Aihe

Tampereen VA, vuodesta 2020

Tampereen VA:n toimintakertomuksen toiminta-osaa. Saako tästä tolkkua siitä mitä yhdistys on tehnyt?

KORONAVIRUS

Keväällä Suomeen saapunut koronavirus pakotti yhdistyksen muuttamaan toimintaansa. Epidemia ja sen vastatoimet vaikuttivat laajimmin maalis-kesäkuussa ja uudelleen loppuvuodesta:

- Baari-illoista neljä peruutettiin kokonaan ja muidenkin osallistujamäärä väheni. Keväälle suunniteltua luontoretkeä lykättiin. Yhdistyksen kevätkokous järjestettiin kokonaan ja syyskokous osittain etäkokouksena. Yhdistyksen 75-vuotisjuhlaa ei lähdetty edes suunnittelemaan.

- Liittokous lykkääntyi syksyyn. Satakunnan yhdistys perui kesäpäivänsä. johon Tampereelta on perinteisesti osallistuttu.

- Koko maa ikäänkuin pysähtyi eikä moni muu asia edennyt entiseen tahtiin jos ollenkaan:

-- Sekä valtionkirkoista eroaminen että liittyminen vähentyivät muutamaksi kuukaudeksi kymmeniä prosentteja normaalista.

-- Jäsenhakemusten määrä väheni.

-- Virus ylipäänsä hallitsi mediaa vahvasti kuukausien ajan, eikä edes yritetty merkittävästi saada asioitamme julkisuuteen.

TOIMINTA

Baari-iltoja saatiin pidettyä kaikkiaan kahdeksan, koska neljä peruttiin kokonaan koronaviruksen vuoksi. Illoista kahdessa ei ollut alustusta ja nimettyä aihetta. Yhdellä kerralla alustaja ei saapunut paikalle; myöhemmin yhdistys sai tiedon hänen kuolemastaan. Näin alustettuja kertoja oli kaikkiaan viisi, ja kuuntelijoiden mediaanimäärä niissä oli 9. Paikkana oli edellisen vuoden tapaan Gastropub Nordic.

Alustustusten aiheina olivat partio ja uskonto, kulttien ja verkostomarkkinoinnin yhteiset piirteet, kansalaisjärjestön tavat vaikuttaa eduskuntaan, entisen papin kertomus matkasta uskoon ja takaisin, sekä yhdistyksen historia 1995-2019.

Uutena avauksena syksyllä testattiin iltojen suoratoistoa verkkoon. Ensimmäinen kerta epäonnistui useammalla tavalla. Toinen kerta onnistui, mutta seuraajia suoratoistolla oli vain kourallinen; illasta tehtyä Youtube-tallennetta jälkikäteen sen sijaan katsoi n. 60 henkeä.

Luontoretkiä järjestettiin kaksi, joista toinen Hämeenlinnassa. Osallistujia molemmissa oli vain kolme.

Yhdistyksen omat www-sivut uusittiin; ulkoasun lisäksi mm. tapahtumakalenterista saa nyt helpommin poimittua tapahtumia omaan kalenteriin. Yhdistyksen jäseniä oli mukana ainakin kantelupukki.fi- ja uskonnonvapaus.fi-sivujen ylläpidossa.

Loppuvuodesta aloitettiin videoiden teko youtube-kanavalla Uskomatonta mutta totta. Noin tunnin mittaisia videoita julkaistiin kertomusvuonna kolme.

Kolme jäsentämme oli Educa-messuilla virallisesti Kantelupukin edustajana. Yksi tamperelainen kävi Helsingin yhdistyksen baari-illassa ja Luoteis-Lapin yhdistyksen vuosikokouksessa kertomassa eroakirkosta.fi-palvelusta. Helmikuun Katsomusdialogi-tapahtumassa kaksi jäsentämme tavoitti vajaat sata teini-ikäistä ylöjärveläistä. Loppuvuodesta kerrottiin vapaa-ajattelusta kahdella "kouluvierailulla", koronaviruksen vuoksi etäyhteydellä.

Eroakirkosta.fi-palvelun kautta valtionkirkot jätti noin XX ihmistä eli selvästi edellistä vuotta vähemmän. Käyttäjien näkökulmasta palvelun toiminta jatkui lähes entiseen tapaan; perheen yhteinen erolomake purettiin ja tilalle tuli selkeämmin aikuisille oma sähköinen eroaminen ja lasten ja nuorten erottamiseen omat paperikaavakkeensa. Maistraattien yhdistyminen Digi- ja väestötietovirastoksi helpotti ylläpitoa taustalla. Marraskuussa virasto suositteli oman sivunsa käyttöä eroamiseen ja tästä lisättiin maininta palvelun etusivulle. Muodollinen taustajärjestö palvelulle ei ole yhdistyksemme, mutta käytännössä aktiivisimmat toimijat olivat jäseniämme.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ja tämä siis on tietenkin luonnos.

  • Anonyymi

   Siitä puuttuu punaviheriöiden mushyysäyksen tuomitseminen MatiasTurkkila 21.12."Hallitus: vihapuhe ja ääriajattelu kitkettävä!

   Hallitus myös: Suomeen tuotava suorilla lennoilla Isistä kannattavia salafisteja!"

  • Tänään lähti liittomaksujen tilityskin. 206, eli aika selvästi vähemmän kuin viime vuoden 215. Toisaalta muistaakseni pari enemmän kuin 2018.

   Voi noita joku yksittäinen tulla jälkikäteenkin, mutta se ei kokonaiskuvaa muuta.

  • Tästä voisi esittää niitä kommentteja... Eli olipa mitä mieltä tahansa toiminnasta, kertooko tuo kertomusluonnos riittävästi?

  • Anonyymi

   Kyllä tuosta ihan käy ilmi, että ihan aktiivinen vuosi on ollut, nääs.
   En tiennyt tuosta Uskomatonta mutta totta -kanavasta Youtubessa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   99
   4411
  2. "Autoilu sinänsä tulee hyvin edulliseksi"

   Ei tarvitse olla huolissaan autoilun kustannuksista. Vaikka bensan ja dieselin hinta nouseekin, niin ”puhtaammat käyttö­voimat takaavat, että autoilu
   Maailman menoa
   280
   2510