Aihe

Veronkevennyksen seuraus: Sähköautot revitään käsistä

Anonyymi

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/db945f5f-0dbb-443c-9bcd-f79c6e2a271c

"Kertauksen vuoksi. Työsuhdeauton verotusarvo kevenee vuoden alussa 170 eurolla sekä käyttöedussa ja että vapaaedussa.

Käyttöedussa polttoaine pitää maksaa itse, mutta kotona ladattaessa sähköauton "tankkaus" on lähes ilmaista polttoaineiden hintoihin verrattuna.

Vapaassa autoedussa säilyy lisäksi jo aiemmin annettu 120 euron käyttökustannusvähennys, joten vapaassa autoedussa täyssähköllä ajava saa 290 euron veroalennuksen verrattuna polttomoottoriautolla ajavaan."

"Tähän saakka useimmat tavalliset palkansaajat ovat tuhahdelleet "patteriautoille" ja perustelleet sitä sähköautojen kelvottomilla ominaisuuksilla. Ei pelitä pakkasessa ja akut ovat kalliita uusia ja... koska täyssähköautojen jälleenmyyntiarvoa on vaikea ennakoida.

Todellisuudessa kuitenkin juuri hinta ollut suurin syy tuhahteluun. Moni ajelisi mielellään kotitaajamiensa ajot talon kulmasta lataamallaan yösähköllä, jos ajopelin saisi järkihinnalla.

Hyvänä esimerkkinä viime vuonna olivat ale-hintaan ulosmyydyt Seat Mii, VW Up ja Skoda Citygo -täyssähköautot. Kun hinta putosi alle 20000 euron, niin autot suorastaan riistettiin myyjien käsistä. Nyt näiden pikkusähköautojen tilauskirjat ovat jo ensi vuoden osaltakin täynnä."

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Rönkällä on kerrankin hoksottimet kohdallaan. Tuo veronkevennys on sen verran suuri ja näkyy suoraan lompakossa että sähköautojen osuus työsuhdeautoissa tulee takuuvarmasti nousemaan.
   Samalla se tarkoittaa sitä että käytettyjen markkinoille tulee kohtuuhintaisia uudenveroisia sähkiksiä parin vuoden viiveellä. Eli tämä veronalennus vaikuttaa myös omalla rahalla ajavien maailmaan.
   Ei ole vaikeaa arvata että nuo leasingistä vapautuvat sähköautot ovat erittäin haluttuja kaytettyjen markkinoilla.

  • Anonyymi

   "vapaassa autoedussa täyssähköllä ajava saa 290 euron veroalennuksen verrattuna polttomoottoriautolla ajavaan."

   Joka kuukausi. Sähköautot ottavat leijonan osan työsuhdeautojen markkinoilla tuollaisilla verohelpotuksilla. Se on reilu summa lisää käteenjäävään tiliin.

  • Anonyymi

   Pitäisi ajatella myös bensa-autojen pakollista/avustettua muuttamista bioetanolille. Itse ajan biopower Saabilla 100% bioetanolilla ja pakoputkesta tulee vaan hiilidioksidia ja vesihöyryä. Hiilidioksidi kiertää takasin kasveihin/leviin joista etanoli valmistetaan joten nollapäästöauto jos etanoli tislataan uusiutuvalla energialla kuten ostamassani etanolissa. Flexfuel sarja maksaa 400-1000euroa bensiiniautoon. Olisi paljon halvempi/nopeampi ratkaisu kuin sähköautot.

  • Anonyymi

   Olispa tuon verojutun tiennyt kun alku vuonna tilasin 57ke plugarin. Olisin nykytilanteessa tilannut XC40 P8 sähköauton. Vaikka se on kalliimpi tuo verotusarvo ja vielä plugariakin pienemmät käyttökulutus olisi kompensoineet hintaeron.

  • Anonyymi

   Omilla rahoilla testaajiahan tuo ei koske, mutta kun joku muu vaan maksaisi, niin ottaisin silloin itsellenikin sähköauton!

   • Anonyymi

    Omistusautoilijoille tämä heijastuu 2-3 vuoden jänteellä kun nuo sähköliisarit tulevat käytettyjen markkinoille hintaluokkaan 20.000€ niinkuin Rönkkö fiksusti kirjoittaa. Niille riittää ottajia jonoksi saakka ja ne ovat monelle se eka sähköauto.
    Tämän leasingfirmat ja sähköautoja kauppaavat tajuavat ja laskevat jäännösarvot hyvin agressiivisesti. Silloin kk-maksut jäävät kohtuullisiksi ja kauppa käy.

    Olen kysellyt ID.3:sta yksityislesing-hintaa ja se on varsin kohtuullinen. Nykyinen auto on viimeinen kahdella tapaa. Viimeinen polttis ja viimeinen omistusauto.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   609
   29570
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20872
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14060
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10865
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   85
   8006