Aihe

Olisiko vinkkejä hampaiden uusimiseen Hki?

Anonyymi

Kaipaisin siis vinkkejä hyvistä paikoista ja tavoista uusia koko kalusto. Minulta puuttuu yksi poskihammas, yksi on melkein pelkkää paikkaa ja hampaiden välit on paikoittain suurentuneet niin, että varsinkin lihaa syödessä ruoka painuu kivuliaasti ikeneen.
Suurin syy remontille on kuitenkin se, että haluaisin kauniit valkoiset hampaat ja "vapautuksen" tulevista hammaslääkärillä käynneistä.

Onko implantit paras vaihtoehto vai kuoret ja mitä paikkaa suosittelette ja mitähän se suunnilleen maksaisi?

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikään noista vaihtoehdoista ei vapauta hammaslääkärikäynneiltä, pikemminkin päinvastoin. Implanteista ja kuorista on huolehdittava itse erityisen hyvin pesemällä. Syvät ientaskut osoittaa että pesuun pitäisi suhtautua vakavammin koska ientulehdukset ja hammaskivi on syventänyt niitä.

   Noin vähäiset hammaspuutokset ja viat on vielä helppoa korjata ja huolellinen hoito pitää omat hampaat suussa aivan riittävän hyväkuntoisina. Kun ikenet saadaan parannettua, hammasraotkin pienenevät.

   Jos kuitenkin päädyt tuollaiseen esteettiseen hammashoitoon, kannattaa tiedustella useammalta yksityislääkäriltä, itse en osaa ehdottaa ketään koska en ole tarvinnut kyseisiä palveluita.

   • Anonyymi

    Kiitos vastauksestasi! Tarkennan vielä sen verran, että hammaskiveä minulle ei onneksi jostain syystä tule eikä sitä ole ikinä jouduttu poistamaan (olen kuitenkin jo neljäkymppinen). Hammaslääkärissä käyn vuosittain.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos vastauksestasi! Tarkennan vielä sen verran, että hammaskiveä minulle ei onneksi jostain syystä tule eikä sitä ole ikinä jouduttu poistamaan (olen kuitenkin jo neljäkymppinen). Hammaslääkärissä käyn vuosittain.

    Karkea hinta-arvio: implantti 3000€, kruunu(kuori) 1000€/hammas. Tottahan sitä voi investoida 20000€ suuhunsa ja karttaa sen jälkeen hammaslääkäriä kuin ruttoa, mutta ehkä se ei enää siinä vaiheessa ole järkevää.


  • Anonyymi

   Haluamaasi kokonaishoitoa tekee vain harva hammaslääkäri.
   Julkinen puoli ei niitä tee.
   Nuoremmat hammaslääkärit ei niitä myöskään tee.
   Yksittäisiä kruunuja useimmat tekee, mutta sellainen vaihtoehto on pois suljettu. Yksittäin korjattuna ei tuota remonttia kannata alkaa.

   Hoidon suunnittelu kokonaisuutena on erittäin tärkeä!
   Noin isossa hoidossa hintaneuvottelut on mahdollisia. N. 500EUR/ takahammas on mahdollinen jos kerralla tehdään 4-5 hammasta.
   Etuhampaat ja implantti on kalliimmat. Esteettisyys tuo oman pienen lisähinnan.

  • Anonyymi

   Yksi puuttuva poskihammas ja toinen paikattu ei voi olla peruste koko kaluston uusimiselle.

   Kun ikeneen sattuu syödessä, ientulehdus on edennyt parodontiitiksi. Se on hoidettava. Sellaiseen suuhun, jossa on taipumusta ientulehdukseen, ei mielellään istuteta implantteja. Ne eivät pysy kovin kauan, sillä ne tulehduttavat ikenen vaikeasti, jos sellainen taipumus jo on.

   Hammaslääkärin toimenpitein kauniiksi saadut hampaat vaativat erittäin huolellista kotihoitoa ja jatkuvaa hammaslääkärissä käymistä lopun elämää.

   Sitten kun kaikki hampaat on poistettu eikä käytössäsi ole minkäänlaisia proteesejakaan, alkaa hammaslääkäristä vapaa elämä.

  • Anonyymi

   Näitä hoitoja tehdään yksityispuolella jatkuvasti.
   Jos hampaiden väliin jää ruokaa, kyse on todennäköisesti siitä, että hampaiden/paikkojen välissä on rakoja, joihin ruoka tarttuu. Syynä on usein huonot paikat ja/tai kuluneet hampaat. Kun väliin jää ruokaa, sitä voi olla vaikea saada pois, jolloin ien tulehtuu ja tulee kipeäksi. Ei aina ole kyse parodontiitista, vaikka toki tämäkin voi tilanteen pitkittyessä siihen johtaa.

  • Anonyymi

   Suosittelen Stomaa, joka kuuluu nykyisin Mehiläiseen, Yrjönkadulla Tornia vastapäätä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   224
   17172
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   341
   6240
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   1605