Kunnan terveyskeskukseen ei saa aikaa

Anonyymi

Ottaa niin päähän, kun kunnan terveyskeskukseen ei saa aikaa. Olen yrittänyt jo muutaman päivän ajan saada soittopyyntöä läpi kunnan sairaalaan, mutta takaisin ei olla soitettu. Mitä tässä voi tehdä? Soitella 112, että varatkaa aika lääkärille, kun soittopyynnöt ei mene läpi. Niin turhauttavaa.

9

82

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mene tiskille varaamaan aika tai yksityiselle. Itse käyn yksityisellä. Netistä voi varata suoraan ajan ja aikoja on yleensä samalle päivälle tarjolla.

    • Anonyymi

      Olette luultavasti vain luulosairas?

    • Anonyymi

      Turhaa soitella sairaalaan. Sinne ei pääse kuin lääkärin lähetteellä, tai akuutissa sairaudessa päivystysvastaanotolle ja sielläkin on tiukka kerberos joka kuulustelee onko todellinen syy tulla sinne.

    • Anonyymi

      Nyt on korona-aika, joten parasta asennoitua siihen, että vähäisten vaivojen vuoksi tutkimuksiin ja hoitoihin ei pääse. Eli käytännössä jollei ole varaa yksityiseen, niin on ilman terveydenhuoltoa. Asun itse paikkakunnalla, jossa lääkäriin pääsy on ollut hankalaa varmaan 1990-luvun lamasta lähtien. Tulokset näkyvät kunnan hautausmaalla. Paljon etenkin alle 60-vuotiaina kuolleita miehiä. Ihmiset kuolevat asuntoihinsa. Oman kämppäni edellisistä asukkaista kaksi edellistä on kuollut tähän.

      Jos on tarvetta akuuttiin hoitoon, niin ambulanssin voi soittaa. Yleensä muussa tapauksessa otetaan etäyhteyttä. Käytät nettiä, joten etsi oman kuntasi nettivastaanoton tiedot. Olettaisin jonkinlaisen nettivastaanoton tai ainakin neuvonapisteen olevan olemassa. Jollei ole, ota yhteyttä potilasasiamieheen.

      Joka tapauksessa nyt on poikkeusaika, ja muutkin taudit kuin korona ovat tavallista tappavampia - koska hoitoon ei vaan pääse. Sitä paitsi kuka haluaa lähteä hankkimaan koronatartunnan sairaalasta?

      • Anonyymi

        Ensihoito ambulanssissa toimii kuin terveyskeskus. Oireet ja potilaan kunto tutkitaan kotona ja harkitaan onko tarvetta kuljettaa sairaalaan. Diagnoosi ja jopa hoitoja voidaan antaa jo siinä ja potilas jää kotiin. Vain jos on todella terveyttä vakavasti uhkaavat oireet, kuljetetaan sairaalan poliklinikalle.


      • Anonyymi

        Korona-ajan alussa sanottiin, että ihmiset eivät uskalla tulla vastaanotolle, aikoja perutaan ja hoitamattomien sairauksien hoitovelka kasvaa. Sitten sanottiin, että hoitojonot pitenevät koronan vuoksi. Eli ihmiset eivät tule lääkäriin, joten muiden ihmisten jonotusaika lääkärille pitenee? Tätä en ole oikein ymmärtänyt. Lääkäriin ei uskalleta mennä, joten "normaaleihin" vastaanottoihin pitää odottaa kauemmin kuin yleensä?

        Uskaltauduin soittamaan julkisen sektorin terveyskeskukseen 25 vuoden tauon jälkeen suunnilleen kahdeksannen kiireellisyysluokan asiassa. Vastasoitto tuli, ja kerroin asiani. Ystävällinen virkailija kuunteli ja lupasi, että minut kutsutaan lääkärin vastaanotolle. Valitettavasti unohdin kysyä, tuleeko kutsu sitten taas 25 vuoden kuluttua vai vähän aikaisemmin. No, ei mitään kiirettä, ehdin kyllä kuolla ennen sitä ei-vakavaan sairauteen, kuten muistokirjoituksissa yleensä sanotaan.


    • Eri paikkakunnilla saa eri tavalla. meillä saa aina joko terveyskeskukseen tai iltavastaanotolle sairaalaan, se on hieman kalliimpaa.

      Kun soitan heti tasan 8 tai puoli minuuttia aiemmin saa aina ajan koska vaan.

      Eräs ehdotti yksityisvastaanottoa, meillä on paljon kuuntelevampia ja pätevämpiä terveyskeskuksessa. Ovat kaikki 50-60 v , on pää kunnossa ja kokemusta ja hyvän kotikasvatuksen saaneita, kysyvät ja kuuntelevat, aina on aikaa.

      Yksityisellä kokemattomia ja toiseksi, siellä samalla pitäisi käydä sitte aivan joka kerta. Ei lääkäri saa toisen lääkärin teksteistä heti ja täydellisesti selvää, kaikki ymmärrys on vajaavaista.
      Ja jos menet yksityiselle, ensivuonna on taas uudet lääkärit.

      • Anonyymi

        Soitin viikon jokaisena päivänä (lukuunottamatta) maanantaita terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun. Ei vielä tähänkään mennessä ole tullut soittoa. Soitin myös päivystykseen ja siellä oli jonoa ja sanottiin, että jatka vaan soittamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soitin viikon jokaisena päivänä (lukuunottamatta) maanantaita terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun. Ei vielä tähänkään mennessä ole tullut soittoa. Soitin myös päivystykseen ja siellä oli jonoa ja sanottiin, että jatka vaan soittamista.

        Kirjoita terveyskeskuksen pomolle ja kerro.

        Tai sen terveyskeskuksen ylemmälle päättäjälle.
        Onhan heidän vastattava!

        Kysy kunnalta että mitäs tehdään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe