Ruuan takertuminen kurkkuun

Anonyymi

Tässä useamman vuoden olen kamppaillut tämän vaivan kanssa. Kaikki vähänkään kiinteä meinaa juuttua kurkkuun ellei juo nestettä lähes jokaisella ruuan nielemis kerralla. Vielä pari vuotta sitten tilanne ei ollut ihan näin paha. Ruisleipä ja kaikenlainen liha ovat pahimpia. Siis mitä kuivempi ja kiinteämpi sitä vaikeampi on niellä. Välillä saanut sellaisen oudon tukehtumisen tunteen jos ruoka meinannut jäädä kiinni kurkkuun. Happi/hengitys kulkee normaalisti, mutta helvetin kova paine kasaantuu kurkkuun niin että tuntuu kuin ruoka jäisi kiinni kurkkuun lopullisesti. Alkaa semmoinen pieni kipu tuntua kovan paineen lisäksi. Näitä ”vaaratilanteita” tulee pari per vuosi. On ollut siis noin 3v kiusana nämä tukehtumisen tunteet. Tuntuu kuin olisi hiljalleen pahentunut. Olen siis parikymppinen. Lapsena pystyin syömään ruokaa lähes juomatta nestettä ollenkaan. Päälaelleen kääntynyt tilanne. Ei tämä näköjään tästä itsekseen parane. Onkohan jokin struuma? Onko kellään samanlaisia kokemuksia? Ei oikein tekisi mieli mennä leikkaukseen kun siihenkin sisältyy riskejä. Ilmeisesti lääkettä voisi kuitenkin löytyä. Vaiva siis hiljalleen pahentunut noin 5v sisään. Nyt ei näytä olevan muita vaihtoehtoja kuin hakeutua lääkäriin.

4

1241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meinasin ehdottaa ihan suun kuivuutta, mutta oletkin nuori. ALS olisi ollut vaihtoehto, mutta se tappaa muutamassa vuodessa, joten ei ole todennäköinen. Pitkäaikainen refluksitauti myös aiheuttaa muutoksia ruokatorveen. Yleensä pahimmat vaihtoehdot ovat sitä todennäköisempiä, mitä iäkkäämpi potilas on. Syöpä on harvinainen nuorilla. Nykyään periaate on, että leikkaushoito ei ole ensisijainen hoitokeino, jos muita mahdollisuuksia hoitaa on. Ja leikkauksistakin voi aina kieltäytyä. Ei sairaala omista ihmistä. Ihmisellä säilyy oma tahto ja valinnan vapaus (eli lähinnä vapaus kieltäytyä mahdollisesta hoidosta).

    • Anonyymi

      Minulla tarttuu omena kurkkuun! Toisinaan on ollut tilanteita että en saa henkeä ja tunnen tukehtuvani koska se jää jonnekin tuohon kurkun yläpäähän kiinni enkä saa nieltyä alas vaikka miten yritän.
      Joskus myös appelsiinin kanssa käynyt tämä. Kaikki muu ruoka tuntuu menevän alas normaalisti, omena jostain syystä on ongelmallinen.
      Olen yrittänyt pureskella erityisen huolellisesti ja se kyllä auttaakin usein. Tunne on todella kauhea kun en saa sitä ylös enkä alas. Kurkku on tukossa eikä henki kulje kuin ihan pientä pihinää saan väkisin hengitettyä. Limaa tulee kamalasti kurkusta ja sen mukana saattaa tulla pieniä omenanpaloja. En ymmärrä miksi juuri omena?!
      Vältän siis sitä vaikka rakastan omenia.
      Syöpää en usko sairastavani sillä oireita aiheuttaa vain tuo yksi ruoka-aine ja tämä on jatkunut jo vuosia. Olisi mukava kuulla tietääkö joku jotain selitystä tällaiselle?

      • Anonyymi

        Minulla keitetty riisi ja kananmuna tuntuu joutuvan kurkkuun .


    • Anonyymi

      Ei siinä auta muu kuin kipaista lääkärin pakeille.

      Lääkäri ottaa selvän ja kertoo sitten mikä on, ja mitä pitää tehdä.

      Kerro tuo kaikki lääkärille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe