Aihe

Sain eilen influenssarokotteen terveyskeskuksessamme.

Anonyymi

Siihen piti tilata aika. Sain ajan viikkoja sitten. Terveyshoitaja sanoi, että hän on antanut rokotetta koko päivän.
Rokotteesta covid-19 virusta vastaan tiedotetaan erikseen paikkakunnalla ensivuoden puolella. Tietenkin tilaan rokotukseen aikanaan ajan. Riskiryhmien ihmiset ovat hyvin aktiivisia tietämään miten nämä eri rokotteet heillä toimivat...

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Et siis käynyt joukkorokotuksessa kun jouduit varaamaan ajan terveydenhoitajalle, vai loppuiko rokotteet välillä kunnassanne. Kävin influenssarokotuksessa heti ensimmäisenä joukkorokotuspäivänä ja pitihän sinnekin nyt varata aika.

   Kyllähän koronaakin varten järjestetään aikanaan joukkorokotuksia ja ne poikkeavat influenssarokotuksissa ikä- ja sairausporrastusten vuoksi.
   Moni taitaa jättää koronarokotuksen väliin alkuvaiheessa ja seurata miten ensimmäisinä rokotetuille käy. Itse kyllä otan rokotuksen heti kun sitä tarjotaan ja olen todennäköisesti aika kärjessä ikäni vuoksi ja koska kuulun riskiryhmiin.

  • Anonyymi

   Rokotustilanteissakin pitäisi muistaa turvavälit jne. Eli siitä syystä rokotuksiin pitäisi mennä ajanvarauksella. Samassa odotustilassa ajan viettäminen vain levittää tauteja.

   • Anonyymi

    Kyllä tuollaista ajanvarauksella hoidettua joukkorokotusta kausi-influenssassa toteutettiin ainakin isoilla paikkakunnilla. Helsingissä ei tarvinnut jonottaa ja turvavälit olivat suurempia kuin suositellut. Rokotuksiakin tehtiin varmaan tuhansia tunnissa. Jotkut kaupungit mokasi homman, esimerkiksi Kuopiossa pistettiin rokotettavat jonottamaan ulos ilman yksilökohtaista ajanvarausta. Vain rokotuspäivät sukunimen mukaan oli määrätty. Ehkäpä nämä mokanneet kaupungit ottavat opiksi koronarokotuksissa.


  • Anonyymi

   Rokotukset tulisi järjestää ulkotiloissa toreilla ja urheilukentillä jolloin saataisiin riittävät turvavälit kaikille. Sinne vaan mummot ja ukit pylly paljaaksi pöytää vasten ja ruiskaus kannikkaan. Selvää säästöä ja kustannustehokkuutta kun pieni sairaanhoitajaporukka voi ruiskauttaa viiruksentorjuntaliemet jopa tuhansille ihmisille päivässä. Nyt ei kannata olla turhan häveliäs.

   • Anonyymi

    Armeijassa kuusikymmenluvulla influenssakauden riehuessa käytettiin suunnilleen tuollaista toimintatapaa. Siihen vaan kuumeiset alokkaat riviin ja jokaiselle neula kankkuun pystyyn ja hoitaja siirtyi ison ruiskun kanssa "pyllyltä pyllylle" ja pruuttasi antibioottiannoksen vuorollaan jokaiseen neulaan. Siitä sitten varuskuntasairaalan lattialle patjalle nukkumaan kun sänkypaikkoja ei enää riittänyt.


  • Anonyymi

   Nykyään terveyskeskusten luukullekaan ei pääse ilman Kelakortti tunnistusta. Ei siellä tungosta voi tulla kun vain varatuilla ajoilla meillä päin pääsee kausiflunssapiikille.
   Sama tietysti lääkärikäynneillä.
   Asiakkaan pitää seurata sähköisiä tunnisteita koska asiansa saa hoitaa. Vanha ihminen nippa nappa noista enää selviää. Onneksi enemmän käyttäneet asiakkaat auttavat vähemmän kokeneita terv.kesk.asiakkaita.

   Näillä sähköisillä toimilla on tarkoitus vähentää asiakkaiden terveydenhoito ihmisten kontaktit vähiin.

   • Anonyymi

    Kyllä vanhuksetkin ovat oppineet jo näiden kuluneiden vuosien aikana että kelakorttia pitää tarjota terveyskeskukseen mennessä. Näinhn se on parempikin, ei sitä henkilötunnusta enää muista niin kone saa lukea sen kortista.

    Jonotusnumeroiden käyttöön on opittu jo pankkikäynneillä, apteekissa ja kaupan lihatiskille jonottaessa. Kunhan sen numerolapun osaa ottaa siitä automaatista ja tiedostaa mitä sitä numeroa sitten pitää tiirailla, niin kyllähän se siitä ja tuleehan se hoitaja tai lääkäri vielä huutelemaan numeroa ovelta jos jonottaja ei heti huomaa minne pitää mennä.


  • Anonyymi

   Alkoi jo oksettaa näitten rokotteiden jättimäinen tuputtamisinfo. Kun vielä on katsellut mitä pirullista näitten ihmiskokeitten kanssa on vuosisadankin aikana tehty ja miten monta elämää on tuhottu ihan koemielessä - tuntuu kuin olisi syntynyt helvettiin. Valta ja raha vetää näitä - ei tuossa rokottamisessa ole terveyden kanssa lopulta tähtäys - ihminen ei ole lääkärille potilas vaan asiakas!

   • Anonyymi

    Mutta vastaavasti miljoonien ihmisten elämä on pelastettu rokotteiden ansiosta.

    Ellet halua ottaa koronarokotusta, niin voithan elellä siivellä ja toivoa ettet saa koronatartuntaa. Se kylläkin edellyttää että joudut jatkamaan suojautumista, kun muut voivat luopua niistä.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viime vuonna syntyi vain 46 425 lasta Suomessa

   Eläkkeelle siirtyy nyt vuosittain vähintään 74 000 ihmistä. Koska kuolleet (yli 52 000) lähes kaikki kantasuomalaisia mutta syntyneistä tuskin enempää
   Maailman menoa
   182
   1928