Aihe

Iskeekö venäjä balttiaan?

Anonyymi

Tutkija varoittaa: Itä-Euroopan maiden oltava nyt varuillaan

USA:n poliittinen sekasorto saattaa tutkijan mukaan houkutella Venäjää sotilaalliseen riskinottoon.
Ellei mitään täysin odottamatonta ehdi tapahtua, Yhdysvaltain entinen varapresidentti Joe Biden nousee 20. tammikuuta 2021 Valkoisen talon isännäksi. Siihen saakka USA:ssa kuitenkin elettäneen poliittisesti poikkeuksellisen jännitteistä siirtymävaihetta kahden hallinnon välillä.

– Se vaihtoehto, että Donald Trump tunnustaisi valtiomiesmäisesti tappionsa ja muuttuisi rakentavaksi, on valitettavasti erittäin epätodennäköistä, virolainen turvallisuuspolitiikan tutkija Kalev Stoicescu arvioi Tallinnan kansainvälisen puolustus- ja turvallisuustutkimuskeskuksen (ICDS) julkaisemassa artikkelissa.

Stoicesculla on takanaan pitkä virkamiesura Viron puolustus- ja ulkoasianhallinnossa. Hän on toiminut muun muassa maansa suurlähettiläänä Washingtonissa sekä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjissä.

Kahdesta kuukaudesta ennen Bidenin astumista virkaansa on hänen mukaansa uhassa muodostua haasteellinen ja vaikea jakso Naton eurooppalaisille jäsenmaille. Tilanne on erityisen herkkä Baltian maiden ja muiden puolustusliiton itäisen sivustan valtioiden näkökulmasta.

– Pahin skenaario olisi Donald Trumpin ja hänen kiihkeimpien (ja aseistettujen) tukijoidensa Yhdysvalloissa provosoima kaaos, joka estäisi USA:ta ryhtymästä toimiin Euroopassa, jos tilanne sitä edellyttäisi. Trumpia tuskin siitä piittaisi, eikä Bidenin olisi mahdollista toimia, hän toteaa.

97

148

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Valppaana ja varuillaan

   Baltian maiden ja muiden itäisten Nato-jäsenten kannalta on Stoicescun mukaan kyynisesti ajatellen onnellista, että Venäjällä on juuri nyt tekemistä niin sanottujen rauhanturvaajiensa sijoittamisessa Armenian ja Azerbaidžanin sodan runtelemaan Vuoristo-Karabahiin.

   – Kremlin laskelmat saattavat kuitenkin muuttua jokseenkin nopeasti, jos lupaava tilaisuus tarjoutuisi – onhan Venäjä harjoitellut erityyppisiä sotilaallisia toimia Naton itäistä sivustaa vastaan jo vuosien ajan. Naton jäsenmaiden Virosta Romaniaan ja niiden alueille sijoitettujen liittoutuneiden joukkojen onkin tulevina kuukausina oltava erityisen valppaina ja varuillaan, hän sanoo.

   Joe Bidenin vaalivoitto on hänen mukaansa kaikkea muuta kuin hyvä uutinen presidentti Vladimir Putinin hallinnolle, jota Trumpin hampaaton asenne Venäjää kohtaan on suuresti miellyttänyt.

   – Siirtymävaihe on melko lyhyt, mutta se tarjoaa Venäjälle mahdollisuuden lietsoa Trumpin kannattajien heltymätöntä vastarintaa ja turhautuneisuutta, hän toteaa.

   Trumpin päätöstä erottaa puolustusministeri Mark Esper ja useita muita Pentagonin avainhenkilöitä vaalien jälkimainingeissa Stoicescu pitää hyvin vaarallisena liikkeenä. Huolestuttavaa on hänen mielestään myös se, että toisin kuin esimerkiksi Kiina, Venäjä ei edelleenkään ole tunnustanut Bidenia vaalien voittajaksi.

   – Moskovan ja Putinin asenne voisi viitata Venäjän ja USA:n välisten jännitteiden entistä voimakkaamman eskaloinnin valmisteluun. Miksi jättää hyödyntämättä tämä kallisarvoinen aika ennen kuin presidentiksi valittu henkilö astuu virkaansa – ja saa hallintaansa ydinaseiden laukaisunapin, hän varoittaa.

  • Anonyymi

   venäjä ei pystynyt miehittämään koko Ukrainaa,Valkovenäjän miehitys kesken,ei taida enää rahkeet riittää balttian miehitykseen,maassa riehuu kaiken lisäksi korona mikä on tappanut satojatuhansia venäläisiä

  • Anonyymi

   Zapad-operaation” kokonaisosaamisen kehittämiseksi. Petraitis on vakuuttunut siitä, että
   kyseinen operaatio koostuu kolmesta vaiheesta.

   Ensimmäisessä vaiheessa Venäjän asevoimat
   toteuttavat yllätyshyökkäyksen sillanpääasemien hankkimiseksi, niiden puolustamiseksi sekä
   vakauttamiseksi. Tämä vaihe voi kestää viikosta muutamaan viikkoon.

   Operaation toisessa vai-heessa Venäjän asevoimat pyrkii varmistamaan saavutetun sotilaallisen menestyksen sekä vakauttamaan tai lopettamaan konfliktin. Tämän vaiheen Petraitis arvioi kestävän yhdestä kolmeen kuukautta.

   Hänen näkemyksensä mukaan ensimmäisen ja toiseen vaiheen jälkeen on tauko, jonka aikana Venäjän sotilaallinen aktiviteetti laskee. Näillä tauoilla on kaksi tavoitetta. Ensinnä joukkoryhmityksiä tarkastetaan ja joukkoja huolletaan sekä täydennetään valmistauduttaessa mahdolliseen operaation kolmanteen vaiheeseen. Toiseksi taukoja käytetään vastustajan
   suostutteluun konfliktin ratkaisemiseksi, ei sotilaallisin keinoin.

   Operaation kolmanteen vaiheeseen joudutaan, mikäli kahden ensimmäisen vaiheen jälkeen Venäjän kokonaispuolustus uhkaa
   luhistua. Petraitis on arvioinut, että kolmannessa vaiheessa Venäjää puolustetaan kaikilla valtion
   voimavaroilla ydinaseet mukaan lukien. Petraitisin laskelmien mukaan koko Zapad-operaatio
   voi kestää vuoden, josta kaksi ensimmäistä vaihetta kestää kahdesta neljään kuukautta.

   Edellä kuvattuja länttä vastaan käytävän sodan operaatiovaiheita venäläiset ovat tarkastelleet ja
   harjoitelleet vuodesta 1999 alkaen. Aluksi tarkastelu oli teoreettista ja vain yksittäistä operaatio
   vaihetta harjoiteltiin. Myöhemmin, sotilasreformin ensimmäisen vaiheen päättymisen ja Sergei
   Šoigun puolustusministeriksi nimittämisen jälkeen, vuoden 2013 Zapad-harjoituksesta lähtien
   länteen suuntautuvan sotilasoperaation harjoittelu on ollut aikaisempiin harjoituksiin verrattuna
   käytännöllisempää ja useimpia operaatiovaiheita käsittäviä.

  • Anonyymi

   Nuo -länttä vastaan suunnatut ZAPAD-harjoitukset on kyllä otettava varmasti esim. Suomessa ihan tosissaan. Niissä on luotu ihan oikeita valmiuksia käynnistää -nopeita operaatioita-. Ne eivät ole olleet mitään kuhan häntä-harjoituksia vaan niiden yhteydessä on luotu infraa ja rakennettu tarvittavia -lähtöasemia-. Myös Ladoga-harjoituksiin on liittynyt infran parantaminen, teiden rakentaminen, varikoiden uudistamista ja tiettyjen operaationopeutta parantavien asioiden paikkaamista.

   Kannattaa myös muistaa, että -LÄNTTÄ vastaan suunnattu operaatio- voi tarkoittaa myös ja vain Suomea.

  • Anonyymi

   Lyhyemmilläkin viesteillä olisi tullut todistetuksi että Naton ympärillä kaikki pelkäävät.
   Kaiken huippu on että pelkoa lietsoo vain Natopöljät itse .
   Että kiitos vaan fopioihin johtavasta raollaanolevasta Nato -ovesta.

  • Anonyymi

   Viekö Venäjä baltian naiset?

   • Anonyymi

    Tutkija varoittaa: Itä-Euroopan maiden oltava nyt varuillaan. Sielä on Rasputiini liikkeellä!!!


   • Anonyymi

    Siellä on SYNAGOGIA ja moskeijoita , ortodoksikirkko vapaakirkko helluntailaisia . Suomesta varastettua tavaraa mustalaiset mukana kuljettamassa .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tutkija varoittaa: Itä-Euroopan maiden oltava nyt varuillaan. Sielä on Rasputiini liikkeellä!!!

    Joo o . Valkovenäläisiä nuoria liikkuu Suomessa mutta kyllä muslimimiehet ne naiset äkkiä korjaa tosta .


  • Anonyymi

   Sota intoilijat taas puhuu ja luo uhkakuvia, ettei vaan olis Suomen armeijan väkeä luomassa uhkakuvia, niin saadaan Suomen veronmaksajat ostamaan lisää leluja armeijalle.

   Tässä linkissä vähän järkevämpää puhetta.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16644070/miksi-nato

  • Anonyymi

   Jos Venäjä valtaa ja miehittää Valko-Venäjän Suomi jää ainoaksi NATO:n puolustusliiton ulkopuoliseksi valtioksi Euroopan suunnalla. Lisäksi Suomen hallinnoima osuus Itämeren alueesta (varsinkin sen pohjoisosa sekä Pohjanlahden ja Suomenlahden osalta) muodostaa Venäjän sotilaallisesta ja turvallissuusnäkökulmasta erittäin houkuttelevan kohteen. Huomioiden jopa koko Arktisen alueen geopoliittisen merkityksen.

   Todennäköisesti Suomen poliittisessa johdossa ei ymmärretä eikä osata (tai ehkä ei edes haluta) nähdä tähän kokonaisuuteen liittyviä sotilaallisia uhkatekijöitä. Päätellen esimerkiksi siitä ettei Suomen politiikan johdossa nähdä minkäänlaista tarvetta käydä julkisuudessa keskustella aiheesta. Puhumattakaan että pyrittäisiin aktiivisesti vahvistamaan Suomelle äärimmäisen tarpeellisia puolustus-/turvallisuuspoliittisia yhteyksiä NATO:n puolustusliiton suuntaan. Jopa itse tasavallan presidentti Niinistö on vetäytynyt aikaisemmista kannanotoistaan "eurooppalaisen NATO:n" vahvistamiseksi. Juuri tällä hetkellä avauksilla siihen suuntaan olisi erittäin suuri tilaus.

  • Anonyymi

   Juuri nyt Suomen pitäisi aktiivisesti hakeutua länsimaiden yhteisen puolustusliiton jäsenyyteen..Siinä vaiheessa kun Venäjä miehittää Valko-Venäjän, Suomen jäsenyyshakemus on auttamatta myöhässä ja Euroopasta löytyy monta sellaista valtiota (NATO:n jäsenmaita) jotka eivät enää halua päästää/sitoutua Suomen NATOn jäsenyyteen.

   • Anonyymi

    Minkä takia venäjä valtaisi slaaviarabien Valko venäjän ????? Faktaa .


  • Anonyymi

   Suurempi siirtyminen pois fossilisista enegialähteistä vie Venäjältä niin paljon vientituloja että on vaikea nähdä millä valtiota ja varsinkin Moskovan ja Pietarin ulkopuolisia alueita pyöritetään. Jos ja kun yhtiskunta romahtaa alta, niin silloin ei ydinaseetkaan auta.

  • Anonyymi

   Venäjä iskee kun jalkapallon mm kisat päättyy, Venäjä iskee kun maa jäätyy, Venäjä iskee kun maa sulaa, Venäjä iskee,iskee iskee iskee iskee, mielikuvitus vain rajana. Näitä lapsellisia ennustuksia on ollut vuosia ja mitään ei ole tapahtunut. Näitä hulluuksia potkut saanut vielä viitsii levitellä.

   • Anonyymi

    Eikö ole mitään tapahtunut??? Venäjä iski Tsetseniaan,Georgiaan,Ukrainaan sekä Syyriaan.. ja taitaa olla iskenyt jo Valkovenäjään,kuinka monta ei Nato maata sen rajoilla on mihin se ei olisi iskenyt 2000 luvulla??? Aivan oikein Suomi on jäljellä...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö ole mitään tapahtunut??? Venäjä iski Tsetseniaan,Georgiaan,Ukrainaan sekä Syyriaan.. ja taitaa olla iskenyt jo Valkovenäjään,kuinka monta ei Nato maata sen rajoilla on mihin se ei olisi iskenyt 2000 luvulla??? Aivan oikein Suomi on jäljellä...

    Ai näkyykö Valko venäläisestä TV jotain tietoa itäisestä osasta ???


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö ole mitään tapahtunut??? Venäjä iski Tsetseniaan,Georgiaan,Ukrainaan sekä Syyriaan.. ja taitaa olla iskenyt jo Valkovenäjään,kuinka monta ei Nato maata sen rajoilla on mihin se ei olisi iskenyt 2000 luvulla??? Aivan oikein Suomi on jäljellä...

    Tuo on totta


  • Anonyymi

   Baltia on historiallisesti ollut osa Venäjää ja balttilainen kulttuuriperintö perustuu Venäläisiin traditioihin. Jos nämä maat haluavat liittää itsensä Äiti-Venäjään niin heillä on siihen oikeus aivan kuten Krimiläisillä jotka demokraattisesti äänestivät ylivoimaisen äänivyöryn Venäjään takaisin liittymiseksi. Kyllä kansan tahtoa tulee kunnioittaa.

   • Anonyymi

    itkeä tirautappa.


   • Anonyymi

    Siis puhut niistä valevaaleista missä äänestettiin pyssy ohimolla...tirsk


   • Anonyymi

    Voi vit. ...... Baltia on entistä bysanttia Tanskaa saksaa ruotsia Eurooppaa . Tallinnan linnan on ruotsin . Niinku viipurinkin on. Ei vaan rosvolaumat on ryöstellyt . Slaavit on persiaa.


   • Anonyymi

    Kansaaaa oli siirretty Krimille mutta nekin alueet on entistä italiaa .


  • Anonyymi

   Suomen ja Ruotsin liittyminen puolustusliittoon selkeyttäisi alueiden puolustusta, ja loisi alueelle vakautta. Turvaisi myös meidän materiaalisen puolen mahdollisessa kriisissä.

   • Anonyymi

    Mistähän sulle saatais edes vähän järkeä.


  • Anonyymi

   USA:n erikoisjoukot harjoittelivat Virossa
   23.11.2020
   Harjoitus oli osa laajempaa kokonaisuutta, jossa mukana oli myös Ruotsin puolustusvoimat.

   Yhdysvaltain erikoisjoukot ovat harjoitelleet yhdessä Viron puolustusvoimien kanssa Virossa. Harjoitusta luonnehditaan menestykselliseksi.

   Myös NATO jäsenyyttä suunnitteleva Ruotsi oli mukana.
   Amerikkalaissotilaat siirtyivät Viroon Ruotsista. Lennolla Itämeren yli yhdysvaltalaisia kuljetuskoneita saattoivat ensin Ruotsin ilmavoimien JAS 39 Gripen -monitoimihävittäjät ja Viron ilmatilassa Saksan Luftwaffen Eurofighter Typhoon -hävittäjät.

   https://www.youtube.com/watch?v=jTXIV8L-CTY&feature=youtu.be

   • Anonyymi

    Sehän muuttui kun Berliinin muuri murtui niin saksat yhdistyi ja se vanha itäsaksan armeija lakkautettiin . Nyt niillä on uusi armeija kokonaan uusi . Toivotaan että kotona loppuu niin pääsee ehkä katsomaan sitä Berliinin muuria . ( Sellainen pitää rakentaa Somaliaan ja viedä nämä sinne omaan maahansa myös Keniasta ja USAsta ruotsista jne . Mitä jos miljoona kristittyä ryntäisi yhtä äkkiä Somaliaan asumaan !!!!?). Miettimään vähän . Virossa on nykyään Tallinnassa 3 moskeijaa joissa on arabeja joilla on oma maansa Arabiassa Turkissa Afrikassa ja Egyptissä ymmärrättekö ,heillä on omat maansa idässä !


  • Anonyymi

   "Naton utisia, korjaan utuisia:
   Yhdysvaltain erikoisjoukot ovat harjoitelleet yhdessä Viron puolustusvoimien kanssa Virossa. Harjoitusta luonnehditaan menestykselliseksi."

   Viron puolustusvoimat? :)

   Taisi olla taas aivan mielikuvitukseen pohjautuva harjoitus.

   Virolla ei ole puolustusvoimia. Virolaiset ostavat itsensä asepalveluksesta vapaaksi ja pakenevat ulkomaille. Viroa miehittävät Nato maat ilmoittavat olevansa Viron puolustusvoimat.

   Nato Yhdysvaltain erikoisjoukot ovat harjoitelleet siis yhdessä Naton Viroa miehittävien voimien kanssa Virossa.

   • Anonyymi

    Varmaan näin . Mutta on siellä arabeja myös ryöstöllä juutalaisia ja venäläisiä sekä muita . Ryöstöretkeilyä . Suomessa asuu laillisesti ainakin 20 000 virolaista osa laittomasti . Mutta vanhaa tietoa on se ettei voitolla olisi omaa armeijaa . Heillä on monta armeijaa ja yksi on pääarmeija . Ihan uudet koneet on tullut tietysti kun muukin kulttuuri on lisääntynyt siellä kuten uusia taloja . Juutalaisia muutti suuret määrät Israeliin kun siellä saa vuoden ilmaisen asumisen ,osa asuu golanilla ilman passeja . Rakveren juutalaisia Tallinnan synagoga. Latvian juutalaisia muutti myös Israeliin golanille koska siellä on halvimmat asunnot . Virosta on busseilla suorat yhteydet ympäri Eurooppaa .


  • Anonyymi

   "Iskeekö venäjä balttiaan?"

   Kunpa nyt joku iskisi, jotteivät Natoloiset ole Viroa turhaan miehittäneet. sotaahan sinne on halutu jo pitkään.

   Ehkä jo jouluna, ikään kuin lahjana Nato pääsee taas hyökkäämään. Toivotaan nyt ainakin.

   • Anonyymi

    Ai NATO hyökkää mihin ?


  • Anonyymi

   Viro spekuloi miehityksellä kun USAn presidentti vaihtuu josta näkee miten Viro on kiinni USAssa ja porukka aivan hysteerisiä NATOn manipuloiman Venäjän uhan takia.
   Venäjä ei hyökkää Viroon kun on sille itsenäisyyden antanut eikä siihen ole mitään syytä Venäjän puolelta ja Viro pysyy NATOn miehittämänä vaikka USAn presidentti vaihtuisikin.
   Tutkijan spekulaatiot kuuluu NATOn Venäjäuhka trollauksen joukkoon.

   • Anonyymi

    NL/Venäjän kanssahan ei nuo sopimukset ole pitäneet. Siksi siihen ei ole luottamista, vaan aina täytyy varautua pahimpaan. Viro on tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Ei ole yksin, on selkänoja johon turvata. Erityisesti Naton hoitama ilmavalvonta on arvokas asia. Jos Suomi olisi Naton jäsen, hoituisi ilmavalvonta kätevästi lahden yli, molempia maita hyödyttäen. Voisimme ostaa koneita vähemmin kuin nyt on suunnitelmissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NL/Venäjän kanssahan ei nuo sopimukset ole pitäneet. Siksi siihen ei ole luottamista, vaan aina täytyy varautua pahimpaan. Viro on tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Ei ole yksin, on selkänoja johon turvata. Erityisesti Naton hoitama ilmavalvonta on arvokas asia. Jos Suomi olisi Naton jäsen, hoituisi ilmavalvonta kätevästi lahden yli, molempia maita hyödyttäen. Voisimme ostaa koneita vähemmin kuin nyt on suunnitelmissa.

    Oma puolustus on pidettävä kunnossa Naton jäsenenäkin, puolustusliiton jäsenyys luo lisäturvaa. Hävittäjien tarkoitus on olla taistelukykyisiä maan puolustamisessa, ja valvontalennot on toissijainen tarkoitus, ei niiden lukumäärää valvontalentojen perusteella määritellä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NL/Venäjän kanssahan ei nuo sopimukset ole pitäneet. Siksi siihen ei ole luottamista, vaan aina täytyy varautua pahimpaan. Viro on tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Ei ole yksin, on selkänoja johon turvata. Erityisesti Naton hoitama ilmavalvonta on arvokas asia. Jos Suomi olisi Naton jäsen, hoituisi ilmavalvonta kätevästi lahden yli, molempia maita hyödyttäen. Voisimme ostaa koneita vähemmin kuin nyt on suunnitelmissa.

    Jos kriisi puhkeaa, onko Suomi puolueeton?

    Suomi ei virallisesti kuulu sotilasliittoihin. Suomi on kuitenkin viime vuosien aikana liittynyt niin monin sopimuksin ja harjoituksin Nato-yhteistyöhön, että on vaikea tietää, kuinka vakuuttavaa on Suomen liittoutumattomuus.

    Esimerkiksi Baltiaa puolustavat Nato-hävittäjät ovat lentäneet myös Suomen alueella jo neljän vuoden ajan. Ne ovat lentäneet kerran viikossa tai kuukaudessa aina Kuopioon ja Ouluun asti. Lennoista voi lukea esimerkiksi Ilmavoimien tiedotteista 3.19.2016 ja 15.7.2020.


  • Anonyymi

   Riittääkö Suomen Ruotsin ja Norjan hävittäjät pitämään Suomen ilmatilan puhtaana ryssän koneista kriisin uhatessa?

   • Anonyymi

    Riittää venäjän vanhentunut sotakone on ruosteessa,Itä Ukrainan 6 vuotta kestänyt miehitys todistaa sen,valloituksen piti olla helppo... kuinka kävikään...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Riittää venäjän vanhentunut sotakone on ruosteessa,Itä Ukrainan 6 vuotta kestänyt miehitys todistaa sen,valloituksen piti olla helppo... kuinka kävikään...

    Tiettävästi kourallinen Itä-Ukrainan itsenäisyystaistelijoita kyykyttää Ukrainan armeijaa ja Natoa itäisessa Ukrainassa. Ukrainan sotakone ruosteessa vai kuralla?


   • Anonyymi

    Norja kuuluu Natoon ja Suomen kuuluu pitää Nato Suomen rajoen ulkopuolella.

    Pidetään huoli hyvistä naapurisuhteistamme vaan ja Nato ulkopuolella.


   • Anonyymi

    Mistäpä tuon tietää kenen koneitsa ilmatila pitää puhdistaa kun kriisi tulee


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiettävästi kourallinen Itä-Ukrainan itsenäisyystaistelijoita kyykyttää Ukrainan armeijaa ja Natoa itäisessa Ukrainassa. Ukrainan sotakone ruosteessa vai kuralla?

    Ukrainan armeija on tosiaan ollut outo .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Norja kuuluu Natoon ja Suomen kuuluu pitää Nato Suomen rajoen ulkopuolella.

    Pidetään huoli hyvistä naapurisuhteistamme vaan ja Nato ulkopuolella.

    Antaa sen NATOn nyt olla . Mutta mitä nää varkaat on lähiöissä .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiettävästi kourallinen Itä-Ukrainan itsenäisyystaistelijoita kyykyttää Ukrainan armeijaa ja Natoa itäisessa Ukrainassa. Ukrainan sotakone ruosteessa vai kuralla?

    Venäjä sotii ItäUkrainassa


  • Anonyymi

   Suomi ei liity koskaan natoon, eikä tule Baltian rääpäläiden ilmavalvontaa suorittaman. Tyhjä niiden sekunda r:yssien edes kuvitella sitä. Venäjä voi ottaa ne haltuuunsa.

   • Anonyymi

    Natomaat euroopasta hoitaa Viron ilmavalvonnan kukin vuorollaan. Kyllä sieltä koneita riittäisin meidäkin ilmatilaan, omiemme lisäksi. Muutaman minuutin matka etelä-Suomeen, pohjoiseen, pitkin itärajaa hieman kauemmin. Samalla hoituisi puolustukselliset harjoitukset, joita eri valtiot tarvitsevat tehokkuuden lisäämiseksi.


   • Anonyymi

    ” Venäjä voi ottaa ne haltuuunsa.”

    Tarkkispojan ikuinen ja turha unelma?


   • Anonyymi

    Ai Baltian . Ne on jo itsenäisiä valtioita .


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Korjataan. IL-news puhui totta taas, anteeksi kaikilta.

    Virolla ei ole varteenotettavia puolustusvoimia.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201807222201089477

    Virolla ei ole puolustusvoimia. Virolaiset ostavat itsensä asepalveluksesta vapaaksi ja pakenevat ulkomaille. Viroa miehittävät Nato maat ilmoittavat olevansa Viron puolustusvoimat.

    Nato Yhdysvaltain erikoisjoukot ovat harjoitelleet siis yhdessä Naton kanssa miehittämään Viroa Virossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Korjataan. IL-news puhui totta taas, anteeksi kaikilta.

    Virolla ei ole varteenotettavia puolustusvoimia.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201807222201089477

    Virolla ei ole puolustusvoimia. Virolaiset ostavat itsensä asepalveluksesta vapaaksi ja pakenevat ulkomaille. Viroa miehittävät Nato maat ilmoittavat olevansa Viron puolustusvoimat.

    Nato Yhdysvaltain erikoisjoukot ovat harjoitelleet siis yhdessä Naton kanssa miehittämään Viroa Virossa.

    Kutsunnasta poijäännistä sakotetaan tuo 1.200 € kerralta.

    Yksi sakko voi parhaimmillaan olla 1200 euroa, joten enimmillään sakkoa voi joutua maksamaan 3600 euroa vuodessa, hän kertoo.

    Viron median tällä viikolla julkaisemien tietojen mukaan sakon suorittavia virolaismiehiä on vuosittain noin tuhat. Heidän joukossaan on paljon sellaisia, jotka maksavat sakon vuosi toisensa perään siihen saakka, kunnes ovat 28-vuotiaita. Sen jälkeen he ovat lopullisesti vapaita varusmiespalveluksesta.

    Kun kahdksan vuoden ajan maksaa 3.600 € vuodessa on vapautumisn hinta kokonaisuudessaan 25.600 €! Kalliiksi tulee vapautuminen! Toki se meikä-stallareita aina ilahduttaa, mutta monellako on tuollaiseen varaa!?


   • Anonyymi

    Varmaan helluntaiseurakunnan ruoka avustuksessa ja Vapaakirkon ollut matoja hometta taas ....


  • Anonyymi

   Iskee iskee, kaikk tapetah.

   • Anonyymi

    No sehän on hyvä . Hyvää joulua . Jeesus on hyvä .


  • Anonyymi

   Venäjän kansallis kalaruoka on jotakin haista kaavittua .

  • Anonyymi

   Harjoitus oli osa laajempaa kokonaisuutta, jossa mukana oli myös Ruotsin puolustusvoimat.
   Yhdysvaltain erikoisjoukot ovat harjoitelleet yhdessä Viron puolustusvoimien kanssa Virossa. Harjoitusta luonnehditaan menestykselliseksi.

   Amerikkalaissotilaat siirtyivät Viroon Ruotsista. Lennolla Itämeren yli yhdysvaltalaisia kuljetuskoneita saattoivat ensin Ruotsin ilmavoimien JAS 39 Gripen -monitoimihävittäjät ja Viron ilmatilassa Saksan Luftwaffen Eurofighter Typhoon -hävittäjät.

   – Yli tuhannen mailin lento, pitkän matkan operaation suorittaminen ja kaikkien yksiköiden kokoaminen yhteen harjoitukseen oli monitahoinen tehtävä. Se tarjosi meille mahdollisuuden harjoitella koordinaatio- ja viestiponnistuksia Baltiassa, harjoituksen amerikkalainen pääsuunnittelija, turvallisuussyistä nimettömänä esiintyvä amerikkalaisupseeri sanoo Viron puolustusvoimien julkaisemassa tiedotteessa.

   Hän luonnehtii harjoitusta USA:n joukkojen kannalta valtavaksi oppimiskokemukseksi, joka vahvisti osaltaan maiden asevoimien keskinäistä tuntemusta ja yhteistoimintakykyä.

   Harjoitus, jonka keskeisenä tavoitteena Viron näkökulmasta oli ilma-aluksille ja maajoukoille maalitietoa tuottavien ilmatulenjohtajien kouluttaminen, oli yleisradioyhtiö ERR:n mukaan osa Yhdysvaltain ja Ruotsin asevoimien laajamittaista harjoituskokonaisuutta Itämeren alueella. Harjoituksen järjestelyihin on osallistunut muun muassa Yhdysvaltain erikoisjoukkojen Euroopan-esikunta SCOEUR.

   Viron puolustusvoimat on julkaissut harjoituksesta videon, jossa USA:n erikoisjoukkojen sotilaita kuljettava Bell Boeing V-22 Osprey -kone laskeutuu harjoitusalueelle. V-22 Osprey on tiettävästi maailman ensimmäinen kuljetuslentokone, joka kykenee nousemaan ja laskeutumaan pystysuorassa asennossa.

   • Anonyymi

    Tuossa on suomellakin rooli,pitää oma tontti puhtaana kun ruotsin lentokentiltä lennätetään apuvoimat viroon,mutta hyvä on kun harjoitellaan,se ei ole venäläisten yksinoikeus


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuossa on suomellakin rooli,pitää oma tontti puhtaana kun ruotsin lentokentiltä lennätetään apuvoimat viroon,mutta hyvä on kun harjoitellaan,se ei ole venäläisten yksinoikeus

    Suomi on Venäjän uhkakuvissa Nato-maa. Saamme jo kaikki haitat ilman Nato-maiden viidennen artiklan suojaa.
    Lausunnollaan hän viittaa Naton jäsenten saamaan turvatakuuseen, jonka myötä hyökkäys yhteen Nato-maahan katsotaan hyökkäykseksi kaikkia jäsenmaita vastaan.

    – Ei ne millään tavalla erota meitä muista Nato-maista. Ruotsi ja Suomi ovat maita, jotka tuottavat uhkaa tälle Venäjälle tärkeälle luoteissuunnalle. Senhän näkee hyvin, miten Alakurttiin ja Petroskoihin ryhmitetään joukkoja, ja se johtuu juuri huolesta, joka koskee Pietari-Murmansk-linjaa, Kari jatkaa Iltalehdelle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi on Venäjän uhkakuvissa Nato-maa. Saamme jo kaikki haitat ilman Nato-maiden viidennen artiklan suojaa.
    Lausunnollaan hän viittaa Naton jäsenten saamaan turvatakuuseen, jonka myötä hyökkäys yhteen Nato-maahan katsotaan hyökkäykseksi kaikkia jäsenmaita vastaan.

    – Ei ne millään tavalla erota meitä muista Nato-maista. Ruotsi ja Suomi ovat maita, jotka tuottavat uhkaa tälle Venäjälle tärkeälle luoteissuunnalle. Senhän näkee hyvin, miten Alakurttiin ja Petroskoihin ryhmitetään joukkoja, ja se johtuu juuri huolesta, joka koskee Pietari-Murmansk-linjaa, Kari jatkaa Iltalehdelle.

    Ainakin Norja näyttää valmistautuvan todenteolla sodankäyntiin Norjan sekä koko Skandinavian maaperällä. Sanovat suoraan venäjän olevan syy tähän nopeaan muutokseen turvallisuus tilanteessa pohjolassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainakin Norja näyttää valmistautuvan todenteolla sodankäyntiin Norjan sekä koko Skandinavian maaperällä. Sanovat suoraan venäjän olevan syy tähän nopeaan muutokseen turvallisuus tilanteessa pohjolassa.

    Piippalakkien touhussa on kysymys yhden miehen teatterista ja varaskoplasta. Talous on ollut pysähtynyt kymmenen vuotta, maa on kuolemassa ennätysvauhdilla ja maata ravistaa jatkuva epävakaus. Putler ei tarvitse seuraajaa, vaan lisää elinikää. Hän pelkää myös vankilaa. Venäläisille todella häpeällistä, mikäli tämä menee läpi niin Putler jatkaa viidennen kauden! Duumassa kaikki Putinin esitykset menevät kuitenkin läpi, koska hänen yhtenäinen Venäjä varmistaa kaiken. Venäjän federaatio elää pyähtyneisyyden aikaa. Mikäli Putin jatkaa presidenttinä, niin pakotteet pysyvät ja talous ei tule kasvamaan. Voidaan alkaa puhumaan jo yli 20 vuoden talouslaskusta. Nyt on jo selvää että Ukrainan talous kohenee enemmän kuin tämän aggressiivisen hyökkääjän. Venäläiset ovat saaneet eläkeuudistuksen ja jätepaikkaongelman. Mielenkiintoiseen aikaan tuli tämä perustuslaki ilmoitus. Mielenosoituksia ei hyväksytä koronaviruksen takia. Syntyvyys laskee. Orjia Venäjällä tulee riittämään. Todella itsevaltaiseen suuntaan menty ja mennään edelleen. Kykenikö edes Hitler samaan kansan manipulaatioon? Väärennöksiä tullaan näkemään vaaleissa ja äänestyksissä. Ihmiset pysyvät kotona. Onneksi olkoon venäläiset!! Tulevaisuus alkaa vuonna 2036. Öljysota ei lupaa mitään hyvää. Rupla ja markkinat romahtaneet. Hinnat nousevat ja ihmisille ei jää rahaa käteen. Tyytymättömyys kasvaa, kun ei olla kiinnostuneita kotimaan asioista vaan sodista Syyriassa ja muualla. No, teollisuusmaat hyötyvät tästä. Putinin suosio hiipuu, se on varma. Osakemarkkinat saattavat romahtaa todella rajusti lähitulevaisuudessa. Opec-sopimuksesta irtautuminen maksaa Venäjälle 100-150 miljoonaa dollaria päivässä, eli vuositasolla huimat 36,5-54,8 miljardia dollaria. Parissa vuodessa säästössä olevat varannot on syöty. Siis tilanne Moskovan kannalta on nyt paljon paljon pahempi kuin edeltävä öljynhinnan ja ruplan romahdus vuonna 2015. Tästä kaikesta aiheutuvat tappiot siirretään jälleen kansalaisille ja väestöstä tulee entistä köyhempi. No, edelleen kotimaasta ei olla kiinnostuneita Putlerin vallan aikana, tämä allekirjoitettiin Krimin miehityksen ja Donbassin sodan aikaan. Piippalakkien tavoitteena on tappaa amerikkalainen liuskekiviteollisuus, mutta omaan varpaaseen tämä osuu nyt pahemman kerran! Pian halutaan taas tehdä uusi sopimus Saudien kanssa tämä on aivan selvää. Nyt saattaa olla niin että Saudit eivät tee sopimusta hinnalla millä hyvänsä, jos lainkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Piippalakkien touhussa on kysymys yhden miehen teatterista ja varaskoplasta. Talous on ollut pysähtynyt kymmenen vuotta, maa on kuolemassa ennätysvauhdilla ja maata ravistaa jatkuva epävakaus. Putler ei tarvitse seuraajaa, vaan lisää elinikää. Hän pelkää myös vankilaa. Venäläisille todella häpeällistä, mikäli tämä menee läpi niin Putler jatkaa viidennen kauden! Duumassa kaikki Putinin esitykset menevät kuitenkin läpi, koska hänen yhtenäinen Venäjä varmistaa kaiken. Venäjän federaatio elää pyähtyneisyyden aikaa. Mikäli Putin jatkaa presidenttinä, niin pakotteet pysyvät ja talous ei tule kasvamaan. Voidaan alkaa puhumaan jo yli 20 vuoden talouslaskusta. Nyt on jo selvää että Ukrainan talous kohenee enemmän kuin tämän aggressiivisen hyökkääjän. Venäläiset ovat saaneet eläkeuudistuksen ja jätepaikkaongelman. Mielenkiintoiseen aikaan tuli tämä perustuslaki ilmoitus. Mielenosoituksia ei hyväksytä koronaviruksen takia. Syntyvyys laskee. Orjia Venäjällä tulee riittämään. Todella itsevaltaiseen suuntaan menty ja mennään edelleen. Kykenikö edes Hitler samaan kansan manipulaatioon? Väärennöksiä tullaan näkemään vaaleissa ja äänestyksissä. Ihmiset pysyvät kotona. Onneksi olkoon venäläiset!! Tulevaisuus alkaa vuonna 2036. Öljysota ei lupaa mitään hyvää. Rupla ja markkinat romahtaneet. Hinnat nousevat ja ihmisille ei jää rahaa käteen. Tyytymättömyys kasvaa, kun ei olla kiinnostuneita kotimaan asioista vaan sodista Syyriassa ja muualla. No, teollisuusmaat hyötyvät tästä. Putinin suosio hiipuu, se on varma. Osakemarkkinat saattavat romahtaa todella rajusti lähitulevaisuudessa. Opec-sopimuksesta irtautuminen maksaa Venäjälle 100-150 miljoonaa dollaria päivässä, eli vuositasolla huimat 36,5-54,8 miljardia dollaria. Parissa vuodessa säästössä olevat varannot on syöty. Siis tilanne Moskovan kannalta on nyt paljon paljon pahempi kuin edeltävä öljynhinnan ja ruplan romahdus vuonna 2015. Tästä kaikesta aiheutuvat tappiot siirretään jälleen kansalaisille ja väestöstä tulee entistä köyhempi. No, edelleen kotimaasta ei olla kiinnostuneita Putlerin vallan aikana, tämä allekirjoitettiin Krimin miehityksen ja Donbassin sodan aikaan. Piippalakkien tavoitteena on tappaa amerikkalainen liuskekiviteollisuus, mutta omaan varpaaseen tämä osuu nyt pahemman kerran! Pian halutaan taas tehdä uusi sopimus Saudien kanssa tämä on aivan selvää. Nyt saattaa olla niin että Saudit eivät tee sopimusta hinnalla millä hyvänsä, jos lainkaan.

    Fakta on, että Venäjän tuotanto on valtavan yksipuolisesti raaka-aineissa, vieläpä sellaisissa joiden käyttöön tulee tulevaisuudessa kohdistumaan rankkoja globaaleja vähennystoimenpiteitä. Ja tämän raaka-ainetuotannon jalostusaste on hyvin alhainen. Ja tämä muodostaa leijonan osan viennistä.
    Venäjä on kuluttanut merkittävän osan taloutensa monipuolistamiseen, yksityisen kulutuksen varmistamiseen, terveydenhuoltoon ja siviili-infrastruktuuriin kehittämiseen tarvituista varoista väkivaltakoneistonsa kehittämiseen ja sodankäyntiin ties missä perslävissä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Piippalakkien touhussa on kysymys yhden miehen teatterista ja varaskoplasta. Talous on ollut pysähtynyt kymmenen vuotta, maa on kuolemassa ennätysvauhdilla ja maata ravistaa jatkuva epävakaus. Putler ei tarvitse seuraajaa, vaan lisää elinikää. Hän pelkää myös vankilaa. Venäläisille todella häpeällistä, mikäli tämä menee läpi niin Putler jatkaa viidennen kauden! Duumassa kaikki Putinin esitykset menevät kuitenkin läpi, koska hänen yhtenäinen Venäjä varmistaa kaiken. Venäjän federaatio elää pyähtyneisyyden aikaa. Mikäli Putin jatkaa presidenttinä, niin pakotteet pysyvät ja talous ei tule kasvamaan. Voidaan alkaa puhumaan jo yli 20 vuoden talouslaskusta. Nyt on jo selvää että Ukrainan talous kohenee enemmän kuin tämän aggressiivisen hyökkääjän. Venäläiset ovat saaneet eläkeuudistuksen ja jätepaikkaongelman. Mielenkiintoiseen aikaan tuli tämä perustuslaki ilmoitus. Mielenosoituksia ei hyväksytä koronaviruksen takia. Syntyvyys laskee. Orjia Venäjällä tulee riittämään. Todella itsevaltaiseen suuntaan menty ja mennään edelleen. Kykenikö edes Hitler samaan kansan manipulaatioon? Väärennöksiä tullaan näkemään vaaleissa ja äänestyksissä. Ihmiset pysyvät kotona. Onneksi olkoon venäläiset!! Tulevaisuus alkaa vuonna 2036. Öljysota ei lupaa mitään hyvää. Rupla ja markkinat romahtaneet. Hinnat nousevat ja ihmisille ei jää rahaa käteen. Tyytymättömyys kasvaa, kun ei olla kiinnostuneita kotimaan asioista vaan sodista Syyriassa ja muualla. No, teollisuusmaat hyötyvät tästä. Putinin suosio hiipuu, se on varma. Osakemarkkinat saattavat romahtaa todella rajusti lähitulevaisuudessa. Opec-sopimuksesta irtautuminen maksaa Venäjälle 100-150 miljoonaa dollaria päivässä, eli vuositasolla huimat 36,5-54,8 miljardia dollaria. Parissa vuodessa säästössä olevat varannot on syöty. Siis tilanne Moskovan kannalta on nyt paljon paljon pahempi kuin edeltävä öljynhinnan ja ruplan romahdus vuonna 2015. Tästä kaikesta aiheutuvat tappiot siirretään jälleen kansalaisille ja väestöstä tulee entistä köyhempi. No, edelleen kotimaasta ei olla kiinnostuneita Putlerin vallan aikana, tämä allekirjoitettiin Krimin miehityksen ja Donbassin sodan aikaan. Piippalakkien tavoitteena on tappaa amerikkalainen liuskekiviteollisuus, mutta omaan varpaaseen tämä osuu nyt pahemman kerran! Pian halutaan taas tehdä uusi sopimus Saudien kanssa tämä on aivan selvää. Nyt saattaa olla niin että Saudit eivät tee sopimusta hinnalla millä hyvänsä, jos lainkaan.

    Nythän oikea ennustajaeukko on astunut areenalle mutta ei näy tietävän mitään mitä Venäjällä tapahtuu kun öljyn tuotanto on kannattavaa nykyisilläkin öljyn hinnoilla paitsi ei USAn liuskeöljylle maailmalla. Venäjä tuottaa kaikkia teollisuusmaiden tuotteita ettei öljy tai kaasu ole sen ainoa vientituote vaikka siitä saatavat vientitulot isot mutta ei puoltakaan. Venäjä pärjää vaikka sen veroprosentti on vain 15% ettei se kansalta ota mitään mutta sillä omasta takaa kultaa, timantteja ja muita arvometalleja joilla se pärjää tulevissa talouskriiseissä kymmenen vuotta jos semmoinen kriisi syntyy että vienti tuloja ei tule tai ne vähenee rajusti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Piippalakkien touhussa on kysymys yhden miehen teatterista ja varaskoplasta. Talous on ollut pysähtynyt kymmenen vuotta, maa on kuolemassa ennätysvauhdilla ja maata ravistaa jatkuva epävakaus. Putler ei tarvitse seuraajaa, vaan lisää elinikää. Hän pelkää myös vankilaa. Venäläisille todella häpeällistä, mikäli tämä menee läpi niin Putler jatkaa viidennen kauden! Duumassa kaikki Putinin esitykset menevät kuitenkin läpi, koska hänen yhtenäinen Venäjä varmistaa kaiken. Venäjän federaatio elää pyähtyneisyyden aikaa. Mikäli Putin jatkaa presidenttinä, niin pakotteet pysyvät ja talous ei tule kasvamaan. Voidaan alkaa puhumaan jo yli 20 vuoden talouslaskusta. Nyt on jo selvää että Ukrainan talous kohenee enemmän kuin tämän aggressiivisen hyökkääjän. Venäläiset ovat saaneet eläkeuudistuksen ja jätepaikkaongelman. Mielenkiintoiseen aikaan tuli tämä perustuslaki ilmoitus. Mielenosoituksia ei hyväksytä koronaviruksen takia. Syntyvyys laskee. Orjia Venäjällä tulee riittämään. Todella itsevaltaiseen suuntaan menty ja mennään edelleen. Kykenikö edes Hitler samaan kansan manipulaatioon? Väärennöksiä tullaan näkemään vaaleissa ja äänestyksissä. Ihmiset pysyvät kotona. Onneksi olkoon venäläiset!! Tulevaisuus alkaa vuonna 2036. Öljysota ei lupaa mitään hyvää. Rupla ja markkinat romahtaneet. Hinnat nousevat ja ihmisille ei jää rahaa käteen. Tyytymättömyys kasvaa, kun ei olla kiinnostuneita kotimaan asioista vaan sodista Syyriassa ja muualla. No, teollisuusmaat hyötyvät tästä. Putinin suosio hiipuu, se on varma. Osakemarkkinat saattavat romahtaa todella rajusti lähitulevaisuudessa. Opec-sopimuksesta irtautuminen maksaa Venäjälle 100-150 miljoonaa dollaria päivässä, eli vuositasolla huimat 36,5-54,8 miljardia dollaria. Parissa vuodessa säästössä olevat varannot on syöty. Siis tilanne Moskovan kannalta on nyt paljon paljon pahempi kuin edeltävä öljynhinnan ja ruplan romahdus vuonna 2015. Tästä kaikesta aiheutuvat tappiot siirretään jälleen kansalaisille ja väestöstä tulee entistä köyhempi. No, edelleen kotimaasta ei olla kiinnostuneita Putlerin vallan aikana, tämä allekirjoitettiin Krimin miehityksen ja Donbassin sodan aikaan. Piippalakkien tavoitteena on tappaa amerikkalainen liuskekiviteollisuus, mutta omaan varpaaseen tämä osuu nyt pahemman kerran! Pian halutaan taas tehdä uusi sopimus Saudien kanssa tämä on aivan selvää. Nyt saattaa olla niin että Saudit eivät tee sopimusta hinnalla millä hyvänsä, jos lainkaan.

    Onko Tokmanni Piipponen .....Moskovan rautatie asemalla on vaan romaneja ja basaareja telttoja .


  • Anonyymi

   Putin on Venäjän Pol Pot joka on kitkettävä ja vapaudettava kansa Punaisten Khmerien KGB sorron alta.

   • Anonyymi

    Niiden rakennusten katoilla on punainen tähti . Pitäisi olla risti .


   • Anonyymi

    Saattaa Putin olla Pol Pot NATOnazille jos se eksyy Venäjälle mutta ei muille. Venäjä tiedustelu on tehokas ja NATOnazi löytyy helposti Venäjältä ja nakataan rajapuomin yli takaisin Suomeen polpottaamaan. Punainen tähti on näyttävämpi kuin musta risti että hyvä niin.


  • Anonyymi

   Iskeekö venäjä balttiaan?

   Popcornit mukaan ja joukolla seyraaman kiristyvää tilannetta.

   Huikee viihde spektaakkeli odotettavissa?

   • Anonyymi

    Siinä voi odottavalle tulla ikävä ja kornit loppuu ennen alkua


   • Anonyymi

    😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣😭😭😭😭🤣


  • Anonyymi

   Kaasuputki pakotteet saavat Euroopan Natomaat likekannalle, kun on niin pirun kylmä.

   • Anonyymi

    Onhan ne ennen pärjännyt ilman tota kaasua. Mut tyhmää on ettei meillä muka ole omaa maakaasua että pitää ostaa .


  • Anonyymi

   Näyttää ihan kotimaa iskevän omiin yksittäisiin yksityishenkilöihin.

  • Anonyymi

   Venäjän valtion johto on kyllä niin typerän hölmöä että mitä tahansa provokaatiota voi odottaa.
   Mutta sellaisessa saavat vain pataansa ja tietävät sen kyllä itsekkin.

  • Anonyymi

   Kun ketjun lukee ei voi muuta kuin myöntää Venäläisen tyhmyyden ainakin verrattaessa Suomen Natottajien älykkyyteen.
   Hävettää joukkoni puolesta, mutta yritän kestää jos Natottaja taas nimeää munut Putinistiksi.

  • Anonyymi

   ” Venäjä tuottaa kaikkia teollisuusmaiden tuotteita ettei öljy tai kaasu ole sen ainoa vientituote vaikka siitä saatavat vientitulot isot mutta ei puoltakaan. ”

   Ihan kaikkiako? Jospa luettelet ne venäläiset myynnin suhteen lännessä menestyneet tuotteet seuraavissa kategorioissa:

   - autot
   - moottoripyörät
   - kodinkoneet
   - kulutuselektroniikka
   - kännykät
   - tietokoneet
   - ilmalämpöpumput
   - veneet
   - perämoottorit
   - asusteet ja tekstiilituotteet

   Nämä vaikka noin alkuun?

   • Anonyymi

    Lutteleppa sinä lännessä menestyneet samat suomalaiset tuotteet ja suurinosa maailmasta on muuta kuin nk. Länsi maata.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lutteleppa sinä lännessä menestyneet samat suomalaiset tuotteet ja suurinosa maailmasta on muuta kuin nk. Länsi maata.

    Kannattaa huomioida maidemme ja kansojemme kokoja.


   • Anonyymi

    Joitain tiedän ulkomuistista:
    -autot: Lada, GAZ, KAMAZ ja lisäksi pari henkilöautomerkkiä siellä valmistetaan
    -moottoripyörät; Ural ja viisi muuta merkkiä
    -kodinkoneet: Puls Axion Almaz
    -kulutuselektroniikka: Polar ja 120 muuta
    -tietokoneet, läppärit, tabletit: Vector, Minsk, Ural, Strela, Sevon ja paria apple ja ibm kloonia
    -kännykät: Taiga
    -veneet: Grizzly
    -perämoottorit: Neptun, Princess
    -ilmalämpöpumput: Ruhrpump, Unipump
    -asusteet ja tekstiilituotteet: Brandit, Urban, Surplus, Rfid, tekstiiliteollisuus on Venäjän kolmanneksi suurin teollisuuden ala


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joitain tiedän ulkomuistista:
    -autot: Lada, GAZ, KAMAZ ja lisäksi pari henkilöautomerkkiä siellä valmistetaan
    -moottoripyörät; Ural ja viisi muuta merkkiä
    -kodinkoneet: Puls Axion Almaz
    -kulutuselektroniikka: Polar ja 120 muuta
    -tietokoneet, läppärit, tabletit: Vector, Minsk, Ural, Strela, Sevon ja paria apple ja ibm kloonia
    -kännykät: Taiga
    -veneet: Grizzly
    -perämoottorit: Neptun, Princess
    -ilmalämpöpumput: Ruhrpump, Unipump
    -asusteet ja tekstiilituotteet: Brandit, Urban, Surplus, Rfid, tekstiiliteollisuus on Venäjän kolmanneksi suurin teollisuuden ala

    Näistä mainitsemistasi tuttuja ovat Polar joka on suomalainen, ja Lada on italialaisten vanha Fiat 124, koska italialaiset veivät lopettamansa automallin tuotantolinjan Neuvostoliittoon, ja edelleenkin lähes samanlaisena valmistettava Ural on 1940-luvun BMW bokserimoottoreineen, koska Neuvostoliitto vei sen tuotannon Venäjälle Natsi-Saksan hävittyä sodan liittoutuneille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näistä mainitsemistasi tuttuja ovat Polar joka on suomalainen, ja Lada on italialaisten vanha Fiat 124, koska italialaiset veivät lopettamansa automallin tuotantolinjan Neuvostoliittoon, ja edelleenkin lähes samanlaisena valmistettava Ural on 1940-luvun BMW bokserimoottoreineen, koska Neuvostoliitto vei sen tuotannon Venäjälle Natsi-Saksan hävittyä sodan liittoutuneille.

    Polar ei ole suomalainen vaan Venäjällä 2000luvulla kerhitetty laajakuvatelevisio.
    URAlin pohjana on ollut sodan aikainen BMW moottoripyörä jonka tehtaan NL osti NaziSaksalta ja siirsi tehtaan koneistoineen Venäjällä jossa sitä valmistetaan vieläkin ettei siinäkään ole BMW mukana nykyään mitenkään kunnyhteistyö päättyi sodan alkamiseen NaziSaksan ja NLn kesken ja omistajatkin on nykyään amerikassa asuvia venäläisiä sijoittajia joten Ural on täysin venäläinen moottoripyörä. Ural merkkistä autoa myös valmistetaan mutta se ei sukua BMWlle.
    Lada on samalainen tapaus jonka tehdas rakennettiin ja Lada suunniteltiin yhteistyössä Fiiatin kanssa ja Ladasta tuli heti vankkarakenteisempi ja toimintavarmempi kuin Fiiat 124 oli. Yhteistyö Fiiatin kanssa on ajat sitten päättynyt ja Ladatehtaan vähemmistöomistajana on nykyään Renault eli Lada on täysin venäläinen auto nykyään ja myös Venäjän ostetuin merkki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näistä mainitsemistasi tuttuja ovat Polar joka on suomalainen, ja Lada on italialaisten vanha Fiat 124, koska italialaiset veivät lopettamansa automallin tuotantolinjan Neuvostoliittoon, ja edelleenkin lähes samanlaisena valmistettava Ural on 1940-luvun BMW bokserimoottoreineen, koska Neuvostoliitto vei sen tuotannon Venäjälle Natsi-Saksan hävittyä sodan liittoutuneille.

    Kulkeeko noi viking Linet venäläisellä kaasulla ???


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joitain tiedän ulkomuistista:
    -autot: Lada, GAZ, KAMAZ ja lisäksi pari henkilöautomerkkiä siellä valmistetaan
    -moottoripyörät; Ural ja viisi muuta merkkiä
    -kodinkoneet: Puls Axion Almaz
    -kulutuselektroniikka: Polar ja 120 muuta
    -tietokoneet, läppärit, tabletit: Vector, Minsk, Ural, Strela, Sevon ja paria apple ja ibm kloonia
    -kännykät: Taiga
    -veneet: Grizzly
    -perämoottorit: Neptun, Princess
    -ilmalämpöpumput: Ruhrpump, Unipump
    -asusteet ja tekstiilituotteet: Brandit, Urban, Surplus, Rfid, tekstiiliteollisuus on Venäjän kolmanneksi suurin teollisuuden ala

    Zenit on kameramerkki ja sanotaan nyt TAL kaukoputket.

    Nämä luettelot osoittavat nato-umiluun tason, joka pähkinänkokoiset aivot eivät yllä tuon enempää analysoituun keskusteluun.
    NL:tto ja Venäjä ovat edelleen edelläkävijöitä avaruudessa, asemat, kantoraketit.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näistä mainitsemistasi tuttuja ovat Polar joka on suomalainen, ja Lada on italialaisten vanha Fiat 124, koska italialaiset veivät lopettamansa automallin tuotantolinjan Neuvostoliittoon, ja edelleenkin lähes samanlaisena valmistettava Ural on 1940-luvun BMW bokserimoottoreineen, koska Neuvostoliitto vei sen tuotannon Venäjälle Natsi-Saksan hävittyä sodan liittoutuneille.

    Jenkit veivät natsiosaamista, esim. Braun, joka mahdollisti ensimmäisen kantoraketin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Polar ei ole suomalainen vaan Venäjällä 2000luvulla kerhitetty laajakuvatelevisio.
    URAlin pohjana on ollut sodan aikainen BMW moottoripyörä jonka tehtaan NL osti NaziSaksalta ja siirsi tehtaan koneistoineen Venäjällä jossa sitä valmistetaan vieläkin ettei siinäkään ole BMW mukana nykyään mitenkään kunnyhteistyö päättyi sodan alkamiseen NaziSaksan ja NLn kesken ja omistajatkin on nykyään amerikassa asuvia venäläisiä sijoittajia joten Ural on täysin venäläinen moottoripyörä. Ural merkkistä autoa myös valmistetaan mutta se ei sukua BMWlle.
    Lada on samalainen tapaus jonka tehdas rakennettiin ja Lada suunniteltiin yhteistyössä Fiiatin kanssa ja Ladasta tuli heti vankkarakenteisempi ja toimintavarmempi kuin Fiiat 124 oli. Yhteistyö Fiiatin kanssa on ajat sitten päättynyt ja Ladatehtaan vähemmistöomistajana on nykyään Renault eli Lada on täysin venäläinen auto nykyään ja myös Venäjän ostetuin merkki.

    Venäläisten Polar-televisioiden maailmanvalloitus on jäänyt maailmalta kokonaan huomaamatta, ne ovat tietysti rysätavaroina liian hyviä, mutta sitävastoin suomalaiset Polar-urheilukellot on huomattu.
    Lada täytyykin olla enimmäkseen Venäjällä myyty, koska kehittyneiden maiden markkinoille sillä ei saastuttavana ole asiaa, mutta täysin venäläinen se ei tietenkään ole, koska itse juuri sanoit vähemmistö-omistajana olevan Renault samassa lauseessasi jossa väitit sen olevan täysin venäläinen.


   • Anonyymi

    venäjän banaanivaltiossa ei pystytä valmistamaan vientiin kelpaavia tuotteita tuossa kategoriassa,
    Kaalimaassa ei osata edes valmistaa juustoa,nekin pitää Suomesta ostaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Zenit on kameramerkki ja sanotaan nyt TAL kaukoputket.

    Nämä luettelot osoittavat nato-umiluun tason, joka pähkinänkokoiset aivot eivät yllä tuon enempää analysoituun keskusteluun.
    NL:tto ja Venäjä ovat edelleen edelläkävijöitä avaruudessa, asemat, kantoraketit.

    Paskaa puhut


  • Anonyymi

   "Iskeekö venäjä balttiaan?"

   Vittu ihan sam kuka, kunhan iskee.

   Sitten vaan popcornit mukaan ja joukolla seyraaman kiristyvää tilannetta.

   Huikee viihde spektaakkeli odotettavissa?

   • Anonyymi

    Ihan samaa mieltä,ovat naton jäseniä mutta eivät koe saavansa mitään turvaa siitä. Jatkuva pelonsekainen ulina ja vaikerrus kuuluu sieltä.


  • Anonyymi

   Käytännössä Dugin (ja Venäjän nykyinen johto) tavoittelee täydellisesti samanlaista koko maailman hallintaa jota myös Hitler ja kansallissosialistit pitivät Kolmannen Valtakunnan tavoitteena.
   - kaiken lisäksi myös Venäjän käyttämät keinot ovat täydellisesti samanlaisia kuin natsella ja Hitlerillä aikoinaan.
   - Venäjä myös pyrkii etenemään toimissaan juuri samalla tavalla kuin Hitler. Alue alueelta, kansa kansalta rajanaapureita liitetään Venäjään. Myös naapurimaihin kohdistuva poliittinen painostus on juuri samanlaista kuin natsisaksan diplomatia.

   Mutta onneksi Putinilla ei ole käytettävissään samanlaista yhtenäistä, ahkeraa ja päättäväistä kansaa/väestöä kuin Hitlerin Saksassa 1930-luvulla. Mutta koulutus on täysimittaisesti jo käynnissä.
   Toisekseen Putinilla ei ole samanlaisia taloudellisia edellytyksiä kuin oli Hitlerin Saksalla. Toki Saksassakin lähdettiin 1920-1930 aikojen laman ja superinflaation pohjalta lähes nollist liikkeelle..
   - Venäjällä vastaavan kansallisen perustan luominen ja yhteiskunnan kasvattaminen vie kuitenkin paljon enemmän aikaa.

   • Anonyymi

    Ne on juutalaisia .


  • Anonyymi

   Tiltulle muka ihan sama...buahahaa.
   Ei sinne kukaan muu ole edes iskemässä kuin Venäjä.
   Heti kun sopiva tilaisuus tulee.

  • Anonyymi

   Venäjän "rauhanturvaajat" muuttuvat hyvin herkästi miehitysjoukoiksi, kuten Georgiassa nähtiin. Karabahissa tarjoutuu sama mahdollisuus.

   • Anonyymi

    Kuten Ukrainan Krimille menneet sotajoukot muuttuivat tunnuksettomista joukoista Venäjän joukoiksi heti kun miehitys oli saatu suoritettua. Miehitysjoukkojen ylittäessä maiden rajan Putler ei kysyttäessä tiennyt lainkaan kenen joukkoja siellä liikkuu, ja muutaman päivän kuluttua sama ukkeli jo esiintyi "taitavana" valloittajasankarina Venäjän mediassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuten Ukrainan Krimille menneet sotajoukot muuttuivat tunnuksettomista joukoista Venäjän joukoiksi heti kun miehitys oli saatu suoritettua. Miehitysjoukkojen ylittäessä maiden rajan Putler ei kysyttäessä tiennyt lainkaan kenen joukkoja siellä liikkuu, ja muutaman päivän kuluttua sama ukkeli jo esiintyi "taitavana" valloittajasankarina Venäjän mediassa.

    Saman piti tapahtua Itä Ukrainassa mutta ryssien sotakone hyytyi donetskin maakuoppaan


  • Anonyymi

   Typerää vouhotusta jota kukaan ei ota vakavasti.
   Venäjän politiikka, eli Putinin hallinnon politiikka ei ole uhka yhdellekään itsenäiselle valtiolle.
   Ihan päinvastoin, Venäjä on pyrkinyt avoimesti yhteistyöhön kaikkien kanssa ja asiat ovat totutusti käännetty ylösalaisin.

   Venäjällä ei eletä 'koronan toista aaltoa', siellä rakennetaan monilla saroilla ja siihen ei kaivata ulkoisia konflikteja. Mutta Venäjä onkin itsenäinen maa.

   • Anonyymi

    venäjä on hyökännyt 4 naapurivaltioin 2000 luvulla


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    venäjä on hyökännyt 4 naapurivaltioin 2000 luvulla

    Ei ole mutta on aseistanut separisteja 4 valtiossa ja yhdessä tapauksessaa ajanut emämaan joukot pois siviileitä murhaamasta


  • Anonyymi

   #Iskeekö venäjä balttiaan?#

   Aivan helvetin sama, kuka iskee, kunhan iskee ja kovaa.

   Popcornit mukaan ja joukolla seuraaman kiristyvää tilannetta.

   Huikee viihde spektaakkeli odotettavissa?

  Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   225
   14767
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13439
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9057
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6472
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   235
   3789