Aihe

Virtaa menee 0.06 A

Anonyymi

Mittasin yleismittarittarilla kaikki laitteet ja moottori ja virrat sammuksissa niin akun ja miinusnavan välillä menee 0.06A. Eikö tämä ole aika paljon? Minne tämä menee? Onko se autoradion muisti, auton kello vai hälytin? Pystyykö tätä kuormaa pienentämään mitenkään jos irrottaisi radion ja ottaisi jatkuvan virran johdon pois niin auttasko miten paljon? Itse radio käynnistyy vasta virta-avaimesta mutta viehän se jotain. Eikö sen voi jotenkin laskeskella että 0.06A kanssa ei montaa viikkoa tartte seisoa niin ei enää starttaa?

14

96

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olen sähköalan ihminen ja epäilen ihan samaa, että tuo virta menee radion muistiin ja kelloon ym.

   Mutta tuo virta ei kyllä ole kovinkaan iso. 0,06 A * 12 V = 0,72 Wattia

   Jos autossa on vaikkapa 65 Ah akku niin täyden akun tyhjäksi meneminen kestää

   65 Ah / 0,06 A = 1083h

   Eli 45 vuorokautta tuosta tulee.

   Auton starttimoottori kun vaatii paljon isomman virran, niin käynnistyminen hanaloituu jo huomattavasti aiemmin kuin tuo 45 vrk.

   • Anonyymi

    Tässä hyvä esimerkki.
    Kyllä auton laitteet tarvitsevat toimiakseen virtaa seisottaessakin. Tuo 0,06A voisi olla suurempikin olematta siitä mitään haittaa jos autolla ajetaan viikoittain.
    Pahin virhe mielestäni, varsinkin talvisin, ajaa pientä ajo päivittäin. Kylmästarttauksia paljon verrattuna siihen mitä laturi kerkeää ladata. Akku ei kerkeä latautua missään vaiheessa täyteen, päin vastoin, se häviää joka lyhyen ajon jälkeen. Akulta vaaditaan kuitenkin paljon. Lämppäri täysillä, takalasinlämmitin päällä ja penkkikin pitää lämmittää sekä rockiakin kuunnella.
    Pienet on ongelmat 0,06A purkuvirran kanssa. Sen kanssa kyllä pärjää.
    Auto on ajamista varten.
    t. RMB54


   • Anonyymi

    Voipi olla joo että radion virtakaapelikaan ei pelastaisi tilannetta. Kaipa viisainta olisi latailla akkua laturilla. Ajamalla en saa ihan täyteen. Ero voi olla ratkaiseva meneekö akku 12.2-12.5 vai 12.7v lukemissa pariksi viikoksi seisontaan.


  • Anonyymi

   Siellä on silti sähkölaitteita kytkettynä kuten vaikka keskuslukituksen kauko-ohjauksen vastaanotin.

  • Anonyymi

   Uudehkoissa autoissa voi olla ns. muistisulake, jonka irrottamalla virrankulutus voi pudota lähes olemattomiin, jos auton tiedetään jäävän seisomaan pidemmäksi aikaa.

   • Anonyymi

    Itse oon vaan ottanu miinusnavan irti joskus (VW Golf -03). Ehkä tätä ei uusissa autoissa suositella. Meneehän siinä auton kello sekaisin ainakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse oon vaan ottanu miinusnavan irti joskus (VW Golf -03). Ehkä tätä ei uusissa autoissa suositella. Meneehän siinä auton kello sekaisin ainakin.

    Niin ja moni muukin muisti tyhjenee nykyautosta jos 12 käyttöjännite katkeaa ainakin pidemmäksi ajaksi (jokin pieni vara-akku voi syöttää laitteelle virtaa muutamasta tunnista muutamaan päivään).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itse oon vaan ottanu miinusnavan irti joskus (VW Golf -03). Ehkä tätä ei uusissa autoissa suositella. Meneehän siinä auton kello sekaisin ainakin.

    Kello onneksi synkkautuu GPS-signaalista, joten sillä ei ole väliä. Mutta kaikki muu...


  • Anonyymi

   Onko tietoa paljonko radion jatkuva virta voisi olla? Onko mitään apua akun kestoon viritellä joku kytkin johtoon? Jos siis ei haittaa että kanavat tyhjenee muistista.

   • Anonyymi

    Itse itselleni vastaten sain radion virtajohdon irti ja mittasin virrankulutuksen 0.058A ilman radiota ja oli siis 0.06A radion kanssa eli tuo erotus lienee se radion jatkuva virta. Näin ollen radion muistin säilyntä ei ime paljon virtaa.


  • Anonyymi

   Moni automalli menee "sleep tilaan" noin 10-15 min kuluttua sammutuksesta, jolloin virrankulutus laskee.

  • Anonyymi

   Ei ole pelkoa, että reilun kuukauden seisonta tyhjentäisi akkua nykyaikaisessa autossa. Muutenkin vähävirtaiset laitteet menevät virransäästötilaan muutaman minuutin - muutaman vuorokauden kuluessa virtojen katkaisusta. Esimerkiksi omassa kotterossani vilkkuu hälytyslaitteen merkkivalo 5 vuorokautta, jonka jälkeen se lopettaa vilkkumisen, se ei tietenkään tarkoita että hälytin olisi pois kytkeytynyt, vaan se on siirtynyt sen 5 vuorokauden jälkeen virransäästötilaan. Moni asia autossa ei tarvitse lepotilassa virtaa lainkaan, flash muistit säilyttävät tiedot.

  • Anonyymi

   Saksanseisoja vaatii ulkoilutusta, ettei tule pökele pöksyyn?

  • Anonyymi

   "Kello onneksi synkkautuu GPS-signaalista, joten sillä ei ole väliä."

   Ei se ole kuitenkaan GPS- singnaali mistä ne kellot aikamerkkinsä saavat...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   19253
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   320
   5568
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   252
   2927