Sain eilen influenssarokotteen terveyskeskuksessamme.

Anonyymi

Siihen piti tilata aika. Sain ajan viikkoja sitten. Terveyshoitaja sanoi, että hän on antanut rokotetta koko päivän.
Rokotteesta covid-19 virusta vastaan tiedotetaan erikseen paikkakunnalla ensivuoden puolella. Tietenkin tilaan rokotukseen aikanaan ajan. Riskiryhmien ihmiset ovat hyvin aktiivisia tietämään miten nämä eri rokotteet heillä toimivat...

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et siis käynyt joukkorokotuksessa kun jouduit varaamaan ajan terveydenhoitajalle, vai loppuiko rokotteet välillä kunnassanne. Kävin influenssarokotuksessa heti ensimmäisenä joukkorokotuspäivänä ja pitihän sinnekin nyt varata aika.

      Kyllähän koronaakin varten järjestetään aikanaan joukkorokotuksia ja ne poikkeavat influenssarokotuksissa ikä- ja sairausporrastusten vuoksi.
      Moni taitaa jättää koronarokotuksen väliin alkuvaiheessa ja seurata miten ensimmäisinä rokotetuille käy. Itse kyllä otan rokotuksen heti kun sitä tarjotaan ja olen todennäköisesti aika kärjessä ikäni vuoksi ja koska kuulun riskiryhmiin.

    • Anonyymi

      Rokotustilanteissakin pitäisi muistaa turvavälit jne. Eli siitä syystä rokotuksiin pitäisi mennä ajanvarauksella. Samassa odotustilassa ajan viettäminen vain levittää tauteja.

      • Anonyymi

        Kyllä tuollaista ajanvarauksella hoidettua joukkorokotusta kausi-influenssassa toteutettiin ainakin isoilla paikkakunnilla. Helsingissä ei tarvinnut jonottaa ja turvavälit olivat suurempia kuin suositellut. Rokotuksiakin tehtiin varmaan tuhansia tunnissa. Jotkut kaupungit mokasi homman, esimerkiksi Kuopiossa pistettiin rokotettavat jonottamaan ulos ilman yksilökohtaista ajanvarausta. Vain rokotuspäivät sukunimen mukaan oli määrätty. Ehkäpä nämä mokanneet kaupungit ottavat opiksi koronarokotuksissa.


    • Anonyymi

      Rokotukset tulisi järjestää ulkotiloissa toreilla ja urheilukentillä jolloin saataisiin riittävät turvavälit kaikille. Sinne vaan mummot ja ukit pylly paljaaksi pöytää vasten ja ruiskaus kannikkaan. Selvää säästöä ja kustannustehokkuutta kun pieni sairaanhoitajaporukka voi ruiskauttaa viiruksentorjuntaliemet jopa tuhansille ihmisille päivässä. Nyt ei kannata olla turhan häveliäs.

      • Anonyymi

        Armeijassa kuusikymmenluvulla influenssakauden riehuessa käytettiin suunnilleen tuollaista toimintatapaa. Siihen vaan kuumeiset alokkaat riviin ja jokaiselle neula kankkuun pystyyn ja hoitaja siirtyi ison ruiskun kanssa "pyllyltä pyllylle" ja pruuttasi antibioottiannoksen vuorollaan jokaiseen neulaan. Siitä sitten varuskuntasairaalan lattialle patjalle nukkumaan kun sänkypaikkoja ei enää riittänyt.


    • Anonyymi

      Nykyään terveyskeskusten luukullekaan ei pääse ilman Kelakortti tunnistusta. Ei siellä tungosta voi tulla kun vain varatuilla ajoilla meillä päin pääsee kausiflunssapiikille.
      Sama tietysti lääkärikäynneillä.
      Asiakkaan pitää seurata sähköisiä tunnisteita koska asiansa saa hoitaa. Vanha ihminen nippa nappa noista enää selviää. Onneksi enemmän käyttäneet asiakkaat auttavat vähemmän kokeneita terv.kesk.asiakkaita.

      Näillä sähköisillä toimilla on tarkoitus vähentää asiakkaiden terveydenhoito ihmisten kontaktit vähiin.

      • Anonyymi

        Kyllä vanhuksetkin ovat oppineet jo näiden kuluneiden vuosien aikana että kelakorttia pitää tarjota terveyskeskukseen mennessä. Näinhn se on parempikin, ei sitä henkilötunnusta enää muista niin kone saa lukea sen kortista.

        Jonotusnumeroiden käyttöön on opittu jo pankkikäynneillä, apteekissa ja kaupan lihatiskille jonottaessa. Kunhan sen numerolapun osaa ottaa siitä automaatista ja tiedostaa mitä sitä numeroa sitten pitää tiirailla, niin kyllähän se siitä ja tuleehan se hoitaja tai lääkäri vielä huutelemaan numeroa ovelta jos jonottaja ei heti huomaa minne pitää mennä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe