistyneitä sotilaitaa. Tätä ei kuitenkaan edes Yhdysvaltain lähimmät liittolaiset hyväksy.

   Yhteensä 72 YK:n jäsenmaata osoitti eilen maanantaina tukensa Kansainväliselle rikostuomioistuimelle (ICC) Yhdysvaltain asetettua kahdelle tuomioistuimen edustajalle pakotteita.

   Yhdysvallat on kieltäytynyt hyväksymästä tuomioistuimen toimivaltaa aina sen perustamisesta lähtien. Erikoistuomioistuimen tehtävänä on ollut käsitellä kansanmurhaan, sotarikoksiin ja ihmisyyden vastaisiin rikoksiin liittyviä tapauksia.

   Syyskuun alussa presidentti Donald Trumpin hallinto kuitenkin ryhtyi ennennäkemättömiin toimiin ja asetti pakotteita tuomioistuimen pääsyyttäjälle Fatou Bensoudalle sekä toiselle korkea-arvoiselle ICC:n virkamiehelle.

   Vuonna 2002 toimintansa aloittanut Hollannin Haagissa toimiva ICC avasi aiemmin tänä vuonna tutkinnan, jossa selvitetään yhdysvaltalaisjoukkojen Afganistanin sodassa tekemiä rikoksia.

  • Anonyymi

   ISIS on USAn terojärjestö joten ei transatlanttisten suhteiden tiivistäminen ja yhteistyön lisääminen taida NATOa ISISa vastaan auttaa

  • Anonyymi

   Kappas vain EU kieltäytyy tapaamasta kongressihyökkäyksen takia Yhdysvaltain ulkoministeriä. EU reagoi sittenkin. Mutta vasta viime tingassa, kun nykyisellä presidentillä on enää vain vähän aikaa. Olisi osoittanut selkärankaa suhtautua USA:n ulkoministeriin, muihin ministereihin ja presidenttiin nuivasti silloin, kun he olivat valtansa huipulla.

   Mutta ei esimerkiksi Suomen Sauli uskaltaisi nousta isäntäänsä vastaan.

   • Anonyymi

    Pompeon Euroopan matkan alkuperäinen tarkoitus lienee ollut tuen hakeminen Kiinan vastaiseen politiikkaan mutta EU sai aikaan juuri kauppasopimuksen niin Pompeon intokin laantui.


   • Anonyymi

    ” Mutta ei esimerkiksi Suomen Sauli uskaltaisi nousta isäntäänsä vastaan.”

    Tiltun tyhmyys kukkii!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ” Mutta ei esimerkiksi Suomen Sauli uskaltaisi nousta isäntäänsä vastaan.”

    Tiltun tyhmyys kukkii!

    Avaisitko vähän?


  • Anonyymi

   Saulin ainoa isäntä on Suomen kansa!

   Jos muuta väität niin perustele!

  • Anonyymi

   Juuri ulkoiset uhkat on syy tehdä yhteistyötä, ja lujittaa puolustusta. Erimaiden turvallisuusselvitykset, myös Suomen ovat tähän päätyneet. Meillä myös todettiin että Nato on turvallisuutta lisäävä tekijä itämerellä. Suomessa ollaan harvinaisen yksimielisiä turvallisuusratkaisuista, ja yhteistyöstä Nato-maiden kanssa.

   • Anonyymi

    NATOkägöset niitä turvallisuus selvityksiä laatii että ei ole ihme että NATOa niissä pidetään turvallisuutta lisäävänä tekijänä mitä se ei ole


  • Anonyymi

   Suomessa Nato-jäsenyyden vastustus on huomattavasti Ruotsia vahvempaa. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) joulukuussa julkistamassa kyselyssä jäsenyyden hakemista vastusti 53 ja kannatti 21 prosenttia vastanneista. Kannastaan epävarmoja oli neljäsosa.

  • Anonyymi

   Marraskuu 2020 Nato vastustus 45%
   Joulukuu 2020 Nato vastustus 53%
   Natovastustus kasvoi 8% kuukaudessa. Tätä menoa natovastustus on vuonna 2016 sataprosenttia.

   Suomessa Nato-jäsenyyden vastustus on huomattavasti Ruotsia vahvempaa. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) joulukuussa julkistamassa kyselyssä jäsenyyden hakemista vastusti 53 ja kannatti 21 prosenttia vastanneista. Kannastaan epävarmoja oli neljäsosa.

   • Anonyymi

    Nato kyselyn tulos:

    Natoa kannattaa. 12%

    Natoa vastustaa. 82%

    EOS. 6%


  • Anonyymi

   Suomi on maailman natovastaisin kansa, ei löydy maapallolta toista jossa natoa inhottaisiin yhtä paljon. Olkaamme ylpeitä siitä.

  • Anonyymi

   "Nato Tiltu: Wienin keskustan eilisen iskun taustalla Isis-terrorijärjestö. Nyt onpi perusteltua lisätä Euroopan turvallisuutta ja syventää transatlanttisia suhteita."

   No muta ku ISIS on trans-atlantisen blokin luomus.

   Nato Tiltun ajatus on siis se, että jos Itävalta ei voi voittaa ISISstä, niin sen on paras liittyä trans-atlantiseen ISIS järjestöön?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14825
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13448
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9075
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6486
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   237
   3802