Lut. kirkon homo-oppi

Joku(Se alkuperäinen)

KIRKKO JA HOMOSEKSUAALISUUS


JOHDANTO



Kirkon todellinen kanta homoseksuaalisuutta koskevissa kysymyksissä on sittenkin jäänyt monille epäselväksi. Kirkko on ilmoittanut asian olevan ”monitahoinen ja vaikea” (1). Kysymyksessä on kirkon mielestä myös ”vaikeasti tulkittava asia” (2) ja ”monitahoinen kysymys” (1). Näihin ’moninaisiin tilanteisiin ja tapauksiin’ ei kirkon mukaan ”ole mustavalkoisia vastauksia, kyllä tai ei” (1) a).



Kirkon piispojen keskusteluissa ja lausunnoissa vilahdelleet ilmaukset ”kirkkomme ja seurakuntamme pääväylä” (2), ”kristillinen harkinta” (2), ”perusmalli” (3), ”seksuaalisuuden pääväylä” (2), ”etenemistyö” (2), ”jännite” (2), ”sukupuoliset taipumukset” (2), ”kasvunpaikka (2), ”alempi taso” (2), ”valtakulttuuri” (2), ”todellisen pohdinnan paikka” (4), ”kipu” (2), ”vaikean tilanteen edessä” (5), ”seksuaalisuuden ihannemuoto” (2), ”alustava tienviitta” (6), ”vivahde” (2) eivät ole antaneet kaikille ’kuulijoille’ välttämättä kovinkaan täsmällistä kuvaa kirkon todellisesta mielipiteestä ja opetuksesta. Kirkkoa ei turhaan ole moitittu ympäripyöreästä kannanotosta ja ’epämääräisestä kiemurtelusta’ (7).



Asiaa sivusta seuranneet ovat todenneetkin, eivätkä suotta, että ”kirkko kiemurtelee kuin mato koukussa” (7), ja että ”piispat ovat kiertäneet ns. homolakia kuin kissa kuumaa puuroa…” (8)



Tähän artikkeliin olen kerännyt niitä kirkonmiesten näkemyksiä ja lausuntoja, jotka selvästi osoittavat kirkon todellisen kannan ja vakaumuksen. Tarkastelemme myös tilastotietoa ja muutamia muita kysymyksiä.



a) TV1:n A-talk –ohjelman (13.2.2002) toimittajan kysyessä piispa Eero Huoviselta kirkon taholta selviä rajoja, Huovinen totesi seuraavasti: ”…mä vähän varoisin sitä, että tämmösissä asioissa niinku ruvettaisiin vetämään viivasuoria linjoja, koska ne hyvin helposti on semmosia aika armottomia, ne viivasuorat linjat…” (2)





Kirkon nykyisestä opetuksesta



Vaikka ”kirkon tavoitteena on selkeästi avioliiton tukeminen” (9), eikä kirkko ”toteuta samaa sukupuolta olevien parisuhteeseen liittyviä kirkollisia toimituksia” (10), ainakaan toistaiseksi, niin kirkko on käytännöllään ja sanoillaankin selvästi tukemassa syntielämää ja sen harjoittamista. Kirkon opetuksen mukaan homoseksualisti ”on ihminen, jota on tuettava hyväksymään erilaisuutensa ja näkemään siitä aiheutuvat sekä elämisen rajoitukset että myönteiset mahdollisuudet” (11).



Kirkon opetuksen mukaan siis homoseksuaalista ihmistä on TUETTAVA HYVÄKSYMÄÄN HOMOUTENSA (=erilaisuutensa). Häntä on myös TUETTAVA NÄKEMÄÄN SIITÄ AIHEUTUVAT ’MYÖNTEISET MAHDOLLISUUDET’.





homot kirkon työssä


On yleisesti tunnettu tosiasia, että ”…kirkon työntekijöissä on homoja” (8). Kysymys ei välttämättä ole kovin pienestä ryhmästä. Vuoden 2001 loppupuolella homoista ja lesboista todettiin, että ”monet heistä ovat” kirkon ”työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja aktiivisia jäseniä…” (12)



Vaikka kirkko ”odottaa työntekijöiltään perinteisen opetuksensa mukaista käyttäytymistä” (10), niin ”vaatimus perinteisen opetuksen mukaisesta käyttäytymisestä ei… kuitenkaan ole ehdoton sääntö, jonka pohjalta suoraan voitaisiin sanoa, ettei esimerkiksi homoseksuaali voisi tehdä kirkossa töitä” (10). On todettukin, että ”homoseksuaali voidaan palkata kirkon tehtäviin, jos tämä ei toteuta taipumustaan” (13). ”HOMOSEKSUAALISUUS EI” siis ”OLE ESTE OLLA KIRKON VIRASSA, mutta sen toteuttaminen käytännössä on eri asia” (9). Kirkon opetuksen mukaan jopa ”papinvirkaan voidaan vihkiä homo tai lesbo, mutta se edellyttää, että henkilö elää selibaatissa" (14).





Homopapin siunattavana?


Tietämättä ja tahtomatta homopapin käsien alla ’siunattavana’ ja rukoiltavana?



”Olisi väkivaltaa paukauttaa päin naamaa niille seurakuntalaisille, jotka eivät homopappeja hyväksy, että olen homo” (15). Näin kertoo eräs kirkon työntekijä, joka tiedostaa olevansa ”lesbo nainen pappina, joka elää avosuhteessa”. Hän ”ei halua säikäyttää työnantajaansa ja seurakuntalaisia henkilökohtaisella elollaan” (15). Hänen mielestään ”on myös väkivaltaa homo- ja lesbopappeja kohtaan kieltää heiltä oikeus parisuhteeseen” (15). ”Silloinhan meidät pakotetaan elämään kaksinaismoralistisesti”, toteaa nainen (15).



Salatessaan näin asiain todellisen laidan, ’pappi’ pettää sekä työnantajaansa että ’seurakuntalaisiaan’. Raamatun opetuksen mukaan todellisen Herran palvelijan elämä on kaikin puolin avointa. Hänellä ei ole mitään salattavaa ja ’piiloteltavaa’. Apostoli Paavali toteaa, että me ”olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa…” (Pyhä Raamattu, 2. Kor. 4:2)



Jumalan sanan ilmoituksen mukaan jokainen Jumalan valtakunnan työntekijä on ihmisten edessä esikuvana KAIKESSA. ”Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa” (Pyhä Raamattu, 1. Tim. 4:12). ”Aseta itsesi kaikessa hyvien tekojen esikuvaksi, olkoon opetuksesi puhdasta ja arvokasta ja puheesi tervettä ja moitteetonta, että vastustaja häpeäisi, kun hänellä ei ole meistä mitään pahaa sanottavana” (Pyhä Raamattu, Tiit. 2:7-8). Kirkon homo- ja lesbopapit ovat irvikuvana todellisesta Jumalan valtakunnan työntekijästä.





Tilastotietoa *)



Kirkon koko henkilöstö


Kirkon ”…koko henkilöstöstä parisuhteen rekisteröimistä kannattaa… 39 prosenttia” (16). Kantaansa kirkon työntekijät eivät suinkaan perustele Raamatulla, Jumalan sanalla. Kirkon tutkimuskeskuksen johtajan mukaan ”kirkon työntekijöiden asenteet sekä homosuhteiden virallistamista että niiden siunaamista kohtaan myötäilevät pitkälti koko kansan asenteita” (17).



Papisto


Kirkon tutkimuskeskuksen teettämän kyselyn mukaan ”puolet” papeista ”kannattaa… esitystä parisuhteen rekisteröinnistä.” Papeista ”joka kuudes kannattaa ajatusta”, että ”kirkko siunaisi samaa sukupuolta olevien parisuhteita… ” (16)



Vaikka piispat ovat muistuttaneet, että ”kirkko ei toteuta samaa sukupuolta olevien parisuhteeseen liittyviä kirkollisia toimituksia, esimerkiksi parisuhteen siunausta” (10), niin osa papeista on kuitenkin jo ilmoittanut, että ”he tulevat joka tapauksessa siunaamaan myös näitä liittoja” (18).



’Seurakuntalaiset’



Taloustutkimuksen kyselyssä ”suomalaisista 65 prosenttia” on ilmoittanut ”kannattavansa homo- ja lesboparien suhteiden virallistamista” (16). Suomalaisista ”4,4 miljoonaa” (19) kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

Lisäksi



Kirkon nuorisotyönohjaajien ”näkemykset ovat samoilla linjoilla pappien kanssa” (17). Alle 30-vuotiaista kirkon työntekijöistä ”homosuhteiden virallistamisen hyväksyy yli puolet (55%), yli 50-vuotiaista vajaa kolmannes” (17).





*) Kirkon tutkimuskeskus on tehnyt kyselynsä ennen parisuhdelain hyväksymistä. Tänä päivänä, kun eduskunta on hyväksynyt lain, suhtautuminen parisuhteiden rekisteröintiin ja siunaamiseen on todennäköisesti vieläkin hyväksyvämpää.





piispojen näkemyksiä ja lausuntoja



Seuraavassa muutamia piispojen näkemyksiä ja lausuntoja.



Asennetta on muutettava

(Arkkipiispa John Vikström)



Vuonna 1993 silloinen arkkipiispa John Vikström esitti, että kirkon asennetta homoihin on muutettava. Hän vaati homoille ja lesboille oikeutta noudattaa omantuntonsa ääntä, vaikka ei kannattanutkaan suhteiden rekisteröintiä. Vikströmiä syytettiin harhaopista, mutta tuomiokapituli hylkäsi syytteen. (13)



TORJUVA SUHTAUTUMINEN ON AIKANSA ELÄNYT

(Piispa Wille Riekkinen)



”Avioliittoa on edelleen korostettava ja pidettävä ihanteena. Sen sijaan täysin torjuva suhtautuminen pieneen vähemmistöön, homoihin, on aikansa elänyt…” (4)



et ole vastuussa taipumuksestasi
(Piispojen puheenvuoro perhe– ja seksuaalietiikan kysymyksistä)


”Homoseksuaalisuutta koskevassa kirkon opetuksessa on korostettava, ettei homoseksualisti – eräitä poikkeustapauksia lukuun ottamatta – ole itse vastuussa homoseksuaalisen taipumuksensa olemassaolosta, vaan tämä taipumus on syntynyt häneen hänen omasta tahdostaan riippumatta.” (11)



HELLYYTTÄ, RAKKAUTTA JA VÄLITTÄMISTÄ
(Piispa Wille Riekkinen)



Homot ”… eivät voi mitään taipumukselleen… eikö voi sallia, että heilläkin olisi hellyyttä, rakkautta, välittämistä siinä elämässään…” (2)



toisenlainen parisuhde


Piispat näkevät homosuhteen ”erilaisena, toisenlaisena parisuhteena.” (20)



Kirkon suuri haaste

(Piispa Wille Riekkinen)



”Minusta kirkon suuri haaste on se, että homoseksualistitkin löytäisivät hyväksyntää ja läheisyyttä aivan niin kuin heterotkin.” (2)



Homoseksualistit avuksi suunnistukseen

(Piispa Erik Vikström)



Piispa Erik Vikström toivoo, että ”homoseksuaaliset henkilöt voisivat olla ikään kuin apuna suunnistuksessa, kun nyt ollaan siirtymässä tuntemattomille alueille.” (21)



Harjoita syntiä rauhassa

(Piispa Wille Riekkinen)



”Jokaisen ihmisen sukupuolinen suuntautuminen kuuluu kunkin yksityiselämän piiriin, johon KIRKON EI MIELESTÄNI TULE PUUTTUA.” (15



homoseksuaalisuus on yksi hyväksyttävissä

oleva seksuaalisuuden muoto

(Piispa Wille Riekkinen)



”Itse oon joutunut viime kuukausina hurjan paljon miettimään, että miten suhtautua tähän… että vaikka ihanteena pitääkin miehen ja naisen välistä avioliittoa, niin siin on sitten oma työnsä oppia hyväksymään se, että homoseksuaalisuus on yksi hyväksyttävissä oleva seksuaalisuuden muoto.” (2)



TOTEUTA SEKSUAALISTA TAIPUMUSTASI

(Piispa Juha Pihkala)



”Piispa Juha Pihkala sanoi, ettei hän tuomitse homoseksuaalisuutta. Hänen mielestään olisi parempi, jos homot ja lesbot TOTEUTTAISIVAT SEKSUAALISTA TAIPUMUSTAAN PYSYVÄSSÄ PARISUHTEESSA.” (14)



moraalisesti luotettava?

(Piispojen puheenvuoro perhe– ja seksuaalietiikan kysymyksistä)



”Pelkän homoseksuaalisen taipumuksen perusteella ei… ketään saa pitää moraalisesti epäilyttävänä henkilönä.” (11)



Kirkko homojen kotipaikkana

(Piispa Wille Riekkinen)



”Toivoisin, että homotkin löytäisivät sellaisen kotipaikkaoikeuden sekä yhteiskunnasta että kirkosta.” (2)



täysivaltainen jäsen

(Piispojen puheenvuoro perhe – ja seksuaalietiikan kysymyksistä)



”Homoseksuaalinen lähimmäinen on hyväksyttävä täysivaltaisena jäsenenä mukaan kirkon ja yhteiskunnan eri toimintamuotoihin.” (11)



Tervetuloa kirkon työhön

(Piispa Wille Riekkinen)



Homot ja lesbot ”ovat tervetulleita mukaan kirkon työhön ja yhteiskunnan rakentamiseen siinä missä muutkin…” (2)



EI HALUKKUUTTA KURINPITOTOIMIIN

(Arkkipiispa Jukka Paarma)



”Luterilaisen kirkon piispat eivät ole halukkaita lähtemään kurinpitotoimiin, jos joku kirkon työntekijöistä solmii uuden parisuhdelain mukaisen homo- tai lesboliiton.” (20)



EI ONNELLINEN ESITYS

(Arkkipiispa Jukka Paarma)



Kirkolliskokouksessa eräät edustajat ovat puuhannet lakialoitetta, joka kieltäisi homoliitot kirkon työntekijöiltä. (20) ”’Tällaista muutosesitystä en pitäisi onnellisena’, Paarma toteaa”. (20)



KUULOSTAA OUDOLTA

(Piispa Erik Vikström)



”Porvoon hiippakunnan piispa Erik Vikströmin mukaan aloite kirkon työntekijöiden homoliittojen kieltämisestä kuulostaa oudolta.” ”Sehän on kuin määräisi osan ihmisistä ajamaan autolla vain kahdeksaakymppiä, hän vertaa.” 15)



HOMOT JA LESBOT PÄÄTTÄJIKSIKIN

(Piispa Wille Riekkinen)



”Toivon, että homot ja lesbot voisivat osallistua kirkon työhön jäseninä, tekijöinä ja PÄÄTTÄJINÄKIN.” (1)



jokainen tehköön sitä, mikä hänen omasta mielestään oikein on *)

(Piispa Wille Riekkinen)



”Toivon, että löydämme viisaan mallin, jossa ei tehdä väkivaltaa kenellekään eikä kenenkään uskonnäkemykselle – ei heteroille, homoille, eikä kirkon eri tavoin ajatteleville työntekijöille.” (4)



”Jokaisen papin ja piispan on osattava tulkita asia omalta kohdaltaan tapaus kerrallaan.” (10)



*)Tuomarien kirjassa kerrotaan Israelin kansan rappiotilasta. Todetaan: ”Siihen aikaan ei ollut kuningasta Israelissa; jokainen teki sitä, mikä hänen omasta mielestään oli oikein.” (Pyhä Raamattu Tuom. 21:25)



EI OLE SYNTI



”Homoutta sinällään ei kukaan luterilaisen kirkon piispoista ole puheenvuoroissaan tuominnut. Homoseksuaalisuutta ei siis itsessään pidetä syntinä…” (22)





Tiivistelmä ja yhteenveto edeltävästä


Kirkon opetuksen mukaan homoseksualistia on tuettava hyväksymään homoutensa ja näkemään siitä aiheutuvat myönteiset mahdollisuudet. Kirkon asennetta homoihin on muutettava ja heillä tulee olla oikeus noudattaa omantuntonsa ääntä. Täysin torjuva suhtautuminen homoihin on aikansa elänyt. Meidän olisi ymmärrettävä, että homoseksuaalisuus on yksi hyväksyttävissä oleva seksuaalisuuden muoto, johon kirkon ei tule puuttua. Olisi parempi, jos homot ja lesbot toteuttaisivat seksuaalista taipumustaan pysyvässä parisuhteessa. Kirkon suuri haaste on se, että homoseksualistitkin löytäisivät hyväksyntää ja läheisyyttä aivan niin kuin heterotkin. Toivotaan, että homot löytäisivät itselleen kotipaikkaoikeuden kirkosta. He ovat tervetulleita mukaan kirkon työhön siinä missä muutkin. Yleisesti tiedetään, että kirkon työntekijöissä on homoja tälläkin hetkellä. Homoseksuaali voidaankin palkata kirkon tehtäviin, sillä homoseksuaalisuus ei ole este olla kirkon virassa. Jopa papin virkaan voidaan vihkiä homo tai lesbo. Homot toivotaan mukaan kirkon työhön päättäjinäkin.



Kirkon koko henkilöstöstä parisuhteen rekisteröimistä kannattaa 39 prosenttia. Puolet papeista kannattaa esitystä parisuhteen rekisteröinnistä ja joka kuudes pappi siunaisi lesbo- ja homoparien liitot. Alle 30-vuotiaista kirkon työntekijöistä homosuhteiden virallistamisen hyväksyy yli puolet. Kantaansa kirkon työntekijät eivät suinkaan perustele Raamatulla, Jumalan sanalla. Kirkon työntekijöiden asenteet sekä homosuhteiden virallistamista että niiden siunaamista kohtaan myötäilevät pitkälti koko kansan asenteita.





RAAMATUN OPETUS



kts. kohta raamatun paikat



Raamatun kanta homoseksuaalisuuteen on ehdottoman kielteinen a). Kysymys on luonnottomuudesta b), joka kaikissa muodoissaan on Jumalalle kauhistus a) c). Homoseksuaalinen käyttäytyminen sotii selvästi Jumalan luomistyötä d), Hänen käskyään a), Jeesuksen sanoja e) ja koko Raamatun opetusta vastaan. Jumala on sanassaan myös ankarasti varoittanut homoseksuaalisesta käyttäytymisestä. Sodoma ja Gomorra f) g) asetettiin vakavaksi varoitukseksi tulevien sukupolvien ihmisille tästä luonnottomuudesta f) ja jumalattomasta g) elämästä. Raamattu lukee homoseksualistit väärien joukkoon h), jotka ilman parannuksen tekoa eivät saa periä Jumalan valtakuntaa h). Asiayhteydessään homoseksuaalinen käyttäytyminen rinnastetaan mm. ’hekumointiin’ h), ’epäjumalan palvelemiseen’ h), ’lapsiuhrien polttamiseen epäjumala Molokille’ i), ’varastamiseen’ h), ’anastamiseen’ h), ’juopotteluun’ h), ’eläimiin sekaantumiseen’ i) ja ’lähimmäisen vaimon kanssa makaamiseen’ i).





RAAMATUN PAIKAT



kts. kohta raamatun opetus



Jumalan sanan ilmoitus



a) ”Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.” (Pyhä Raamattu, 3. Moos. 18: 22)



b) ”Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.” (Pyhä Raamattu, Room. 1:24-28)



c) ”Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.” (Pyhä Raamattu, 3. Moos. 20:13)



d) ”Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: ’Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet’." (Pyhä Raamattu, 1. Moos. 1:27,28)



e) ”… Jeesus sanoi heille: ’…luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi. Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa. Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako’.”

(Pyhä Raamattu, Mark. 10:5-9)



f) ”… Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.” (Pyhä Raamattu, Juud. 1:7)



g) ”Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.” (Pyhä Raamattu, 2. Piet. 2:6)



h) ”Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset *), eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.” (Pyhä Raamattu, 1. Kor. 6:9-10)



*) Kreik. sana arsenokoithv (arsenokoit?s) on muodostettu sanoista ars?n (miespuolinen, mies) ja koit? (vuode, sukupuoliyhteys). Sana tarkoittaa miestä, joka harjoittaa sukupuoliyhteyttä miesten kanssa, homoseksuaalia. (Novum 5, Kreikan-suomen sanakirja, s. 170, 171)



i) ”Älä makaa lähimmäisesi vaimon kanssa, ettet siten itseäsi saastuttaisi. Älä anna lapsiasi poltettaviksi uhrina Molokille, ettet häpäisisi Jumalasi nimeä. Minä olen Herra. Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus. Älä sekaannu mihinkään eläimeen, ettet siten itseäsi saastuttaisi. Älköönkä nainen tarjoutuko eläimelle pariutuaksensa sen kanssa; se on iljettävyys.” (Pyhä Raamattu, 3. Moos. 18:20-23)





TOTEAMUS



”… papit tekevät väkivaltaa minun lailleni ja häpäisevät sitä, mikä on Minulle pyhitetty, eivät tee erotusta pyhän ja epäpyhän välillä, eivät tee tiettäväksi, mikä on saastaista, mikä puhdasta, ja sulkevat silmänsä Minun sapateiltani, niin että Minä tulen häväistyksi heidän keskellänsä.” (Pyhä Raamattu, Hes. 22:26)





SAATESANAT



Rappiotila



Edellä läpikäymämme lausunnot ja asiat kertovat kirkon syvästä rappiotilasta. Kirkko on täysin vieraantunut Jumalasta ja Hänen pyhästä ja erehtymättömästä sanastaan. Tilastotiedot osoittavat rappiotilan ulottuvan ’seurakuntalaisista’ kirkon työntekijöihin ja papeista piispoihin.



Vain yksi alue



Kirjoituksessani olemme pääosin käsitelleet vain yhtä kirkon rappiotilaa ilmentävää aluetta. Vastaavia asioita ja alueita voisimme poimia kirkon opetuksesta, elämästä ja käytännöstä lukemattomasti. Käsittelemämme alue kuitenkin jo yksinäänkin osoittaa kirkon todellisen hengellisen tilan ja suhtautumisen Jumalaan ja Hänen sanaansa.



Kirkko opetuksellaan ja toiminnallaan häikäilemättömästi vääristelee jatkuvasti Jumalan sanan selviä totuuksia, taistelemalla taistelee niitä vastaan ja pitää tiukasti kiinni Kirjoitusten vastaisista perinnäissäännöistään.



Uloskutsu



Yhteisö, joka avoimesti hyväksyy keskuudessaan syntiä ja saastaisuutta, puolustaa sitä ja jopa rohkaisee siihen, ei Raamatun ilmoituksen mukaan ole seurakunta, Kristuksen morsian. Jumalaa ja Hänen sanaansa kunnioittavalla ja rakastavalla kristityllä ei tulisi olla mitään yhteyttä kyseisen yhteisön kanssa. Tämä on jokaisen Jumalan lapsen oman hengellisen elämän säilymisen ja kasvamisen tähden erittäin oleellista.



Tämä kirjoitus on vakava uloskutsu sinulle, joka vielä elät kyseisen yhteisön yhteydessä. Kutsun sinua Jumalan sanan totuuksien valossa irtisanoutumaan välittömästi kyseisestä yhteisöstä ja kaikesta sen vaikutuksesta. Todellinen Jumalan kansa ja seurakunta on kutsuttu olemaan Jumalan edessä "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa” ja ”pyhä papisto” (Pyhä Raamattu, 1. Piet. 2:9,5), eikä luonnottomuutta ja saastaisuutta salliva kuriton, villi ja muotojumalinen pakanalauma. "Olkaa pyhät, sillä Minä olen pyhä", toteaa Jumala sanassaan (Pyhä Raamattu, 1. Piet. 1:16), ja jatkaa, että ”…harrasta vanhurskautta, uskoa, rakkautta, rauhaa niiden kanssa, jotka huutavat avuksensa Herraa puhtaasta sydämestä” (Pyhä Raamattu, 2. Tim. 2:22).



Älä kuitenkaan jää yksin, vaan hakeudu paikkakunnallasi sellaisten uskovien yhteyteen, jotka vielä kunnioittavat ja rakastavat Jumalan sanaa ja ojentavat elämänsä ja vaelluksensa käytännössä sen mukaisesti.





ARMON SANOMA HOMOILLE, LESBOILLE JA KAIKILLE MUILLE


Jumala rakastaa JOKAISTA ihmistä ’sydämellisellä’ (Pyhä Raamattu, Fil. 1:8), ’suurella’ (Pyhä Raamattu, Ef. 2:4) ja ’iankaikkisella’ (Pyhä Raamattu, Jer. 31:3) rakkaudella. Hän todella ”tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden” (Pyhä Raamattu, 1. Tim. 2:4). Hän ”ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen” (Pyhä Raamattu, 2. Piet. 3:9). Nämä Raamatun ilmoittamat totuudet koskevat jokaista ihmistä, myös homoja ja lesboja. ”Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme” (Pyhä Raamattu, Room. 6:23). Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, pyhä ja kallis veri on vuotanut ristinpuulla sovitukseksi jokaisen ihmisen edestä. Hän on tie syntien anteeksisaamiseen ja iankaikkiseen elämään. ”Joka rikkomuksensa… tunnustaa ja hylkää, se saa armon” (Pyhä Raamattu, Sananl. 28:13), vakuuttaa Raamattu. Hän on tie vapauteen myös synnin orjuudesta ja sen kaikista kahleista.





Mikko Ruotsalainen 7.4.2002

Ilomantsi



Mikko Ruotsalainen

Mutalahdentie 236 b

82900 ILOMANTSI



% 013-843225 & 0400-922778





En ole kirjoittanut nostattaakseni ja lietsoakseni vihamielisyyttä tai tunnepurkauksia ketään kohtaan. Tämä ei ollenkaan ole ollut tarkoitukseni. Raamatun jalo ohje: ”rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” (Pyhä Raamattu, Matt. 22:39) on tarkoitettu koskemaan jokaista ihmistä, homoja ja lesboja ja kirkon miehiäkin.






Lähteet:



Pyhä Raamattu, 33/38 -käännös

1) Karjalainen, 14. 2 2002, s. 9

2) A-talk –ohjelma, 13.2.2002, TV 1

3) Kotimaa, 22.2.2002, s. 5

4) Kotimaa, 15.2.2002, s. 6

5) Karjalainen, 20.2.2002, s. 10

6) Kotimaa, 19.10.2001, s. 7

7) Länsi – Savo, 15.2.2002, s. A2

8) Suomen Kuvalehti, 22.2.2002, s. 3

9) Kotimaa, 5.10.2001, s. 15

10) Turun Sanomat, 2.10.2001, s. 9

11) Kasvamaan yhdessä, Piispojen puheenvuoro

perhe- ja seksuaalietiikan kysymyksistä, Kirjaneliö,

Pieksamäki 1984, ss. 62,63

12) Kotimaa, 26.10.2001, s. 13

13) Helsingin Sanomat, 3.3.2002, s. D7

14) Etelä-Suomen Sanomat, 6.2.1999

15) Karjalainen, 16.12.2001, s. 18

16) Karjalainen, 28.7.2001, s. 9

17) Kotimaa, 3.8.2001, s. 3

18) Turkulainen, 6.10.2001, s. 3

19) Karjalainen, 29.3.2002, s. 1

20) Helsingin Sanomat,14. 2.2002, s. A8

21) Kotimaa, 1.3.2002, s. 7

22) Karjalainen, 20.3.2002, s. 2





Artikkelia on tilattavissa eteenpäin annettavaksi sen kirjoittajalta.





MYÖHEMPI LISÄYS ”KIRKKO JA HOMOSEKSUAALISUUS” -ARTIKKELIIN



Aiheesta on ilmestynyt uutta informaatiota varsinaisen artikkelin kirjoittamisen jälkeen



Kuopion piispa ”Wille Riekkinen on” nyt ”valmis siunaamaan homoliitot kirkollisesti.” Riekkisen mukaan ”kyse on siitä, onko meillä sydäntä sallia erilaisuus. Homoseksuaalisuus on hänen mukaansa hyväksyttävä kirkossakin yhtenä seksuaalisuuden muotona.” Riekkinen ”katsoo, että kirkkokäsikirjaan pitäisi saada oma kaava homoliittojen siunaamiseen.”



(Karjalainen, 22.4.2002, s. 7)



Mikko Ruotsalainen

23.4.2002

21

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oksettaa!

      Nyt riitti! Olen harkinnut kirkosta eroamista pitkään, ja HUOMENNA Klo. 9,30 kun kirkkoherranvirasto aukeaa, TEEN SEN! Sitoudun irti saastan tukemisesta. Minun verorahoillani ei enää palkata piispoja hourimaan järjettömyyksiä!

      • Joku(Se alku....)

        En ole kyseiselle palstalle ikinä mitään kirjoitusta laittanut. En ole hellari.


      • antti
        Joku(Se alku....) kirjoitti:

        En ole kyseiselle palstalle ikinä mitään kirjoitusta laittanut. En ole hellari.

        kuten hellarit ja vihaat lapsikastetta!!!
        Etkö siis olekaan hellari!


      • Joku(Se alku....)
        antti kirjoitti:

        kuten hellarit ja vihaat lapsikastetta!!!
        Etkö siis olekaan hellari!

        En vihaa muuta kuin väärää opetusta.
        En tosiaan ole hellari.

        http://www.jeesus-on-herra.com/


      • huh huh
        Joku(Se alku....) kirjoitti:

        En vihaa muuta kuin väärää opetusta.
        En tosiaan ole hellari.

        http://www.jeesus-on-herra.com/

        no ei ihme mitä propakandaa olet tänne levittänyt


    • Jutta

      astia, jossa on likaa helmien joukossa, heitätkö
      pois koko sangon ja kaiken sen sisällön?

      Eikö kannata noukkia pois roskat ja antaa helmien olla!

      Kaikkina aikoina on kirkossa ollut luopiopappeja ja uskosta osattomia leipäpappeja mutta kuitenkin Jumala voi heitäkin herätellä. Jeesuksen 12:sta lähimmästä opetuslapsestakin yksi oli kavaltaja, toinen oli
      epäilijä, kolmas oli kiivailija jne. Yksi varasti
      tullimaksuista, ties kuinka epärehellisiä olivat kalastajaoppilaat kalakaupoissaan, mutta Jumala
      kutsui. Yksi sai mennä ja riistää hengen itseltään. Herra käski ilmoittaa erikseen tälle Simon-kiivailijalle ylösnousemuksestaan. Erikseen taivaan valtakunnan avaimistakin. Tällä epäuskoiselle Tuomaalle antoi kylkihaavansa konkreettisesti. Sellaisia olivat ensiapostolit, itsessään!

      Kirkossa on siis monenlaisia, paljon uskosta osattomia, mutta silti kastettuja. Piispatkaan eivät puhalla selviä säveliä pasunoihinsa. Todellista saarnaa kuulee harvoin. Mutta aina on kirkossakin ollut niitä, jotka ovat uskosta osalliset ja julistavat puhdasta Jumalan sanaa, että kansa kääntyisi ja saisi armon Jeesuksessa. Tänäkin päivänä homo-ym.kysymyksissä kirkkoa arvostellaan juuri epäuskoisten, kääntymättömien pappien ja piispojen kannanotoilla, mutta miksi ette huomaa, että kirkossa on myös niitä, jotka eivät hyväksy naispappeutta eikä homoutta jne,

      Puhdistukoon kirkko väärämielisistä ja Jumalan seurakunta, todellinen kristuksen ruumiis saakoon vahvistusta uskosta ja armosta. Ei hylätä kirkkoa vaan pyydetään herätystä sen piispoille ja papeille. Jeesus antakoon hengellisen heräty´ksen, joka tulee joko yksilöille tai ryhmille tai molemmille. Jumala tietää, näkee ja puhaltaa niinkuin tahtoo, kiitos siitä hänelle Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen nimessä!

      Siunausta uskovaisille ja olkaa kestävät rukouksessa, minut on kastettu lapsena vedellä ja
      aikuisena Hengellä ja elän Jeesusta lähellä uskoen joka päivä kasteessa saamaani anteeksiantamukseen. Haluan joka ilta viedä Jeesuksen ristin juurelle kaikki syntini ja uskoa ne anteeksiannetuiksi hänen veressään!

      • Joku(Se alku....)

        Kirkossa on totisesti monenlaista tallaajaa, mutta etkö tiedä, että PIENIKIN HAPATUS HAPATTAA KOKO TAIKINAN!

        1. Kor. 5:6
        Ei ole hyvä, että kerskaatte. Ettekö tiedä, että vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan?
        1. Kor. 5:7
        Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu.
        Gal. 5:9
        Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.

        Kuka voi perata Lut.kirkosta sen hapatuksen, ymmärtääkseni ei kukaan, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää siitä kokonaan eroaminen.

        Tässä yksi kirjoitus:


        Hengellinen vaiko uskonnollinen toimintamme ?


        Raamatun mukaan Jumalan tahto on, että kaikissa kokouksissamme toimivat Pyhän Hengen jakamat armolahjat. Armolahjojen puuttuminen on osoitus hengettömästä toiminnasta.



        Ovatko rukoushetkemme ja kokouksemme pelkästään uskonnollista vuoropuhelua? Vai kuulemmeko uskovien esim. puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa?

        – Esitelmiä, seminaareja ja luentoja kyllä tarvitaan. Mutta? –

        Ovatko raamattutuntimme ja evankelioimisemme vain kiehtovia viisauden sanoja? Ovatko keskustelumme pelkästään kuivia uskonnollisia vuoropuheluita? – Vai onko toiminnassamme havaittavissa Hengen ja voiman osoittamista? 1 Kor. 2. Saammeko kokouksissamme virvoittua profetioista ja kirkkaista Hengen näyistä yms. toimimisesta ?

        – Toimiiko Pyhä Henki todella? Seuraavatko Jeesuksen lupaamat merkit? ”… minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle ja ne tulevat terveiksi” (Markus 16:15-20). Tapahtuuko tätä sinun seurakuntayhteydessäsi?



        Vastaa Jumalan edessä rehellisesti edellisiin kysymyksiin. Ala sitten rukoilla yhdessä kaikkien meidän kanssamme, että alkuperäiseen kristinuskoon kuuluvat armolahjat alkavat toimia.



        Meidän seurakuntamme linja on esitetty 1 Kor. 12 - 14. luvuissa.

        ”Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien” (1 Kor.12:31).


        PS. Meidän ei tule jäädä sivuun armolahjojen toiminnasta sen tähden, että joissakin kieroon menneissä karismaattisissa piireissä esiintyy epäraitista armolahjojen toimintaa ja muuta omituisuutta.

        Jumala itse on tarkoittanut karismat (armolahjat) seurakunnalleen. Siinä merkityksessä Jumalan srk. on karismaattinen, vaikka ei lukeudukaan sellaista nimeä kantavaan liikkeeseen.


        ”Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien” (1 Kor.12:31).



        ”Että Jumalan moninainen viisaus seurakunnan kautta nyt tulisi taivaallisten hallitusten ja valtojen tietoon” (Efes. 3:10).


        http://www.jeesus-on-herra.com/


      • Jutta
        Joku(Se alku....) kirjoitti:

        Kirkossa on totisesti monenlaista tallaajaa, mutta etkö tiedä, että PIENIKIN HAPATUS HAPATTAA KOKO TAIKINAN!

        1. Kor. 5:6
        Ei ole hyvä, että kerskaatte. Ettekö tiedä, että vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan?
        1. Kor. 5:7
        Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu.
        Gal. 5:9
        Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.

        Kuka voi perata Lut.kirkosta sen hapatuksen, ymmärtääkseni ei kukaan, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää siitä kokonaan eroaminen.

        Tässä yksi kirjoitus:


        Hengellinen vaiko uskonnollinen toimintamme ?


        Raamatun mukaan Jumalan tahto on, että kaikissa kokouksissamme toimivat Pyhän Hengen jakamat armolahjat. Armolahjojen puuttuminen on osoitus hengettömästä toiminnasta.



        Ovatko rukoushetkemme ja kokouksemme pelkästään uskonnollista vuoropuhelua? Vai kuulemmeko uskovien esim. puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa?

        – Esitelmiä, seminaareja ja luentoja kyllä tarvitaan. Mutta? –

        Ovatko raamattutuntimme ja evankelioimisemme vain kiehtovia viisauden sanoja? Ovatko keskustelumme pelkästään kuivia uskonnollisia vuoropuheluita? – Vai onko toiminnassamme havaittavissa Hengen ja voiman osoittamista? 1 Kor. 2. Saammeko kokouksissamme virvoittua profetioista ja kirkkaista Hengen näyistä yms. toimimisesta ?

        – Toimiiko Pyhä Henki todella? Seuraavatko Jeesuksen lupaamat merkit? ”… minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle ja ne tulevat terveiksi” (Markus 16:15-20). Tapahtuuko tätä sinun seurakuntayhteydessäsi?



        Vastaa Jumalan edessä rehellisesti edellisiin kysymyksiin. Ala sitten rukoilla yhdessä kaikkien meidän kanssamme, että alkuperäiseen kristinuskoon kuuluvat armolahjat alkavat toimia.



        Meidän seurakuntamme linja on esitetty 1 Kor. 12 - 14. luvuissa.

        ”Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien” (1 Kor.12:31).


        PS. Meidän ei tule jäädä sivuun armolahjojen toiminnasta sen tähden, että joissakin kieroon menneissä karismaattisissa piireissä esiintyy epäraitista armolahjojen toimintaa ja muuta omituisuutta.

        Jumala itse on tarkoittanut karismat (armolahjat) seurakunnalleen. Siinä merkityksessä Jumalan srk. on karismaattinen, vaikka ei lukeudukaan sellaista nimeä kantavaan liikkeeseen.


        ”Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien” (1 Kor.12:31).



        ”Että Jumalan moninainen viisaus seurakunnan kautta nyt tulisi taivaallisten hallitusten ja valtojen tietoon” (Efes. 3:10).


        http://www.jeesus-on-herra.com/

        käske heittää pois taikinakaukaloa, vaan perat juuri pois vanhan hapatuksen.

        olet nähtävästi katkeuuden hengessä. Se ei kuule ole lainkaan Jumalan Pyhän Hengen hedelmä!

        Et voi itsekään saada mistään seurakunnasta tai kristillisestä yhteisöstä saatika laitoksesta sellaista opinahjoa, jossa ei olisi jossain vaiheessa vääryyttä ja harhaopettajia ja -oppeja,

        Eriseurat olkoot keskuudessanne, että kestätte koetuksen on Paavali myös sanonut!

        Kuka voi perata pois vanhan hapatuksen? Sanot ettei ymmärtääksesi kukaan! Mutta unohtuiko tärkein! Jumalalla on aikansa! Väärä vehnä kootaan kerran ja poltetaan. Kyllä Jumalalla on suunnitelmansa!

        Kirkko palvelee edelleen monin keinoin, vaikka valtaosa onkin epäuskoisia pappeja ym. maallistuneita työntekijöitä. Jumalalla on keinonsa! Ei eroaminen tuo muuta kuin uuden eriseuran tullessaa ja taas on yksi kuppikunta lisää!

        Ei kirkon kaikkien oppien mukaan tarvitse mennä, mutta kyllä aina kirkon sisältä vielä uskovaisia pappejakin löytyy, Tunnen monta ev.lut. Kansanlähetyksen, Raamattuopiston, Herättäjäyhdistyksen jne, pappia, jotka ovat uskossa ja kauhistelevat piispojen ja pappien opetuksia. mutta eivät silti aino erota saatika mitään uutta säätiötä perustaa ja jos on tarpeenm silti lapsikasteen armossa pysymme!


      • Joku(Se alku....)
        Jutta kirjoitti:

        käske heittää pois taikinakaukaloa, vaan perat juuri pois vanhan hapatuksen.

        olet nähtävästi katkeuuden hengessä. Se ei kuule ole lainkaan Jumalan Pyhän Hengen hedelmä!

        Et voi itsekään saada mistään seurakunnasta tai kristillisestä yhteisöstä saatika laitoksesta sellaista opinahjoa, jossa ei olisi jossain vaiheessa vääryyttä ja harhaopettajia ja -oppeja,

        Eriseurat olkoot keskuudessanne, että kestätte koetuksen on Paavali myös sanonut!

        Kuka voi perata pois vanhan hapatuksen? Sanot ettei ymmärtääksesi kukaan! Mutta unohtuiko tärkein! Jumalalla on aikansa! Väärä vehnä kootaan kerran ja poltetaan. Kyllä Jumalalla on suunnitelmansa!

        Kirkko palvelee edelleen monin keinoin, vaikka valtaosa onkin epäuskoisia pappeja ym. maallistuneita työntekijöitä. Jumalalla on keinonsa! Ei eroaminen tuo muuta kuin uuden eriseuran tullessaa ja taas on yksi kuppikunta lisää!

        Ei kirkon kaikkien oppien mukaan tarvitse mennä, mutta kyllä aina kirkon sisältä vielä uskovaisia pappejakin löytyy, Tunnen monta ev.lut. Kansanlähetyksen, Raamattuopiston, Herättäjäyhdistyksen jne, pappia, jotka ovat uskossa ja kauhistelevat piispojen ja pappien opetuksia. mutta eivät silti aino erota saatika mitään uutta säätiötä perustaa ja jos on tarpeenm silti lapsikasteen armossa pysymme!

        Tähän en muuta sano kuin, että Raamattu ei tunne käsitystä kirkko ollenkaan.
        Joten se siitä kaukalosta!


      • upotettu.
        Jutta kirjoitti:

        käske heittää pois taikinakaukaloa, vaan perat juuri pois vanhan hapatuksen.

        olet nähtävästi katkeuuden hengessä. Se ei kuule ole lainkaan Jumalan Pyhän Hengen hedelmä!

        Et voi itsekään saada mistään seurakunnasta tai kristillisestä yhteisöstä saatika laitoksesta sellaista opinahjoa, jossa ei olisi jossain vaiheessa vääryyttä ja harhaopettajia ja -oppeja,

        Eriseurat olkoot keskuudessanne, että kestätte koetuksen on Paavali myös sanonut!

        Kuka voi perata pois vanhan hapatuksen? Sanot ettei ymmärtääksesi kukaan! Mutta unohtuiko tärkein! Jumalalla on aikansa! Väärä vehnä kootaan kerran ja poltetaan. Kyllä Jumalalla on suunnitelmansa!

        Kirkko palvelee edelleen monin keinoin, vaikka valtaosa onkin epäuskoisia pappeja ym. maallistuneita työntekijöitä. Jumalalla on keinonsa! Ei eroaminen tuo muuta kuin uuden eriseuran tullessaa ja taas on yksi kuppikunta lisää!

        Ei kirkon kaikkien oppien mukaan tarvitse mennä, mutta kyllä aina kirkon sisältä vielä uskovaisia pappejakin löytyy, Tunnen monta ev.lut. Kansanlähetyksen, Raamattuopiston, Herättäjäyhdistyksen jne, pappia, jotka ovat uskossa ja kauhistelevat piispojen ja pappien opetuksia. mutta eivät silti aino erota saatika mitään uutta säätiötä perustaa ja jos on tarpeenm silti lapsikasteen armossa pysymme!

        >>Kirjoitat-
        >>olet nähtävästi katkeuuden hengessä.
        >>Tiit. 3:10
        "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti"!


        >>Kirjoitat-
        >>Et voi itsekään saada mistään seurakunnasta tai kristillisestä yhteisöstä saatika laitoksesta sellaista opinahjoa, jossa ei olisi jossain vaiheessa vääryyttä ja harhaopettajia ja -oppeja,>2 Piet. 1:3
        "Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja "jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta", joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään"!

        4 joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden kautta tulisitte jumalallisesta luonnosta osallisiksi ja pelastuisitte siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee,>2 Kor. 6:17
        "Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani">1 Tim. 3:2
        "Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla NUHTEETON, yhden vaimon mies!, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan"!


    • ....

      ....

      • Anonyymi

        ----


    • Anonyymi

      Daniel 3

      1 Kuningas Nebukadnessar teetti kultaisen kuvapatsaan, jonka korkeus oli kuusikymmentä kyynärää ja leveys kuusi kyynärää, ja pystytti sen Duuran lakeudelle Baabelin maakuntaan.

      2 Ja kuningas Nebukadnessar lähetti kokoamaan satraapit, maaherrat, käskynhaltijat, neuvonantajat, aarteiden hoitajat, lainoppineet, tuomarit ja kaikki muut maakuntain virkamiehet, että he tulisivat sen kuvapatsaan vihkiäisiin, jonka kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt.

      3 Silloin kokoontuivat satraapit, maaherrat, käskynhaltijat, neuvonantajat, aarteiden hoitajat, lainoppineet, tuomarit ja kaikki muut maakuntain virkamiehet sen kuvapatsaan vihkiäisiin, jonka kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt, ja he asettuivat sen kuvapatsaan eteen, jonka Nebukadnessar oli pystyttänyt.

      4 Ja kuuluttaja huusi voimallisesti: "Teille, kansat, sukukunnat ja kielet, julistetaan:

      5 heti kun te kuulette torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, langetkaa maahan ja kumartaen rukoilkaa kultaista kuvapatsasta, jonka kuningas Nebukadnessar on pystyttänyt.

      6 Mutta joka ei lankea maahan ja kumarra, se heitetään sillä hetkellä tuliseen pätsiin."

      7 Sentähden, heti kun kaikki kansat kuulivat torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, lankesivat kaikki kansat, sukukunnat ja kielet maahan ja kumartaen rukoilivat kultaista kuvapatsasta, jonka kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt.

      8 Silloin astui heti kaldealaisia miehiä esiin syyttämään juutalaisia.

      9 He lausuivat ja sanoivat kuningas Nebukadnessarille: "Kuningas eläköön iankaikkisesti!

      10 Sinä, kuningas, olet antanut käskyn, että jokainen, joka kuulee torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, langetkoon maahan ja kumartaen rukoilkoon kultaista kuvapatsasta,

      11 ja että joka ei lankea maahan ja kumarra, se heitetään tuliseen pätsiin.

      12 On juutalaisia miehiä, joiden hoitoon sinä olet antanut Baabelin maakunnan hallinnon, Sadrak, Meesak ja Abednego: nämä miehet eivät välitä sinun käskystäsi, kuningas; he eivät palvele sinun jumaliasi eivätkä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt."

      13 Silloin Nebukadnessar vihan vimmassa käski tuoda Sadrakin, Meesakin ja Abednegon. Kun nämä miehet oli tuotu kuninkaan eteen,

      14 lausui Nebukadnessar ja sanoi heille: "Aivanko tahallanne te, Sadrak, Meesak ja Abednego, ette tahdo palvella minun jumalaani ettekä kumartaen rukoilla kultaista kuvapatsasta, jonka minä olen pystyttänyt?

      15 Nyt, jos te siinä silmänräpäyksessä, kun kuulette torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, olette valmiit lankeamaan maahan ja kumartaen rukoilemaan kuvapatsasta, jonka minä olen teettänyt, niin hyvä! Mutta ellette kumarra, niin teidät heti paikalla heitetään tuliseen pätsiin; ja kuka on se jumala, joka pelastaa teidät minun kädestäni?"

      16 Sadrak, Meesak ja Abednego vastasivat ja sanoivat kuninkaalle: "Nebukadnessar! Ei ole tarpeellista meidän vastata sinulle tähän sanaakaan.

      17 Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas.

      18 Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt."

    • Anonyymi

      19 Silloin Nebukadnessar tuli kiukkua täyteen Sadrakia, Meesakia ja Abednegoa kohtaan ja hänen hahmonsa muuttui. Ja hän käski ja sanoi, että pätsi oli kuumennettava seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti.

      20 Ja hän käski sotajoukkonsa väkevimpien miesten sitoa Sadrakin, Meesakin ja Abednegon ja heittää heidät tuliseen pätsiin.

      21 Silloin nämä sidottiin vaippoineen, takkeineen, päähineineen ja muine vaatteineen ja heitettiin tuliseen pätsiin.

      22 Koska nyt kuninkaan sana oli niin ankara ja pätsi niin kovin kuumennettu, tappoi tulen liekki ne miehet, jotka veivät ylös Sadrakin, Meesakin ja Abednegon.

      23 Mutta nämä kolme miestä, Sadrak, Meesak ja Abednego, suistuivat sidottuina tuliseen pätsiin.

      24 Silloin kuningas Nebukadnessar hämmästyi ja nousi kiiruusti ylös ja lausui hallitusmiehilleen sanoen: "Emmekö heittäneet kolme miestä sidottuina tuleen?" He vastasivat ja sanoivat kuninkaalle: "Totisesti, kuningas!"

      25 Hän vastasi ja sanoi: "Katso, minä näen neljä miestä kävelevän vapaina tulessa, eivätkä he ole vahingoittuneet, ja neljäs on näöltänsä niinkuin jumalan poika".

      26 Silloin Nebukadnessar meni tulisen pätsin aukolle, lausui ja sanoi: "Sadrak, Meesak ja Abednego, te korkeimman Jumalan palvelijat, astukaa ulos ja tulkaa tänne". Sadrak, Meesak ja Abednego astuivat silloin ulos tulesta.

      27 Satraapit, maaherrat, käskynhaltijat ja kuninkaan hallitusmiehet kokoontuivat ja näkivät, ettei tuli ollut voinut mitään näiden miesten ruumiille, etteivät heidän päänsä hiukset olleet kärventyneet eivätkä heidän vaatteensa vioittuneet; eikä heissä tuntunut tulen käryä.

      28 Silloin Nebukadnessar lausui ja sanoi: "Kiitetty olkoon Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumala, joka lähetti enkelinsä ja pelasti palvelijansa, jotka häneen turvasivat eivätkä totelleet kuninkaan käskyä, vaan antoivat ruumiinsa alttiiksi, ennemmin kuin palvelivat kumartaen rukoilivat muuta jumalaa kuin omaa Jumalaansa.

      29 Ja minä annan käskyn, että jokainen, olkoon hän mitä kansaa, kansakuntaa ja kieltä tahansa, joka puhuu pilkaten Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumalasta, hakattakoon kappaleiksi, ja hänen talonsa tehtäköön soraläjäksi; sillä ei ole muuta jumalaa, joka niin voi pelastaa kuin tämä."

      30 Sitten kuningas asetti Sadrakin, Meesakin ja Abednegon suureen valtaan Baabelin maakunnassa.

    • Anonyymi

      Johanneksen ilmestys 13

      1 Ja se asettui seisomaan meren hiekalle. Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

      2 Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.

      3 Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.

      4 Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: "Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?"

      5 Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta.

      6 Ja se avasi suunsa Jumalaa pilkkaamaan, pilkatakseen hänen nimeänsä ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat.

      7 Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot.

      8 Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.

      9 Jos kenellä on korva, hän kuulkoon.

      10 Jos kuka vankeuteen vie, niin hän itse vankeuteen joutuu; jos kuka miekalla tappaa, hänet pitää miekalla tapettaman. Tässä on pyhien kärsivällisyys ja usko.

      11 Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.

      12 Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.

      13 Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.

      14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.

      15 Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.

      16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,

      17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

      18 Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.

    • Anonyymi

      1. Johanneksen kirje 2

      18 Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.

      19 Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.

    • Anonyymi

      Jesaja 29

      15 Voi niitä, jotka syvälle kätkevät hankkeensa Herralta, joiden teot tapahtuvat pimeässä ja jotka sanovat: "Kuka meitä näkee, kuka meistä tietää?"

      16 Voi mielettömyyttänne! Onko savi savenvalajan veroinen? Ja sanooko työ tekijästään: "Ei hän ole minua tehnyt", tai sanooko kuva kuvaajastaan: "Ei hän mitään ymmärrä"?

      -----------

      Jesaja 45

      9 Voi sitä, joka riitelee tekijänsä kanssa, saviastia saviastiain joukossa-maasta tehtyjä kaikki! Sanooko savi valajallensa: "Mitä sinä kelpaat tekemään? Sinun työsi on kädettömän työtä!"

      10 Voi sitä, joka sanoo isälleen: "Mitä sinä kelpaat siittämään?" ja äidilleen: "Mitä sinä kelpaat synnyttämään?"

      ------------

      Job 38

      1 Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:

      2 "Kuka olet sinä, joka taitamattomilla puheilla pimennät minun aivoitukseni?

      3 Vyötä nyt kupeesi kuin mies; minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.

      4 Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.

      ------------

      Job 42

      1 Silloin Job vastasi Herralle ja sanoi:

      2 "Minä tiedän, että sinä voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.

      3 'Kuka peittää minun aivoitukseni taitamattomasti?' Siis on niin: minä puhuin ymmärtämättömästi, asioista, jotka ovat ylen ihmeelliset minun käsittää.

      4 Kuule siis, niin minä puhun; minä kysyn, opeta sinä minua.

      5 Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt.

      6 Sentähden minä peruutan puheeni ja kadun tomussa ja tuhassa."

      7 Mutta senjälkeen kuin Herra oli puhunut Jobille nämä sanat, sanoi Herra teemanilaiselle Elifaalle: "Minun vihani on syttynyt sinua ja sinun kahta ystävääsi kohtaan, koska ette ole puhuneet minusta oikein niinkuin minun palvelijani Job.

      8 Ottakaa siis seitsemän mullikkaa ja seitsemän oinasta, käykää minun palvelijani Jobin luo ja uhratkaa puolestanne polttouhri, ja minun palvelijani Job rukoilkoon teidän puolestanne. Tehdäkseni hänelle mieliksi en saata teitä häpeälliseen rangaistukseen siitä, ettette puhuneet minusta oikein niinkuin minun palvelijani Job."

      9 Niin teemanilainen Elifas, suuhilainen Bildad ja naemalainen Soofar menivät ja tekivät, niinkuin Herra oli heille puhunut; ja Herra teki Jobille mieliksi.

      -------------------

      Johannes 12

      47 Ja jos joku kuulee minun sanani eikä niitä noudata, niin häntä en minä tuomitse; sillä en minä ole tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan maailman.

      48 Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.

    • Anonyymi

      1. Pietarin kirje 4


      1 Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli-sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä-


      2 ettette enää eläisi tätä lihassa vielä elettävää aikaa ihmisten himojen mukaan, vaan Jumalan tahdon mukaan.


      3 Riittäähän, että menneen ajan olette täyttäneet pakanain tahtoa vaeltaessanne irstaudessa, himoissa, juoppoudessa, mässäyksissä, juomingeissa ja kauheassa epäjumalain palvelemisessa.


      4 Sentähden he oudoksuvat sitä, ettette juokse heidän mukanansa samaan riettauden lätäkköön, ja herjaavat.


      5 Mutta heidän on tehtävä tili hänelle, joka on valmis tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

      ---------------

      1. Korinttolaiskirje 10


      12 Sentähden, joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea.


      13 Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.


      14 Sentähden, rakkaani, paetkaa epäjumalanpalvelusta.

    • Anonyymi

      Nämä viimeiset vastaukset eivät liity mitenkään kirkkoon. Ei ollut kysymys Raamatun teksteistä vaan Suomen kirkosta.

      • Anonyymi

        Milloin se on muuttunut, että Raamatun Sana ja Sumalainen luterilainen kirkko seurakuntineen ovat yhtä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe