Aihe

Kevennetään Hollywood - uutisilla suomalaisjuurisesta Leslie Mann

Anonyymi

Hollywoodin supertähti Leslie Mann onkin oikeasti Savosta – suomalaisnäyttelijä sai tietää sukulaisestaan ja hämmentyi täysin
Leslie Mann on tuttu suomalaisillekin monista Hollywoodin suosikkielokuvista. Harva tietää, että hänen juurensa ovat syvällä suomalaisissa taiteilijaperheissä.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   (2) >>> jatkoa edellisestä...

   "VUONNA 1996 Hollywood-tähti Jim Carrey tuumasi Leslie Mannin muistuttavan Marlene Dietrichiä. Kaksikko näytteli yhdessä elokuvassa Sähköputkimies, joka oli Mannin uran ensimmäinen kokopitkä elokuva. Kulttimaineeseen myöhemmin noussut teos oli nuorelle näyttelijälle merkittävä myös muilta osin – Mann tapasi sen kuvauksissa aviomiehensä ja kahden tyttärensä isän, tuottaja-ohjaaja Judd Apatow’n.

   Sen jälkeen Leslie Mannista tuli yksi Hollywoodin komediaelokuvien vakiokasvoista, jonka tunnetuimpiin elokuviin lukeutuvat Sähköputkimiehen lisäksi muun muassa Viidakon Ykä (1997), 40 v. ja neitsyt (2005), Paksuna (2007), 17 Again (2009), Se toinen nainen (2014) ja Blockers (2018).
   Terhi Panulaa ajatus yhdennäköisyydestä kollegaan huvittaa. Taiteilijaperheen kasvatti, merkittävän ja pitkän uran Kansallisteatterissa tehnyt näyttelijä toteaa liki tottuneeseen sävyyn, kuinka yhdennäköisyys on pitkälti kuvakulmasta, valaistuksesta ja stailauksesta kiinni.

   – Ja seurasta tietysti, Panula huomauttaa perään. Todella läheiset ihmiset saattavat muistuttaa toisiaan myös tapojensa vuoksi.

   – Tunnettuja henkilöitä voi tutkia heidän historiikkinsä kautta. Toista henkilöä näytellessäni pyrin löytämään hänen käytöksestään ja motiiveistaan samaistumispintaa, jonka voin siirtää esimeriksi näyttämölle.

   Oman sukunsa historiaan Panula on tutustunut muun muassa sukututkimusta harrastavan setänsä Timo Panulan kautta aina 1600-luvulle asti, mutta on aina kiinnostunut oppimaan uutta. Näyttelijä onkin viettänyt poikkeuksellista vuotta pitkälti mökillään Porkkalan saaristossa kirjoja lukien ja opiskellen. Rauhallista hiljaiseloa kaukana Helsingin hälinästä, Hollywoodista puhumattakaan.

   – Kutsun hänet mielelläni Suomeen, olemmehan molemmat edelleen työelämässä. Joten tervetuloa! Mennään vaikka kalaan, Panula heittää ja nauraa lämpimästi.

   Kuinka sukututkimus tehdään?

   ONNISTUNUT sukututkimus vaatii usein ripauksen tuuria. Sen tietää Katri Kuparinen, joka lähti jäljittämään Leslie Mannin Amerikkaan karannutta sukuhaaraa.

   Kaikkia kirkonkirjoja ei suinkaan ole siirretty vielä internetiin. Osa on myös kadonnut tai tuhoutunut vuosisatojen varrella muun muassa kirkkopaloissa.

   – Siinä on tuhoutunut samalla paloja historiasta, Kuparinen tuumaa.
   Pikaista googlailua sukututkimuksen tekeminen ei ole. Kuukauden päivät tutkimuksen parissa työskenneltyään Kuparisella oli kasassa lähes 40 sivun selvitys Mannin suvun historiasta. Hän tiivisti sen 22 sivuun. Tämän tutkimuksen kannalta olennaisimpiin kohtiin, sukututkija korostaa.

   Kaikki alkaa suvun kotikunnan löytämisellä. Tässä tapauksessa sellaiseksi osoittautui muun muassa Kauhajoki. Tietoa löytyy digitoitujen kirkonkirjojen lisäksi myös erilaisilta sukuselvityssivuilta, joista osaan vaaditaan jäsenyys.
   Suomen sukututkimusseura ylläpitää arkistoa, josta voi tutkia digitoituja kirkonkirjoja: muun muassa syntyneitä, kuolleita, ripille päässeitä ja avioituneita. Tuoreimmat hakuohjelmasta löytyvät tiedot ovat 1900-luvulta. Raja perustuu kirkkolain määrittämään tietojen vapaaseen käyttöön ja julkaisuun sen jälkeen, kun niiden taltioinnista on kulunut 100 vuotta.

   KOKONAISKUVA alkaa hahmottua, kun omia löydöksiään yhdistelee ja vertailee muiden tekemään sukututkimukseen.

   – Kun pääsee sukujanoja seuraamalla tarpeeksi pitkälle, alkaa löytyä myös tuttuja nimiä. Yhtäläisyyksiä seuraamalla saattaa löytyä tunnettuja sukujanoja ja henkilöitä, kuten tässä tapauksessa Terhin ja Leslien yhteys.

   Entä ripaus tuuria? Se löytyi lopulta sukututkijan ja Terhi Panulan sukulaisuudesta.

   – Paljastui, että olemme Terhin kanssa myös sukua, tosin kaukaista sellaista. Olemme itse asiassa pitäneet yhteyttä sen jälkeen, Kuparinen iloitsee.

   LUE LISÄÄ KIRJOITTAJALTA
   Wilma Ruohisto

   Yes!

  • Anonyymi

   Olisi senkin ämmän kannattanut teetättää DNA-tutkimus kasaarijutskujen firmalla, niin ei olisi tullut yllärinä.

  • Anonyymi

   Yllättävää suomi24:n l-e-s-b-o tankki ei suvaitse näitä juttuja, ja joka itse lähdetieto ja lehden artikkeli on TÄMÄN TULKINNAN MUKAAN SÄÄNTÄJEN VASTIANEN JUTTU!
   Anna mun kaikki kestää!

   Jo sekin kun kirjoittaa tällä palstalla on LÄHTÖKOHTAISESTI SÄÄNTÖJEN VASTAINEN JOPA LAITONTA!

   Mutta kaikki Persu yms. loukkaus- avaukset ja trollaus on normaalia sääntöjen mukaista kerrontaa!
   Mitä helevettiä näille luupäille tulisi tehdä ja millä avuilla nämä pääsee tänne postamaan juttuja?!

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   19583
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   323
   5655
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   273
   3073