Aihe

Espoossa on pelko muuttumisesta Vantaaksi

Anonyymi

”Espoossa on nyt pelko, että se on muuttumassa Vantaaksi” – Asukkaat pakenevat Espoosta ennätyksellistä tahtia, tutkijatkin yllättyivät

Espoo on nyt pääkaupunkiseudun kunnista suurin häviäjä muuttoliikkeessä. Kaupunginjohtaja myöntää olevansa huolissaan, mutta epäilee, että muutokseen saattaa vaikuttaa koronavirus.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007682376.html

40

333

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ainoa kasvava ryhmä ovat 20...35 vuotiaat maahanmuuttajat, miesvoittoisena ryhmänä.
   https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007682376.html

   Koulutus on olematon, lukutaitokin puuttuu monilta. Näitä aikuisia miehiä aletaan sijoittaa Suomessa peruskouluopetukseen ja sieltä ammattikouluihin.

   Espoota on ollut yli 40 vuoden ajan kokoomuslaisessa johdossa, niin valtuustossa, hallituksessa kuin kaupungin johdossakin. Tähän surkeaan nykytilanteeseen on tultu.

   Espoolle on käynyt kuin Stockmannille. Noin 15 viime vuotta kestänyt toivottoman huono johtaminen söi entisten polvien kasvattaman loistokkuuden. Jäljellä on enää rapautunut, syvälle velkaantunut tyhjä kuori.

  • Anonyymi

   Vantaallahan ei koronavirusta ole, heh.

   On kyllä varsinainen elefantti huoneessa se syy miksi Espoosta väki lähtee. Kaikki tietävät sen mutta sitä ei kukaan sano ääneen.

  • Anonyymi

   Espoo ja sen sisuksissa nakertava pieni Kauniaisten kaupunki olivat koko 1900-luvun ajan hyvin samanlaisia väestörakenteeltaan. Ulkomaalaistaustaisia oli molemmissa kaupungeissa vain muutamia prosentteja.

   Erittäin selvä jakautuminen demografialtaan erilaisiksi kaupungeiksi alkoi vuodesta 2000 lähtien. Silloin Espoo alkoi pedata ja houkutella runsaasti ulkomaista väestöä kaupunkiinsa.
   http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/sq/fe65008a-728e-4572-b63a-b0152380ad81

   Samaan aikaan, vuodesta 2003 lähtien ovat alkaneet myös Espoon talousongelmat pahentua. Olemme Suomen velkaisin kaupunki, ja Espoon velanotto sen kuin kiihtyy.

   Kauniaisissa on edelleen vain 8.1% verran vieraskielisiä. Heistäkin suuri osa on lähetystöjen muiden hallinnonalojen korkeampipalkkaista väkeä. Espoossa vieraskielisiä on jo 18,4% verran, ja he ovat pääosin kouluttamattomia, pakolaistaustaisia, joista enemmistö on työttömänä.

   Miksi kokoomusjohtoinen Espoo on valinnut näin holtittoman linjan RKP-vetoiseen Kauniaiseen verrattuna?

   Kun Kauniainen voi kieltäytyä vastaanottamasta ja majoittamasta näin suurta määrää maailman pakolaisia, niin kyllä silloin Espoo voi käyttää epäämiseen samoja perusteluita, kriteereitä.

   Espoon pitää kääntää lukuisat nykyiset kalliit vetovoimatekijät negatiivisiksi eli hylkiviksi vetovoimatekijöiksi.

  • Anonyymi

   Eikö Kokoomus sitten johda Espoota hyvin? Ei ole veroja nostettu. Välillä on veroja laskettukin, niin jää isotuloisille enemmän rahaa pankkitilille ja sijoittamiseen. Lisääkin on vielä varaa laskea, kun Kauniaisten veroprosentti on 17,00 ja Espoossa 18,00. Kauniaisilla menee hyvin, joten Espoossakin pitää laskea verot samaan. Vähennetään sitten taas vaikka lapsiperheille suunnattuja palveluja lisää.

   Rahahan valuu alaspäin vai miten se meneekään... Tosin tässä artikkelissa on kerrottu, että se valumaefekti oli alun perin vitsi ja oikeasti teoria olisi kumottu
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Valumaefekti

  • Anonyymi

   Ei se lyhytaikainen ilo keinotekoisesti alhaalla pidetystä veroprosentista ole läheskään kaikki tässäkään asiassa.

   Kokoomuslainen kaupunginjohtana Mäkelä on aivan kauhuissaan Espoon rahatilanteesta. Mutta neuvottomalla Mäkelällä ei ole muka mitään keinoja, kuinka asiaaä voitaisiin alkaa korjata.

   ”TUNNELMA ON VAKAVA SANOO KAUPUNGINJOHTAJA JUKKA MÄKELÄ
   –Nykyisellään verotulot kasvavat vain noin 0,5 prosentin vuosivauhtia.
   Kaupungin tulot pystyvätkin ensi vuonna kattamaan rakentamisesta
   41 prosenttia. Loppu ensi vuoden 332 miljoonan euron investoinneista
   toteutetaan lainarahalla."
   https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006704313.html

   Jos tuo 332 miljoonan lisävelan raha kerättäisiin kuntaverona, se tietäisi parin -kolmen prosenttiyksikön nousua.

  • Anonyymi

   Kokoomuksen johtama Espoo oikein kirittää ja pinnistää SDP-johtoisen Vantaan kanssa, että kumpi kykenee haalimaan itselleen enemmän vieraskielistä pakolaisväkeä.
   http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/sq/e2579285-d10c-484c-a578-fcb26eaa31c0

   Helsinki on jättäytynyt tässä järjettömässä kisassa sivustakatsojaksi jo 2011 lähtien.

   Espoossa ja etenkin Vantaalla ulkomaalaistaustaisten määrä kasvaa. Varsinkin sosiaalisin perustein otetut pakolaiset ovat kouluttamattomia, he ovat kehnoja veronmaksajia. Syövät vuosikymmenien ajan kunnan palveluita ja taloutta, sen sijaan että kykenisivät tuomaan omaa veropanostaan sinne.

   Meillä kaupunginjohtaja Mäkelä on itsekin todennut tämän heikentyneen ja edelleen heikkenevän espoolaisen veronmaksun.
   Mitään keinoja tilanteen oikaisemiseksi ja korjaamisen aloittamiseksi kaupunginjohdon suunnalta ei vaan kuulu. Syömävelkaa lapioidaan Espoolle lisää.

   • Anonyymi

    Kokoomuksella on Espoossa ja Helsingissä suurin puolue, mutta vihervasemmmisto on yhdessä se suurin yhtenäisyys mikä jyrää ja pitää valtaa. Maahanmuuttajat jotka ovat saanneet kansalaisuuden äännestävät vain vihervasemmistoa ja ajavat lisää valtaa koko ajan pois normi Suomalaisesta elämästä. PK seutu on pulassa jos tämä jatkuu. Kokoomus ei ole tämän asian edustaja. Jokainen Suomalainen joka äännestää vihervasemmistoa, niin valitettasti te myös edistätte kansalaisuuden ja kultuurin vaihtoa ja luotte Suomeen samaa kurjuutta mitä on näiden uuskansalaisten maassa. En ole Persu, olen Suomalainen yrittäjä Espoosta.


  • Anonyymi

   Nykyisenä vantaalaisena suurempi pelkoni on, että Vantaa muuttuisi Espooksi.
   Vaikka se ehkä vielä tuntuu epätodennäköiseltä, mutta merkkejä on kyllä nähtävissä.

   Asuntojen ja tonttien hinnat ovat kyllä nousseet hurjasti, asuinalueet erityitymässä ainakin mielikuvissa. Ja ihmisten asenteissa on tapahtunut espoolaistumista eli ’me hyvät ja te huonot’ -asenteet ovat kasvaneet, samoin ’me varakkaat veronmaksajat vs te sosiaalitukien saajat’ -asenteet ja ennakkoluulot.
   Tämä kehityssuunta ei ole varmasti hyvä kenellekään ja toivottavasti ei pääse voitolle Vantaalla.

  • Anonyymi

   Rikkailla on varmaan tulevaisuudessa mukava kärvistellä pienillä ökyasuntoalueillaan, kun slummit saartavat ne eri puolilta. Kauppakeskuksetkin kuin basaareita. Mutta onneksi aina vähän aikaa voi sulkeutua neljän seinän sisälle. Ei käy kateeksi.

  • Anonyymi

   Espoo ei enää ole se, mitä se oli vielä n. 15 vuotta sitten. Sen jälkeen on alkanut pakollinen pilaaminen, eikä ketään kiinnosta.
   Hienojen kalliiden kauppakeskusten tienoot muistuttavat bronxia, siistit uudet kirjastot on pilattu.
   Julkisiin kulkuvälineisiin ei tee mieli mennä, pakosta korkeintaan, jos muuta vaihtoehtoa ei ole.
   Metron rakentaminen ei ole tehnyt espoosta hienompaa, parempaa, kansainvälisempää.
   Ainoastaan sellaisen, jonka jokainen tosiaan tietää vaikkei ääneen voi sanoa.
   Ne lähtevät, jotka pystyvät. Onneksi en ainakaan omista asuntoa espoosta, ehkä siirryttävä vähin äänin sinne, missä se on.

  • Anonyymi

   > Miksi kokoomusjohtoinen Espoo on valinnut näin holtittoman linjan
   > RKP-vetoiseen Kauniaiseen verrattuna?

   Telkakrissa Anna-Maja Henriksson ja muut ruotsinkieliset ovat niin mielin kielin, että pakolaisia on autettava. Mutta se on sitä RKP:n telkkaripuhetta, yleisölle suunnattua katteetonta jargonia.

   Arjessa RKP-taustainen Kauniainen tekee kovaa politiikkaa. Siinä mitään sosiaalisia pakolaisia ei kaupunkiin haluta eikä oteta.

   Espoossa Kokoomuslaiset taas tekevät pakolaisilla bisnestä, muun muassa vuokra-asuntoihinsa asuttamisessa, lakipalveluissa ym. Siksi Espoon Kokoomus ajaa rajatonta pakolaisten tulomäärää kaupunkiin, oma bisnes sen kuin laajenee.

  • Anonyymi

   Espoon tämänkin vuoden asukkaiden nettomääräisestä lisäyksestä 100% ovat maahanmuuttajia, olemattomine kunnallisveron maksukykyineen.
   https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/2332993

   Helsingin Uutiset kertoo, että Helsingissä ja edes Vantaalla vieraskielisten osuus uusista asukkaista ei ole näin suuri. Espoon kaupungin johto on vain lehdissä kuitannut ja voivotellut, kun Espoon veronkantokyky heikkenee, ja velanotto kasvaa, kovaa vauhtia.

   Silti ei ole esitetty minkäänlaisia toimenpiteitä kaupunginjohdon tai kaupunginhallituksen suunnalta, millä toimenpiteillä tätä asiaa aletaan kääntää taloudellisesti kestävämpään ja parempaan suuntaan.

  • Anonyymi

   Lankkiperseet.

  • Anonyymi

   Milloinkohan Espoon päättäjät myöntävät kaavoitusvirheensä? Kohta espoolla on vain yksi vaihtoehto, liittyä Helsinkiin, jos se vaan enää huolii.
   Propellihattuisten keksijänerojen valtakunnasta tulee roskaväen asutuskeskittymä, radan ja metron varsille. Eikä palveluja, eipä tietenkään. Se vaatisi verorahoja, ja niitähän ei tule väeltä, joka elää toisten piikkiin.

   • Anonyymi

    Kun katsoo tätä Espoon kymmeniä vuosi jatkunutta, ja yhä jyrkemmäksi kääntyvää velkaantumista, niin väistämättä näyttää siltä että kokoomusjohto ajaa tarkoituksellisesti Espoota kriisikunnan tilaan.

    Sekä Helsinkiä että Espoota on viimeiset 40 vuotta johtaneet kokoomustaustaiset pormestarit ja kaupunginjohtajat. Noilla kokoomuslaisilla uskonveljeksillä löytyy paljon yhteisiä ja yhteneviä pyrkimyksiä, että Espoo liitetään tai pakkoliitetään Helsinkiin. Etuja tulee maapohjan omistusten ja kaavoitusten ym. kautta.

    Espoon nykyisellä johdolla ei ole minkäänlaista kaupunkilaisten tietoon julkituotua korjaussuunnitelmaa. Etttä edes esitettäisiin jotakin etenemistietä, kuinka kaupungin velkaantumista ja maahanmuuton johdosta todella surkeksi muuttunutta Espoon demografista rakennetta aiotaan oikaista.

    Otetaan vain lisää ja jyrkemmin velkaa. Sama velkalääke aina joka vuosi uudestaan. Samalla koko ajan ajaudutaan lähemmäksi pakkoliitosta Helsingin kanssa.

    Kokoomuslainen johto näissä kahdessa kaupungissa juonii kaupunkilaisten tietämättä ja salaa tällaista pakkoliitosta.


  • Anonyymi

   no en yhtään ihmettele et miks jengi muuttaa veke espoost,,,,,palvelut persiistä ja vuokrat aivan karannut lapasesta,jos pitäis valita helsinki vai espoo niin helsinki!

  • Anonyymi

   Moccaciccelit.

  • Anonyymi

   Se on kohta niin, että tosiaankin mieluummin Helsinki kuin Espoo. Nopeasti tämä alasajo on tapahtunut, ihan kymmenen vuoden aikana korkeintaan.
   Vielä ihmettelevät että kuinkas nyt noin kävikään.

  • Anonyymi

   Siinä vaiheessa kun nostavat sen veroäyrin, lähden.

  • Anonyymi

   Pahin painajaisuni: asuminen Vantaalla.

   • Anonyymi

    Kokeilepa, niin yllätyt.
    Olen tehnyt niin eli asun nykyisin Vantaalla. Alunperin syy muuttoon oli taloudellinen, asuntojen selkeä hintaero Vantaan hyväksi.
    Nyt ole asunut Vantaalla jo useita vuosia ja koko ajan viihdyn paremmin. Yleinen fiilis on paljon rennompi, ihmiset aidompia eikä tarvi esittää mitään. Eikä ihmistä arvioida muilla kriteereillä kuin mikä on. Saati, että edellytettäisiin muuta.

    Asuminen on edullisempaa, kiinteistövero alhaisemmat, siis ne euroina maksettavat. Pienempi asuntolaina tarkouttaa pienempiä korkoja ja kuukausilyhennyksiä. Mikään muu materiaalinen, maisemallinen tai sen sellainen ei eroa Espoosta yhtään. Parempi henkinen elinympäristöhän jo tuossa edellä tulikin mainittua.

    Lopulta kaikki tietysti on itsestä kiinni. Espoolaisella tyyppiasenteella, joka kirjoituksessasi paistaa, tulee helposti vaikeuksia, mutta ne ovat tietysti itse aiheutettuja. Vantaalle muuttaessa tuo kannattaa jättää sinne Espooseen ihan oman etunsa vuoksi. Miuten ei kannata.

    Tuossa edellä jo toinkin huoleni esiin, että sinun edustamaasi espoolaista asennetta’ on jossain määrin levinnyt myös Vantaalle. Se ei tiedä hyvää. Olisiko sinun kaltaisia muuttanut Vantaalle enemmänkin....


  • Anonyymi

   Monikulttuurisuus on pahasti epäonnistunut pääkaupunkiseudulla.

   • Anonyymi

    Mainitse yksi paikka, jossa monikulttuurisuus on pahasti onnistunut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mainitse yksi paikka, jossa monikulttuurisuus on pahasti onnistunut.

    Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Eurooppa, Maailma.
    Monikultuurisuus tarkoitaa sitä että hyväksyy toisen kultuurin. Valitettavasti nämä muuttajat/uuskansalaiset ei hyväksy toisia kulttuureita.


  • Anonyymi

   Omaa asennettaan muita kohtaan kannattaa tarkastella.
   Ei kannata pitää hapannaama ilmettä päivästä toiseen.
   Muiden kanssa jos ei miellytä olla niin parasta olla itsekseen ja antaa muiden nauttia seuraelämästä.
   Sit katsoo peiliin ja opettelee uuden ilmeen niin voi yrittää ujuttautua ihmisten joukkoon.

   • Anonyymi

    Juuri noin. Viihtyminen on itsestä kiinni. Hapan ilme ja ylimielinen asenne johtaa takuuvarmasti eristäytymiseen täysin riippumatta muista olosuhteista tai asuinpaikasta. Ei se ole kenenkään muun velvollisuus saada joku viihtymään ja muuttamaan asennettaan. Lopulta harvaa edes asia kiinnostaa, koska aina on muita ihmisiä, joiden kanssa seuraelämä sujuu miellyttävämmin.


  • Anonyymi

   >>Nyt ole asunut Vantaalla jo useita vuosia ja koko ajan viihdyn paremmin.
   Yleinen fiilis on paljon rennompi, ihmiset aidompia eikä tarvi esittää mitään.>

   Kyse on ihan omista tuntemuksistasi, ei niitä voi yleistää kaikkiin muihin vantaalaisiin. Kyllä Vantaalla on menossa ihan samanlainen elintasokilpailu ja vertaileminen naapureihin, kuin kaikkialla muallakin.

   Vantaalaisillä on samalla tavalla mietinnässä, että mihinkä muutetaan seuraavaksi, ikävuosien ja vaurauden lisääntyessä. Pohditaan että onko meillä jo varaa muuttaa Helsingin puolelle, tai riittäisivätkö tulomme peräti muuttaa meren ranta-alueille Espooseen.

   Myös Vantaalla on varakkaamman ja köyhemmän väen asuntoalueita. Köyhemmiltä alueilta on pyrkyä siirtyä arvokkaammille seuduille koko ajan, ihan kuten Helsingissä ja Espoossakin.

   Mutta jos olet tyytyväinen eloosi Vantaalla, niin asia ihan kunnossa. Nauti elämästäsi täysin siemauksin.

   Ja hyvää joulua kaikille vantaalaisille.

   • Anonyymi

    Kyllä, kyse on minun omista fiiliksistäni. Ei voi yleistää.
    Tuo mitä tuossa yllä kirjoitin vantaalaisten rennommasta otteesta, on puhtaasti se miltä minusta tuntuu. Ja se lisäksi rajoittuu tietysti tähän alueeseen ja elinpiiriin, jossa nyt asun ja elän.
    Noista voi olla täysin eri mieltä, mitä kirjoitit muuttohalukkuudesta Espooseen tai Helsinkiin. Se ei ole yleistä, en esim tiedä ketään, joka pohtisi, olisiko varaa jo nyt muuttaa Espooseen. Ei Espoo ole mikään tavallisen vantaalaisen ihanne, saati tavoite joskus tulevaisuudessa. Ei sen enempää kuin Vantaa espoolaistenkaan. Toki sellaista olen kyllä huhuina kuullut jossain olevan ja se on juuri sitä mitä tarkoitin, kun edellä kirjoitin huolestani Vantaan muuttumisesta Espooksi. Tällä alueella, jossa taloni nyt on ja missä nyt asun, en ole moiseen törmännyt. Enkä oikein osaa kuvitella sellaista olevan.
    Toistaiseksihan muuttoliike on suurempaa Espoosta Vantaalle kuin päinvastoin. Kuten edellä mainitsin, en oikein usko tässä olevan kyse siitä, että Vantaa olisi näiden espoolaisten ihanne ja tavoite, joka nyt on täyttymässä. Syyt varmaan huomattavasti käytännönläheisempiä.

    Tarkoitukseni ei tosiaankaan ollut mitenkään yleistää sen enempää kuin tuo artikkelikaan, jossa Espoon sanottiin pelkäävän muuttumista Vantaaksi. Sehän, jos mikä oli leimaava ja jotain entisaikojen stereotypioita mukaileva lausahdus. Toin vain toisenlaisen ja enempi vantaalaisen näkökulman esiin. Sellaisen , joka nykyään on tutumpi ja lähempänä minua.


   • Anonyymi

    ”Vantaalaisillä on samalla tavalla mietinnässä, että mihinkä muutetaan seuraavaksi, ikävuosien ja vaurauden lisääntyessä. Pohditaan että onko meillä jo varaa muuttaa Helsingin puolelle, tai riittäisivätkö tulomme peräti muuttaa meren ranta-alueille Espooseen.”

    En todellakaa usko tuohon. Tuo on stereotypioiden mukaisesti puhtaasti espoolainen uskomus, niin tyypillisesti miten espoolaisia hyvin usein noissa stereotypioissa kuvataan. Oikeasti espoolaisetkin harvoin noin ajattelee, mutta ilmeisesti tarpeeksi moni, koska tuosta on tullut espoolainen karrikatyyri ja aika yleinen mielikuva tyyppiespoolaisesta.

    Ihan ylivoimaisesti valtaosa ihmistä ei ole koko ajan miettimässä mihin seuraavaksi muutetaan.
    Ei, se kuuluu varhaisaikuisuuteen, kun vielä ei olla ’asetuttu’. Tuolloin tavoite on lähinnä isompi asunto, jos perhe on kasvanut. Tai sitten eläkeläisille, kun on jääty kahdestaan isoon asuntoon tms. Silloin taas hakeudutaan pienempään asuntoon ja vaivattomaan elinympäristöön. Vaikea kuvitella tuossakaan vaiheessa epämääräisten ja omien imagoasioiden olevan vauhdittajana ja määräävänä tekijönä juuri kenellekään.
    Tietysti monilla ei asumisolojen vakiintumiseen ole mahdollisuuksia monista eri syistä, mutta tuskin sentään silloinkaan nuo mainitsemasi jutut ohjaavat muuttopäätöksiä.


  • Anonyymi

   Lähtisin itsekkin, jos voisin mutta olen niitä ketkä asuu vuokralla niin mahdollisuudet lähtee on aika vähissä. Toki voisin, on mulla mahdollisuus mutta se toisi aika paljon lisää kustannuksia asumiseen.

   En koe asuinympäristö miellyttäväksi jos ei ole ikään kuin koti.

   Välttämättä en lähtisi espoosta pois, ei tämäkään asuinalue ole lähelläkään niitä huonoimpia, varmaankin parhaimmasta päästä mutta kaukana vielä parhaasta mahdollisesta.

   • Anonyymi

    Eikös vuokralta ole helpompi muuttaa pois kuin jos on omistusasunto? Se kun pitäisi saada myytyä ja saada vielä sellainen hinta jolla suostuu sen myymään.


  • Anonyymi

   Meidän kivalle ja rauhalliselle pientaloalueelle tuli 5 vuodessa pelkästään aso-kämppiä ja kaupungin vuokrataloyhtiö. Ennen sitä ei ollut ongelmia roskien lajittelussa, tupakan tumpeista ja muiden pihoilla hengailussa. Lisäksi lähialueen kaavoitus ei etene, koska vihreät eivät halua kaupunkikeskuksen (tunnettu espoolainen ghetto) näivettyvän.

   • Anonyymi

    Espoolainen suuntaus on, että pientaloalueiksi kaavoitetuille alueille aletaankin poikkeustoimin haetulla kaavamuutoksella tunkea kerrostaloja.

    Tunnetuin vedätys on sikapuolue keskustapuolueen Anne Bernerin tonttivedätys..
    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005232044.html

    Se mahdollisti pientaloalueelle kerrostalorakentamisen, että köyhä ja oikeudenmukainen Bernerien suku sai hiukan taskurahaa.


  • Anonyymi

   Tänäkin vuonna Espoon väestönkasvusta 90% on ulkomaalaistaustaisia.
   https://www.lansivayla.fi/paikalliset/3194255

   Tämä väki on *valtaosin* sosiaalisin perustein maahan otettuja pakolaisia, joiden koulutustaso on olematon. Näiden sosiaaliavustettavien verojen tulovirta Espoon kassaan on negatiivinen.

   Uusista tulijoista 80...90% vaativat kaupungin kassasta enemmän rahaa kuin tuovat. Tilanne ei parane edes 10..20 vuoden aikajänteellä tarkastellenkaan, nämä tulijat ovat pysyvästi avun tarvitsijoita, eivät veroja maksavia.

   Espoon Kaupunki on syvenevässä velkakierteessä, suorastaan velkavankeudessa, ellei kokoomuslainen kaupunginjohto tee selkeitä linjauksia ja päätöksiä asiassa.
   Sellaisia joilla nykyistä tilannetta aletaan korjaamaan.

  • Anonyymi

   Nyt alkaa olla viimeiset viikot myydä asunto Espoosta, kohta sinne ei halua kukaan omillaan toimeentuleva. Itse tajusin lähteä ajoissa, 2018.

  • Anonyymi

   Ehkä Perussuomalaiset nousee Espoon suurimmaksi puolueeksi. Silloin alkaisi tapahtua, nykyisen holtittoman taloudenpidon kurssin reivaamista kestävämmälle pohjalle.

   Kokoomuksella ei tunnu olevan mitään haluja tai kykyä tehdä muutoksia. Kyhjötetään hiljaa omissa saavutetuissa asemissa, ja odotellaan että jospa asiat korjaantuisi itsekseen.

  • Anonyymi

   Nooh...Onnexi tajusin tämän jo ennen metron tuloa 2000-luvun lopulla...

   Mukavaa köyhänä kutsissa täällä läntisellä Uudellamaalla 5 ha tiluksilla kaikkine isoine taloineen, talleineen ja mökkeineen jne. Maksoi silloin vain 300 k€.

   Voivat sitten jälkeläiset lohkoa rikkaille Espoon jne. "pakolaisille" muutaman tuhannen tontteja sopuhintaan ;)

   Ps. Kaikki paikat on koluttu aikanaan Uudellamaalla.

  • Anonyymi

   Somaleille, afgaaneille ja Saddamin entisille tukijoukoille Espoo on eldorado jonne kaikki haluavat. Minkä vuoksi?

   • Anonyymi

    Varakas Espoo tarjoaa äidinkielen opetusta 43 eri kielellä. Meilllä on tähän varaa,

    Tänne tulijoiden ei tarvii opetella suomea kovinkaan perusteellisesti.

    Tulkkauspalvelu ja asiointiapu auttaa maahantulijaa ensimmäiset 30...40 vuotta


  • Anonyymi

   Espoossa on järjetöntä tonttimaapolitiikkaa. Asuntojen hinnat nousee paljon sairaammin kuin vaikka Kirkkonummella tai Nurmijärvellä. Täällä ei enää kannata asua muuta kuin kaupungin kustantamissa sosiaalisen asuntotuotannon vuokra-asunnoissa.

   Talouspulaan joutuneet espoolaiset perheet myy kalliita asuntojansa täällä, ja muuttaa halvemmille alueille.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   11875
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   156
   9130
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   7100
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   13
   4293
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   191
   2840