Aihe

Dns palvelin

Anonyymi

Mita tarkoittaa kun verkkoyhteyden vianmääritys ilmoittaa, etta DNS-palvelin ei ehkä ole käytettavissa.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jos et ole koskenut verkkoasetuksiin, niin yleensä sitä, että yhteys on poikki tai operaattorilla on jokin ongelma, ei kuitenkaan välttämättä juuri DNS -palvelimensa kanssa.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Hyvä että jaksatte googletella. Saapahan valmiit vastaukset.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä että jaksatte googletella. Saapahan valmiit vastaukset.

    Niinpä niin, ei tarvitse väärää informaatiota jakaa kuten jotkut kiirehtivät tekemään.


  • Anonyymi

   Tuo virhe tarkoittaa sitä, ettet pysty käyttämään verkkosivuja niiden nimellä, vaan joudut käyttämään ip-osoitteita eli esim http://www.google.com ei toimi, mutta http://216.58.207.206 toimii.

   DNS-palvelin pitää kirjaa, mille sivuston nimelle kuuluu mikäkin ip-osoite. Kun kirjoitat nettiselaimeen www.google.com, selain kysyy DNS-palvelimelta, mikä on www.google.com:in ip-osoite. DNS sitten kertoo selaimelle, että osoite on 216.58.207.206.

   • Tosin kuten aiemmin jo sanottiin: jos DNS ei toimi niin usein koko netti on poikki ja edes IP osoitteella nettisivulle meneminen ei onnistu.

    Käyttöjärjestelmä antaa virheeksi DNS virheen koska se ensin yrittää selvittää verkkosivun IP osoitteen (joka epäonnistuu) ennen kuin yrittää ottaa yhteyttä itse verkkosivulle.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   36
   1642