Aihe

Onko USA mielestäsi "oikeusvaltio" ???

Anonyymi

Poliitikot suomessa ja EU:ssa ovat kohkanneet nk. "oikeusvaltio"-periaatteista. Jopa "demari" on ollut niin innostunut asiasta, että on asettanut nk kynnyskysymyksiä konkurssipesän rahoittamiselle. Ovatko poliitikot sittenkin vain kaksinaismoralistisia kusettajia, jos he eivät tuomitse "tiettyjä valtioita" vaan valikoivat, kysyy haans.sea

16

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   USA on romahtanut täysin. Sen kohtalo tulee olemaan ilmeisesti sama kuin Rooman valtakunnan.

   Pulma on vain se, että se taantumuksellisempi puoli eli Trumpin kannattajat eivät tule toimeen.

   Terv. Epäilijä

  • Anonyymi

   Mielestäni "oikeusvaltiossa" ei tapeta ihmisiä, siltikään, vaikka me tunnustaisimme, että meitä on liikaa. Rajoituksia pitäsi toimittaa inhimmillisin keinoin. Roistovaltio EI ole "oikeusvaltio" missään muodossa minun mielestäni. Tässä vain yksi monista syistä:

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007665546.html
   "Yhdysvallat on teloittanut eniten ihmisiä vuodessa lähes sataan vuoteen – aikoo vielä teloittaa viisi ennen Trumpin virkakauden loppua Liittovaltio teloitti ensimmäistä kertaa kuolemantuomitun 17 vuoteen viime kesänä. Tämän jälkeen on pantu täytäntöön jo seitsemän kuolemantuomiota."

   • Anonyymi

    "Mielestäni "oikeusvaltiossa" ei tapeta ihmisiä, siltikään, vaikka me tunnustaisimme, että meitä on liikaa"

    Ei ole oikeusvaltio- vaan pikemminkin ihmisoikeuskysymys. Oikeusvaltio tarkoittaa, että valtion ja kansalaisten toiminta perustuu lainsäädännölle. USA:ssa laki sallii tietyissä tapauksissa kuolemantuomion.


  • Anonyymi

   USA ei ole oikeusvaltio. Sen osoittaa mm. demokraattien toimet vaalitavan muutoksessa presidentinvaalien alla, kun demokraattienemmistöinen kongressi runnoi väkisin läpi republikaanien ja presidentin tahdon vastaisesti yleisen postiäänestyksen, jossa äänestäjien henkilöllisyyttä ei kukaan eikä mikään taho pyri tarkistamaan. Esim. yhdessäkään EU-maassa ei moista vaalitapaa hyväksyttäisi.

   Demokraatit halusivat muuttaa vaalitapaa, koska historiasta tiedetään, että demokraatit ovat republikaaneja laiskempia äänestämään ja siten hyötyvät yleisestä postiäänestyksestä. Ei ihmekään, että toinen puoli kansasta on vihoissaan tästä röyhkeästä vallankaappauksesta, jonka takia USA rinnastuu banaanivaltioihin.

   • Anonyymi

    ??? USA:ssa ei ole yhtenäistä vaalilakia. Osavaltiot ovat perustuslain mukaan lainsäädännöllisesti ja hallinnollisesti itsenäisiä. Kaikilla on omat vaalilait ja - järjestelmät. Kongressi ei todellakaan säädä osavaltioiden lakeja.

    Postiäänestys ei ollut uusi asia. Se on ollut käytössä jokaisessa osavaltioissa ikuisuuksia. Kun äänestäjä suorittaa pakollisen rekisteröitymisen, niin hänet tunnistetaan ja hän antaa neljä allekirjoitusnäytettä.

    Postiääni lähetetään äänestyspaikalle lähetekirjeellä, jossa on äänestäjän tiedot ja allekirjoitus. Kun kirje avataan, niin allekirjoitusta verrataan skannattuihin allekirjoitusnäytteisiin. Ohjelmistot ovat siinä tarkempia kuin silmämääräinen tarkistus.


  • Anonyymi

   Voiko siis suomi, joka väittää olevansa "oikeusvaltio", käydä mittavaa asekauppaa roistovaltion kanssa, joka ei edes tue aidosti "demokratiaa" aseistamalla Saudi-Arabian kaltaisia diktatuureja, pienemmistä alueen diktatuureista nyt puhumattakaan.

   • Anonyymi

    Suomella ei ole asevientiä koskevaa lainsäädäntöä, joten asia ei liity oikeusvaltionn. Me noudatamme YK:n ja EU:n asevientisuosituksia. Jotka kieltävät aseiden viennin sotaa käyvään maahan. Suomi ei ole koskaan rikkonut sitä sääntöä. Saudi-Arabian kauppa tehtiin vuonna 2011 ennen kuin sota Yemenin kanssa alkoi 2015.


  • Anonyymi

   No jos USA:ssa on perustuslakituomioistuin, se on oikeusvaltio.
   Suoraan kysymykseen suora vastaus.
   Onko Suomi oikeusvaltio?

   • Anonyymi

    Ei ole, koska esim Suomessa politiikot voivat tehdä syyttämättäjättämispäätöksen poliittisesta kolegastaan (Perustuslakivaliokunta).
    Oikeusvaltiossa tuon päätöksen tekisi joku oikeusoppineiden elin.


   • Anonyymi

    Perustuslain noudattaminen tekee Suomesta oikeusvaltion. Kaikissa maissa ei ole perustuslakituomioistuinta. Toki olisi parempi, jos olisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole, koska esim Suomessa politiikot voivat tehdä syyttämättäjättämispäätöksen poliittisesta kolegastaan (Perustuslakivaliokunta).
    Oikeusvaltiossa tuon päätöksen tekisi joku oikeusoppineiden elin.

    Ei perustuslakivaliokunta sitä yksin tehnyt, vaikka siellä istuukin juristeja. Jutun aikana kuultiin useita oikeusoppineita. Päätös oli oikea. Ministerin laillinen vastuu on tasapainotettu poliittisen vastuun kanssa. Sen vuoksi syytekynnys on vähän korkeampi. Rike oli hallinnollinen. Se jäi myös yritykseksi, koska virkamiestä ei käytännön syistä siirretty. Syytekynnys ei ylittynyt. Mutta äänestäjillä on tilaisuus antaa oma tuomionsa vaaleissa.


  • Anonyymi

   >>No jos USA:ssa on perustuslakituomioistuin, se on oikeusvaltio.

   eli ei ole.

   • Anonyymi

    Onko persujen vieraslajilista jo valmis? Vaaleihin mennessä pitäisi olla, tuleeko kiire?


  • Anonyymi

   Oikeusvaltioperiaate tarkoittaa, että valtion toiminta perustuu lainsäädännölle, viimekädessä perustuslakiin. Lakia ovat velvollisia noudattamaan niin viranomaiset kuin kansalaisetkin. Lakia soveltavat riippumattomat tuomioistuimet. Yksilön perusoikeuksista säädetään perustuslaissa.

   USA on oikeusvaltio. Sen järjestelmä perustuu perustuslakiin ja lakeihin, joita ovat velvolliset noudattamaan kaikki. USA:n tuomioistuimet ovat riippumattomia. Vaikka presidentti nimittää tuomarin, niin hän ei omista tätä. Laki ja ennakkotapaukset ratkaisevat.

   Oikeusvaltioperiaatteen hyväksyminen on yksi EU-jäsenyyden ehdoista. Jokainen jäsen on sitoutunut sitä noudattamaan. EU on länsimaisten sivistysvaltioiden, ei banaanivaltioiden, liitto. EU:n jäsenillä on toki itsemääräämisoikeus. Mutta liittymissopimuksen rikkomisesta seuraa sanktioita.

   • Anonyymi

    USA:n presidentti Trump koki katkerasti sen että USA on oikeusvaltio. Vaikka hän itse on nimittänyt varsin monia tuomareita omasta puolueestaan mukaanlukien kolme korkeimman oikeuden nykyisistä tuomareista niin kukaan näistä tuomareista ei antanut tuon virkanimityksen vaikuttaa päätöksiinsa presidentinvaalien tuloksen osalta.

    Unkarissa, Puolassa ja Venäjällä oikeus tekee sen mitä poliitikot oikeuden käskevät tehdä. Siksi ne eivät ole oikeusvaltioita.


  • Anonyymi

   Ei ole, niin kauan kun poliisi saa olla pikatuomari ja teloittaja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   105
   4874